(ingen rubrik)

Som ni märker har november månad inte varit en bloggaktiv sådan, och inte för att jag haft det hetsigt på sidan om. Nejnej, jag sover bort tiden och orkar de timmar jag är vaken inte göra mig förstådd med halvdant formulerade halvmeningar. Det mest anmärkningsvärda i dagsläget är att jag hatar slutproduktionens pjäs från början till slut och de karaktärer jag skall spela är berättelsens minst intressanta och betydande (jag hatar att inte betyda något, det påminner alldeles för mycket om verkligheten min egen katt inte ens skulle sakna mig om jag försvann från). Detta var absolut inte det jag önskade och är definitivt mer än jag klarar. Jag känner mig äckligt maskulin till vardags men då det kommer till skådespel är jag sämst på att agera man, kvinna och björn. Hur skall det här gå, när jag redan efter två veckor är dödligt less?

Hämtade ut de tre paketen baskläder idag och beslutade mig snabbt för att sända tillbaka samtliga av Josefssons plagg, hälften av H&M's och behålla samtliga från Haléns. Fyndade även en bekväm budgetversion av den kritstrecksrandiga keps jag velat äga sedan i vintras från Dollarstore för bara tjugolappen. Gissa om allt kändes bra för en sekund! Den lyckades torka några av tårarna, till skillnad från de fyra identiska kjolar som ligger i min garderob i väntan på att den första skall nötas ut.

Repeat yourself

image282


Jag tillhör de som lyssnar på en låt, tänker på en händelse, äter en maträtt tills jag kräks på den. Jag har suttit nätter genom och lyssnat till en och samma sång på repeat otalet gånger. Det har sina för- och nackdelar att vara långrandig, men nackdelarna leder då det enda som återstår i jakten på att finna något nytt att favorisera är tomhet, för att tro att det uttjatade går att komma nära igen är inte att tala om.

(ingen rubrik)

Vaknar en timme innan bussen går och tycker det är lika bra då jag ändå inte ger ett skit för mitt yttre: Varför klä upp sig om det ändå inte finns någon som kan se det? För sig själv? Under en bra dag, måhända, men de här är inte bra.

S: Vad gjorde ni på teatern idag?
C: Vi fick ett par repliker utan punkter och kommatecken som vi skall spela upp. Dock var det samma papper jag hade i höstas, så nu tänker jag bara på grupprunk när jag skall säga "57 nästan exakt" fastän vi skall råna en bank. Vi fick själva välja ämne.
2006-02-06

vad vill du bli när du blir stor? Jag har en blygsam dröm om att bli skådespelerska. Om inte det vill sig tänker jag ägna mig åt...sophantering.
var vill du bo när du blir stor? Irrelevant.
spelar du i ett band? Nej. Jag nöjer mig med att vara groupie.
är du intresserad av politik? Ja.
vilken politisk riktning håller sig dina åsikter åt? Vänster, fast egentligen ser jag mig mer som anarkist än vänster.
håller du dig till någon speciell kost? Vegetarisk, d.v.s. inte speciell alls.
röker du? Ja.
använder du/har du använt/skulle du kunna tänka dig att använda droger? Nej och ja. Jag klarar mig dock utan.
exakt HUR mycket gillar du att bada i havet? Inte alls. Beter mig som en rabiessmittad hund då det kommer till vatten.
vem inspireras du av? Starka människor som trotsar sina rädslor och förverkligar sina drömmar mot alla odds.
är det okej att gråta? Absolut. Det är väldigt rörande.
varför grät du när du grät sist? Jag tänkte rörande tankar.
är du snäll? Tycker jag litet lagom illa om någon eller är bekväm i sällskapet är jag öppet en cynisk bitch. Avskyr jag, tycker bra om eller är obekväm med någon är jag överdrivet snäll. Man vet inte var man har mig, nej.
är du ärlig? Som person, ja, men jag är bra på överdrifter vilket gör mig till en utmärkt...sophanterare. 
tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja.
är du lättraggad? Nej.
hur är din drömtjej/drömkille? Dynamisk, intelligent och spirituell, är väl några önskvärda egenskaper.
vilken slags musik gillar du mest överlag? Rap, äldre jazz, skillingtryck och gamla visor. 
nämn tre TV-serier du gillar: Amerikanskt 1800-tal innehållandes läkare, KKK-anhängare, indianer och cowboys.
nämn tre pappersserier du gillar: Läser inte pappersserier.
vill du hellre ha mail eller vanliga brev? Får ingetdera.
nattpromenader eller morgonpromenader? Landskapet är som vackrast innan folket vaknar upp och förstör det. 
prata eller vara tyst? Beror på situationen. I vissa lägen är det bäst att vara tyst.
mjölk? Jag dricker helst något annat.
balsam? Ja.
hudkräm? Kokos.

