Nej, jag har inte begärt eftersändning, för jag har inte adressändrat

Tja, även om jag må vara på väg att friskna till och slemmet numera är genomskinligt i stället för gult med röda stänk är jag fortfarande trött som få, så någon storhandel blev det inte idag, och ingen middag heller. Om tröttheten har så mycket med sjukan att göra som det att jag än en gång förstört dygnsrytmen betvivlar jag dock. Självklart orkar man inte göra något på dagarna när man inte sovit. Som tur är känner jag mig fortfarande redo att ägna ett par timmar åt sömn, så jag kan säkert ställa detta till rätta snart. Kommer jag bara i säng innan tre är det inga problem.

Jag har gjort och druckit smoothies nu i kväll och det är verkligen gott, men framför allt svalkande för en öm hals, för givetvis skall man ha frysta produkter. Annars kan man lika gärna dricka juice/yoghurt. Blev inspirerad att improvisera mig fram när jag upptäckte att man ju faktiskt kan skikta sina smoothies och få flera sorter i samma glas som sakta möts, istället för att blanda ihop allt i en röra. Variera sig kan man göra i oändlighet, för godare frukost lär man ju inte hitta och har man problem att äta fast på morgonsidan är smaksatt yoghurt ypperligt. Nästan för gott för att vara en välförtjänt frukost. Har ni några kombinationer ni återkommer till i smoothieland?

Till mitt stora förtret skulle bredbands-/telefonräkningen vara gjord senast idag, men jag kan inte hitta igen pappret då jag slängde in allt jag ägde och hade under sängen/in i garderoben då jag trodde hyresvärlden skulle komma på besök förra veckan och nu måste jag alltså storstäda för att finna igen den. Om de har den på måndag i stället för fredag kan jag dock inte tänka mig att något händer. Värre är det med papprena från a-kassan som Adressändring så vänligt slarvat bort åt mig, precis som de slarvade bort flera andra viktiga papper och hävdade att det berodde på att jag "adressändrat men inte begärt eftersändning" (rättelse; jag har inte adressändrat, håll koll på era egna viktiga dokument, jubelidioter!).  Har fått det säkra beskedet att jag kan bo kvar i lägenheten "nästan så länge jag vill", så nu när det är nytt år är det lika bra att göra detta och begära eftersändning även om det tar emot och jag egentligen borde få detta kostnadsfritt som plåster på såren efter hur uselt de skött sig. Jag har ingen respekt för dem längre och blir rosenrasande av att tänka på dem, men jag måste ju få all min post. Och ja, jag tänker kräva gratis eftersändning. Inte ett öre skall de få av mig. När de säger att en människa som i deras papper skall stå kvar på samma adress som tidigare, har flyttat är det de som gjort fel, inte jag. Det är när privatpersonen själv hör av sig till dem och ändrar adress de kommer in i bilden. De har inget där att göra för att jag skaffar hemtelefon och hamnar under ny adress i telefonkatalogen. Rättar de sig efter andra företags uppgifter i stället för att vara det som håller reda på dem behöver de inte ens existera.

Ja, antingen är det ilskan, febernedsättningen eller klimakteriet som får mig att svettas, men detta kräver en halv smoothie till (jag måste ju bli av med yoghurten som går ut idag, om 60 minuter går den inte att äta). På fem minuter är det två timmar South Park.

Kommentarer
Postat av: Angelique

Åh, smoothies är något jag måste börja med sen igen.. på måndag ;) Men nja, något tips har jag väl inte.

2009-01-03 @ 04:59:18
URL: http://kinkykitten.blogg.se/
Postat av: Lina

Jag älskar smoothies och mina favoriter är mango/jordgubb (perfekt med fryst mango som finns på både Ica och Willys) och så denna, supermumsig:



Jordgubbs- och persikosmoothie



1 stort glas



1 skalad persika, skuren i bitar (burkpersikor funkar fint när inte färska finns)

1 dl färska jordgubbar (frysta funkar!)

1 msk florsocker

1 msk citronsaft

1 dl vaniljyoghurt (eller filmjölk)

1 dl mjölk



För att få en riktigt kall smoothie så lägg frukten i frysen en stund eller använd is. Mixa alla ingredienser och servera direkt.



Annars har jag några recept på min blogg i det här inlägget: http://linasliv.blogg.se/2007/march/smoothie.html

2009-01-03 @ 08:16:11
URL: http://linasliv.blogg.se/
Postat av: Tina

Posten är djävulens hantlangare på denna jord. De är helt fenomenala på att göra fel och väldigt måna om att inte behöva sona för skiten de ställer till med.



Jag lider med dig.

2009-01-03 @ 11:38:21
URL: http://chaos-bleeds.blogspot.com
Postat av: Nancy

Älskar smoothies! Dricker en per dag, ibland hemmagjord och ibland köpt. Men då jag är laktoskänslig gör jag alltid mina utan yoghurt! Min personliga favorit som jag nästan alltid gör hemma:



Frysta jordgubbar (lätt värmda i mikron, ska vara lite mjukare men fortfarande frysta)

Is

Osötad juice (mandarin/äpple/ apelsin är förbannat gött!)

Frysta mangobitar



Mixa mangon med juice. Värm jordgubbarna lätt i mikron. Mixa i jordgubbarna och isen. Fyll på med juice men se till att begränsa vätskan så att blandningen fortfarande är tjock så smakar det som glass. Yummy!

2009-01-03 @ 23:22:56
URL: http://negativenancy.blogg.se/
Postat av: Louise

hej C! Jag börjar min andra detxot för livet, det här borde du göra så kan vi skriva om det, peppa avrandra och följa upp. Oerhört nyttigt och effektivt.. sist rasade jag 6 kilo i vikt, mer eller mindre ofrivilligt, för att jag rensade ur all skit som fanns i kroppen. Det enda du behöver göra nu är att strosa till smedjan, gå in på hålsokost och köp tabletterna som kallas "kuren" så är du igång.. ja efter att du tagit dom så klart.. Upp för en utmaning till som inte kräver mer än massa smoothies, inga mjöl, socker och pasta? =) 2 veckor!

2009-01-05 @ 11:04:15
URL: http://louisetarden.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Louise: Låter spännande! Skall definitivt kolla upp Kuren. :D

2009-01-08 @ 09:46:37
URL: http://heartsick.blogg.se/

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0