Slutbloggat tills vidare

Jag återkommer när jag inte längre skäms över min existens, och med ett utseende som mitt kan det dröja. Alternativt när jag inser att jag bara är en drama queen som inte orkar vara sysslolös någon längre tid. Eller så planerar jag en storslagen comeback. Man vet aldrig med mig. Nej, vänta, det är ju just precis vad man gör. Vi vet alla att det är alternativ två som gäller.

(De som vill kan ju lägga till mig på Bloglovin, så ser ni när uppdatering sker.)

Filmstaden, Karlstad

En före- och efterbild säger mer än tusen ord.

Horoskop med haggan

Väldigt många menar att astrologi är struntprat efter att ha konstaterat att deras soltecken inte alls påminner om dem, och det är det väl solklart (ha-ha) att det inte behöver göra, när övriga stjärntecken spelar roll för helheten. (Har man inte tagit reda på dessa, tycker jag inte att man är rätt person att avfärda astrologi, bara för att det är en pseudovetenskap, och för att Heikki Vesa hade fel i att alla apriloxar skulle vinna på lotto i helgen.)

Av samma anledning som jag inte spekulerar i världens uppkomst, vem Jesus egentligen var och varför måsar alltid måste skita när någon med nyinköpt hatt passerar under dem, ägnar jag inte tid åt att spekulera i hur det kommer sig att astrologi stämmer: Svar kommer aldrig att ges och evighetsdiskussioner som ej leder någon vart känns således totalt överflödiga. Det jag vet är att korrekt ställda horoskop har en underlig förmåga att beskriva en bättre än man själv hade kommit på tanken att göra, på gott och ont.

Tillbringade natten med att sammanställa mina tecken i de olika planeterna (med källors hjälp, förstås - jag sitter inte personligen inne med några planetkunskaper), och finner det mäkta fascinerande hur väl det stämmer (nej, man kan inte alltid känna igen sig i alla tecken heller; det stämmer att man kan hitta något i många eftersom man har många sidor, men jag har exempelvis ingenting gemensamt med tvillingens eller vågens egenskaper vilket inte är så konstigt, då jag inte har ett uns tvilling eller våg i mig).

Solen: Stenbocken


Den typiska Stenbocken är lojal och pålitlig, noggrann och systematisk, alltid mån om att uppträda strikt och kontrollerat. Stark självdisciplin, allvar och höga ambitioner är kännetecknande, liksom en plikttrogen, ansvarskännande läggning.
Stenbocken brukar trivas bäst ihop med äldre männsikor men håller sig ofta för sig själv - en självständig natur, som föredrar att ha viss distans till andra. Ett behov av att planera och strukturera tillvaron hör till bilden. Stenbocksmänniskan överväger noga sina beslut och tänker alltid på konsekvenserna innan hon handlar.

Planeten Saturnus är tecknets härskare, vilket indikerar en praktisk, metodisk läggning samt en målmedveten strävan mot högt ställda mål. Karriären och det offentliga livet är en viktig del i Stenbockens vardag. Här finns såväl god organisationsförmåga som naturliga ledaregenskaper. Uthålligheten och viljestyrkan ger Stenbocken goda möjligheter att förverkliga sina ambitioner och så småningom kanske nå toppen.

Baksidan är Stenbockens omänskligt höga krav på sig själv och tendenser att ta livet väl allvarligt. Den som är präglad av detta försiktiga, något tungsinta jordtecken skulle må bra av att försöka sänka kraven en smula och att tillåta sig själv att uppträda spontant och överraskande emellanåt. Stenbocken är inte speciellt förtjust i omställningar utan har lätt för att fastna i gamla invanda hjulspår. Nödvändiga förändringar ska helst planeras långt i förväg och om planerna av någon anledning måste ändras tar det ofta emot. Stenbocken behöver lång tid på sig för att ställa om sig.

Ekonomisk säkerhet har hög prioritet. Stenbocken är i allmänhet duktig i att hantera sin ekonomi och brukar inte ha någonting emot att hävda sig med hjälp av olika statusmedel. Strävsamma, plikttrogna Stenbocken drivs ofta av en längtan efter att "bli någon" inför världen, är en aning formell och principfast - men samtidigt pålitlig och uthållig. Stenbocken ger aldrig upp sina planer eller projekt.

Du har en tendens att bli lite arg när människor får förmåner utan att ha arbetat ens i närheten av så mycket eller så hårt som du. Du arbetar inte snabbt - men grundligt. Du är känd för att vara totalt orubblig, envis och outtröttlig när det gäller att nå dina mål.