Du stackars barn

Ja, sing-dudel-dej, vad synd det är om mig. Dagens känsla är rent och skärt obehag. Jag är rädd för mig själv. Försöker komma från det med något annat att lyssna till än den golvboende bordsfläkten, men det finns inget som talar till mig i detta läge. Jag står så ostadigt och vet inte ens var jag skall fästa blicken - vad finns att fästa på? Ja, jag behöver fästa (festa?), men det finns ingen som talar till mig i något läge. Jag vill känna något större än det vardagen erbjuder, men var finns alternativen? Var är ledan mest uthärdlig och, framför allt, var hör jag hemma?
Ju mer jag ser mig omkring, desto mer förvirrad blir jag. Märkena tvättas inte bort, de sätter sig och bildar en själslig virvelvind och jag fortsätter att slungas omkring med valkarna spelandes mot järnstången och tro mig, det är inte av skratt jag skriker. Jag är så less på ytligheten, habegäret och allt tänkbart vi fyller oss själva med för att vi givit upp. Jag fyller min kropp med ljus blockchoklad i stället för luft, jag fyller mina rum med malbostäder i stället för nytt hopp. Det får inte fortsätta, men det kommer det att göra och det gör mig vansinnig. Det har gått för långt.

All I know is I'm lost without you, I'm not gonna lie.
How am I going to be strong without you? I need you by my side.

Uppdatering 19:00: Kom nyss hem från "träning", och jösses vad hurtig två km på roddmaskinen får en att känna sig. Hela 100 kalorier friskare! Jag fann dock den välpumpade liraren (härliga slang!) i styrkesalen som tappade en tyngd mellan benen betydligt mer sporrade, medan en medelålders - vad man skulle kunna missta för - katatoniker sitter med sin vattenflaska och stirrar ut mot den stalliknande väggen.

24 år har gått

image281

"24 år har gått, kvar på samma spot" nödrimmade Petter (som nu är tillbaka) för nio år sedan. Någon fullfjädrad rappare har det aldrig blivit av denna skorpionkvinna - tvärtom, jag vet ingen som rimmar så illa som hon - men en desto skarpare blivande professor och skönhet som uppfostrat och på gott och ont vakat likt en hök över mig. Må dina synder förlåtas och våra upptåg förbli lika hysteriskt omogna och fullständigt tokiga som de alltid har varit. Din kropp åldras men din invärtes människa förnyas varje dag.

"Dotter (sjunger): Du är helig, du är hel. Du är alltid mycket mer än vi nånsin kan förstå, du är nära ändå! Välsignad vare du som kommer hit just nu, välsignade vår jord, blir till bröd på vårt bord...
Mor (gastar): Håll käften, jag kan inte tänka!
Dotter (sjunger): ...du är helig, du är helhet, du är närhet. Hela kosmos lovar dig... Hosianna, Hosianna, Hosianna, Hosianna, Hosianna, Davids son!
Mor: Måste du skråla så förbaskat då jag är trög i magen?
Dotter: Pappa, vad skulle du göra om jag gick med i Pingstkyrkan?
Far: Tja, vad skulle jag kunna göra? Du har ju varit med i Anarkafeministerna och det är ju ungefär samma sak."
2003-02-23

(ingen rubrik)

Varför fasar jag för varje nytt  dygn när de alla ändå flyter samman? Är det bristen på överraskningar som gör att jag inte vill sova utan håller mig vaken tills jag faller ihop, bara för att nästkommande dag skall vara så långt borta som möjligt? Svar: Ja, åh ja! Mina cig är slut, hörsnäckorna likaså. Får se till att uppsöka gubbdagis #1någon dag framöver och inhandla ett par nya att slita ut med öronvax och 20% eller 90% volym beroende på var jag befinner mig (jag kan inte i ord förklara hur genanta jag finner de som spelar så högt att man fem meter bort tydligt kan höra vilken musik de fantiserar sig bort bland) till veckans låtar.

