Tre matnyttiga dagar och trettiotre skoluppgifter

Detta är den tredje dagen i sträck som jag äter helt OK (d.v.s. blir det den tredje i sträck idag om jag fortsätter sköta mig). Om vågen pekar neråt? Nej. Om jag så väl vet att det tar sin tid? Ja. Om jag till fullo kan få in det? Tydligen inte.

Gårdagen bjöd på fler skoluppgifter (och här tänker jag; "hur skall jag klara av detta när jag inte får äta karameller vid studerandet!", som om jag någonsin studerat och tuggat samtidigt; det där är bara i min hjärna, för inte sjutton är det så att det "hjälper mig att tänka"), en liten kaffe och en geting som jagade mig runt halva komvuxbyggnaden vid lunch (jag tror inte jag sett så mycket geting på länge som där, antagligen bor de i brevlådan; kommer in tillsammans med posten och skrämmer slaget av rökare utomhus - nej, jag åt den inte). Till middag svalde jag för andra dagen i rad fullkornspasta (inte för att jag tänker att det är nyttigt, utan för att det är den enda pasta jag äter) med quornfilé och ett äpple efter det (ni kanske ser ett mönster; jag tar vad jag har, gör slut på det helt och köper något nytt en annan gång - variation är inget för mig). På kvällen efter att vi varit på Kvantum och handlat litet (även om det mest var M som handlade medan jag i min tur gick runt osminkad och beklagade mig i min tysthet) kompenserade jag för den uteblivna frukosten och lunchen med en mugg vaniljyoughurt och All Bran (mugg eftersom vi fortfarande inte har hunnit/kunnat/vågat/orkat diska). Jag köpte visst två paket Läkerol med, men det tänker jag inte sluta med. Sweet Licorice får stå kvar på min matsedel.

Nu på morgonen har jag än en gång intagit youghurt med All Bran samt en hårdbrödskiva med purjolök och keso. Det är också min första frukost på månader. Fortsätter det bara så här ett tag nu borde jag ha minskat ett fast kilo om en vecka, eftersom det var ungefär vad jag lade på mig innan. Jag väger mig igen på måndag och delar då med mig av min besvikelse. Nu skall jag ögna igenom fyra texter om kvinnor och män (däribland Moa Martinsson, Elin Wägner och Simone de Beauvoir), vilket inte borde vara någon match för en gatugammal kvinnosaksdam med en genusvetare till syster. Dessvärre innefattar uppgiften också att tala om en renodlad sexnovell om trånande sköten och sexuell frigörelse från den åh så fruktansvärda viktorianska prydheten (jag tycks vara den enda som anser att den har sin charm), och för att inte spy galla över känsliga varelser med min åh så fruktansvärda konservatism får jag helt enkelt hålla tyst vid det kapitlet, alternativt linda in mina tankar i en mjuk dunkudde. Sedan vankas en kort runda bordsduksletande inne i stan förutsatt att nu M stiger upp, innan det är dags att bege sig till skolan för att diskutera texterna. Visst ja, jag skulle visst läsa dem med...

Kommentarer
Postat av: Elin

Jag har aldrig ätit frukost i hela mitt liv. Som jag vet är ett jävla måste.

HUR GÖR DU?

2008-09-24 @ 19:06:55
URL: http://elinmauno.blogg.se/
Postat av: C

Elin: Hatar också frukost, det är tveklöst det vidrigaste målet på dagen. Jag tvingar mig själv, man kan nog inte göra mycket annat.

2008-09-24 @ 19:14:59
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Stella

Hahaha. Crazy kids!



Jag älskar frukost :D Fast sen så älskar jag väl å andra sidan alla måltider...men frukosten är bäst for sure. Äter t.o.m en second breakfast. Först vid 06.30...sen vid 08.30 när jag kommer till skolan :>



dricker kaffe

2008-09-25 @ 06:36:47
Postat av: Emma

Äh, man kan ju inte redan nu förutspå att det ska bli en besvikelse... då sitter man där med fingrarna i godispåsen och är hög på socker och har tjockångesten från helvetet. Man måste intala sig 100 ggr om dagen att man kan klara det.. och gå in för det. Gör man det bara halvdant blir det svårt.

2008-09-25 @ 17:16:45
URL: http://twentysomething.webblogg.se/
Postat av: Nostalchic

Jag vill se mer roliga filmklipp med dig!



Jag vet hur de e med skoluppgifter, själv har jag varit inlåst i en vecka med en tenta som jag lämnade in fem minuter innan deadline idag.Jag har åldrats 10 år, jag lovar.



2008-09-26 @ 18:46:50
URL: http://beyondsizes.wordpress.com
Postat av: Maja Jonsson

Haha känner igen mig massa, Förutom att jag älskar frukost!

2009-03-08 @ 16:55:37
URL: http://sv.procurvesplus.com

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0