I valet och kvalet

Är impulsiv och spontan synonymt med varandra? Enligt SAOL är de det. Enligt mig? Icke. Att vara impulsiv är något dåligt som lätt försätter en i trubbel, att vara spontan är att våga göra saker utan nojor och är något eftersträvansvärt.

Härom natten fick jag en idé som då kändes briljant, och spontan var den minst sagt. Jag anmälde mig till en tre veckor lång utbildning i sommar, först och främst som ett motiv till att gå ner i vikt eftersom den kommer kosta mig femsiffrigt och jag skulle aldrig tillåta mig att åka någonstans med nuvarande kroppsform (femton kilo skall skalas av för att jag skall släppa iväg mig och jag vet att det är fysiskt möjligt då jag har jag har nästan sju månader att dra ut det på, vilket gör det mycket realistiskt). Utan att ha något som motiverar en är det svårt att ta tag i saker och med ytterligare ett års komvuxstudier framför sig är det svårt att hitta ljusglimtar. I stället för tre veckor framför datorn, varför inte tre veckor utomlands och samtidigt få en utbildning och fin kräftlik bränna, även om det inte alls är inom det området man vill arbeta i framtiden?

Jag berättade om vad jag gjort för mina föräldrar som alltid är negativt inställda till allt jag får för mig att göra (som jag sedan aldrig gör av andra orsaker - läs: feghet), men denna gång verkade de inte ha något emot saken. Kanske inser de att jag börjar bli gammal och måste vidga mina vyer? Den enda som inte tycks förstå detta är min syster, som verkar vilja hindra mig in i det sista (som om jag inte är nog velig som det är). Jag sade senast igår att även om det skulle vara dötrist och jobbigt för egen del då jag kommer att känna mig gräsligt malplacerad, är det en erfarenhet och alla erfarenheter är värda att sträva efter, även de mindre bra. Jag vill hellre kunna säga när jag är 40 att det värsta jag gjorde i min ungdom var att åka utomlands på en utbildning jag inte har några som helst kunskaper i när jag var 21 ("det var varmt och jävligt, jag lärde mig ingenting och hade sönder allt jag tog i - gör inte samma misstag som jag!") än att säga att det värsta jag gjorde var att aldrig göra något. Det handlar bara om tre veckor som jag annars skulle tillbringa inomhus framför datorn med persiennerna nerdragna, precis som alla andra somrar (och vintrar).

Idag damp ett kuvert från skolan ner i brevlådan. Det som får mig att tveka litet är att första delbetalningen måste vara gjord innan årsskiftet och eftersom det är så lång tid kvar till avresa kan mycket hända (i  en normal människas liv d.v.s.). Vad gör jag exempelvis om Lil Jon eller Eminem gör ett sverigebesök? Eller om jag blir bjuden på min första och enda privata fest 2009? Det bästa är väl att hålla sig borta från nyheterna i vanlig ordning, så slipper man veta vad man går miste om.

Det andra som får mig att tveka och det som får mig att överväga att strunta i det helt är vädret (jag råkar avsky värme) i kombination med mitt utseende och att bilder tas under lektionstid. Övriga går runt i bikini medan jag inte visar armarna ovanför bågarna och ännu mindre benen ovanför vaderna. Jag vet helt enkelt inte vad jag skall ha på mig i sådan hetta utan att smälta i solen och göra det möjligt för andra att grädda plättar på min panna. Är det möjligt att kombinera solstränder med kläder på något sätt när man ser ut som jag gör, och fortfarande se ut att passa in något sånär? Jag försöker tänka mig tunna plagg som ändå täcker, men kommer inte på något som fortfarande ser OK ut. Det känns så nedrigt att jag skall behöva strunta i något för min fula kropps skull, men vad gör man när man vet att folk ser ner på en på grund av det? Till och med de som själva ser ut som om de knallat in i en vägg, ramlat och blivit överkörd av en lastbil. Självklart mår man dåligt.

Det minsta problemet är att jag skulle ha tråkigt och behöva skämmas över min okunskap, för det har och gör jag var jag än kommer. Jag läser om andras upplevelser och de verkar så lyckliga. Jag önskar att jag också kunna känna mig "taggad" som ungdomar idag alltid är, men jag vet ju att jag inte är som de, inte kommer passa in och dessutom tillhöra de äldre i gruppen. En röst inom mig säger att det är fel och att jag hör hemma här utan någonting, en annan att jag skall se det som ett socialt experiment och att jag är tillräckligt kompetent för att kunna anpassa mig och skratta åt det hela då tanken egentligen är väldigt absurd och mitt val så oväntat att det blir beundransvärt, för att sedan komma hem brunbränd och utslagen innan min tredje och sista termin på komvux börjar blott två dagar senare, efter att ha fått upptäcka en annan del av Livet. 

Kommentarer
Postat av: Anna

Låter spännande :)

När jag var utomlands så var det leggings och klänningar som gällde. Är det något fröken kan tänka sig? ;)

2008-12-11 @ 21:56:08
URL: http://luella.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Anna: Jag är en stor ovän av leggings, men det är helt enkelt sådant man får släppa på utomlands. Får väl använda mig av trekvartsleggings. Det finns ju sådana med spetskant vilket åtminstone ser OK ut på sommaren. Klänning kan nog bli ganska opraktiskt, så den största frågan är väl vilka kjolar som är svalast. Jag hatar att detta klädproblem sätter sådana spärrar för en. Det är tragiskt att man inte ens skall kunna se fram emot något sådant för att man har så ful kropp, och det är ju inte så att minus femton kilo kommer ändra på det. Tvärtom får jag bara mer slapp hud att dölja.

