Vinterdrinkar

Jag har aldrig klarat av ren glögg eller julmust, men har en lysande framtid som fet överspacklad käring med en drink i ena handen och en cig i den andra om 30 år. Att blanda och supa till ensam är ingenting jag vill göra, men nu under julledigheten skall jag försöka avnjuta (inte halsa och hoppas på verklighetsflykt) åtminstone ett par stycken.



4 cl glögg
2 cl apelsin- eller mandarinvodka
15 cl Fruktsoda eller Sprite
Iskuber

En halv citron
En halv apelsin
Strösocker
Mald kanel

Blanda socker och kanel på ett fat. Rimma glaset och doppa kanten i socker- och kanelblandningen.
Fyll två tredjedelar av glaset med is. Fyll på med kall glögg och vodka. Pressa litet citronsaft i glaset.
Fyll slutligen upp med soda. Kasta i ett par skivor apelsin.



4 cl whiskey (Bourbon)
2 cl hallonlikör
6 hallon

1 tsk råsocker (eller strösocker)

1/3 citron
20 cl Fruktsoda
Krossad is


Mosa hallon och socker med litet pressad citron i ett highballglas. Fyll upp med krossad is.
Skaka whiskey och likör med is i en shaker. Sila upp i glaset. Fyll på med fruktsoda.
Rör om försiktigt. Lägg på lite mer krossad is. Garnera med hallon.





10 cl nybryggt kaffe
4 cl vodka
2 tsk strösocker
2 msk vispbar grädde
1 msk båbärssylt
Blåbär

Vispa grädden och blanda med sylt. Häll det bryggda kaffet i ett stort värmetåligt glas.
Rör ner socker och vodka. Toppa med blåbärsgrädden och garnera med ännu mer blåbär.



3 cl Baileys Irish Cream
3 cl Cointreau
15 cl nybryggt kaffe
Vispbar grädde
Mörk blockchoklad

Vispa grädden lätt. Häll Baileys och Cointreau i ett värmetåligt glas och fyll på med det nybryggda kaffet.
Häll försiktigt på grädde över en upp-och-nervänd sked, så att den flyter ovanpå drycken.
Garnera med riven blockchoklad.

Har ni inga värmetåliga glas är det ingen fara. Sätt bara en lång sked i glaset innan ni häller i drycken, så att en del av värmen leds bort och glaset inte spricker. Det har man ju fått erfara alltför många gånger när man smält smör i mikron.

Kommentarer
Postat av: Anna

mmmm, den där mellersta lät jättegod.

2008-12-09 @ 20:07:15
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Anna

Den första blev jag nyfiken på. Är den god? Tror nästan jag lär prova :)

2008-12-09 @ 20:43:15
URL: http://luella.blogg.se/
Postat av: Jonna

Jag tycker att hon är jättefin.

Du är också sjukt vacker, passar bra i röda läppar!

2008-12-09 @ 20:53:55
URL: http://jonnasjoberg.blogg.se/
Postat av: Karin

oh mumsiga:)

2008-12-10 @ 09:09:20
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: SUPERSTAR

haha... härligt! ;)

2008-12-10 @ 16:35:45
URL: http://mittlivsomsuperstar.blogg.se/
Postat av: sandra

Jag älskar dig, syster. :')

Postat av: Angelique

Den med hallonlikör såg ju inte fel ut :D

2008-12-11 @ 00:38:47
URL: http://kinkykitten.blogg.se/
Postat av: Line

Drinken längst upp ser väldigt god ut!

2008-12-11 @ 01:06:52
URL: http://motokandahav.blogg.se/
Postat av: Shadi

Good evening. Jag råkade snubbla in på din blogg av någon anledning och kände att jag bara måste lämna en kommentar och säga att du är helt bedårande :) Jättefin blogg, antar att jag kommer börja bevaka den from now on :D Det här känns förfärligt onödigt men för tillfället har jag inte mycket att göra så jag tog mig tiden att skriva en liten kommentar (som tydligen turned up to be en liten mini-essay, ni får ursäkta mig).



Ha en god kväll, and keep up the good job.

2008-12-11 @ 21:17:08
Postat av: Cecilia

Shadi: Nämen tack, vad glad jag blir. :)

2008-12-11 @ 21:49:52
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Marie

åh vilka smaskiga, särskilt den med baileys! =)

2008-12-12 @ 00:25:32
URL: http://chimairanblogg.blogspot.com
Postat av: Petite d'Lish

Något som är väldigt enkelt och gott är Blossas vita glögg, kall med en isbit i. Funkar fint som välkomstdrink.

2008-12-17 @ 23:44:49
URL: http://petitedlish.blogspot.com

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0