Dryg fitta vill ha sex?

Att blogga är dödligt tråkigt, speciellt då man har något att säga men orden inte räcker till för att dela med sig av tankarna. Ändå känns det som att jag måste att posta åtminstone ett inlägg om dagen varför min blogg också blir dödligt tråkig och jag frustrerad som få av att inte kunna logga in på den under ett dygn. Två meningar om vad som inte hänt följt av en mening om vad jag inte skall göra. Inte undra på att läsarantalet sjunkit. Nåväl, det är ju trots allt för mig själv jag skriver och jag kan inte tala om nog många gånger hur illa jag tycker om torsdagar och fredagar - och med tanke på förra fredagens imbecill som totalt förstörde den kväll som annars hade varit perfekt har jag ingen lust att göra stan på en lång tid framöver. Vad är egentligen människors problem? Är det verkligen så svårt att uppföra sig och visa respekt för andras integritet, eller är det rent instinktivt man måste glida fram på det löjligaste sätt till dem som aldrig sagt ett ord till en och under två timmar anklaga dessa för att vara "dryga fittor" och mer därtill. Tydligen är det ett helt livsprojekt för lösaktiga individer vars frisyrer slutade vara hippa för sex år sedan och i dagsläget endast torde fungera som påvisande av vilken vandrande fördomsfull kliché man är. Det gjorde den drängfulla betongarbetarens fråga om jag ville ha sex i stället för att dansa till Madonna riktigt trevlig. Nej, februari tänker jag inleda genom att sitta här och känna äcklet mot världen växa sig större (som om det vore möjligt). Jag skäms över att vara människa och är rejält trött på att vända andra kinden till när ingen - jag menar ingen - kan visa den minsta förståndighet.

Uppdatering 22:55: Ju öppnare jag försöker vara, desto bittrare blir jag. Antar att kampen mot den positiva livsstilen gör det enklare att ta in intryck och eftersom jag i grunden har ett negativt synsätt är det dessa känslor som kommer fram och inte de eftertraktade. Vad man än gör blir allt fel varför jag faktiskt inte orkar mala mer. Det tar bara ner mig ytterligare. Nu skall jag titta på Scrubs (likt ett vårtsår är det äcklande och luktar bränt kött men man kan trots det inte sluta titta) och därefter somna. Jag får avsätta en stressad halvtimme i morgon förmiddag till uppgiften inför slutproduktionen som skall redovisas - i morgon. Jag vill bara stortjuta åt allt (det är mer än att mala jag inte orkar).

Donkey SerenadeDet stavas koncentration, men någon sådan kan jag inte uppnå. Jag gör allt för att inte komma igång. Idag har jag torrhostat, skrattat och gråtit samtidigt, snabbtittat på Hitchcock's Stage Fright och skall strax (det vill säga någon gång när natten lider mot sitt slut) skriva en anslagsanalys att redovisa i morgon bitti och sedan glömma bort. Vad finns att säga? Jag är sämst på skolarbete och har noll motivation att ens försöka då jag ändå aldrig blir klar med eländet. Inga betyg ger inget jobb ger inga mål ger ingen hobby ger ingen tillflyktsort. Jag är utled - i synnerhet på de grupper av människor som känns värda att då orken finns tillägnas var sitt separat inlägg, men mest på att jag aldrig kommer någon vart. Jag har verkligen inga planer med mitt liv längre och inte heller någon att dela det med. Jag blir ursinnig över att höra andra beklaga sig över att deras relation till någon är ostadig för tillfället ("O, kära nån, jag och Åslög har inte varit intima på fem veckor - tänk om hon träffar någon annan!"). Herregud, de har i alla fall någon att vända sig till om deras ansikten skulle doppas i syra! De skulle fortfarande vara älskade. Vissa blir aldrig nöjda eller har inte ens vett att vara tacksamma över de gånger de får något de vill ha. Denna barnaskara kan ta sina Åslögs och utföra valfri destruktiv handling med. Hade andra bara haft Å:et hade de skattat sig lyckliga, gjort en Åsneserenad av det och lagt till ett klatschigt skri på slutet för att demonstrera sin givetvis högst tillfälliga uppskattning.

(ingen rubrik)

Jösses vad trött jag är av att inte ha gjort någonting. Förmiddagen rusade snabbt förbi trots att jag blev ståendes utomhus utan nyckel i någon minut för länge. Innan veckans mest poänglösa lektion gick jag på Wedins och konstaterade att de blivit bra mycket sämre med tiden, men köpte ändå en väska värd 399:- i brist på annat, och jag ser fram emot att få strosa omkring i de knallrosa Angel-tofflorna jag fick för 35! Efter lektionen missade jag bussen med hela två minuter, och i Lindexkön en andra gång med lika många. Det vägdes dock upp med fyndandet av en precis så alldaglig parkas (när fan blir gammal...) som jag vill ha, men sänktes snabbt vid våndandet över att min kropp är så ful att det inte är någon idé i världen att införskaffa piffiga underkläder i 40-talsanda. Det blir till att köpa en gördel med extra stöd nästa gång. Sådant är livet. Skall åka och köpa Yum-Yum Instant noodles. Tråkigt men billigt, starkt och gott.

Uppdatering 16:50: Inte yum-yum - dum-dum. Oritentaliska butiken har stängt måndagar och jag går in på COOP för att köpa ett sämre substitut. Hade jag tillhört den något mer klartänkta skaran hade jag nöjt mig med ett paket för idag och återvänt för att köpa riktig vara i morgon. I stället handlar jag som om butiken slagit igen och fyller famnen med sju av en sort jag avskyr. Jag kommer inte ens att göra av med ett. Nu skall jag äta kikärter i stället med Läkerol till efterrätt.

