Ätstördhet & gamla plågor

image221Hatar världen mig? Som om det inte var nog med mitt paket, stöter jag på en gammal klasskamrat precis då jag står vid godishyllan och tänker att: "ja, det var länge sedan jag åt godis, och jag behöver något sött". Så ironiskt att klassens vandrande valspäck fyra år senare står och plockar åt sig godis (som f ö är härsket). Vad ger det för uppfattning om någon som dessutom gått upp så otroligt mycket i vikt? Givetvis att man vräker i sig på daglig basis! Det är så allmänheten tänker därför att vi omedvetet lär oss att fördöma andra människor; feta som magra (utöver på catwalken, men heroin chic-anhängares ideal ser ju helt annars ut än allmänhetens, var endast en 38:a är OK). Jag är likadan vad gäller överviktiga eftersom jag känner med dem (som fet är det ett rent helvete att köpa mat, och det är något alla överviktiga har erfarenhet av, varför jag hellre skickar pengar med mina föräldrar än går själv även om jag så bara skall ha en burk majs och quornfärs), även om jag inte är öppen med mina tankar och snarare lider å deras vägnar än att se ned på dem, för det gör jag inte (jag ser ned på alla oavsett utseende).

Det är inte så att feta inte behöver äta för överlevnad, men oavsett om de med de för trånga byxorna beställer en dressingfylld burgare eller sallad finner alltid någon ett fel i det; antingen äcklas de eller skrattar åt "fettot som försöker vara nyttig" (alla vet väl att fetton inte uppskattar sallad). Det problemet ligger helt hos oss själva och slängen ätstörningar varenda i-landsmänniska tycks ha, ty ätstörningar handlar om mer än vad man med problematik själv stoppar i sig. Det handlar om "friska" personers attityd gentemot de som inte passar in i ramen för deras egna tankar om de korrekta ätvanorna och den perfekta kroppen - även de lider så uppenbart av en störning. Få vardagssaker gör mig så arg som ytliga människor. Det spelar ingen roll om ni är överviktig eller underviktig, stolplång eller nära dvärgväxt, har hopvuxna ögonbryn eller inga alls, babyröst eller nasal stämma à Fran Drescher. Ni är lika vidriga allesammans, förstörda sedan länge och utan väg tillbaka och det går däremot inte att göra något åt.

Men för att lämna ett känsligt ämne, kan jag i stället nämna att jag utöver detta var klädd i min absolut slafsigaste outfit à Burger King-sponsrad crunkkarl (ja, du är en föraktansvärd slacker i själen - lev med det, C!). Det kändes så fel att ge ett sådant nytt första intryck. Hädanefter tänker jag aldrig mer bära sådant då jag knallar runt i stadsdelen. Jag tänker inte gå ut utan att ha stått en timme framför spegeln och velat angående de kläder som ändå är i samma färg och ser likadana ut på. Man vet aldrig vad hemskt som kan hända och vilka man kan möta.


Kommentarer
Postat av: SKiNHEaD BArBiEdOLL

Min hetsätningsstörning har ingenting med några kroppstankar att göra, så den tankegången förstod jag inte.

2007-09-12 @ 10:29:50
URL: http://SKiNHEaDxBArBiEdOLL.blogg.se
Postat av: C

OK. Jag raderade gårdagens s.k. "förklaring" då detta inlägg ju faktiskt inte riktar in sig på ämnet för fem öre, utan feta personer likt jag själv, känslan kring det samt ytliga människors syn på detta. Det innehåller - utöver ett tillägg om att att de sistnämnda så uppenbart själva är sjuka som känner behov av att se ned på andra - inte en enda "tankegång" kring ämnet.

2007-09-13 @ 15:00:18
URL: http://heartsick.blogg.se
Postat av: SKiNHEaD BArBiEdOLL

OK, då hänger jag bättre med i svängarna :)

2007-09-14 @ 10:04:39
URL: http://SKiNHEaDxBArBiEdOLL.blogg.se
Postat av: C

Det är aldrig roligt med missförstånd, men jag kan förstå om inlägget kändes litet luddigt.

2007-09-14 @ 10:54:15
URL: http://heartsick.blogg.se
Postat av: Anna - folieglans

Förstår exakt hur du menar! Jag vågar knappt köpa en kaffe från pressbyrån när jag är ute. Och köper jag en banan istället så tänker väl folk någonting i stil med att "hon behöver inte tro att hon är nyttig". Det är fel vad man än gör. (Usch jag hatar sånt här solidariskt vi-som-förstår-varandra-mot-dem-snack, men jag var bara tvungen att kommentera)

2007-10-19 @ 21:32:41

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0