Månen: Väduren

Måntecknet beskriver ditt inre jag; den person du i ditt innersta upplever att du är. Det handlar inte främst om aktivitet och vad du visar utåt, utan har att göra med instinktiva reaktioner; hur du är av naturen.


Ditt känsloliv präglas av Vädurens entusiasm och äventyrslust. Du är inte direkt den som sitter med armarna i kors och väntar på att saker och ting skall hända utan är en människa som tar för sig av livet. Utmaningar stimulerar och du vill gärna ha litet spänning och omväxling i tillvaron. Månens position indikerar att du är full av energi och handlingskraft.

En impulsiv och temperamentsfull läggning är kännetecknande och du har sannolikt lätt för att gripas av våldsam förtjusning. Ibland kan du dock låta känslorna skena iväg med dig. En tendens att handla först och tänka sedan hör i allmänhet till bilden.

Du är enkel och rättfram, och har inga svårigheter att förmedla dina känslor. Om det är någon du tycker om visar du oftast det på ett tydligt sätt, likaväl som du kan markera ditt ogillande. Det finns sannolikt en hel del mod hos dig, om något blir hotande går du genast till motattack. Månen i Väduren indikerar att du är något av en fighter, beredd att slåss för det du tror på.

Ascendenten: Lejonet


Ascendenten visar hur du presenterar dig utåt och vilken bild av dig själv du vill ge omvärlden.


Det är genom Lejonets sceningång du gör din entré till livet, och det är med Lejonets syn och attityd du närmar dig människor och ting. Du ser alltid till att hamna i centrum för uppmärksamheten, och vill gärna vara den som leder och bestämmer utan konkurrens. Då kan du trollbinda publiken och utöva din förmåga. Att ha viss makt betyder mycket och att bli erkänd för kompetens och pondus. Det ska också vara lite stolthet och drama med i vardagsbilden, men sårad stolthet är det värsta som kan drabba en lejonascendent! Våga göra fel ibland - det lättar!

Merkurius: Stenbocken

Det stjärntecken du har i Merkurius beskriver ditt sätt att tänka och framställa. Den hör samman med inlärning och kommunikation; ditt intellekt i allmänhet och hur du uttrycker dina tankar och idéer. Merkurius visar också hur du tar dig fram i livet.


Merkurius i Stenbockens tecken tyder på ett allvarligt och grubblande intellekt. Du är sannolikt en ambitiös och målmedveten natur med höga krav på dig själv. Vid spänningsfylld aspekt är det troligt att du ibland känner en rädsla för att inte kunna uttrycka dig korrekt eller att inte kunna föra dig såsom det förväntas av dig.

Vidare indikerar Merkurius teckenposition att du har behov av att tänka och planera långsamt, varför du inte tycker om att fatta alltför snabba beslut. Förmodligen har du en strävan efter att "bli någon" inför världen. Se upp så att du inte fastnar i status- eller prestigetänkande. Din ansvarskännande, målmedvetna strävan indikerar fina förutsättningar att sakta men säkert arbeta dig fram mot dina mål.

Venus: Vattumannen


Venus har inflytande över hur du uttrycker dina känslor i personliga relationer. Venus placering visar din känsla för det estetiska och hur du uppfattar konst och skönhet. Ditt sätt att komma överens med människor förändras och förtydligas beroende på vilket stjärntecken du har i Venus.


Venus i Vattumannen indikerar inte sällan en kreativ förmåga, samt indikerar att du är spontan och okonventionell i dina känsloyttringar. Du uppskattar att verka i en grupp tillsammans med andra. Du är sällskaplig och utåtriktad men ack så svår att fånga. Det beror på att du kan ha svårighet att hantera alltför nära och intima relationer, på grund av att du är så rädd för att du ska förlora din frihet. De vänner och kompanjoner du väljer är oftast lite spännande, annorlunda och ibland kanske lite udda.

Eftersom du har ett stort behov av frihet i dina relationer  är det viktigt att du väljer en partner som kan ge dig den känslomässiga frihet du behöver. Du måste få känna och vara på ditt sätt, utan en massa förklaringar. Din partner bör vara lika mycket kamrat som kärlekspartner.