(ingen rubrik)

Söndag är likamed dålig TV och som alla vet älskar jag mot min vilja att hänga framför denna dumburk (och kan ni tänka er att jag trots det inte följer en enda serie utöver tjugominuterssitcoms och deras fristående avsnitt - jag har noll koll på vad som är vad och har inte sett ett enda avsnitt av vare sig Grey's Anatomy, Heroes, Lost, 24, Desperate Housewives, Prison Break och allt vad de heter), men nu har hela dagen gått och lika bra är väl det. Åkte in till stan kvart över tre för att dra igenom Åhléns rea en snabbis, men hittade och köpte inget mer än en skön grovstickad halsduk för 10 kronor (ord. pris 100) och en svart basklänning i stretchmaterial för 75 kronor (ord. pris 249). "Simpelt men elegant", som jag själv skulle uttrycka det och alltid gör. Gick därefter frusen mot det förhatliga biblioteket med fönsterväggar som får en att känna sig som en apa i bur alternativ en gapande guldfisk i en skål för att träffa M en snabbis. Vi satte oss i max tjugofem minuter på MCM innan stängning och tryckte i oss varsin 50-kronorsmacka. Den var allt annat än godkänd och vi för snåla för att köpa något att skölja ned den med. Pinsamt nog var min spontana tanke också just: "Fasen att jag inte tog med den där colaburken från kylskåpet!" Jag hade hoppats på att M skulle följa med till Domkyrkan efter fackeltåget till minne av förintelsens offer, men det blev till att gå själv. Söndag är dock inte bara likamed dålig TV; det är likamed dåliga busstider med varför jag gick mitt i gudstjänsten. Nu sitter jag här efter att ha ätit en kiwi och fantiserar om chokladbiskvier. Jag hatar då samtliga ingredienser finns tillgängliga till något som är så enkelt att röra ihop. Har ätit nog fel i helgen, men jag får se till att kompensera för det genom att vara desto nyttigare på veckorna. Att kasta in en och annan promenad vore inte helt fel heller, få saker är så sköna som en riktigt lång gång, men bara att tänka på att vistas ute i denna kyla gör mig sjuk. Tills det blir litet mer uthärdligt väder får det räcka med att stiga av en busshållplats tidigare någon gång då och då.

    

Vilken handväska är du?


DU ÄR EN SVART CHANEL 2.55


Classy as hell, quiltad, cool och skarp. Du kan lätt ge lite fel intryck med dina guldkedjor. Du kan ibland uppfattas som kall, men framför allt är du ju SVINDYR - vilket innebär att folk antingen älskar eller hatar dig. Gemensamt för alla är dock att de avundas din svala, snygga, sofistikerade stil. Tänk på det när de ger dig onda blickar i ryggen...

Vilken handväska är du? (Ha överseende med löjliga frågeställningar med tanke på testskaparna)

Och på tal om väskor är även jag i behov av en ny, men väskor är det absolut svåraste att köpa då jag inte har öga för vilka som ser bra ut - alls. Jag är sämst på väskshopping och får gå till Åhléns och greppa tag i närmaste svarta från halva reaprisetställningen. Ingen Chanel, men förhoppningsvis hel (ren är den inte då vi vet att alla trillat ner på snöslaskigt golv både en och två gånger) och användbar oavsett klädsel.

Förintelsens minnesdag


27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för förintelsens offer - samma datum som koncentrationslägret Auschwitz befriades 1945. Omvärlden fick se vad tolv år av nazistiskt styre åstadkommit. Minnesdagen lyfter fram engagemanget hos alla som bekämpar intolerans, främlingsfientlighet, rasism och antisemitism i Sverige och i världen.

Se vad din ort håller för aktivitet här eller bläddra igenom den gångna veckans annonser i lokaltidningen.

Love is wicked

Helt plötsligt känner jag mig inte det minsta sugen på att gå någonstans. Jag är trött och vill bara ligga med huvudet mot den där filten som visade sig vara så otroligt skön. Försöker få upp stämningen med litet dansant sång, men jag vet att det inte kommer att hjälpa. Jag känner mig för ful för att lämna huset och kommer inte att få en rolig kväll vad som än skulle hända, och händer något, tja, det vet vi ju att det inte gör. Jag kan ändå inte dricka mig berusad i kväll, ty det skulle bara sätta igång tankeverksamheten alldeles för mycket och jag skulle sluta upp dödslängtandes. Vad är meningen med allt det här? Som jag önskar att jag fann mening! Att komma hem en natt från krogen är det värsta jag vet, när man återgått till sin normala sinnesstämning och ställer frågan böjd över toalettstolen. Å andra sidan får jag inte låsa mig själv, och det är det jag gör när jag inte orkar göra sådant normala människor tycker är roligt, som att masa mig ut, betala garderob, stå och iaktta fulla kåtbockar på ett trångt svettigt golv folk inte har vett att flytta sina väskor från utan ställer mitt i ormgropen. Den som ändå kunde njuta av det! Egentligen vill jag bara hyra en riktigt dålig rysare, men så återkommer jag till det vanliga: "Varför se en film när ingen får veta vilken eller vad jag tyckte om den?"Running around I can't get through my day
Thoughts of you just keep consuming me
Cause I thought I could do it but now I see
That you're not mine and I was wrong to think you'd change

I wish you could stay with me another day
I wish I could change your mind and make you stay
Cos I, I'd give anything to hear you say
"I've been loving you eternally"

(ingen rubrik)

Somnade 18, vaknade 22, somnade 00, vaknade slutligen 05. Jag är skapligt förbannad och urbota less på att behöva uppsöka helvetesbyggnaden. Klarar inte av att sitta två timmar rakt upp och ned och bara vänta, men vad annat har jag att göra? Lovade att göra bra ifrån mig idag och jag måste hålla det (för ett G i teater tänker jag inte sluta med, jag förtjänar MVG i grunden men det är tyvärr omöjligt att få nu och därför är VG det enda jag tänker acceptera). Jag klarar inte av att öva inför folk jag ogillar som ogillar mig, men jag måste stänga av det personliga och spela situationen, inte göra uppehåll för varje gång jag känner att något kommer gå fel: Går något fel blir du tillsagd. Att det skall vara så svårt att pränta in i vissas huvuden. Hindrar späcket dig från att tänka också? Nej, vara bara tyst och tacksam och gå och sätt litet annan färg än rödsprängd grisvit på dig så att du hinner med 7.50-bussen.

Uppdatering: Det gick sämre än någonsin, jag orkar inte leva med mig själv och bussen hann jag inte med på grund av vädret. Torsdagar har gått från min officiella "åh, vilken jäsingens trevlig dag, och i morgon är det fredag"-dag till veckans värsta. Jag åt dessutom en hel chokladkaka på kvällen. Tänk så hade jag bara kunnat väntat några timmar tills klockan slagit om, men det är bara att fortsätta som tidigare men med inslag av mer ätande. Det är bara att inse att jag inte klarar dagen på en riven morot och ett litet paket nudlar. Om jag skall orka med detta och dessutom kunna röra på mig måste jag få i mig mer. Jag är sämst på att finna hållbara vägar (som orkar bära mina kilon).

(ingen rubrik)

Har tvättat risbusken och kommit på hur jag önskar klippa till den men vet inte var eller hur jag skall beskriva tanken, tuggat i mig ett äpple och gäspat kanske fyrtio gånger under tiden. Jag är uttråkad. I morgon har det gått en vecka sedan jag fick uppgiften att tala om ett filmanslag vilket jag aldrig gjort förr (inte har jag sett någon film på evigheter heller), och senare i eftermiddag har jag tandläkartid som jag redan fått betala för två gånger för att ha missat.