Uppdatering 03:00: Tre och en halv timme kvar tills jag skall göra mig i ordning till åtta minuters bussresa, fem minuters gång, tjugo minuters väntan, en timmes röst och rörelse, fem minuters gång, tjugo minuters väntan, åtta minuters bussresa, sätta sig framför TV:n och hoppas att det inte handlar om apor eller reptiler på Animal Planet.
Jag önskar att få lägga huvudet mot kudden, men tystnaden är mer än jag står ut med. Det enda som kommer till mig är tankar som får mig att må dåligt i slutändan.

Uppdatering 15:00: Någon väntan behövdes då rakt inte. Vaknade fem i tio efter två timmars sömn vars drömmar involverade gamla fotoalbum och färgglada barnteckningar, och fick sju minuter på mig att göra mig i ordning. Det jag bekymrar mig mest över nu är de svarta byxor som krävs för att arbeta på julgalan. Jag äger två olika underdelar med ben; ett par joggingbyxor, ett par shorts. Något säger mig att varken eller fungerar. Vad är det för fel på kjol?

Lyx v/s budget

image283
Too Faced Caribbean in a Compact, finns hos Eleven, 275:-
Giordani Gold Mosaic Splendor Powder, finns hos Oriflame, 175:- Mitt pris: 65:-

Jag behöver hädanefter inte längre sukta efter Too Faced's hutlöst dyra bronzer utan kan gott känna mig luxuöst grisrosa till priset av tre bussbiljetter. Inte illa.

She is nothing but a fat dirty slob

image280Vaknade 14:00 med sprängande huvudvärk och skam. Jag vet, jag vet, det tjänar ingenting till att skämmas över sig själv när ingen bryr sig tillräckligt för att reagera på ens dödsannons i lokaltidningen (hur skulle de kunna det? det finns ingen där att sända in en), men jag kan inte sluta. Jag skäms för mig själv inför mig själv, känner mig smutsig, illaluktande, dum och genomäcklig. Det är pinsamt att vara och gå som som jag. Det är pinsamt att vara ful som jag.

Nu skall jag ställa mig en timme i duschen tillsammans med min afrikanska kakaoböna (duschgelé, tro inget annat) och göra allt för att känslan skall försvinna. Det kommer den inte göra men jag hoppas på tillfällig förbättring. Därefter skall jag annullera plagg från min senaste H&M-beställning - lever inte ett tillräckligt socialt liv för att använda dem. Låt en fräschare fetto superstar bli utstirrad, någon som har Det och inte försvinner mot eller, ännu värre, lyckas täcka en sopcontainer.

Uppdatering 17:00: Ingenting förbättrades. Annullerade samtliga plagg utom ett par osmakliga bastoppar och en mössa att gömma fågelboet i.
Uppdatering 21:00: Har inte varit så frestad av att känna något vasst som på länge. Det värsta är att jag förra veckan hittade en oanvänd kniv som jag vet att jag varken kommer slänga eller motstå, men att göra det efter så lång tid känns lika "ovärt" som att gå på krogen nykter för EN öl: Kostar utan att ge något.

Årets julgåva: Bli fadder!

Folk drar sig för att skänka 100 kronor till välgörenhet men spenderar med glädje det femdubbla beloppet i en engångssumma på en familjemedlem. Varför inte göra både och och stilla det sociala samvetet? Bli djurfadder med en symbolisk adoption och få en fin presentbox att ge bort.

(ingen rubrik)

Föreläsaren satt fast på tåget varför samtalen som skulle inledas tio inte kom igång förrän strax innan halv tolv. Trots att jag hade ont både här och där efter timmars halvhjärtat lyssnande sittandes på samma obekväma stol och efterblivenhetskänslan inte vill släppa fann jag det ganska trevligt. Det bjöds på restaurang (vilket enbart är uppskattat p g a priserna, på samma sätt som vi föredrar äkta diamanter framför strass) följt av ytterligare två timmars okoncentration och därefter begav sig den lilla skaran à åtta pers till Bishop Arms, som jag dock snart lämnade för busshållplatsens trygga vrå. Nio timmars intelligent sällskap i all ära, men jag kan inte umgås så länge utan att kunna prata, vilket jag i sällskap av människor jag känner mig underlägsen inte gör. Var hemma sju och har därefter inte gjort så mycket som ett dyft trots att den främsta anledningen till att jag kände mig tvungen att gå var att jag faktiskt måste studera det lilla jag har att läsa. I morgon? Åh, alltid detta "i morgon"! C, det kanske inte kommer någon morgondag.

