Dagens rätt


Curryquorn med fullkornsbulgur

2 portioner

1 msk olja
1 gul lök, tunt skivad
1 msk curry
4 strimlade quornfiléer
2,5 dl varm grönsaksbuljong
1 msk kallt vatten
0,25 dl crème fraiche eller dylikt
Svartpeppar (det är även här salt skall stå med om man är lagd åt det hållet, jag saltar dock aldrig själv då jag finner det onödigt)

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken på medelstark värme. Rör ner curryn och lägg i quornbitarna. Värm upp, rör om och peppra efter behag. Häll i buljongen och koka up.

Rör ihop vatten med crème fraiche och vispa ner i stekpannan. Låt stå och puttra medan ni tillagar fullkornsbulgur (~10 min). Eftersom jag inte tycker om bulgurkonsistensen alls då den påminner om detritusproppar (ni vet de groteskt illaluktande klumpar som uppstår i halsmandlarna vid sjukdom eller djupa kryptor - oerhört passande att ta upp i ett receptinlägg, jag vet) häller jag i en liten burk kikärter som jag låter stå och värmas tillsammans med denna.

Resultatet blir en god rätt som känns litet lyxigare än vad den egentligen är. Jag ger den 3 fridfulla indier i Ganges av 5 möjliga. (Bulguren drar ner ursprungligt slutbetyg av redan nämnd orsak.)

Kommentarer
Postat av: EmmaAmelie

älskar när folk fotar mat och lägger upp recept. haha. då känner jag mig inte fullt lika ensam om denna sorts beteende. haha.

fått många kommentarer av mina vänner om mitt matfotande. haha. fast kanske är det att jag inte alltid lägger upp recept till som gör mitt beteende extra udda.

2009-01-07 @ 22:43:16
URL: http://www.emmaliine.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Emma Amelie: Hahaha, alla älskar väl matbilder! Det är ju färgerna som gör det så roligt; jag bläddrar alltid direkt till matbilderna även om jag inte ens äter något av det som bjuds. Nu känner jag att när jag för en gångs skull tagit mig tid att laga riktig mat så måste det ju visas, så alla kan få chansen att avnjuta samma kulinariska erfarenheter som en själv. :DDet jobbiga är ju att folk tar en för att vara Hertiginnan af Inge-Liv när man bara lägger ut bilder av sådant man stoppar i munnen. För egen del är det sant dock. Freud skulle anse att en var en väldigt oral person.

2009-01-07 @ 23:41:49
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Nancy

Bulgurkonsistensen lämnar en hel del att önska. Men jag äter bara hel bulgur nuförtiden, som i stort sett har samma storlek som ris och då slipper man den där gryniga och geggiga massan som vanlig bulgur envisas med att förvandlas till. Hel bulgur är precis som ris, hela torra korn som faller åtminstone mig i smaken. (finns lite info längre ner på denna sidan: http://www.druvan.com/Konsument/produktsortiment/pastagryn.html)

2009-01-08 @ 00:38:59
URL: http://negativenancy.blogg.se/
Postat av: Emma Amelie

haha, ja jag tycker också att då jag väl gör ngt som jag lagt ned lite möda på så måste det ju förevigas och visas upp.haha jag är hertiginnan af inge-liv för det mesta. är typ bara under långa ledigheter som jag lyckas ta mig för något.

2009-01-08 @ 01:01:39
URL: http://emmaliine.blogspot.com
Postat av: Anna

åååå, det där såg gott ut.

2009-01-08 @ 08:29:32
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Nancy: Det låter ju litet bättre måste jag säga. Egentligen är jag ingen rismänniska heller, men couscous och bulgur är mer än jag kan säga att jag kan ens låtsas uppskatta utan att dränka dem i sås/buljong, vilket ju förvisso också kan fungera.Emma Amelie: Ja, ingen kan ju säga att man inte kommer att ta för sig i sommar! Då är man Hertiginnan af Baren, vilket kan vara en skön omväxling från det karga norska landskapet. ;)Anna: Det var både gott och enkelt. Testa själv! :)

2009-01-08 @ 09:56:22
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Jah Hollis

Vore det inte för gurkan, skulle det se obeskrivligt oaptitligt ut.

2009-01-09 @ 00:14:45
URL: http://jahhollis.blogspot.com/
Postat av: Cecilia

Jah Hollis: Ja, geggor brukar se jävligt oaptitligt ut. Speciellt om man inte kan laga mat. Det betyder inte att det är det. Blev du aldrig fostrad till att inte döma hunden efter håren?

2009-01-09 @ 02:12:39
URL: http://heartsick.blogg.se/

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0