Åh, vilket fruktansvärt tomt inlägg! Jag borde skaffa mig ett liv. Vad gör folk egentligen av sina?

Uppdatering 17:30: Man påminns om att ens tid är begränsad när ens tandläkare säger att man får sina visdomständer, men det är ändå sådant man vet skall komma. "Varde ljus" är inte lika väntat och som från ingenstans fylldes jag som var fast besluten om att detta var ta mig fan nog - idag skulle jag efter att ha gråtit två gånger under loppet av en halvtimme åka direkt hem, strunta i att jag inte längre skadar mig själv och göra det dubbelt - av litet men ändock ny energi. Bara en sådan minimal sak, just för att den var så oväntad, visar att det finns mening. Nej, jag är så uppenbart inte menad att vara lycklig här och nu, men någonstans någon gång, och det kommer att vara min begränsade tid. Att den dröjer betyder inte att den inte kommer. Det måste den göra, och i väntan på den går jag till COOP för att fira med chokladhavremjölk (smakar precis som havrebollar, bättre alternativ till dessa underbara sockerbomber finns väl knappast) och en lyxig måltid från frysdisken med pasta och grönsaker i "krämig sås" medan jag i min tur ser Homer äta upp sig desto mer i dagens avsnitt av Simpsons.

Dag 1 + 2 avklarad

image315Gårdagen var perfekt matmässigt. Det tackar jag tröttheten för. Utan den hade suget med all rätt suttit igång, och jag hade förmodligen ätit den där torra semlan som dagen till ära fanns i kylskåpet. Det är inga undantag att mina föräldrar endast köper hem sliskigheter och bjuder då jag bestämmer mig för att göra något åt mig själv.

07:00 Havregrynsgröt
14:00 Banan, en Vie Shot
17:00 Morotssoppa med grillad toast

Är förvånad över att jag lyckades med soppan. Känner mig handikappad vid spisen vilket är konstigt då jag är en hejare på att baka, men det kommer att lätta när rutinen är lagd och jag kan förknippa mat med annat än ångest. Frukost och middag kommer att se likadan ut tisdag. Ett mellanmål kommer dock att bli till två eftersom jag inte får lägga mig så tidigt som halv sex i kväll. Frukt är vad som gäller.

I'll take you from the candy shop

Det roliga är inte över - det har precis börjat. Hets- och överätning har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har alltid använt mat som ett sätt att fylla tomrummet i hjärtat, men inte längre. Att inte kunna ta hand om sig själv är enormt oattraktivt och frustrerande. Jag måste börja visa ett större ansvar (även om ett större ansvar för andra kan likställas med enormt hos mig), och att sluta livnära sin kropp på avfall den inte förtjänar är A och O - jag vet ju att jag kan. Däremot varken kan eller vill jag laga mat, men huvudsaken är att jag lever bättre än vad jag gjort förut. Jag kommer aldrig att må bra fysiskt om jag först och främst inte gör det psykiskt, och mår bra psykiskt gör jag genom att veta att jag tar hand om mig själv och är den jag vill vara, och man bör veta att jag har varit allt annat än den (och jag är ledsen för det).


När jag gick ned en större siffra i vikt senast (vilket nu är länge sedan) förde jag sträng matdagbok och det var också den som fick resultaten att synas. Då levde jag under åtta veckor på -1000 kalorier om dagen, men hade också avsatt två månader till att enbart fokusera mig på denna nedgång (gick inte ens ut). Jag orkar inte föra någon räkning denna gång, men jag är inte dum och kan som de flesta, bortsett deltagarna i "Du är vad du äter", förstå vad som är godkänt att föda sig med. Denna gång måste jag dock ägna mig åt annan träning än enbart kondition. Jag vill inte göra om misstaget att ge "sladdertacka" en ny innebörd - igen. Nej, jag behåller hellre fettet än att behöva använda eltejp för att hålla kroppen uppe. Träningstips mottages därför tacksamt, i synnerhet de som hjälper mig att göra något av överarmarna ingen har sett. /Cec.

Hit men inte längre

Jag är nog en av de minst gästvänliga personer man kan hitta. Att ha utbölingar och godissmaskande grannar i ens hem är det värsta jag vet. Jag vill att det skall fungera som en tillflyktsort från den övriga vardagen, inte en välgörenhetsstuga eller ett glädjehus. Jag är gärna med och anordnar sådana på offentlig plats, men här skall banne mig ingen vistas. Energierna från besökarna ligger kvar och dammar i luften alldeles för länge och jag har nog med att dra för gardiner och persienner så att budskapet verkligen skall gå fram: Ni är inte välkomna förrän den dag jag har min barglob och röda divan att visa er.

Vill jag träffa någon träffar jag dem i deras tillhåll, ute eller ingenstans och så är det med det. Den enda som skall smutsa ned min golvyta är jag - detta är min plats  var jag tar mig tid att tänka igenom det jag gick igenom med någon annan någon annanstans. Har en gång haft något som kan kallas större sammankomst, och då vistades hela sällskapet utomhus 90% av tiden. Det tyckte jag var nog så jobbigt. Det känns alldeles för intimt - jag är inte van att någon kommer så nära mitt privatliv. Jag vill inte att någon lär känna mig, jag vill inte ha några konversationer. Eller så skulle jag lika gärna kunna ha dem, men är mån om att inte bli ointressant och sårbar? Eller så tycker jag helt enkelt att de är ointressanta och sårande? Kanske gäller en kombination av dem båda.

image311Ja, sicken tur att man ändå inte har någon som är intresserad av att hälsa på en med tanke på att det första jag gör då det bankar på dörren är att gå och gömma mig i källaren och ignorera det. Bankningarna är ju ändå inte avsedda för mig. Vill jag att de skall vara det? Jag vet inte. Deras motiv skulle ändå göra mig misstänksam, och så är jag fortfarande traumatiserad efter omslaget till "The Tommyknockers" jag introducerades för vid ensiffrigt år. Läten på rutor och väggar är till och med snäppet värre än godissmaskande grannar.

Haggan testar: IsaDora Power Mascara

image310

På H&M fick jag igår ta del av 30-kronorserbjudandet på klassikern IsaDora Power Mascara. Fransarna må kännas litet längre, men kompenserar det verkligen stelhet och krutorrhet? Inte när borsten dessutom är otymplig att ha att göra med, men tänk vad jag tjänar pengar på att fynda (160 kronor, till och med)! Nu behöver jag inte snåla med lagrena något mer, tänkte jag och kastade upp en extra hylsa på disken. På bilden kan ni ta del av resultatet utifrån sett.