Det blir inte bättre än så här, visst?

Igår: Torsdagar betyder två lektioner vilket för den som annars bara har ett ämne med en kolossalt urtråkig grupp är fullt godkänt (jag önskar att jag liksom alla andra hade fått gå skola sex timmar om dagen och panikläsa inför prov, och inte sitta här ensam innan klockan ens slagit eftermiddag medan andra lever med normala rutiner, men det är gamla nyheter som inte betyder något så snart jag skickat in min ansökan till folkhögskolan och tvingats bli vuxen). Började tjuta under musikelevernas konsert vilket kändes nästan lika typiskt som att jag fortsatte med känsloutbrottet över samma framträdande tre timmar efter att det avslutats. Gråt är förvisso ett naturligt sätt för oss att bli av med stress och det är inte var dag en av de låtar man lyssnade på senast samma morgon framförs live, men litet image kan man måhända ändå försöka behålla? Ånejnej. Här låter vi de mentala defekterna flöda!
Jag försökte senare tillaga något i ett hopkok av ärtor, bönor, sojakorv, svamp, turkisk yoghurt och soja. Normalt går det att skapa en rätt av detta, men behöver jag ens påpeka att jag misslyckades fatalt och fick tvinga i mig den vidriga grytan, som fortfarande inte är slut, på ett osmörat rågbröd jag köpte i all snålhet då den var hela 90 öre billigare än det ätbara brödet.

Idag: Hasade mig fram på löpband i max 15 minuter, åkte hem, duschade, skickade in autogiromedgivandena till WWF, vilade huvudet i händerna och förstod att det inte blir bättre än så här. Åkte till lektionen, misslyckades fatalt med att hitta min karaktär i den 65-åriga drömmerskans korta monolog (och värre blir det med min mansroll nästa vecka, men det känns skönt att få spela något mer humoristiskt än en nedbruten kvinna i morgonrock vars man jämförs med en "elefant i en porslinsaffär" hur intressant hon än må vara - hur skall jag få självförtroende?). Åkte hem, gick över till de katter jag även i år tagit på mig ansvaret att sitta vakt åt och rengjorde kattlådan till bredden fylld med urin (ignorera att jag här prompt måste tillägga; "- så drick min vän, drick sol och doft, ty dagen den är din"). Köpte vit choklad och mer choklad, blev spyfärdig, planerade att lägga mig tidigt vilket sket sig då det i morgon bitti inleds en hel temadag om syndikalism. Jag kommer att åka dit, men förmodligen också hem så fort som tänkas kan. Jag vill bara sova, sova, sova men att göra det om nätterna är omöjligt, och inte för att jag har en lossnad frans som fastnat i ögat.

Det finns inte överdrivet många listor i denna blogg, ändå

1. Kan du fixa en punktering och byta torkarblad själv?
Vad i herrans namn är torkarblad? Det enda som punkteras vid min ålder är lungorna.
2. Hur äter du ett äpple?
Rivet med gaffel.
3. Är du rädd för små svarta kryp med många ben?
Äcklad, inte rädd.
4. Big Brother eller Sportnytt?
Här talar vi pest eller kolera, människor.
5. Rent spontant, om du får välja en present till dig själv, vad skulle det bli då?
Upprepad professionell ansiktsbehandling.
6. Är du mörkrädd?
Extremt.
7. Resmål som fascinerar?
Afrika.
8. Ditt senaste telefonsamtal?
Felringning?
9. Om du får välja en artist som kommer och spelar för dig på din födelsedag, vem blir det?
Adam Sandler framförandes "Love Stinks"?
10. Förrätt eller efterrätt?
Förrätt. Det är väl ändå varmrätten som skall inväntas och ses fram emot? Därefter går man hemåt och tittar på "Utvandrarna".
11. Bästa stunden på dagen?
Tidig morgon, kring fyrasnåret.
12. Tre saker du alltid har med dig?
Penna, pass, pappersnäsduk?
13. E-post eller snigelpost?
E-post.
14. Den senaste komplimangen du fick?
Att jag påminde om Christina Aguilera i håret antar jag var menat som komplimang? ("Hellre det än Babben.")
15. Senaste gången någon skällde på dig?
Min mor för någon timme sedan. Jag gnäller för mycket och spiller stearin på hennes olösta barnkorsord.