2008-12-11 @ 22:04:32
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Emma

din situation låter väldigt jobbig och du skall veta att du har mitt medlidande, dock vet jag inte hur mycket det hjälper...



hoppas i alla fall att det ska lösa sig med allt samt att du kommer till insikt om hur du ska göra i framtiden.



glömt inte bort att du är grymt snygg!

ha det bäst.

2008-12-11 @ 22:13:15
Postat av: Angelique

Åhå, nu blev jag nyfiken på vad det är för utbildning? Första tanken var bartender =P

2008-12-11 @ 22:26:33
URL: http://kinkykitten.blogg.se/
Postat av: Anna

lotta om du inte kan bestämma dig. och blir det att du inte ska åka och du känner dig besviken, så vet du att du ska åka ändå oavsett vad lotten säger.

2008-12-11 @ 22:30:04
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/index.html
Postat av: Mia

Försök tänka så här i stället. Att de flesta kommer nog inte ens att tänka på hur du ser ut för att dom kommer att vara upptagna att oroa sig om hur de själv ser ut. I bland stirrar man sig blind på sina egna uppfattningar om sig själv och tror att alla andra tycker likadant,fast fallet sällan är så. Tror nog de flesta ser dig som den vackra goa tjej du är.

De är bara du som kan ändra på din egen åsikt om dig själv. Du är inte ful, tjock el nåt annat negativt. De finns alltid någon som ser värre ut än en själv. Varför skulle alla dömma ut dig??

Och vad är de värsta om kan hända egentligen??

Tycker du inte ska missa en chans till nya upplevelser som kanske kan vara nåt helt underbart och ett minne för livet bara för dina egna hjärnspökens skull.

Du är fin som du är och ska passa på och ta del av allt livet har att erbjuda. Och i slutändan har de absolut ingen betydelse hur man ser ut utan hur man är som person som är de avgörande och de viktiga. Eller hur?!

2008-12-11 @ 22:30:23
Postat av: Fielian

Jag tror såhär...

Om du går ner 15 kg så grattis till dig! Men jag tror du kommer likt förbannad känna dig obekväm i dom där kläderna som ger dig klädproblem.. för oftast sitter det ju i skallen! Tex jag använde aldrig linnen förut för jag vill väl inte springa runt med mina fladdrande gäddor.. MEN jag vill fan inte svettas som en gris då får det bli linne ändå! Jag tror nog att om du peppar dig själv så kan du glida runt där nere i en hula hula kjol o ett linne o ett par fula flipflop o få ett minne för livet! Och förresten så är du skit snygg!

Amen!

:D

2008-12-11 @ 22:33:34
URL: http://www.fielian.blogspot.com
Postat av: Emma Amelie

vad är det för utbildning?

lät som en helbra grej att göra iaf.

2008-12-11 @ 22:47:23
URL: http://emmaliine.blogspot.com
Postat av: Georgie

Jag tycker att du ska åka, du har inget att förlora.... <3

2008-12-12 @ 09:37:05
URL: http://silentchoke.blogg.se/
Postat av: tove

jaa, vad är det för utbildning? lät kul ändå.

2008-12-12 @ 22:44:30
URL: http://randomledigtnamn.blogspot.com
Postat av: Louise

men du, det här var juh helt underbart. klart du ska åka, fundera inte ens annat. du har bara att vinna på denna resa.. man måste våga chansa i livet. Lilla Louise kan berätta att alla är lika "rädda" som du då de tar steget till utlandet och allt nytt. och det bästa är.. att det är bara en enkelbiljett hem i fall du verkligen verkligen inte skulle vilja vara kvar. och 3 veckor går snabbt, mycket fortare än du tror! vad är det du ska läsa?

2008-12-14 @ 12:00:42
URL: http://louisetarden.blogg.se/
Postat av: vifsla

Satsa stumpan!!

Sitt inte hemma och göm dej under en massa kläder och tro att du inte kan visa dej i sommarkläder. Åk, utbilda dej, få solsken, bli gladare, må bättre.

LEV FÖR HELVETE STUMPAN!!

2008-12-14 @ 17:11:54
URL: http://www.vifsla.blogspot.com
Postat av: Lina

Jag säger: ÅK! :)

2008-12-14 @ 19:33:46
URL: http://linasliv.blogg.se/
Postat av: Härligheter enligt Erika

Satsa!

Vem vann tävlingen???

Erika

2008-12-14 @ 20:20:37
URL: http://www.metrobloggen.se/harligheter
Postat av: Nancy

Kan ju inte annat än sälla mig till skaran av nyfikna människor, vad ska du plugga?! :)

2008-12-15 @ 00:19:10
URL: http://negativenancy.blogg.se/
Postat av: medii

Gör det!!!!!!! Om du vill ha förslag på vad du ska ha på dig så vänta lite tills sommarkollektionerna har kommit in. Detta skulle do you a world of good.

2008-12-15 @ 18:58:23

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0