Betyg: 1 av 5 bortblåsta ögonfransar varav en frans går till mitt pris, för värd sina 110:- är den rakt inte.

Drömmar om... häst?

Kanske är jag inbilsk, men jag har svårt att tänka mig att jag är hiskeligt mycket fulare än ni. Jag är aningen besviken på att behöva se ut som storsuggan när "Mulle" är allas charmtroll #1, men för omväxlingens skull inte bitter. I stället för någon jag inte ens känner skall jag tänka på att jag inte var fullt lika stridslysten innan jag råkade somna och ni råkade dyka upp i mitt huvud. Jag hann ju med både att cykla, bada fotbad, köpa nytt hårspray och trånga spetshårband i både puderrosa, grått och vitt att dölja utväxten jag inte orkar göra något åt med i eftermiddags, och vad hittade jag på Maxi om inte min foundation! Här har jag i fem veckor beklagat mig över att den varit slut i staden och så får jag syn på en dammig tub längst ned på Niveas hylla. Jag hade först inte ens tänkt se bakom bijouterierna, men skam den som ger sig! Det gjorde genomblöta skor på genomblöta vägar litet mindre irriterande. image278

Tittar på "Pretty Fly (For A White Guy)". Jösses vad rolig den blir när man inte är tio längre utan känner till fenomenet wigger. Då den kom 1998 var det bara en svängig låt man inte förstod mycket mer av än refrängen. Man skulle ha fötts till amerikanare ett decennium tidigare och firat thanksgiving med sin ingifta, avlägsna Chapelle-släkt i stället.He may not have a clue, and he may not have style.
But everything he lacks, well he makes up in denial.

Drömmar om fest

Det är drygt fyra månader kvar, men redan nu kliar det i fingrarna efter att få skapa en riktigt bra playlist och jag är sugen på att komma igång med festen. Har bestämt mig att årets skall hålla hög klass, trots problemet datumet medför. Man kommer att ryckas med oavsett vad man annars lyssnar på, och det är det som är så fantastiskt med denna tillställning! Människor i alla åldrar som aldrig annars skulle ha tittat åt varandras håll möts i annat än förakt, hänger och dansar med varandra. Filantropiskt men fascinerande. Kanske måste man vara involverad för att verkligen uppskatta budskapet (jag vet ju hur negativt inställd jag själv var till en början), men det är det fascinerande från denna sida; alla är välkomna att bidra. Det existerar ingen elit, utan alla uppmuntras att ta så mycket ansvar de känner för och delta för att hålla traditionen levande.

Man skall såklart inte hoppas på för mycket, då går det alltid åt pipan, men man måste tro, och det gör jag. Idéerna är många, och det är så man lyckas skapa något som är något, men viktigast av allt är kanske huruvida vi har tur med vädret och att moder natur bjuder på en klar himmel. Själv kommer jag att finnas där, inte för min egen skull då jag kommer att gå igenom en svår månad, men för principens. Lova att bespara mig en ledsam kväll och kom ni också. Den som tar min vädjan till sig lovar jag i min tur att bjuda på en grillad med bröd och minst två låtar 100% försäkrade på listan, hur dåliga de än är. Gränsen sträcker sig dock någonstans vid Gessle, men det kanske är fullt förståeligt att man inte kan sprida hans obarmhärtiga tankar hur som helst.

Drömmar om väst

Jag har fortfarande inte tillfrisknat helt, men är på bättringsvägen efter flitigt användande av hostmedicin. Sov till fram emot tretiden då jag vaknar av att min mor gastar på farsan som sover sittandes vid köksbordet. Vad problemet i att låta honom sitta kvar är förstår jag inte när hon ändå inte vill ha honom i sängen då han druckit. Nej, hela hushållet - eller varför inte hela gatan? - skall väckas, om man nu kan kalla mitt nyvakna tillstånd för vaket: Jag är helt bortom medvetande och ögonen är fortfarande stängda då minsta ljusstrimma blir outhärdlig.

Idag har jag lovat att jag skall ta hand om mig själv med 100% avkoppling för att ta till mig rådet jag gavs och smälta de dåliga tankar jag burit på under veckan. Nästa helg planerar jag dock att vara fit for fight & ready to get crunk bland de förvuxna fjortisarna på Grace. Nu skall jag gå och titta på Lilla Huset på Prärien. 1800-talets Amerikatt och immigranter är sådant jag sväljer med hull och hår, speciellt om huvudrollsinnehavarna bär rutiga arbetarskjortor och sneda flätor. Som jag saknar Dr Quinn! Min dröm är att medverka som svensk prostituerad vid namn Helga i en westernserie, som räddas av den modige 18-årige boskapsskötarsonen James. Några lyckliga dagar blir det dock inte av eftersom jag i femte avsnittet, efter en mycket kort romans, blir skjuten i ryggen under en av våra ritter och får en hederlig begravning under ett träd i en närliggande dunge. Det känns hemskt att inte kunna spela barn då det alltid är de som är med om de roligaste sakerna såsom smågnabb på skolgården, kattguldvaskning och otrohet på den stora balen i ladan, men det är sådant man får ta. Sedan är barnstjärna kanske inte heller det bästa sättet att inleda sitt liv på rent intellektuellt. Se bara på Shirley Temple och Olsentvillingarna. En aktiv republikan och två talanglösa trendsetters i päls som är älskade världen över trots att samtliga av deras filmer sågats, om de över huvud taget har blivit sedda. Inga ideal att eftersträva.

Ord på vägen

Det finns en längtan efter kreativt disciplinerat arbete, men en oförmögenhet att koncentrera sig tillräckligt länge för att få någonting praktiskt gjort av det som egentligen vill göras. Det kan yttra sig i form av exempelvis rampfeber.

För att komma över denna måste man börja med sin fysiska kropp och skaffa en daglig rutin då flexibiliteten på något vis tränas och blodcirkulationen sätts igång. Genom meditation tränas koncentrationsförmågan upp. Se till att unna den fysiska kroppen njutning. Det kan göra underverk för själen.

Ful & obetydlig - vilken pingla!

Efter att ha hållit nästan konstant vaka i flera dygn har jag nu sovit i närmare tolv timmar och vaknar trots påpälsning genomfrusen. Jag drömde om x (eftersom det versalskrivna X skapar förvirring, och att det idag är x år sedan X tänker jag inte påminna någon om, eftersom jag själv inte hade reflekterat över det om det inte varit för att jag tog upp detta) vilket innebar samma känsla som jag gick till sängs med.