ÄR.
1. Är du snygg?
Inte nånstans. Det enda som ö h t kan bli snyggt är frisyren, vilket jag aldrig orkar styra upp.
2. Är du fet? Ja. Det är självklart därför jag är dömd till evig olycka.
3. Är du smal? Nej (jag skulle kunna väga 20 kilo mindre och fortfarande vara bredrövad med monstruösa lår).
4. Är du en sportfåne? Nej.
5. Är du rolig? Nej. Skratta med mig och möt avgrunden.
6. Är du sjuk? Ja, visst.
7. Är du feg? Ja, men tillräckligt modig för att erkänna det.
8. Är du törstig? Hade jag varit det hade jag druckit, så nej.
9. Är du 15 år? Har varit och förträngt allt.
10. Är du rik? Verkligen inte.
11. Är du fattig? Inte för närvarande.
12. Är du smart? Ja.
13. Är du shoppingsugen? Alltid.
14. Är du retsugen? Nej.
15. Är du saknad av någon? Nej.

SKULLE.
1. Skulle du vilja vara längre?
 Sju centimeter är perfekt.
2. Skulle du vilja väga mer? Satsar på tresiffrigt.
3. Skulle du vilja ha sex med en kändis? Räknas Sonic the Hedgehog som kändis?
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Det skulle inte göra någon skillnad nu.

KAN.
1. Kan du vifta på öronen? Nej.
2. Kan du slicka dig på näsan? Nej.
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Jag får ont av blotta tanken och utmanar inte ödet.
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Bland okända håller jag alltid tyst. Bland bekanta gör jag det aldrig.
5. Kan du vara på en fest utan att dricka? Nej.
6. Kan dina vänner lita på dig? Ja, ja, ja, du kan lita på mig.
7. Kan du tänka dig att pierca dig i naveln? Kroppsmodifikationer är ingenting för en dam av den gamla skolan. 
8. Kan du suga? Jag är rena dammsugaren. Det är ett under att TV-shop inte hört av sig.

Hedvigs myshörna

Det råder inga tvivel om att livet inte har mycket att ge (så nej, pappa Baloo, jag tänker m a o inte kalla mig nöjd). Händelserika stunder får man leta med ljus och lykta efter. 2006 var OK fram till och med decemberslutet: Jag kände mig stabil, utvecklades och gjorde ett par framsteg, vilket är mer än vad man kan säga om 2007 då hopplösheten enbart vuxit. Hela året har varit en enda kaotisk sörja, varför jag lika gärna skulle kunna ta nutid för en kväll i januari. Inte för att det inte känns som om tiden gått - det gör den och det alldeles för fort vilket är just vad som gör mig ledsen - utan för att jag hela tiden stått och trampat på samma ställe med samma tankar. För att vrida tillbaka klockan cirka tolv månader och påtvinga mig en stunds nostalgi presenteras härmed stolt Hedvigs myshörna!

Del 1
Del 2

Detta är inte Skurt. Detta är inte inspirerat av Lugna Favoriters "Musik & Romantik". Det är radio då det är som bäst. image250

Ja, det var sådant jag sysselsatte mig med om kvällarna. Länge leve oavslutade improvisationsradioshower med härligt kvävt väsande! Tyvärr är det fina bildmontage jag skapat ej möjligt att ladda upp på YouTube, varför ni i stället får nöja er med dessa eleganta ljudklipp med den bästa av musik (vad sägs om Zarah Leander och Johnny Cash?).

(ingen rubrik)

Jag har först idag märkt att studiebidrag varken för september eller oktober månad nått mitt konto. Hur ouppmärksam får man bli? Inte heller har jag fått den CSN-ansökan jag skrev om för en dryg månad sedan godkänd. Skjut på det, gör det bara... Nej, snälla, skjut mig! Jag kan inte ens komma över ett simpelt, mentalt hinder utan att skapa två nya på vägen. När jag vill tro att något skall lösa sig, visar det sig att jag rör om i smeten desto mer. (Jag behöver inte ens tro det, och att röra är helt fel ordval. Jag rör/gör ingenting och där ligger problemet. Smeten har stelnat.)

Blyga Alice

image274 image275
Blyga Alice, serieruta ur nr 30/1946 och 4/1947 av Se, den svenska bildtidningen.

