Vad offrar man inte för litet d-vitamin?


Idag skulle jag vara hurtig, men ack, så svårt det kan vara. Jag hade planerat att promenera in till centrum för att uträtta diverse ärenden och avsluta med solarium, men skyndade mig p.g.a. blåsten till bussen och bestämde mig för att i stället gå hem. Väl inne i stan insåg jag dock att jag inte hade några ärenden, och gick direkt mot Sun Tan för att låta mig svettas av annan anledning än rörelse. Samtliga rum var upptagna och i lokalen befann sig flertalet brunbrända rynkiga kvinnor (och en man) man omöjligt kunde avgöra ifall de snart skulle fylla 40 eller närmade sig 50. Jag kunde inte låta bli att undra ifall de yngre regelbundna solareibesökarna ser sin framtid i dem, och vad de i så fall tänker om det. Kanske känns det alldeles för avlägset för en 20-åring att föreställa sig själv som "solariekärring" år 2028, eller så ser deras föräldrar likadana ut varför den domen inte känns fullt så hård som för oss andra?

Efter 16 minuters lyssnande till Rix FM som för en gångs skull spelat två bra låtar i sträck och en stark fläkt som hindrat mig från att andas normalt kliver jag med blöt rygg ur solariet och börjar att masa mig hemåt, men när jag når Malmuddsviadukten börjar panikångesten att komma. Jag går inte bara osminkad med flottigt hår efter att ha köpt schampo för torrt (mitt är fett) iförd mina fulaste kläder som börjat strama efter viktuppgången; jag går osminkad med flottigt hår efter att ha köpt schampo för torrt iförd mina fulaste kläder och ett knallrött flammigt ansikte mitt på blanka dan i rusningstid - ett scräckscenario utan like. Bron är fylld av människor både framför och bakom mig, och precis som jag alltid tittar ned mot folket som går på den då jag passerar med bil lär övriga passagerare göra detsamma. Allt jag kan tänka på är att att fortsätta rakt fram med blicken fäst mot marken och "låt dem inte titta inte på mig!" upprepas i huvudet som ett annat mantra. Jag stänger av mp3-spelaren för att höra så att det inte låter onormalt var jag kommer gåendes och sätter mig sedan för att vänta på nästa buss (jag skulle aldrig klara av att gå ända hem med vetskapen om att någon kommer att undra hur jag kan visa mig så där).
Jag tänder en cigarett och försöker hålla mig bortvänd från vägen vilket får mig att påminna om ett förrymt oduschat mentalfall, d.v.s. snäppet värre än att visa sig röd och rökandes (få kombinationer ser väl ofräschare ut). En minut senare stannar en fullsatt bil upp, en kvinna vevar ned rutan och frågar mig var Örnäset ligger. Jag skyndar mig att säga åt dem att fortsätta rakt fram och undrar varför något sådant skulle hända just nu (- men kanske borde jag egentligen känna ren lättnad över att de inte dömde ut mig utan tilltalade mig trots rodnaderna)!
Bussen är fullsatt och jag tvingas sitta med ansiktet vänt mot hela församlingen. När jag slutligen stiger av är jag alldeles matt i benen, men inte från att ha gått en kilometer. Varför bryr jag mig så mycket? Ingen tänker ändå på annat än sitt eget: Att jag mår dåligt över detta är väl ett lysande exempel på att även jag tillhör den gruppen.

Så vad har vi lärt oss av denna händelse? 1) Jag kommer aldrig mer att gå ut utan foundation 2) Jag tänker sälja min oanvända stegräknare värde 399 kronor då jag uppenbarligen inte är mogen för att promenera ensam dagtid, och för rädd för att göra det någon längre sträcka om kvällen. Nu skall jag återgå till att göra det jag är bäst på; titta på Simpsons och leta vidare efter något att stoppa i munnen. Fridens liljor!

Kommentarer
Postat av: ?

Shit, precis så där är jag också!



Ett tips om du har fett hår är head & shoulders mild care, helt underbart! Jag har alltid fått tvätta håret minst varannan dag innan men nu behöver jag inte tvätta håret på 3 dagar förrän det börjar bli kris.. använder jag då torrschampo går det en dag till.. vilken frihet!

2008-05-16 @ 18:39:05
Postat av: emsan

Jag tycker iallafall du är söt! :) Inte sett dig på riktigt , men iallafall vad jag ser här. Men jag vet hur det är. Jag är likadan..

Måste bara fråga, har du varit statist? :)

2008-05-16 @ 19:00:35
URL: http://emeliebard.blogg.se/
Postat av: C

Frågetecken: Visst är det jobbigt. Skönt att någon förstår då de flesta väljer att tänka att man enbart är löjlig i sådana situationer, men man kan inte hjälpa hur man känner. Givetvis vet jag att jag oroar mig i onödan, men det gör knappast ångesten mindre.



Jag tvättar håret var tredje dag, så riktigt så snabbt fettas det inte. Däremot nu när jag använder schampo för torrt hår märker jag av det efter ett dygn då det blir stripigt och fult.

2008-05-16 @ 19:44:30
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Bim H-D

Hm, det är är livet, ja... Inte kul, men livet, suck...

Man ska försöka tvätta håret så sällan som möjligt. Så en dag med fett hår är nog bara bra ;) Eventuellt säger tom vissa att man INTE ska använda schampo varje gång man duschar - om man gör det varje dag(?) ;) Bara skölja igenom det så blir det bättre med tiden... Om det fungerar? Inte en susning - testa! Och ibland är det inte bra med schampo mot fett hår heller... konstigt nog... normalt, eller vårdande kan vara bättre... det andra lägger sig och täpper igen hårbotten... Läste det i en frisörblogg... kan de ha rätt/fel? ;)

Må så grankot... och sköt om dig trots läget... inte kul... ... ...

2008-05-16 @ 20:32:23
URL: http://sjoebacka.se/wordpress/index.htm
Postat av: C

Bim: Så är det absolut! :) Man skall egentligen inte tvätta det ofta alls. Jag tror många lider av renlighetsnoja nu för tiden - allt skall vara nytvättat och det finns de som går upp i taket av litet smuts. Min mor hade tydligen väldigt fett hår på det vilda 70-talet och lät bli att tvätta det på en månad, vilket visade sig göra susen. Jag tvättar inte håret de dagar jag går hemma, men då jag befinner mig på offentliga platser känner jag att jag hellre har det något sånär rent.

2008-05-16 @ 20:49:31
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Muppa

Jag kände igen mig jättemycket i texten.. Är också sådär, tror att alla bryr sig om hur man ser ut och självkänslan bara sjunker till botten. Jobbigt.. :/

2008-05-17 @ 02:14:28
URL: http://pancaakes.blogg.se/
Postat av: revoluzion

Haha helt sjukt hur olika våra världar ser ut, du är precis som flera av mina ex. Jag har aldrig brytt mig om hur omvärlden ser på mig. Inte ens ägnat ett tanke på det.

Enda orsaken till att jag "klär mig väl", beror på min eget ego. Jag vill kunna titta på mig i spegeln och säga, hey motherfucker you look hot.

2008-05-24 @ 23:06:56
URL: http://www.metrobloggen.se/revoluzion

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0