Det är fredag och två skolveckor har redan gått. Som jag avskyr det stället - för varje dag blir mitt förakt gentemot samtliga människor inom den byggnaden större, men jag kommer ändå att gråta floder då jag tvingas lämna den eftersom jag inte har något eller någon som väntar på mig därefter. Jag är helt och hållet utelämnad och likt förbannad fortfarande outbildad och måste än en gång gå tillbaka till "Gå". Jag vill för allt i världen inte fastna på folkhögskolan i Sunderbyn, vilket nu är ett ont måste. Andra talar om att resa och se världen i sin ungdom. Jag har aldrig varit mån om att få göra detta nu. Tvärtom är det sådant jag önskar göra först efter att mitt liv är ordnat. Annars känns det som att jag fortfarande flyr från något, och jag har inte tid att skjuta upp saker mer. Jag är officiellt vuxen sedan två år och jag hatar det. Bara en sådan sak som att jag trodde att jag skulle leva hemifrån, ha universitetsbehörighet och en partner att visas upp av nu för tio år sedan känns jobbigt att tänka på - aldrig kunde jag tro att jag inte ens läst a-kurserna på gymnasienivå. Jag har aldrig varit så ensam som jag är idag, och alla vet att man efter 20 fyllda inte kommer att finna nya vänskaper. I synnerhet inte om man inte hade några som yngre heller. Jag vet uppriktigt sagt inte om jag orkar mer. Jag måste få regelbunden bekräftelse om att det fortfarande är värt det, att jag är värd att vara en del av denna unkna värld. Ibland känner jag den, men det faller snabbt i glömska och jag fortsätter att treva.

"Min familj gör mig lycklig, utan den skulle jag nog inte ha mycket att leva för."
"Ja, vi bråkar, men jag älskar dem. De är ju mina vänner."
Vem man än frågar är det i grund och botten så. Familjen betyder något. Med andra ord är det kört för mig. Jag vill inte vara den som det hälsas hastigt på innan man tar trevligaste omvägen hem till sina kära, för att själv vara den som tar snabbaste vägen hem till svinstian och försöker hålla lågan levande med någon taskig låt skriven av de ovanstående, inte för mig. Jag måste vara för ful. Jag vet att jag är det, men mycket säger att jag skulle leva på samma sätt även om jag så genomgick tio operationer och gick ned 20 kilo. Jag måste verkligen vara för obetydelsefull för det mänskliga. Jag vet att jag är det, och hur kan man inte älska en sådan pingla?

Uppdatering 05:20: Sju timmar kvar tills jag måste stå ensam på scen och repetera till den vidriga slutproduktionen vars roller jag mår illa av att gestalta från början till slut. Ja, jag fick de sämsta, de som blev över och som jag absolut inte ville göra. Uppvisningen av detta kommer vara det tyngsta i år då jag vet att jag kommer klappa ihop före och förmodligen behöva läggas in för med tanke på förra årets projekt (att det redan gått ett år förstår jag inte) då jag vaknade mitt i natten skrikandes med fysiska smärtor i kroppen. Jag hörde verkligen hur man skulle håna mig, och detta är oändligt mycket större. Jag skall dessutom spela man, en roll min lärare pekade ut mig för, trots att han under repititionerna tittar besviket på mig och hävdar att det kommer behövas en extreme makeover för att jag skall klara av det. Varför ens föreslå en sådan roll till någon man vet inte kan gå för en karl? Hela jag är för tusan en enda stor röv med midja! Det finns inte ett uns man i mig. Att jag är närmare tio centimeter kortare än min motspelerska borde väl vara anledning nog att inte ge mig den bara för att den blev över. Detta har gett mig så dåligt självförtroende att jag inte ens kan fokusera på att försöka göra min korta, kvinnliga monolog bra, och då skall det understrykas att förra årets scenvistelse dödade det absolut sista som kunde kallas självförtroende hos mig, både inom teatern och på privat plan.

Nu skall vi lära känna varann

BRUKAR DU:
Peta dig i näsan:
Om det behövs, men det är ingenting jag gör för nöjes skull. Då är det roligare att peta i öronen eftersom jag brukar ha små sårskorpor från hörsnäckorna där.
Titta på dig själv i spegeln: Vid rengöring och sminkning samt vid påfyllning. Annars undviker jag det.
Gnälla: Yep. Oftast behövs det, dock.
Skrika: Yep.
Sova: Just nu; nej. Det är därför jag svarar på detta.
Ha ångest: Ja.
Skada dig själv med flit: Nej.
Ta mediciner du inte borde ta: Nej, men jag borde.
Vilja dö: Nej. Jag vill leva (och eftersom jag inte gör det vill jag "dö").
Drömma mardrömmar: Ja.
Drömma sexdrömmar: Nej.
Ta droger: Nej.
Försöka vara annorlunda: Nej. Det är svårt som det är att vara sig själv.
Klä dig i svart: Ja.
Gå till kyrkan: Sällan, men jag vill.
Gå i skolan: Sällan, men jag vill.
Röka: Ja. Nu är det dock ett tag sedan.
Ljuga: Nej, men jag överdriver en hel del.
Hata folk: Ja.
Lita på folk: Nej, det vore att skjuta sig själv i handen.

VEM:
Saknar du:
Mig själv och givetvis även dig.
Vill du döda: Det vore dumt att ta upp här.
Rörde dig sist: Ingen.
Vill du slå: Se "Vill du döda".
Kysste dig sist: X. Med andra ord minns jag inte hur man gör, bara att jag gör det bra.
Vill du kittla: Vilken dum fråga. Varför skulle jag vilja tillföra obehag till de jag tycker bra om och varför skulle jag ens vilja röra de jag inte tycker om?
Kramade du sist: Jag tycker inte om att kramas.
Vill du prata med: Se "Vill du slå".
Skrek du på sist: Okänt tonårsgäng.
Vill du vara som: Dig.
Sårade dig sist: Se "Vill du prata med".
Vill du bli galet full med: Se "Sårade dig sist".
Gjorde dig riktigt glad senast: Ingen mänsklig.
Är vackrast på jorden: Hur skall jag veta detta? En sak är då säker och det är att det varken är jag eller din partner.

HAR DU:
För många vänner:
Nej.
Förföljelsemani: Nej.
Tvångstankar: Nej.
Någon annan psykisk sjukdom: Nej (det är en störning, ingen sjukdom).
Någon fysisk sjukdom: Dvärgväxt och fetma, i så fall.
Någon skada: Ja.
Färgat håret: Ja.
Brutit några ben: Nej.
Några piercings: Nej.
Egen dator: Nej. Det är dock endast jag som använder den.
Bra självförtroende: Nej.
Tagit nakenbilder: Nej.
Sagt jag älskar dig till någon idag: Nej.
Bjudit ut någon: Nej.
Varit kär: Ja, tyvärr.
Dumpat någon: Nej.
Stulit någonting: Ja.
Lämnat landet: Ja.
Tuttat eld på nått: Ja.
Gjort något olagligt: Ja.


