Det löser sig, på något sätt löser det sig

Jag hade missat provtiden helt. Det var inte alls idag utan i fredags naturkunskapsprovet var. Så oerhört disciplinerad jag känner mig som håller reda på så viktiga saker! Stort grattis till den egenskapen, C! 

Jag har nu tänkt över min skolgång och beslutat att försöka ta det i ett mer realistiskt tempo eftersom jag anser att vad jag har idag är mer än tillräckligt; jag kämpar med mina 400 poäng (som från början var 550) nu i höst och blir utan bidrag till mitt förtret, läser 500 poäng (varav 150 kommer bestå av lekande lätta datakurser som jag kan göra med förbundna ögon) i vår och ytterligare 500 nästa höst. Genom att dela upp det så har jag studiebidrag ett tag både på vår- och höstterminen (för visst är det 500 poäng som gäller för att beviljas det? jag har helt glömt bort - om inte får jag modifiera min plan så att det löser sig ändå), än att hetsläsa nu i vår, ta ut mig själv helt och fortfarande ha kurser kvar men inte tillräckligt många för att beviljas ett öre i studiebidrag.

Eftersom hyresvärden vill hyra ut lägenheten under en längre period ("åtminstone ett år") och kontraktet förnyas per halvår har jag någonstans att bo medan jag läser bara jag sköter mig (vilket jag gör), och när jag väl kommit in i vardagen skulle det kännas tufft att behöva flytta igen i sommar, eller traska runt helt sysslolös om vardagarna utan tillräcklig inkomst. Faktum är att skolan, trots att man hatar den innerligt, är en trygghet. Så länge man går den behöver man inte oroa sig för vad man skall göra. Läser jag på så sätt som jag nu nämnt har jag dock läst mer än 2500 poäng när det är över. Jag har inte förstått ifall det är positivt eller otillåtet att göra(?), men om det inte går för sig får jag läsa om någon av de kurser jag inte blev mer än godkänd (med minus i kanten) i, och låtsas vara intresserad av ett VG.

I morgon har jag mattelektion. Jag hatar att behöva erkänna hur långt jag ligger efter, men tänker visa att jag vill ändra på det genom att gå på båda lektionstillfällena (jag hinner ändå inte räkna mer än i snitt fem tal per lektion varför jag tänker börja gå varje tisdag och fredag hädanefter, hur trött jag än är). Detta kan jag göra eftersom svenskan på eftermiddagen uteblir. Då ser morgondagen ut på detta vis: Matematik 11:00-12:00, psykologi 12:50-14:45, matematik 15:00-16:00.

Jag fick höra hur jag låg till i engelskan idag. Tydligen hade jag höga betyg och kommer att få det bara jag lämnar in allt jag har kvar att göra (däremot kommer det falla på grammatiken som jag inte  gjort något av - så mycket för den lyckan). Skall prata fem minuter om ett självvalt ämne nästa måndag och förutsägbar och bekväm som jag är väljer jag en bit filmhistoria. Det är det enda jag kan rabbla utan manus.

(Det löser sig, på något sätt löser det sig och jag talar inte om det du nyss åt.)

Uppdatering 20:45: Tydligen behöver man "bara" läsa 400 poäng för att få studiestöd. Vilken otrolig lättnad! Då behöver jag inte läsa mer än absolut nödvändigt. Tack för era svar, jag hade inte haft den blekaste aning själv utan tog för givet att det var 500 som gällde! Det skall jag fira genom att lyssna på en partylåt och läsa ett kapitel i psykologi.


Kommentarer
Postat av: ♥ Nadine

Det är inte otillåtet iaf. :) Det enda det påverkar är ju ditt snitt sen när du ska söka vidare, OM du ska söka vidare. :)

2008-10-27 @ 19:29:08
URL: http://nadine.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Nadine: Haha, jag skrev faktiskt det om snittet och högskola men raderade det sedan eftersom jag är så osäker på hur det där fungerar. Jag har inte tänkt läsa vidare på universitet men vetskapen om att man har tillräckligt med poäng för att göra det skulle kännas bra. Det enda som intresserar mig är teaterhögskolan, och sådana drömmar ligger ju ett antal år bort. ;)

2008-10-27 @ 20:13:10
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Lola

Åh, vilken Angelina Jolie lokk-a-like i hörnet :) Du alltså. Kan jag få dina läppar?

2008-10-27 @ 20:23:05
URL: http://lolasix.se
Postat av: Cecilia

Lola: Haha. Angelina gjorde en magsäcksförstoring och fick gå på kortison för att dämpa smärtorna. Och ja, det får du så gärna! :)

2008-10-27 @ 20:30:23
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Emma Amelie

jag läser bara 400 poäng men får fullt studiebidrag. skulle seriöst aldrig orka 500 poäng. 400 räcker mer än nog.

jag ligger ett helt kapitel efter i matten...men ska ta igen det på "lovet"..hah..so much för att vara ledig.

2008-10-27 @ 20:30:31
URL: http://emmaliine.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Emma Amelie: Oh herregud! Är det så att man "bara" behöver 400 poäng? I så fall kan jag ju få bidrag (läser 400 nu). Tack för den informationen, jag som tänkte låta bli att gå till CSN helt i år. Nu kan jag gå dit i morgon i stället för att gå på Shopping och handla för pengar som inte finns!



Usch. Har också en massa att ta igen nu på "lovet" samtidigt som jag skall dra ett flyttlass. Känns pop opp i topp!

2008-10-27 @ 20:33:19
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: sofia

ja, du är berättigad studiemedel för 400 poäng.

och jag tror att det är ett jättebra beslut att dra ner tempot lite. du ska ju leva också.

2008-10-27 @ 20:39:06
URL: http://bobbypin.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Sofia: Nej men åh vad skönt! Vad lättad jag blir nu. :D

2008-10-27 @ 20:41:58
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Flaming Moe

Engelskagrammatiken kan jag hjälpa dig med, säg bara till så fixar vi ditt höga betyg.

2008-10-28 @ 01:16:36
Postat av: Cecilia

Flaming Moe: Lärarna älskade min dikt. Amazing (...and sad), sade de. :)

2008-10-28 @ 01:40:45
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Anna

"Allt jag behöver kommer till mig" brukar jag sitta och mässa i tider när det känns som att jag blivit ifråntagen allt. och se det stämmer ju, du har på kort tid "fått" lägenhet, fått möjlighet att dtra ner på studietakten och fått möjlighet till studiebidrag. Det lossnar, fröken!



Nu bildar vi pakt du och jag, jag behöver också satsa på skolan, så från och med nu är vi duktiga studenter som ser fram emot våra examenar, du mot studenten(?) och jag mot magisterexamen.

2008-10-28 @ 11:04:41
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Nancy

I egenskap av lärare (ex HT 08) kan jag säga att närvaro räknas mycket i en lärares hjärta (även om det inte ska göra det). Visa att du försöker och är närvarande och försöker!

2008-10-28 @ 12:07:58
URL: http://negativenancy.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Anna: Jag tycker det låter som en utomordentlig idé.



Nancy: Jag kan tänka mig det. Man tenderar att få en bättre relation med sin lärare om man närvarar, även fast ens uppgifter är inlämnade på tok för sent. Vad är det för lärare du skall bli?

2008-10-28 @ 13:48:39
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Nancy

C: Indeed. Finns inget som är så frustrerande som när eleverna inte ens dyker upp. Gymnasielärare i svenska/ samhällskunskap.

2008-10-28 @ 14:50:22

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0