Mars: Skorpionen

Det stjärntecken som du har Mars i visar hur du riktar och uttrycker din energi. Denna planet hör också ihop med sexualitet, så placeringen visar hur du hanterar frågor som uppvaktning. Det viktigaste grunddraget för Mars är hur du gör dig själv gällande och dess placering i olika stjärntecken visar hur och i vilken omfattning detta framkommer.


Du är envis, ibland intill besatthet och din attityd är aldrig likgiltig eller ytlig. Tycker du något så gör du det ordentligt vare sig det gäller postiva eller negativa strömningar.
Har du väl en gång bestämt dig finns det ingenting som kan hindra dig eller ändra dig.

Det som driver dig är dina starka känslor, men du anstränger dig för att inte visa det
och försöker hålla känslorna under kontroll. Det gör att du inte lever ut eller visar din ilska i första taget och du kan genom detta bli både långsint och hämndlysten. Ibland visar du ditt ogillande genom sarkasm och ironi, men när du verkligen släpper loss känslorna gör du det ordentligt, med både kropp och själ. Du är beredd att kämpa för dina principer och uppvisar med sannolikhet mod och handlingskraft.

Om du är kvinna indikerar Mars i Skorpionens tecken att du föredrar djupa, karismatiska människor med starka och intensiva känslor. De får gärna vara av ledarnatur.

Saturnus: Skytten

Saturnus hör ihop med begränsningar och hinder. Dessa störande eller hämmande förhållanden i livet visas av det stjärntecken som Saturnus befinner sig i. Saturnus placering visar ditt sätt att nå framgång eller de svårigheter du möter på vägen.

Med den seriösa planeten Saturnus i Skytten, tecknet för lärande och idéer, har du ett starkt överjag, starka principer och livsinställningar. Faktum är att när du väl har bestämt dig för en viss "sanning" finns inte mycket som kan få dig att ändra ståndpunkt, vilket betyder att du kan vara intolerant, särskilt i livsåskådningsfrågor.

Det är viktigt för dig att få erkännande för dina intellektuella förmågor. Du är kapabel till djupa tankar och stora upptäckter och du värderar rättvisa över allt annat. Eftersom du tror på lärande, är du också beredd att arbeta hårt för att förbättra din utbildning. Om du kan lära dig att se båda sidorna i en situation, skulle du förmodligen kunna bli en utmärkt lärare eller advokat.

(Fetmarkerat är sådant som stämmer extra väl, och som många som känner en kan intyga. Det vore väldigt spännande att höra om någon annan astrologiintresserad har något att säga om sina tecken, och hur de tycker att deras stämmer!)

eggwsgsgbdfbsed

ÅÅÅÅÅHHHHH!!!!!!!!!! JAG ÄR SÅ JÄVLA LESS PÅ ATT VARA SÅ ÄCKLIGT FITTIGT JÄVLA FUL!!!! ALLA HUR JÄVLA FULA FETA TRÅKIGA OSMARTA OCH ILLALUKTANDE DE ÄN ÄR FÅR TILL DET UTOM JAG VILKET BARA BEVISAR ATT JAG - HUR JÄVLA VIDRIGA DE ÄN ÄR - ÄR ÄNNU FULARE! FAAAAAAAAAAAN!! OCH NU LIGGER JAG BARA EFTER ÄNNU MER I SKOLAN FÖR ATT JAG ALDRIG GÖR ETT SKIT FÖR ATT JAG INTE FARwet4'rplgggg!!!!! FJFUCK EJAG VILL DÖ!Ä"Ľ!Ľֽ!½!ÖW#ERFgdffgedg SÅ ÄCKLIG SÅ JÄVLA ÄCKLIG" DÖDÖDÖDDÖDÖDÖDÖDÖ JÄVLA GRISFITTA

Sönderknullade sängar och öronvax

Det här är inte roligt längre (inte för att det varit roligt någon gång, men nu är det becksvart ångest rätt igenom). Jag har tappat suget helt för att göra något åt vikten vilket givit en uppgång på tre kilo, och jag har inte varit på gymmet på veckor. Jag mår vansinnigt dåligt över detta, och jag vägrar överstiga xx kilo igen (den här gången menar jag det). Vet jag med mig det bör jag också veta när det är dags att sätta stopp. Mitt primära problem är väl just att jag inte gör det. Jag har ingen kontroll över mitt intag, därför är det så farligt för mig att "unna mig" då det varje gång slutar så här. Halv sju klädde jag mig och gick till Konsum enbart  för att det var sista dagen de sålde lösviktsgodis för 4.90 kr/hg. 22 kronor betalade jag - hela tiden medveten om att mitt beslut var dumt - och jag hatar mig själv för att jag gjorde det möjligt för mig att skriva det. Jag är helt enkelt långt ifrån redo att återgå till att äta av "allt" igen.

