Horoskop med haggan

Väldigt många menar att astrologi är struntprat efter att ha konstaterat att deras soltecken inte alls påminner om dem, och det är det väl solklart (ha-ha) att det inte behöver göra, när övriga stjärntecken spelar roll för helheten. (Har man inte tagit reda på dessa, tycker jag inte att man är rätt person att avfärda astrologi, bara för att det är en pseudovetenskap, och för att Heikki Vesa hade fel i att alla apriloxar skulle vinna på lotto i helgen.)

Av samma anledning som jag inte spekulerar i världens uppkomst, vem Jesus egentligen var och varför måsar alltid måste skita när någon med nyinköpt hatt passerar under dem, ägnar jag inte tid åt att spekulera i hur det kommer sig att astrologi stämmer: Svar kommer aldrig att ges och evighetsdiskussioner som ej leder någon vart känns således totalt överflödiga. Det jag vet är att korrekt ställda horoskop har en underlig förmåga att beskriva en bättre än man själv hade kommit på tanken att göra, på gott och ont.

Tillbringade natten med att sammanställa mina tecken i de olika planeterna (med källors hjälp, förstås - jag sitter inte personligen inne med några planetkunskaper), och finner det mäkta fascinerande hur väl det stämmer (nej, man kan inte alltid känna igen sig i alla tecken heller; det stämmer att man kan hitta något i många eftersom man har många sidor, men jag har exempelvis ingenting gemensamt med tvillingens eller vågens egenskaper vilket inte är så konstigt, då jag inte har ett uns tvilling eller våg i mig).

Solen: Stenbocken


Den typiska Stenbocken är lojal och pålitlig, noggrann och systematisk, alltid mån om att uppträda strikt och kontrollerat. Stark självdisciplin, allvar och höga ambitioner är kännetecknande, liksom en plikttrogen, ansvarskännande läggning.
Stenbocken brukar trivas bäst ihop med äldre männsikor men håller sig ofta för sig själv - en självständig natur, som föredrar att ha viss distans till andra. Ett behov av att planera och strukturera tillvaron hör till bilden. Stenbocksmänniskan överväger noga sina beslut och tänker alltid på konsekvenserna innan hon handlar.

Planeten Saturnus är tecknets härskare, vilket indikerar en praktisk, metodisk läggning samt en målmedveten strävan mot högt ställda mål. Karriären och det offentliga livet är en viktig del i Stenbockens vardag. Här finns såväl god organisationsförmåga som naturliga ledaregenskaper. Uthålligheten och viljestyrkan ger Stenbocken goda möjligheter att förverkliga sina ambitioner och så småningom kanske nå toppen.

Baksidan är Stenbockens omänskligt höga krav på sig själv och tendenser att ta livet väl allvarligt. Den som är präglad av detta försiktiga, något tungsinta jordtecken skulle må bra av att försöka sänka kraven en smula och att tillåta sig själv att uppträda spontant och överraskande emellanåt. Stenbocken är inte speciellt förtjust i omställningar utan har lätt för att fastna i gamla invanda hjulspår. Nödvändiga förändringar ska helst planeras långt i förväg och om planerna av någon anledning måste ändras tar det ofta emot. Stenbocken behöver lång tid på sig för att ställa om sig.

Ekonomisk säkerhet har hög prioritet. Stenbocken är i allmänhet duktig i att hantera sin ekonomi och brukar inte ha någonting emot att hävda sig med hjälp av olika statusmedel. Strävsamma, plikttrogna Stenbocken drivs ofta av en längtan efter att "bli någon" inför världen, är en aning formell och principfast - men samtidigt pålitlig och uthållig. Stenbocken ger aldrig upp sina planer eller projekt.

Du har en tendens att bli lite arg när människor får förmåner utan att ha arbetat ens i närheten av så mycket eller så hårt som du. Du arbetar inte snabbt - men grundligt. Du är känd för att vara totalt orubblig, envis och outtröttlig när det gäller att nå dina mål.