HUR:

Går du: Pja... som en fet dvärgdam går mest?
Svarar du i telefonen: "Ja, det är fröken själv som talar!" alternativt "Guds välsignelse!" alternativt "Ja, hallå?" beroende på vem som ringer. Det värsta är då okänd person får motta de första svaren, för nummerpresentatören fungerar inte.
Fördriver du tiden: Genom att försöka hålla den så stilla som möjligt.
Mycket pengar har du: Ingen större förmögenhet.
Tjänar du pengar: CSN.
Ofta diskar du: Aldrig. Har diskmaskin.
Ofta städar du: I princip aldrig.
Många stör du dig på: Ett otal.
Ofta träffar du din familj: Så sällan som möjligt.

TROR DU:
Att du kommer bli något:
Nej, men jag hoppas och drömmer desto mer.
På gud: Ja.
På rymdvarelser: Nej. På någon form av liv? Ja, men det intresserar mig inte. Vi kommer aldrig veta hur det ligger till ändå.
Att folk tycker om dig: Nej. Jag vet att de inte gör det.
På ett liv efter detta: Jag tror på döden och vad detta är får vi se. Ännu en fråga som inte intresserar mig nämnvärt.
Att fiskar kan tänka: Varför skulle de inte kunna det?
Att du kommer leva länge: Jag hoppas att jag slipper. 45 är en bra ålder.

Du har svarat slött och nonchalant på frågorna, varför?
Jag är trött, slö och nonchalant just nu.
Är du slö och nonchalant? Kan vara.
Varför bloggar du inte mer? Har ingenting att skriva om.
Nähä, vad ska du göra härnäst? Tvinga i mig frukost, därefter klä mig.

No more Bleeding Gums

Händelser kommer och går, men det kemiska består och det är den mest deprimerande sanningen av dem alla. Vart jag än tar vägen, vilka jag än träffar och vad jag än gör sitter det dåliga måendet i. Ja, jag kommer alltid att vara en vad käcka människor kallar en sprallig person men aldrig, aldrig en lycklig sådan. Alltid ligger något och trycker på hjärtat, vad som än sker. Jag kan mycket väl uppleva något som i andras ögon är årets happening, men det blir aldrig mer än medelmåttigt då jag aldrig kan känna mig delaktig i något. Tänk så fantastiskt underbart allt vore om allt bara var tvärtom, om så endast för en dag, så att jag också får veta vad jag går miste om.

Oh well, what the hell. Har bytt tandborste från lila till grön och den tar minsann på de rätta ställena. Med denna exklusiva pinne med strå finns ingen risk för att jag skall få blodad käft inte. För en gångs skull känner jag mig inte helt och hållet hängig även om håret är en katastrof efter för mycket blondinschampo och jag egentligen borde ta en sax och kapa det bara för att vara med om något spännande, men jag struntar i det då "ingen ändå bryr sig" och går och lägger mig i sängen (hör och häpna - inte i soffan) och lyssnar på gråtmilda sånger som får mig att tänka på... sönderfallet? O, vilken skönhet ni är!

Uppdatering 05:00: Det blev ingen lång sängliggartid. 40 minuter för att vara exakt, då jag lyssnade genom samma låt tio gånger. Jag må lida av pseudo-dyskalkyli, men det klarade jag i alla fall av att räkna ut.

I need you more than ever

Jag har varit så sanslöst ledsen idag, som om någon stuckit mig med ett spjut och lusten rinner ur mig med blodet. Känslan är en tidsinställd bomb som när som helst utan förvarning kan komma, för den finns alltid där och jag måste ständigt uppehålla mig för att inte slås ned av den. Jag känner mig sviken, men det är jag inte ty här finns ingen som kan svika - ingen finns så nära inpå. Jag känner mig missförstådd, men det med all rätt. Jag känner saknad, men av vem? Jag har inte sett mitt rätta jag på så länge att jag förlorat det någonstans på vägen. Kanske är det det saknar mest av allt? Det eller någon att visa det för. Jag hatar att erkänna att det förmodligen är det sistnämnda. Jag tycker inte ens om människor, men behöver deras bekräftelse för att kunna göra mer än överleva. Om man inte duger i någon annans ögon, hur skall man då någonsin kunna duga i sina egna när det är de som sätter ribban för ett godkännande? Hur vi än känner inför det lever vi i ett socialt samhälle och anpassning är ett måste.

Missade såklart bussen med en halv minut och gick på Glitter med sin 75%-rea för andra dagen i rad i hopp om att muntra upp mig själv, men allt som kom ur det var svett, fyra smycken och 99 kronor mindre på kortet. Varför skall jag ha smycken när jag inte har någon att visa dem för? Varför skall jag köpa alla dessa saker jag egentligen inte har råd med, när jag gör det bara för att ha något att göra? Detta ytliga behov kring materiella onödigheter har gått alltför långt. Jag äcklas av det faktum att jag gjort ett nöje till ett tvång och känner en såpass stor tävlingsinstinkt att jag köper sådant andra vill ha fastän det inte ens är jag, bara för att kunna känna att någon avundas mig för tre sekunder av deras liv.

För övrigt var dagens sammanträffande antagligen det mest skrämmande på årets första femton dagar. Det är sådana små saker som gör att man orkar att inte hata sig själv exakt hela tiden, därför att man vet att det bor något större än ens höftmått inom en. Ni kan kalla det slump, men jag ser det som uppmaningar och det är bevis nog för att jag måste torka tårarna och fortsätta. Tack.

(ingen rubrik)

Jag stötte av en slump under natten på samma låt tre gånger i olika sammanhang. Ännu en härlig uttjatad 90-talsklassiker folk skall försöka sig på att göra egen godkänd version av men aldrig lyckas med.

So if you're mad, get mad. Dont hold it all inside,
Come on and talk to me now. Hey, what you got to hide?
I get angry too. Well I'm a lot like you,
When you're standing at the crossroads,
And don't know which path to choose,
Let me come along, cause even if youre wrong,
I'll stand by you.

Blöder för tillfället näsblod för första gången på åratal. Jag kan inte minnas då det hände sist (däremot att jag gjorde det ofta som yngre), men inte heller då jag inte kunde sova på fem nätter för att de tillbringades vakna konstant hostandes förgäves i hopp om att få upp litet av de litervis med slem som är inneboende hos mig nu. Den sömn som blivit av under eftermiddagstid har varit högst ytlig och avbruten och när jag fram emot fyratiden på morgonen väl börjar känna av sömnigheten är det ingen idé att ens lägga sig ned eftersom två timmars vila är sämre än ingen för en redan trött människa.

