Juletid & semptemberfrid?

image234Julklapparna är avklarade (jag vet, jag kan omöjligt kalla dem det; låt oss säga presenter för att vara korrekt och tråkig). Jag orkar inte vänta på årets värsta vecka som ger total livsångest och får en att överväga att likt George Bailey i "It's a Wonderful Life" hoppa från en bro, och då utan räddande ängel på jakt efter sina vingar inblandad. Jag vill inte sitta ensam framför datorn på en sådan dag. Med glitter, perversa tomtemasker med flätad mustach, risgrynsgröt med en mandel som får stackars fars tänder att fara all världens väg, julotta med en rödklädd Agnes, 46, som aldrig lärde sig att tänka för sig själv, återkommande filmer med jultema var givetvis mirakel inträffar i varenda en, frånstötande plockmat (som om inälvsmat och kokt potatis skulle vara det minsta exklusivt), stjärnor i fönstret, tända ljus som sätter eld på gardinerna, vackra kort (se ej bild) som bekräftar ens betydelse och paket inslagna i annat gulrött än Kvantumkassar.
 
Traditionsenlig som jag är önskar jag inget hellre än att fira jul med den självvalda familj som inte finns. O, så lycklig jag skulle vara då, bärandes ett brunt förkläde innanför min kära fuskpälskrage med mitt platta i den gladaste hemmafrufrisyr 50-talet har att erbjuda och sjunga "Det strålar en stjärna" med den värsta av stämmor medan jag sittandes i min skogsgröna fåtölj i nyrokoko öppnar mina dyrbara klappar innehållande smycken, hattar, kläder, parfym, vapen, puder, filmkamera, fjäderprydda hemmafrutofflor matchande min hemmafrufrisyr, serviser, möbler, ekorrbroschar, ansiktscremer, årsprenumeration av Husmodern, presentboxar med småkrafs ingen vill ha, sedelbuntar, bantningspiller, tryffel och allt annat en fin dam behöver!

Med mina präktigaste av präktiga drömmar i åtanke föredrar jag att med förbruksvaror muntra upp mig själv (då jag inte fick ersättning för skorna jag lade ner 600 kronor på kan det behövas) under en tid då det fortfarande är möjligt. 

Toni&Guy Platinum Blonde (precis vad det låter som; schampo som neutraliserar håret och ger det liv och lyster)

Talika Lash Conditioning Cleanser (makeupremover som tillför fransarna fukt och bevarar dess naturliga lyster)
Joey New York Quick Blackhead Dissolver And Pore Minimizer Gel (avlägsnar pormaskar)
Aroma Mist, Christmas Collection: Frosty Pop & Gingerbread (rumsdoft/kroppspray - här kommer eländet in)
Les Plaisirs Nature: Eau de toilette Kokos + Kroppslotion (i toppen av en palm på en fjärran tropisk ö)
Jardins du Monde: Duschgelé med kakaoböna från Afrika (mycket syntetisk kakaoböna, dock)

Ja, bara en sådan sak som att jag ser 14 september som vinterns början och redan börjat tänka på 2008 kanske ger en inblick i hur fruktansvärt fort jag anser mitt liv passera mig. Att jag ser mars 2007 som "ett år sedan" likaså. Så litet händer i mitt liv, att jag fortfarande minns allt som om det hände i förrgår morse (jag minns allt jag tänkt under det och det ögonblicket, allt jag haft på mig, alla konversationer jag haft 100% ordaggrant, och så fortsätter det). Varje månad är som en vecka för mig.


Kommentarer

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0