Månen: Väduren

Måntecknet beskriver ditt inre jag; den person du i ditt innersta upplever att du är. Det handlar inte främst om aktivitet och vad du visar utåt, utan har att göra med instinktiva reaktioner; hur du är av naturen.


Ditt känsloliv präglas av Vädurens entusiasm och äventyrslust. Du är inte direkt den som sitter med armarna i kors och väntar på att saker och ting skall hända utan är en människa som tar för sig av livet. Utmaningar stimulerar och du vill gärna ha litet spänning och omväxling i tillvaron. Månens position indikerar att du är full av energi och handlingskraft.

En impulsiv och temperamentsfull läggning är kännetecknande och du har sannolikt lätt för att gripas av våldsam förtjusning. Ibland kan du dock låta känslorna skena iväg med dig. En tendens att handla först och tänka sedan hör i allmänhet till bilden.

Du är enkel och rättfram, och har inga svårigheter att förmedla dina känslor. Om det är någon du tycker om visar du oftast det på ett tydligt sätt, likaväl som du kan markera ditt ogillande. Det finns sannolikt en hel del mod hos dig, om något blir hotande går du genast till motattack. Månen i Väduren indikerar att du är något av en fighter, beredd att slåss för det du tror på.

Ascendenten: Lejonet


Ascendenten visar hur du presenterar dig utåt och vilken bild av dig själv du vill ge omvärlden.


Det är genom Lejonets sceningång du gör din entré till livet, och det är med Lejonets syn och attityd du närmar dig människor och ting. Du ser alltid till att hamna i centrum för uppmärksamheten, och vill gärna vara den som leder och bestämmer utan konkurrens. Då kan du trollbinda publiken och utöva din förmåga. Att ha viss makt betyder mycket och att bli erkänd för kompetens och pondus. Det ska också vara lite stolthet och drama med i vardagsbilden, men sårad stolthet är det värsta som kan drabba en lejonascendent! Våga göra fel ibland - det lättar!

Merkurius: Stenbocken

Det stjärntecken du har i Merkurius beskriver ditt sätt att tänka och framställa. Den hör samman med inlärning och kommunikation; ditt intellekt i allmänhet och hur du uttrycker dina tankar och idéer. Merkurius visar också hur du tar dig fram i livet.


Merkurius i Stenbockens tecken tyder på ett allvarligt och grubblande intellekt. Du är sannolikt en ambitiös och målmedveten natur med höga krav på dig själv. Vid spänningsfylld aspekt är det troligt att du ibland känner en rädsla för att inte kunna uttrycka dig korrekt eller att inte kunna föra dig såsom det förväntas av dig.

Vidare indikerar Merkurius teckenposition att du har behov av att tänka och planera långsamt, varför du inte tycker om att fatta alltför snabba beslut. Förmodligen har du en strävan efter att "bli någon" inför världen. Se upp så att du inte fastnar i status- eller prestigetänkande. Din ansvarskännande, målmedvetna strävan indikerar fina förutsättningar att sakta men säkert arbeta dig fram mot dina mål.

Venus: Vattumannen


Venus har inflytande över hur du uttrycker dina känslor i personliga relationer. Venus placering visar din känsla för det estetiska och hur du uppfattar konst och skönhet. Ditt sätt att komma överens med människor förändras och förtydligas beroende på vilket stjärntecken du har i Venus.


Venus i Vattumannen indikerar inte sällan en kreativ förmåga, samt indikerar att du är spontan och okonventionell i dina känsloyttringar. Du uppskattar att verka i en grupp tillsammans med andra. Du är sällskaplig och utåtriktad men ack så svår att fånga. Det beror på att du kan ha svårighet att hantera alltför nära och intima relationer, på grund av att du är så rädd för att du ska förlora din frihet. De vänner och kompanjoner du väljer är oftast lite spännande, annorlunda och ibland kanske lite udda.