Har haft ont i nacken hela dagen efter att ha legat i den mest obekväma ställningen, och det har inte avtagit. Jag måste köpa en ny säng. Inte enbart för att den jag har nu är många decennier gammal och har en stor grop (förmodligen sönderknullad av tidigare ägare) i madrassen som gör att jag vaknar med ryggvärk. Tanken på att pälsängrar föredrar gamla möbler gör mig ännu mer ovillig att ha den kvar, och jag vågar inte vända den då jag fasar inför att hitta sådana. Skall hålla utkik på Jysk om de får in något nytt erbjudande snart, för jag har i hela mitt liv sovit i begagnade sängar. Nu är det dags att jag skaffar en egen, som är helt och hållet fri från svett och synd. Att jag "kanske inte bor kvar i stan om 1,5 år" är inte anledning nog till att genomlida nätterna (speciellt inte när ryggproblem finns i familjen). Det kanske till och med är det allra viktigaste man kan göra, med tanke på hur mycket vår ork präglas av huruvida vi är utvilade eller ej?

Tänkt var att jag skulle städa med så att jag får måndag och tisdag fri för studier eftersom det är den sista tillfället jag har möjlighet att ta itu med de där laborationerna i april. Jag behöver nog inte skriva att det inte blev av, men jag har åtminstone diskat undan det mesta. Får väl göra så att jag avsätter morgondagen helt åt städning och tisdagen helt åt plugg. Måste dock slänga in en bodypump båda dagarna. Annars betalar jag en månadsavgift på 360 kronor för ingenting, och så oekonomisk kan jag inte vara! 

Senare under kvällen har jag suttit och pratat om omänskliga mängder öronvax och näsherpes över Blip(!) med min buksyster H, som för övrigt gillar min nya sketchidé som jag själv är så besatt av, men har dessvärre inte någon önskan om att själv delta. Tänker inte avslöja för mycket, men den innefattar en dold kamera (läs: någon som står en bit bort och håller kameran lagom dold intill jackan) och en stor vuxenblöja (förutsatt att jag får tag på någon, vilket jag ännu inte lyckats med). Tja, det var väl egentligen allt...

Emigrantvisor

Idag är det 97 år sedan Titanic seglade iväg från hamnen i Southampton och likväl min farmoders födelsedag. Då jag var förbi kort för att gratulera var det av en händelse jag kom att sätta mig vid den skrala skivsamlingen, till mestadels bestående av svenska lovsånger från sent 70-tal. Jag hittade en skiva med emigrantvisor insjungna av en sekelskiftesklädd Kjell Hansson (så obetydlig att han inte ens har en plats på Wikipedia), vilket var extra roligt dagen till ära. Historia har alltid intresserat mig, och det enda jag kan komma på är negativt med att ha norra Norrland som ett av få ursprung (förutom att vi i decennier fungerat som söderns slav med våra naturtillgångar, och det enda som fås tillbaka är hånet då vi framställs som sega renskötande skoteråkare i ölreklamer) är att det inte förekommit mycket emigration under 1800-talet. Den där halvan som reste var ju till största delen den halva som befann sig söderut och hade närhet till Atlanten. Jag vill också kunna åka till Minnesota och finna någon som visar sig se likadan ut som en själv! (Jag vet att vi har avlägsen släkt i Kanada då mormors farbror reste. Detta skedde dock runt 1920 och rörde sig således inte om någon dramatisk Karl-Oskar och Kristina-tripp. Min stora dröm är att få vara med i en film, eller varför inte hel serie, som speglar denna tid.)

Svensk historia är spännande, och något så många glömmer bort. Dagens ungdom tar sin välfärd för givet, men detta kommer att förändras (den rådande finanskrisen kommer att påverka landets ekonomi i högre grad än man som tryggt anställd privatperson eller studerande ungdom kan förstå, arbetslösheten fortsätter att stiga i rasande fart och beräknas ligga på 12% om mindre än tre år). Sverige har alltid tidigare varit fattigt - varför tror de annars att 50% utvandrade? Det var inte förrän efter andra världskriget då sossarna var med och byggde upp folkhemmet vi är vana vid, som Sverige blev en plats var man kunde äta sig mätt. Att folk inte låtsas om detta och tar rikedom för givet i tron om att välfärden är oförgänglig är ofattbart. Våra familjemedlemmar, som fortfarande lever, växte upp i ett fattigt land, trängde in sig fem personer i en etta. Vad är det som får människor att tro att vi inte är på väg dit, bara för att pigorna lallade på skillingtryck medan personliga assisenter lyssnar på T-Pain i sina iPods med IPRED flåsandes i nacken? (Bara för att det skall ljusna för Amerikatt, kommer det ej att göra detsamma här. Tvärtom, i och med att landet är beroende av den export som inte längre kommer att efterfrågas av jätten i väst.)

