Digitalisera dina videoband


EasyCAP är det jag har väntat på! Så många videoband från ens barndom som snart är sönderspelade behöver komma fram ur mörkret och ut på internet. På CoolStuff.se finns denna produkt som möjliggör digitalisering av videokassetter att köpa för 485 kronor. Produkten har 3,8 i snittbetyg och på hemsidan finns ett klipp från 1996, så att filmerna är för gamla och i fel format är nog ingen risk. De flesta inspelningar jag har för intresse att överföra är gjorda mellan 1989-1992. Därefter kom ens fulhetsperiod, ni vet den mellan 6-13 då inga barn längre är söta och man är för ung för att ha hunnit utveckla skönhet. Den latenta fasen är inte vacker.

När jag var liten var mitt största intresse att titta på "gamla" videoinspelningar av mig själv (då var de förstås inte gamla, högst ett par år), jag tycker fortfarande att det är väldigt spännande att få ta del av andras historia. När släkt dör, syskon flyttar och videoband ersatts av datorer känns det som det naturliga steget att ta. Dessutom blir det mycket enklare att göra roliga videoklipp när man slipper sitta med digitalkameran framför TV:n och försöka hålla handen så stilla som möjligt, som jag gjorde för denna video (gamla läsare har måhända redan hunnit se den). Mors bror hade tydligen fått adressen skickad till sig då deras vän funnit den på YouTube (vilket såklart gör en aningen paranoid - anonym eller inte, man vill ändå inte att familjen skall finna ens internetkonton) och fått sig ett gott skratt. Gangstern (eller rättare sagt hillbillyn?) i mig föddes tidigt.

Kommentarer
Postat av: Emma

Är det sant alltså? Det finns en manick som gör att man kan bevara dessa gamla filmer?! Hallelujah! Arg har jag blivit på min mor som har kastat flera filmer. ojoj. Men tack. Nu vet jag att det finns en räddning.

2009-02-03 @ 11:44:10
URL: http://borjesbarnbarn.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Emma: Ja, det har ju gått att överföra VHS-inspelningar till dator/DVD tidigare men som jag förstått det har det varit en tämligen komplicerad process. Oteknisk som jag är har jag inte förstått ett dyft då jag googlat på detta, så jag blev väldigt glad över att se att det finns en manick som kan hjälpa en med det. :)

2009-02-03 @ 12:40:00
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Anna

vad kul att ha sig själv på film från när man är liten, mig veterligen existerar bara ett fåtal filmer där jag skymtar förbi, den största ångesten är en "musikvideo" klassen gjorde i mellanstadiet under "de flottiga hårens tid" och den filmen hade en anna klass fått tag på och tänkte visa upp i aulan när vi slutade nian. efter en kupp från vår klass kom dock videobandet på driv och jag hoppas att den som har det inte hittar denna manick, digitaliserar filmen och lägger ut den på youtube....

2009-02-03 @ 15:09:32
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0