Eftersom du har ett stort behov av frihet i dina relationer  är det viktigt att du väljer en partner som kan ge dig den känslomässiga frihet du behöver. Du måste få känna och vara på ditt sätt, utan en massa förklaringar. Din partner bör vara lika mycket kamrat som kärlekspartner.

Mars: Skorpionen

Det stjärntecken som du har Mars i visar hur du riktar och uttrycker din energi. Denna planet hör också ihop med sexualitet, så placeringen visar hur du hanterar frågor som uppvaktning. Det viktigaste grunddraget för Mars är hur du gör dig själv gällande och dess placering i olika stjärntecken visar hur och i vilken omfattning detta framkommer.


Du är envis, ibland intill besatthet och din attityd är aldrig likgiltig eller ytlig. Tycker du något så gör du det ordentligt vare sig det gäller postiva eller negativa strömningar.
Har du väl en gång bestämt dig finns det ingenting som kan hindra dig eller ändra dig.

Det som driver dig är dina starka känslor, men du anstränger dig för att inte visa det
och försöker hålla känslorna under kontroll. Det gör att du inte lever ut eller visar din ilska i första taget och du kan genom detta bli både långsint och hämndlysten. Ibland visar du ditt ogillande genom sarkasm och ironi, men när du verkligen släpper loss känslorna gör du det ordentligt, med både kropp och själ. Du är beredd att kämpa för dina principer och uppvisar med sannolikhet mod och handlingskraft.

Om du är kvinna indikerar Mars i Skorpionens tecken att du föredrar djupa, karismatiska människor med starka och intensiva känslor. De får gärna vara av ledarnatur.

Saturnus: Skytten

Saturnus hör ihop med begränsningar och hinder. Dessa störande eller hämmande förhållanden i livet visas av det stjärntecken som Saturnus befinner sig i. Saturnus placering visar ditt sätt att nå framgång eller de svårigheter du möter på vägen.

Med den seriösa planeten Saturnus i Skytten, tecknet för lärande och idéer, har du ett starkt överjag, starka principer och livsinställningar. Faktum är att när du väl har bestämt dig för en viss "sanning" finns inte mycket som kan få dig att ändra ståndpunkt, vilket betyder att du kan vara intolerant, särskilt i livsåskådningsfrågor.

Det är viktigt för dig att få erkännande för dina intellektuella förmågor. Du är kapabel till djupa tankar och stora upptäckter och du värderar rättvisa över allt annat. Eftersom du tror på lärande, är du också beredd att arbeta hårt för att förbättra din utbildning. Om du kan lära dig att se båda sidorna i en situation, skulle du förmodligen kunna bli en utmärkt lärare eller advokat.

(Fetmarkerat är sådant som stämmer extra väl, och som många som känner en kan intyga. Det vore väldigt spännande att höra om någon annan astrologiintresserad har något att säga om sina tecken, och hur de tycker att deras stämmer!)

Kommentarer
Postat av: En trogen läsare och sånt därt

Åh, nu blev jag helt överlycklig alldeles för mig själv. En astrologifrände! Själv har jag solen i tvillingarna, månen i oxen och ascendenten i fiskarna. Och det är sällan jag snubblar över människor som faktiskt vet om att det finns något mer än själva soltecknet. fabulous!

2009-04-18 @ 10:59:54
Postat av: Lina

Nu skriver jag inte för att kommentera dagens inlägg utan snarare dagens tidning. Du var grymt snygg i kuriren! Både kläderna och figuren! Var stolt över dig själv kvinna! /L

2009-04-18 @ 19:32:53
URL: http://nosslina.blogspot.com
Postat av: Tillie

Spännande! Jag blev väldigt nyfiken på dina källor, har du lust att lämna ut dem, kanske?

2009-04-21 @ 02:42:35
URL: http://urgamlavisor.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag ser att jag i mångt och mycket är en typisk skorpion ;D

2009-04-21 @ 10:49:08
URL: http://annakatarina.se
Postat av: Anonym

Snälla kan du göra texten lite större, orkar knappt läsa :(

2009-04-21 @ 20:18:21

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0