Vintern är här, "fo' real!"

I torsdags vaknade jag under sen eftermiddag till en vitlagd värld och det var med ett högt klagostön jag hämtade kameran för att dokumentera eländet genom persiennen (jag har visst en alldeles utmärkt zoom). Jag var fly förbenad i min ensamhet där jag satt och åt fullkornsmakaroner med sojakorv, ärtor, majs och paprika framför datorn utan att göra det jag skulle, en känsla som jag fick äta upp idag då det i stället ösregnade och jag bäst kunde jämföras med en blöt gammal lapphund (som legat på latsidan de senaste åren) med blonderad hjässa i min pälsjacka. Jag trodde jag skulle förfrysa på väg till stan efter att ha gjort NP i Engelska A (det gick inte bra trots att temat var film med tanke på att ens ordförråd är högst begränsat) och väl framme såg det ut som en jätte hade ställt sig och pissat på mig. Tänkt var att jag skulle ut till Storheden och handla direkt, men jag fick i stället trängas bland ungar, äldre och fredagslediga och önska att jag kunde göra mig osynlig vilket blir svårt med min bastanta kroppshydda. (Vad är det med fredagar och folkmassor? Klockan var knappt slagen lunchtid.)

Köpte den andra gardinen till vardagsrummet som skall sys upp med en linjalslängd till helgen, för vem i himmel har 240 centimeter upp till fönstret? Inget normalt hushåll. När det är gjort och jag köpt förlängningssladd till lampan (det börjar bli ganska jobbigt att famla i mörker om nätterna om jag mot förmodan skulle vilja titta på TV, men jag hatar min soffa än så länge och kommer att göra tills historien gått ur den, vilket den kanske gör när allt fallit på plats) samt ett bord att ställa ljus och annat på tror jag det kan bli fint. Synd att bara jag kommer se det, som sagt. Om S kommer upp efter jul får hon dock sova här, så kan vi äta flottigt och titta på dåliga rysare, vilket förmodligen är den bästa sysselsättningen som existerar näst efter obegränsade shoppingmöjligheter. Tro mig, hade ämnesomsättningen varit bättre hade jag inte gjort annat. (Vänta, vänta... är det inte vad jag gör idag med? Nå, jag hade gjort det och njutit i stället för att göra det och lida samtidigt då.)

Väl på Storheden, efter att ha skakat av min jacka och beklagat mig i tystnad, köpte jag en lila fleecepläd för 29 kronor samt en stavmixer från Rusta och billiga varor från mitt käraste Överskottsbolag. 137 kronor visade kvittot. Köpte även två burkar Cola Light som jag svepte i kväll vilket var sådär och kom på att det är bra mycket billigare att köpa en tvålitersflaska med en gång, men då skulle jag bara bli så arg över att behöva hälla ut hälften då den blivit avslagen. Jag kan vara ganska lättretlig. (Som om det skulle vara någon nyhet.)

Kommentarer
Postat av: Bea

Hejdär! Haft en skön fredag?

Peace & Love

2008-11-15 @ 01:30:47
URL: http://beatricebrorsson.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Bea: Hade du läst inlägget i stället för att trycka CTRL + V hade du inte behövt ställa frågan. Peace!

2008-11-15 @ 01:36:40
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag har 260 cm upp till fönstren :P

2008-11-15 @ 10:14:22
URL: http://luella.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Anna: Tja, då bor du inte i ett normalt hushåll. :P Här är det 240 cm upp i tak på de flesta ställen jag varit.

2008-11-15 @ 10:18:53
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Emma

Ja här regnar det och är allmänt pissigt o underkylt. Halkade igår när jag gick ut med soporna på jobbet... Kunde inte längta mer till värmen nu...

2008-11-15 @ 11:48:10
URL: http://twentysomething.webblogg.se/
Postat av: Cecilia

Emma: Sommar är det sista jag vill ha, höstväder är det ultimata. Som det är i september borde det vara året om.

2008-11-15 @ 15:35:09
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag har 3 meter i takhöjd och behöver 240 cm långa gardiner i vardagsrummet. Helt vanlig hyreslägenhet, byggd 1956 i och försig.

2008-11-15 @ 16:54:02
URL: http://vifsla.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Linda: Standardhöjden för tak i Sverige är 245 cm, så var glad att du tillhör de med högt i tak. :)



Äldre och finare lägenheter har generellt högre till tak än nya, fast 1950-tal är ju inte så gammalt när det gäller byggår. Husen och lägenheterna som byggdes på 50-talet här har generellt standardhöjd i tak.

2008-11-15 @ 17:52:10
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Nelly

jag vill också ha snöööööö:'(

2008-11-15 @ 20:53:08
URL: http://nelliz.blogg.se/
Postat av: Alv

Men bor man i ett vinterbonat fritidshus betyder det att alla gardiner förutom gardinkappor är för långa. Ett exceptionellt bra sätt att ursäkta sig att jag inte har några gardiner, för inte vill jag sy upp gardiner till ett ställe jag inte vet om jag kommer bo länge på. Ljuva undanflykter! =)

2008-11-23 @ 13:23:29
URL: http://mandragora.webblogg.se/

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0