Radioskval & mathat

image273Det är något särskilt med att lyssna på musik framför men inte från datorn utan från en bärbar FM-radio med hela tre kanaler att erbjuda. Låtar man normalt aldrig skulle ta sig tid att ladda hem därför att de helt enkelt inte är tilltalande blir plötsligt bra och får en att omedelbart höja volymen som om man inte hört den på år och dar och inte vet när (om) nästa tillfälle kommer. Det särskilda är alltså inte att man förbrukar dyra batterier utan känslan av att något betyder något igen. Det är annorlunda, men det finns en gräns (precis som det sades under gårdagens predikan är det sådana vi ofta sätter, på gott och ont) och den måste jag erkänna går vid Nick, Brian, Howie, AJ och Kevin. Tyvärr, pojkar. Era röster är mer än vad mina två klarar av... Nej, nu överger jag detta. Skall det vara skall det vara Radio Dismuke för tydligen har eländet ingen off-knapp heller. Är det verkligen för mycket begärt av en 14x7 cm "utan extra kostnad"-spelare?

Fars dag igår. Då föräldraskap är det sista jag skulle fira och inte heller har en överdrivet god relation till min far säger det sig själv att jag inte uppmärksammar det från något håll, trots att "genomsnittspappan är 54 år, heter Lars och har 2,2 utflugna barn i åldrarna 21-26 år" precis som min är/gör/har om ett år. I stället satt jag med lila mousse i håret och drack Passoã efter att ha gått på högmässa var där befann sig hela tio personer kören inkluderad. Temat var "förlåtelse utan gränser" vilket får mig att reflektera ytterligare över min intuitionsförmåga som bara blivit starkare med tiden. Den har vuxit av en anledning och jag måste få veta vilken, för rena tillfälligheter har gränser de med.

Uppdatering: Jag har inte ätit någon form av "mat" på sju dagar eller mer (att äta riktigt dåligt och inte kompensera det har jag återupptagit sedan länge). Har sojafärs i frysen men vet inte vad som finns att göra av detta. Besöker receptsidor dagligen för att finna något enkelt jag eventuellt skulle kunna tillaga, men orkar inte ens röra ihop en omelett och pressar i mig mer av sådant som förstör utseendet i stället för att som en normalt funtad pressa vitlök i färsen, ty det finns inget värre än att behöva vidröra ingredienserna som får mig att känna mig genompräktig och därefter gråtfärdig då jag äcklas av känslan av genompräktighet som uppkommer vid köksdoning som om det vore OK att lägga ned tid på något för den goda smaken som ändå är ett minne så fort de söndertuggade bitarna passerat svalget. Jag hatar god mat och präktighetskänsla. Jag hatar tillfällig njutning.

I will surviveInte nog med att vi bar exakt likadan utstyrsel och frisyr; vi fortsätter år efter år nynna lika ljuvt på samma sång. Hur skulle jag kunna göra annat än gråta av lycka över att ha dig i mina armar, min AA-batteridrivna gnagare! Som jag väntat på det goda som för en gångs skull äntligen kom. Nu vet jag att hoppet är något värt att hålla fast vid in i det sista, precis som att tålamod är en fiskares bästa vän. Det är ett av många svaga tecken på att jag klarar mig.

"Skaru inte ta å köpa dej en pippi?"

Idag hölls den återkommande loppmarknaden i Arcushallen i Luleå. Det finns inte mycket att säga om den: Hundratals människor tränger sig i traditionell anda förbi varandra bland hundratals bord efter att ha köat tio minuter i snöblandat regn för att finna en parkering till sin bil som gått varm i en halvtimme, bara för att se vad familjen Göransson tar för den gula leksaksfågeln i sprucken plast och efter en misslyckad prutning kunna köa litet till för den spruckna korven med fuktigt bröd i ståndet intill ingången och få uppleva matnjutning då den är som störst!

image270Jag lade ned mer pengar på inträde än fynd men kom hem tio Filmjournalen och tio Se rikare. 40-talets nyheter ger mig mer glädje än de vi finner idag, samtidigt som jag vet att mycket aldrig förändrats utan såg likadant ut långt innan min tid och inte kommer förändras efter att jag försvunnit (människor har aldrig varit mer än människor; människor har alltid varit odjur). På kvällen slängde jag ihop en muffinsmet i all uttråkan och garnerade med på tok för mycket gul hushållsfärg. Jag skyller allt på Göranssons pippi på att ta skrattretande överpriser på krimskrams från den spindelbebodda vinden på Bolagsgatan.