Jag passade på att spela in två av bitarna från plattan. (Jag älskar att min digitalkamera har bättre ljudupptagning än den har bildåtergivning.)
 
 

Visa från Värmland. Som författare anges "Lars i Forshult". Den behandlar de sociala orättvisorna i Sverige och uppmuntrar till utvandring, trots att "gamla stackare får stanna kvar", eftersom det på den tiden var "de förnäme store" som hade det bra i Sverige. Melodin användes till flera skillingtryck under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.Tryckt i Karlshamn 1868. Karlshamn var en av de tidigaste utvandringshamnarna, men bara under fåtalet år. I en tidningsnotis från 1853 i Carlshamns Allehanda berättas att skeppet Amalia Maria avgått till New York med 196 utvandrare. Det blev Vilhelm Mobergs förebild till briggen Charlotta, som de från Ljuders socken seglade iväg med i Utvandrarna. Också här är man trött på att "tvingas bära sin mat, till fogde och länsman, till präst och soldat" och vi möter den hatkärlek till fosterlandet som beskrivs i så många visor.

Påsken & det efterlängtade studiestödet

Jag har de senaste månaderna haft mindre pengar än någonsin. Det värsta är att jag inte förstår var de tagit vägen; några slantar hit och några hundralappar blir plötsligt flera tusen. Därför har jag alltid varit otroligt noga med att räkna varje krona. Snål, skulle somliga säga, men det stämmer inte eftersom jag älskar att vara generös (så länge det inte handlar om godis, det får ni köpa eget av). Och hur får man möjlighet att vara det (förutom att skaffa en partner att skämma bort)? Jo, genom att vara ekonomisk: Hittar jag en femtioöring plockar jag banne mig upp den om den så ligger i en grumlig vattenpöl, även om jag inte vet ifall det grumliga är lera eller hundbajs. Jag vet ju att många fjuttiga bäckar slutligen bildar en liten större å. Det är en egenskap jag verkligen gillar hos mig själv (judinnan i mig?). Bara jag tyglar mina shoppingbegär (skall börja med att retunera den tjusiga trenchcoaten från Haléns då den sitter perfekt; således lär den vara för stor i höst) slipper jag hamna i någon lyxfälla. Ändå ser jag ut att leva dyrt, vilket såklart är en lögn.

När jag loggade in på bankens hemsida i förmiddags för att beklaga mig över mysteriet med de kidnappade kronorna, kom därför en enorm lättnad då jag ser att jag är 6200(!) kronor rikare. Mitt efterlängtade studiestöd från CSN har äntligen kommit! Eftersom jag inte fick något i höstas då matten och NK:n aldrig blev av p.g.a. att jag är en pseudodyskalkylektisk odugling, kändes detta fantastiskt! Jag skyndade mig i kläderna och tog bussen till Willy:s för att köpa litet bär, samt florsocker och färskost som jag senare skulle försöka mig på att göra frosting av. Det kommer inte att ske igen. Cream cheese är något som ingår i var och varannan frosting men jag har aldrig använt det själv, och nu förstår jag varför. Jag slängde alltihop. Ost hör hemma på smörgåsar, inte på bakverk.

I morgon är det skärtorsdag. Jag skall förutom att våndas över att jag inte gått ner något den senaste tiden (därav ingen uppdatering; jag står inte ut med att publicera eländet) och undra hur fan jag skall kompensera för det kilo godis jag tryckte i mig i måndags (ja, jag åt ett kilo själv, snyggt jobbat!) när gymmet håller stängt över påsken, gå på skärtorsdagsmässa eftersom detta är dagen då Jesus tvagade sina lärjungars fötter. Jag tycker synd om den som tvättades sist, eftersom baljan knappast lär ha varit speciellt ren efter elva svettiga mansfötter. Det är också i morgon yngligarna iklär sig huckle och läppstift och ger sig ut för att tigga. 1998 gjorde jag detsamma och fick ihop tillräckligt för att köpa den då nyutgivna "Titanics undergång" (Walter Lord) som bygger på intervjuer från överlevande. Jag förstår inte hur jag som elvaåring orkade läsa denna. Jag menar, den är tungläst i mina ögon idag. Man kan ju tycka att koncentrationsförmågan borde ha skärpts något på elva år, men är man en bakåtsträvare så är man.

