Dollarstore - var kvinnor förblir kvinnor


Jag var förbi Dollarstore igår och närde inte bara mina valkar utan också mina feminina sidor med husligheter såsom rostfria knivar och durkslag. Jag är övertygad om att Dollarstores VD skulle vara mäkta stolt över mig, med tanke på det senaste reklambladet var vi finner kategorierna "Kvinnligt" samt "Manliga prylar". Under den kvinnliga sektionen ser vi i huvudsak menstruationsskydd då kvinnan i vanlig ordning passiviseras och förknippas med sitt könsorgan och dess funktioner, men också tandborse, tandkräm och munskölj (det är givetvis hon som skall förse resten av familjen med detta, så att hennes tankspridda man inte glömmer av sig). Under manliga prylar finner vi helt vanliga praktiska ting varje Svensson kan behöva.

Män som borstar tänderna? Litet dåligt andedräkt är bara naturligt och har inte dödat någon. Och kvinnor som kör bil, använder batterier och bränner skivor? Var vore vi då på väg? - Jag är ledsen över att spräcka någons bubbla, men risken att en vuxen kvinna har körkort är större än att hon skulle lägga sin makeup i en silverfärgad och ljusrosa paljettneccessär(!). Vidare undrar jag hur annonsskaparna tänkte samt vilken sexuell läggning de själva har, för hur maskulin kan en rosa kepslampa bli på en skala? Med tiden blir även en radikal feminist avtrubbad - man orkar inte längre reagera på samhällets idioti och ingenting förvånar en. Inte gör heller detta det. Däremot tar det utan tvekan priset för hysteriskt korkad reklam, och som ett gott råd: Lär er att skilja på kvinnligt-feminint/manligt-maskulint till nästa gång. För trovärdighetens skull.

Kommentarer
Postat av: sofia

bilderna är också väldigt talande. kvinnan ler med en tandborste i munnen, som om hon just upptäckt vad lite munhygien kan göra för det sociala livet. mannen har något bestämt i blicken och armarna i kors. han kanske inte förväntas bli så uppjagad över priset på hårtrimmern men kanske tar vägen förbi efter jobbet, för att han ändå behövde en.

jag åkte förbi en dollarstore i somras, när jag var på väg mot lunde för att vara sentimental över skotten i ådalen en stund, istället för att vara sentimental över att jag och min familj inte kom överrens i en för trång sommarstuga.

2008-10-19 @ 18:41:55
URL: http://bobbypin.blogg.se/
Postat av: Marybeth (fd skosoet)

Ja den här var ju verkligen fånigt, det får jag säga. Som att det enda vi bryr oss om är hygienprodukter.. vi kanske också vill ha en, uhm.. kepslampa? ;)

2008-10-19 @ 21:34:52
URL: http://marybeth.blogg.se/
Postat av: sandra

hahaha! ja, den var riktigt ful. men jag blir stolt över dig då du skriver smarta inlägg, syster. ;)

Postat av: sandra

"manliga prylar" talar till intressen, typ som att bränna skivor & att lyssna på musik samt sådant som han skall fixa, exempelvis värme till bilen, batteri till buttpluggen etc. medan "kvinnliga prylar" enbart talar till hur hon skall hålla sig fräsch samt livsnödvändigheter så som bindor. hur kul är det på en skala? hur kul är det att inte vara bra på någonting? att inte ha några intressen annat än bindor och tandborstning?

Postat av: Mattias

Fast ett undrande bara! Vad är felet med manligheten på den rosa kepsen...Speciellt med övriga resonomanget? Och är det inte bra om reklam-makarna, reklam-köparna kan ändra lite på dom invanda rollerna iaf? Är inte det vad hela ditt inlägg handlar om...

2008-10-19 @ 23:14:18
Postat av: Cecilia

Mattias: Du kan alltså inte se det otroligt ironiska i att någon som gör så tydliga indelningar mellan maskulina och feminina ting att de kallar munskölj kvinnligt placerar en rosa keps under "manliga prylar"?

2008-10-19 @ 23:27:43
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Flaming Moe

Det där reklambladet är lika bisarrt som Criminal Medicines reklamsnutt på tv, herreminje.

2008-10-22 @ 12:00:05
Postat av: Anna

Haha, jag upptäckte inte förrän att jag läst den att det faktiskt står "kvinnliga" och "manliga" prylar <3

2008-10-22 @ 22:36:28
URL: http://beleaguer.blogg.se/
Postat av: Candy

Jag brukar inte direkt bry mig om reklam men den här var ju faktiskt väldigt korkad. Leende kvinna vs allvarlig man. Kvinnorna skall köpa mensskydd och munhygien. Männen DVD-skivor och kupévärmare. För män gillar ju teknik. Vi får även veta att det är manligt och kvinnligt. Oh God. Den tar lätt priset!

2008-10-26 @ 02:50:26
URL: http://istillbite.blogg.se/
Postat av: Fanny

Hahahahhahahahhahahahhaha, kepslampa X'D. Det är nästan så man skulle knalla iväg och köpa sig en sådan.

2008-10-26 @ 10:14:07
URL: http://intefanny.wordpress.com/
Postat av: Anna

Haromdagen upptäckte en arbetskamrat att det står "Girls only" på leksaksstrykjärnet i lekrummet på jobbet...

2008-10-28 @ 11:09:57
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Anonym

Helt rätt med reklamen om man frågar mig. Hur vore det om dom istället satte trosskydd och bindor under männens sida? Det blir ju för oorganiserat. Och ingen vill ha en manlig kvinna. Tacka vet jag konservatism!



Jag gillar förresten inte din titel på bloggen. Hagga är för de flesta väldigt nedlåtande.

2008-11-10 @ 11:34:40
Postat av: ba

Verkar som någon reagerat på det du skrev här... 07.html" rel="nofollow">http://www.dollarstore.se/annonsblad/december/sida07.html

2008-12-12 @ 10:08:21

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0