Vi får dock inte glömma de mest väl spenderade 30 kronorna: Min Singing Hamster jag haft pippi på sedan 2003 då vi först mötte varandra. Aldrig trodde jag vi skulle ses igen, speciellt inte nu då jag dagdrömt om dig bara någon dag tidigare. Min älskade falsksjungande heliumråtta - hur är det möjligt att vara så olika, men ändå så lika? Den här gången skall jag aldrig låta dig gå.

Rea på Glitter

image272
Gårdagens fynd gick i djurrikets tema.
Ord pris 560-nånting . Mitt pris 141.50:-.

Bland galtar & hedningar

Första november? Inte nu igen!

Jag har hamnat i en svacka var större tiden går åt till att frossa i ätbarheter. Bara idag har jag ätit ärtsoppa (underskattad rätt, ärtor är superbt) med smörgåsar, mer smörgåsar, isglassar, köpeskanelbullar jag hittat i frysen utan att veta var de kommer från, havregrynsklumparna ur Startpaketet och småplock jag inte ens lagt på mitt minne.
Jag har inte kunnat göra någonting utan att få tugga på något samtidigt och jag skäms när jag tänker på hur jag fungerar: Trots att jag är obehagligt medveten om viktökningen fortsätter jag, och när jag sedan låter rörelseaktiviteter utebli går det som det går; uppåt. Har ökat tre kilo på tre veckor. Det är med andra ord fullt möjligt för mig att gå upp 52(!) kilo på ett år. Det är inte konstigt att man är orolig, men det är konstigt att jag inte tar det till mig fullt. I stället för så småningom övergående abstinens och en hälsosam vardag med större valmöjligheter gråter jag av ångest när jag förstör mig själv, som om jag accepterat det som mitt öde. Det har jag inte. Jag kan och skall använda min vilja till något jag faktiskt vill. Jag har inte svårt med själva nergången (tvärtom är det förvånansvärt enkelt då jag väl tagit det stora steget), det är bara ett levande helvete att hålla den.

Färgade utväxten hos mina morföräldrar igår. Mina kära, hatade morföräldrar som besviket menar att "släkten tar slut här" när varken jag eller min syster ser ut att komma att bilda familj. Att min 40-årige morbror lever ensam och barnlös i sin före dettas uppköpta bostadsrätt med biltavlor på väggarna bekommer dem inte - han är en karriärens man!
De ser det som en större skam att vi två, 20 och 24, inte har någon familj i sikte. En som duger åt dem, alltså. Att den ena är vigd sedan två år räknas inte. De fortsätter att intala sig själva att "det där kan svänga snabbt; hon kan komma hem med en karl så sent som i morgon!" samt jämföra homosexualitet med påstående: "Om det bara är sex det handlar om, kan man lika gärna sätta på en gris!" 
Under samma konversation då hon stolt visar upp sin barndomsbys nya präst, som både "anordnar jazzkvällar och röker pipa!" som om det skulle vara ett utmärkande beteende på något sätt, i dagens tidning nämner jag senare i förbifarten att jag inte längre är medlem i svenska kyrkan. De första två ord som lämnar galtens mun är "hedning" och "ateist". Hur är det möjligt att vara både hedning och ateist? (En hedning tror, en ateist gör det inte.) Jag håller mig sansad men är ursinnig över deras dumhet och menar att jag är troende (och till råga på 100% mer rättfärdig i mina övertygelser än de som läser en halv bordsbön innan de i nästa sekund sätter i sig blodpudding - vad hände med tron på att blodet inte är till för att ätas utan för att ge försoning, eftersom det är livet?), men för den sakens skull inte har någon som helst önskan om att vara med i en församling. Att nästa uttalande lyder: "Vad är du då? Muslim?" säger allt. Två människor som förkastar radikala muslimer p.g.a. den intoleranta bild de läst om i media (tro inte att dessa varelser har någon personlig erfarenhet då de inte sett en muslim på närmare än tio meters håll genom fönstret till sin Golf), jämför hedningar med ateister och motsätter sig religionsfrihet. Motsägelserna flödar!
Jag tvättade ur håret, tackade för mig och åkte en stund senare in till stan för att leta tillfälliga tatueringssår till morgondagens krogrunda, vilket jag givetvis inte hittade. Kom däremot hem fem smycken rikare tack vare Glitters 75% rabatt-ställning.

RSS 2.0