Drick och skydda huvudet

Det är ett under vad brun jag blivit i sommar, något jag inte trodde om mig själv, och jag har ändå inte vistats ute mycket under dagtid. Att veta att jag har det minsta anlag för det och att min blekfeta rosighet beror på ren ovana känns bra (min panna fjällade däremot av bara sjutton under fjolårets utomlandsvistelse). Dessutom har både knottror, ärr och andra ojämnheter blivit mindre framträdande och jag har en del av alla tre (speciellt knottror).

image154Jag kan bara sucka åt de som låter sig hållas inne enbart för att bevara sin blekhet eller till och med använder blekmedel(!) på sin hy. När man går så långt att man låter en naturlig och hälsosam sak som solen, som här är påtaglig max fyra månader per år, påverka ens vardag har man problem. Idealet inom pretentiösa kretsar som påpekar att solbränna är något fult och lortigt känns väldigt passé. Ja, det är överklassfasoner rentav. Önskar ni vara antikt inspirerade, ge er ut och låt er brännas precis som de arbetande under denna tid gjorde. Ni är inga aktriser från 20-talet. Ni är inte Louise Brooks eller Clara Bow, inte Jean Harlow eller Marlene Dietrich som allesammans hölls ljustonade med en hel massa puder för sitt yrkes skull (tro inte att de föddes med ett vitlager i ansiktet) och ni kommer aldrig att bli som dem. Ni är vanliga dödliga och vanliga dödliga blev bruna då de inte hade privilegiet att sitta i skugga 24/7.

Är man inte naturligt blek finns ingen anledning att vilja bevara det som vinterhalvåret givit då det sällan ser bra ut. Det påminner mig enbart om min mor, som trots sjukdomligt håravfall som snart gjort henne helt och hållet kal håller fast vid att låta de få strån hon har kvar växa och hänga fritt eftersom om hon klipper sig "inte kommer att få det tillbaka". Självklart får du inte det, och det är kanske bara till fördel för ditt utseende - vem har inte äcklats av flintskalliga män med meterlånga hästsvansar? Inte låter hon mig heller sätta upp annat än tillräckligt för att dölja flinten då jag stylar henne för att ha så mycket som möjligt utsläppt, vilket är en utmaning. Hon fortsätter att tona håret mörkbrunt trots att det framhäver hjässan och verkar inte förstå att det inte på något sätt ser bra ut.

Jag är inte ytlig eller fåfängare än genomsnittet (de omtalade är), men man måste kunna inse att vi tilldelats olika skapade kroppar och att vissa saker helt enkelt inte klär en det minsta - och då talar jag inte om att klä sig smalare, bredare, kortare eller längre, ty sådant känns betydligt mer irrelevant. Jag kan bara undra varför man inte väljer att göra det bästa av det man har och på så sätt bli snyggast i sin kategori? Det är min fulhet till trots mitt absolut bästa skönhetsknep som jag vill rekommendera alla utöver mina fiender (IKEA inkluderat). Jag tillhörde som pubertal idoldyrkare en av de som föredrog att hållas blek. Visst är det snyggt och gör sig bäst i strålkastarsken, ingen tvekan om saken. Men på grund av dålig hy har jag under senare år förstått att det inte är till min fördel då både rodnader och mörka porer framhävs. Jag har dock undvikit att gå ut och känner fortfarande litet oro inför det, men av helt andra anledningar. Jag tänker inte pressa vid varje soltillfälle för att förändra mig själv, men inte heller att undvika de få utomhusaktiviteter jag känner till (att promenera och fönstershoppa, t.ex., hela två saker där) för ett utseende som ändå aldrig kommer att bli godkänt.

Om någon månad är man som nordbo lika grå som vanligt och en lätt gyllene ton som smälter in på en i grunden ljus hud är perfekt och ger ett vackert intryck (man säger alltid till mig att "allt inte är svart eller vitt", men i det här fallet verkar de rätt konservativa själva). Att jag sedan föredrar att stanna inne då solen av okänd anledning påverkar mitt humör extremt negativt och gör mig ovanligt lättirriterad (med tanke på hur irriterad jag framstår som då jag inte ens är det är det rätt mycket sådan som uppkommer, ja) är en annan femma. Men ni som har möjligheten, ni som kan vara ute utan att drabbas av solexem, värmeslag, flagnad hud och depression; passa på då chansen ges, drick och skydda huvudet och kom över er själva (det är en uppmaning till mig med). Litet frisk luft gör er bara gott.

Med vänliga hälsningar,
Hurtig bulle uppstigen från Hades.

Kommentarer
Postat av: Annina

jag tycker du inte har någon rätt till att skriva det där när det gäller blekhet, eftersom du är väldigt själv blek och det verkar som du också försöker bevara det. Och ja alla kanske inte vill bara solbrända. Det är väl bara allmänt vackert att vara blek, för då kan man framhäva sina röda läppar, som också du gör, eller hur?
/A

2007-07-26 @ 16:33:26
Postat av: C

Personligen tycker jag inte att ni har någon rätt att säga vad jag har rätt att skriva vad gäller något i min egen blogg. Och nej, jag försöker verkligen inte bevara någonting vad gäller min egen blekhet - exakt vad får er att tro det?
Som nämnt; det är skillnad på att vara naturligt blek och att ta till drastiska metoder för att bevara något man inte har naturligt, såsom att bleka sin egen hud och stanna inomhus för fåfängans skull. Läs noggrannare eller tolka korrekt. Tack.

2007-07-27 @ 10:33:45
Postat av: Candy

Jag brukar känna mig överdriven som använder Brun Utan Sol, men det är ta mig tusan mer överdrivet att använda blekmedel eller vägra gå utomhus. Jag hade en kompis en gång i tiden som inte ville gå ut om sommaren, för att hon var livrädd för att bli brun. Den rädslan är helt obefogad! Har man en sjukdom som gör det farligt att vistas i solen, så okej, men det är bara löjligt att stanna inomhus dygnet runt. Det är varken nyttigt eller socialt. För det är ju väldigt viktigt att vara social & häftig. ;)
Nej, men ärligt talat: det är barnsligt att stanna inomhus dygnet runt bara för att bevara sin blekhet. Det är ungefär lika löjligt som de som desperat tillbringar timme efter timme i en solstol, trots att de har svårt att bli bruna. För mycket sol kan vara skadligt för huden, alltså är det väl bättre att fuska med en kräm?!
Det tycks mig lustigt att någon på Internet tror sig känna dig utan & innan.
För övrigt skriver du grymt bra!

2007-08-11 @ 19:01:07
URL: http://onlythefakessurvive.blogg.se

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0