Ystad-Haparanda

Robert Aschberg och Gert Fylking fortsätter sin vandring från Ystad till Haparanda till förmån för kampen mot prostatacancer. Varje steg som tas på vägen, varje udda händelse och varje unikt möte dokumenteras av ett medföljande kamerateam. Under 13 veckor redovisas strapatserna i en talkshow från platser runt om i landet. Talkshowen "Ystad-Haparanda" visas på söndagar 19.00 på TV8. Med sig har Aschberg och Fylking en gigantisk husvagn som varje söndag förvandlas till en "klassisk" talkshowstudio.


Jag fick tidigare en kampanjinbjudan från Buzzador, där man antingen kunde välja mellan att få ett Crew-kort och hjälpa till vid förberedelserna eller ett kort för att sitta som VIP-publik då de kommer till min stad i slutet av maj. Jag tog givetvis chansen att anmäla mig till crewet. Cancerjippon i sig är ingenting som ligger mig varmt om hjärtat, men visst låter detta spännande! Personal från TV8 kommer vara på plats på morgonen och beroende på när man kan komma, finns det olika mycket att göra innan inspelningen börjar. Jag må vara en Very Important Person, men att vara där och agera hjälpreda blir en erfarenhet som jag ser fram emot mer.

Veckans fynd

Min lycka är gjord. Eller rättare sagt är veckans fynd gjort (handlar man bara billigt spelar det ingen roll att man inte gör annat, försöker jag intala mig själv men misslyckas då jag, fortfarande oklädd, har redovisning i samhällskunskap om mindre än en och en halv timme - behöver jag tillägga att jag inte läst på?). Fick tag på en mindre storlek av den slutsålda klänningen i 50-talsstuk. Tjusigt.

Ballar av svål

I morgon skall jag utmana en av mina största rädslor. Jag skall bli fotograferad för en av lokaltidningarnas alla helgbilagor - jag skall alltså frivilligt ställa mig framför en kamera och posera. Det är ingen stor sak utan precis som allt annat något man 1) bläddrar förbi utan att notera 2) stannar upp vid för att håna 3) stannar upp vid som hastigast, säger "haha, där är ju C" och fortsätter bläddra. Att min hud inte kunde vara sämre än vad den är just nu gör mig däremot nervös, eftersom concealer ej hjälper mot flagor och rugor från bortklösta kvisslor. Jag vet inte ens hur man poserar inför andra eftersom jag skäms så över mig själv. Allra helst vill jag strunta i att dyka upp.


"Varför gör du det då, om du nu hatar att vara med på bild?" finns det alltid någon jubelidiot, som tror sig förstå människans psyke, som frågar. Svaret är ju redan givet: Jag hatar det, och det är därför jag gör det. Att utsätta sig för sina fobier är det effektivaste sättet att övervinna dem. Att låta ens nojor begränsa en är fegt, och jag är en sugga med ballar av svål. Faktum är att jag fick denna förfrågan redan i december, men då avböjde jag direkt. Erbjudandet kvarstod, men jag fortsatte avböja såväl i januari som i februari och mars. Till slut kände jag dock att jag lika gärna kunde göra det eftersom det är nyttigt för mig: Att vara en person med skådespelardrömmar och samtidigt inte klara av att se sig själv utan att få ångestattacker fungerar inte. Det är lika bra att härdas.

Reportaget kommer tydligen att handla om size zero-idealet om jag förstått det rätt (det har jag säkert inte), och tanken med min medverkan är att jag i egenskap av fet men likväl flådig (jo, tjena!) skall visa tre outfits. Då jag blev kontaktad efter att journalisten verkade gilla min något anakronistiska stil kör jag på det temat, även om vardagen idag främst består av mjukisbyxor och håret i en knut vecka in och vecka ut. Och varför skulle den göra annat när de enda ställena jag skall vara på är i skolan och gymmet.

Sedan är det plugg, plugg, bakning inför en födelsedag, städning, träning, mer plugg. Det blir ett stressfyllt veckoslut, minst sagt.

RSS 2.0