Idag: Vansinnig svartsjukekänsla rätt ut i luften, garderobs-/viktångest, blod rinnandes ur höger näsborre, buss, kort meningslös lektion, buss, hinna vara hemma ~20 minuter, buss tillbaka, kort meningslös lektion, kort visit i två butiker, buss hem, sömn, mat jag önskar att jag fortfarande inte kände smaken från. Jag måste bli frisk snarast så att jag kan börja motionera. Jag har inte rört så mycket som en bristning sedan jullovet inleddes.

Jag är inte tråkig; jag har inte fötts än

Jag klarar inte av att fantisera om goda tider och jag hatar att behöva lyssna på andras samtal om dem eftersom man alltid förväntas instämma och bekräfta deras längtan, som om man först då ingår i ett magiskt samförstånd (och lyckas man inte då kommer det aldrig att hända). Jag klarar inte av nostalgikickar, eftersom jag inte har någon personlig erfarenhet av händelser att sukta tillbaka till. Jag har tömt mig själv, rensat otillfredsställande delar ur minnesbanken. Jag är inte en bok av oskrivna, men utrivna blad därför att historien som skrevs inte skulle sälja i ett exemplar och jag vill inte att ni skall veta något om den.

Jag lyssnar inte på moderna kärlekslåtar, helst inte på låtar som handlar om nära relationer över huvud taget eftersom jag inte kan identifiera mig. Jag har säkerligen gett upp mycket "bra" för det, men i slutändan har jag mått bättre av det, så: Varför skall jag lyssna till någon som talar om saknaden efter en samvetslös stackare som kommer att vända på klacken, när jag gjort allt för att bli av med den och nu äntligen lyckats? Varför skall jag hänge mig åt oäkta njutning som inte är min egen, som känns i max tio minuter, varpå sedan verkligheten och skammen kommer över mig som en förberedd och fruktad kalldusch?

Mitt liv är mitt livs största besvikelse och jag har tyvärr inte något smaskigt att dela med mig av som skett utanför mitt huvud. Jag kan inte ljuga bara för sakens skull och får i stället för en plats i det magiska samförståndet stämpeln likgiltig och tråkig för att jag inte vill koka ihop en solskenshistoria om hur underbart det vore att uppleva ditt och datt.

Är det tråkigt att ha levt som jag? Jadå, men det har aldrig varit självvalt varför jag betackar mig för att bli kallad tråkig. Är jag likgiltig? Om de kunde läsa mina tankar (vilket inte är så svårt som det kan tänkas) skulle de veta att jag med största sannolikhet är nära till tårar 90% av de gånger jag inte öppnar gapet, så nej. Likgiltighet har aldrig varit något för mig - jag överlåter ickekänslor till nyliberaler och andra torra människor.

(ingen rubrik)

Somnade nästan direkt efter att jag kommit hem från den hittills jobbigaste dagen sedan skolstarten (ja, det har gått tre förmiddagar, men jag anser mig ha all rätt att vara dramatisk - annars vore jag inte jag) och vaknade för tre timmar sedan med helt igenklistrade ömmande ögonlock, vilket betyder... [trumvirvel] inflammation! Härligt, härligt. Det är onekligen frustrerande, men egentligen gör det mig inte mycket. Faktum är att det nästan är skönt att ha något fysiskt som smärtar eftersom allt annars fokuseras på det jag vet att jag inte borde tänka på. Kanske är det rentav tänkt som ett hjälpmedel för att jag skall kunna inleda året med annat bagage i tankarna och därmed inte kollapsa innan januari ens tagit slut? Det negativa är att det lilla jag måste göra skjuts upp med minst två veckor och att jag ändå tänker fel tankar, vilket överväger mina positiva med hästlängder och jag känner mig återigen endast lat och meningslös. Vad är det egentligen tänkt att det skall bli av någon som jag? (Vilken chef vill ha en hypokondrisk underställd som sjukanmäler sig på detta vis: "Förlåt, men jag tror inte jag kan komma idag, för jag har en existensiell och elak kris"?)

Uppdatering 03:35: En oändligt djup, rosslig suck och ingenting mer.

Sick & tired of always being sick & tired

Denna sömnlöshet! Om tre timmar är det dags att stiga upp och jag önskar att jag kunde få sova bort tiden till dess, men självklart sitter jag vaken efter att ha vänt och vridit på mig upprepade gånger medan snön faller utanför fönstret - allt för att göra den korta sträckan till hållplatsen jobbigare. Alternativet blev att plöja igenom den nittonde och senaste säsongen av Simpsons, varför jag nu inte har något att se fram emot då den väl börjar sändas i Sverige (ni kan också förstöra det roliga direkt här). Inte har jag heller tillfrisknat sedan insjuknandet i lördags. Tvärtom är jag hesare och hostigare (vilket inte ens är ett ord) än någonsin. Har fått Bisolvon och mer nässpray hemköpt, men det vill inte ge sig. Till råga på är den enda foundation jag använder slutsåld i min färg och jag vet inte när den kommer in igen vilket betyder att jag tvingats visa mig utan underlagskräm och kommer att få göra åtminstone två dagar till, och bara det i sig gör mig sjuk när jag alltet till ära tillägnats extra frasig fnasighet och feberrosighet till flottyrringarna jag ständigt bär med mig.

Senare idag skall jag åka till COOP och hämta ut mitt sista paket på länge, och den här gången säger jag det med säkerhet. Jag behöver inte mer; det jag väl har är ändå för fint för mig eller inte tillräckligt fint för att synas i. Nudlar med stark smak, täckande strumpbyxor (det värsta är att jag inte kan hitta ett enda par, allt heter leggings idag) och en hårinpackning - sedan är det bra för mig, tackar som frågar.

Mellan hostningarna

Matvanor:
Bästa maträtt?
Nå' gott. Låter som något men syftar på något gott.
Bästa dryck? Just nu vatten, bara vanligt vatten.
Hat-dryck och maträtt? Gin och Fanta, julkorv och grillat kött.
Bästa alkoholdryck? Fruktiga och söta drinkar.
Använder du smör på smörgås? Nej, det är enbart gås för mig.
Smågodis eller "färdiga påsar"? Smågodis. Färdiga påsar kostar skjortan och man får inte ens välja innehåll själv.
Favoritglass? Med bitar av krokant, kaksmulor eller chokladbollssmet.


