En dålig dag att leva, men en perfekt dag att shoppa


Ibland har man godheten på sin sida, och ibland vet man inte hur man skall bära sig åt för att visa sin uppskattning. Efter den misslyckade redovisningen vars text jag inte ens skummat igenom (i en grupp på sex personer var jag den enda utan barn; tala om att man känner sig malplacerad) innan jag klickade på "Skriv ut" i förmiddags tänkte jag släpa min kropp genom ett par butiker och se om jag kunde hitta något jag planerat att köpa men aldrig tagit mig tid för.

Jag inleder min svettiga runda (nästa höst är det jag som använder höstkappa och inte nöjer mig med vinterjackan!) på Kicks för att se om de har något saltvattensspray som kan ge mitt skandinaviska platta hår litet stadga. Där visar det sig att de har rea på PHCs produkter (Professional Hair Care, inte Piteå Hockeyclub - kan vara värt att tillägga för den lokalpatriotiske läsaren) och jag kan unna mig både saltvatten och glansspray från PHC till samma pris som budgetmärket Proffs hårvård. Jag må ha en förkärlek för kemiska hårprodukter överlag men sprayen luktar fantastiskt och jag vill tvätta håret medsamma bara för att få prova dem, men på tal om hår frågade en kurskamrat om min hårfärg var min naturliga idag, vilket betyder att jag är ett steg närmare sanningen. Dessvärre har mycket av färgen släppt: Jag är mycket ljusare än för en vecka sedan trots färgbevarande schampo och inpackning, men det är inte mycket att göra åt saken annat än att minska tvättarna från tre gånger i veckan till två och hålla det högt oftare.

Vidare på Lagerhaus köper jag guldramen jag suktat efter sedan i våras men inte haft någon egentlig anledning att ha (självklart kommer jag att pryda den med ett foto av min kära odåga till katt som jag allt mer sällan kommer träffa), och på Lindex stöter jag ihop med den på internet slutsåldarosettväska jag skrev om för några dagar sedan och köper det sista fräscha exemplaret (det fanns två kvar, varav ena innehöll flera lösa trådar invändigt - det är viktigt att alltid titta igenom det man köper noggrant). Jag tyckte den såg söt ut på bild, men blev positivt överraskad av utseendet i verkligheten. Den var inte alls så söt utan snarare stilig och större än väntat, och stora väskor är det snyggaste av allt. Dessutom en nödvändighet för någon med läxor upp till hakan, för att inte tala om bak ner till marken.

Innan jag känner att det är dags att avrunda går jag efter ett om och ett men i tanken in på Timarii, men orkar inte se mig omkring speciellt noggrant eftersom ångesten då har nått mig och jag är nära att bryta ut i tårar p.g.a. den ensamhet som omsluter mig. Just då jag vänder mig om för att gå ser jag en 50% rabatt-skylt och intill denna guldfärgade ljuslyktor med lila glas som ger ifrån sig ett vackert sken. Lila är tydligen modernt i höst, varför jag borde ha alla fördelar att göra något av rummet nu. Jag skulle inte ha köpt den till fullpris men 75 i stället för 150 betalade jag gladeligen!

Slutligen tänkte jag göra det jag gick in till centrum för från början, nämligen köpa det bodybutter jag gått och sniffat på och provat varje gång jag passerat Pashion ända sedan de slog upp dörrarna. Till min besvikelse ser jag att det bord som tidigare varit fyllt med Get Fruity-produkter nu är översvämmat av en annan vara. Jag suckar och tänker att man inte kan få allt - jag har haft en ovanligt tursam shoppingrunda och även fast jag väldigt gärna ville ha det är det inte hela världen. Men principen med att upptäcka saker i sista stund hölls vid, och jag får syn på att längst ner på hyllan längst in mot väggen står ett par burkar kvar, och bredvid dem en skylt med text "20% rabatt vid köp av två valfria Get Fruity-produkter". Mina små grisögon skiner upp och jag får mitt bodybutter med Pink Grapefruit & Mandarin och tillhörande duschgel, och ljuvligare doft får man leta åtminstone bland ett par burkar för att finna. En fruktig mix man helst av allt hade velat känna i flytande form som en iskall drink sprider sig i rummet och det sjukligt feta svårabsorberande smöret är perfekt att smörja in sin vintertorra hud med innan man går och lägger sig! Hade jag skjutit på det ytterligare en vecka hade det varit för sent. Nu bestämde jag mig för något och fick till och med pengar tillbaka tack vare det. Är detta en hint om att sluta skjuta upp annat med?

Kommentarer
Postat av: Lizzah

Det var en lyckad shoppingrunda må jag säga. Guldramen var hur fin som helst, en sån skulle jag också vilja shoppa nån dag. Skulle passa perfekt inne på min toalett :)

2008-10-22 @ 09:33:04
URL: http://lizzah.webb.se
Postat av: Anna

Jag har cocos/lemonsmöret, det är som att smörja in sig i fruset margarin.

Men bra!

2008-10-22 @ 22:31:47
URL: http://beleaguer.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Lizzah: Ja, det var den sannerligen! Tror dock inte Lagerhaus guldsprayade plastramar gör sig bra på en toalett eftersom fukten skulle få guldfärgen att släppa. :/



Anna: Ja, det är väldigt fett och tar tid att gå in i huden, men sover man på saken är det riktigt bra.

2008-10-24 @ 02:59:54
URL: http://heartsick.blogg.se/

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0