Shoppingvanor:
Hur mycket shoppar du för varje månad?
 I snitt 1000:-, men det har rört sig om betydligt högre summor under 2007.
Har du mer skor än kläder? Nej.
Favoritplagg? Bolero, långa linnen att ha med cardigan, klänning och kjol med hög midja.
Hatplagg? Jeans och leggings (på mig), korta tröjor så att magen hänger ut, gräsliga trosor med högt skurna benöppningar, stilettstövlar, skor med spjutspetsig tå (på alla).

Arbete, utbildning:
Jobbar eller pluggar du?
Både och, men endast deltid.
Vad vill du bli? Jag vet inte längre. Min utbildning har fått mig att hata teater, och nu har jag ingenting att satsa på.
Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Nej.
Är lönen viktigast? Med tanke på att det är på arbetet man spenderar hela sin vardag känns det viktigt att i slutändan hamna någonstans var man trivs för att orka fortsätta den, men är lönen dålig är det svårt att trivas då det huvudsakligen är anledningen till varför vi öht jobbar i stället för att engagera oss ideellt.

Boende:
Lägenhet eller hus?
Hus.
Framtidsplaner med boende? Eftersom jag är infödd villaunge kommer flytt till lägenhet att vara ett rent helvete då jag inte klarar av stökiga eller bara existerande grannar fastän det skiljer flera meter mellan gårdarna och inte en tunn vägg, men man vänjer sig.
Litet eller jättestort? Stort.
Drömboende? Ett envåningshus. Jag är alldeles för paranoid för två våningar i ensamhet.
Landet eller mitt i stan? Gångavstånd till centrum. Max 3 kilometer.
Mysigt eller sterilt? Mysigt, även om jag ogillar ordet eftersom det ni menar med mysigt bara är tacky. Ni har ingen stil alls.

Lite allt möjligt:
Har du barn?
Nej. Parents är det värsta jag vet.
Är otrohet okej? Nej. Players är det värsta jag vet.
Älskar du någon? Nej.
Betyder familjen mycket för dig? Nej.
Tycker du om att dricka dig full? Nej.
Hemma- eller "gå ut på krogen-fest"? Litet sällskap: Utgång. Stort sällskap: Hemmafest (ty de spelar inte Lil Jon och Frälsningsarmén på krogen här, och det är skönt att slippa jublande partytoppsbärande fjollor och juckande mansvalpar med stinky cologne).

Panik i sjuklingvärlden

image305"Angels with dirty faces" (Panik i gangstervärlden på svenska, för den som inte förstod den fyndiga rubriken) visas på TCM i kväll. TCM, som jag inte har. Jag har inte lust att se en enda nedladdad film i dålig kvalitet till när jag kan göra det liggandes i soffan. Att se något sändas på TV kommer alltid att vara mer speciellt än det eftersom jag aldrig ser färdigt sådant jag har möjlighet att se när som helst, och jag tänker inte sluta älta över hur mycket en simpel tilläggskanal kostar. I stället får jag ta hem Trickys album med samma namn och minnas känslan jag hade en gång då hans röst fanns på repeat i mina hörlurar. Det kan nästan jämföras med det som kryper genom en vid påsättningen av en härlig pang-pangfilm (tvetydigheter undanbedes), men det enda som kryper nu är snoret, för att sedan fastna i bihålorna och göra mig ännu sämre, fyra apelsiner och en grapefrukt till trots. Ringde och avbokade min tandläkartid från början av december för tredje gången. Jag kan inte göra mer än absolut nödvändigt, det vill säga borsta tänderna men absolut inte få ett verktyg instucket i munnen. Det överlåter jag åt fröken äppelkäck i föregående inlägg.

Fröken Äppelkind v/s Fröken Insmord & Trind

Synden straffar sig själv. Det är därför jag sitter här med lila stänk i överhåret och "myser i min myshörna". Jag är nyduschad och våt, men tillika ofräsch. Inte på grund av synder, men ett grymt öde som får mig att alltid vara sådan (ofräsch, inte våt). Ingenting är som man önskar att det skulle vara. Ingen är som man önskar att de skulle vara. Jag önskar att jag var en fräsch tjej som tyckte om att experimentera med sitt utseende, som tyckte det var roligt att prova nya sminkprodukter och ägna sig åt färgmatchning. En fräsch tjej som tillbringade högstadiet med att vara endast litet fjortis, men nu har vuxit till sig till en äppelkäck och till syntes ordentlig tjej, älskad av nio av tio varav den tionde såklart bara är avundsjuk på hennes framgång, pojkvän eller bil. Då hade ni tyckt bättre om mig, men jag är inte hon. Jag är inte på långa vägar i närheten av att vara något som ens kan jämföras med henne, utan ett livs levande monster i size King Kong. Till skillnad från den andra giganten kan jag dock inte klättra på husväggar, eller ens i en repstege.

Vattenkokaren har gjort sitt och i stället för att beklaga mig mer över den jag aldrig kan bli skall jag, lika ofräsch som för tre minuter sedan, gå och dricka fruktsoppa för att lindra min onda hals och tillhörande mandlar. Fruktsoppa som smakar så fasligt illa, men vad gör det när jag ändå inte känner någon smak. Då borde jag förvisso hellre dricka te, men blotta vetskapen om att det är te gör mig nervös. Som den bakåtsträvande nolla och inte äppelkäcka tjej, som gör lemonad av citronen hon får i stället för att spruta saften i ögonen, jag är räcker det för att jag inte skall kunna svälja. Hade jag varit en äppelkäck tjej hade jag svalt utan att tveka. Te och mer därtill.

Ord på vägen

Det talas om en person som har ödslat sina känslor på någon eller något, utan att uppnå det hon ville ha ut från början. Besvikelse i kärlek eller i karriären ligger till grund för detta. Det rör sig om ett missbruk av mat eller relationer, och det är dags att se att detta inte leder någon vart, att du hamnat i en återvändsgränd och att den enda som kan göra något åt situationen är du själv. Det kan vara så att du försöker skjuta upp ett jobbigt avgörande, att du hittar på en massa undanflykter, en massa skäl att slippa göra något, att slippa förändras. Du ser till att ha mycket att göra för att slippa tänka på det du inte orkar ta tag i. Sluta omedelbart upp med att ägna energi och tid åt något eller någon annan än det som verkligen ger något tillbaka. Var inte rädd för förändring! Du måste vara villig att sätta gränser, även för det egna beteendet, även om det kan kännas genant att ha varit så blind så länge. Kom ihåg att det är från och med nu som räknas, och att det bara kan bli bättre...

Hur går man vidare? Ställ en bukett nyplockade blommor i en vas. Iakttag dem i tretton dagar och se hur de blommar ut, vissnar och dör. Ta dem sedan till en helig plats där du gräver en grav. Lägg blommorna i graven, täck dem med jord samtidigt som du ber om nya krafter. Lämna kvar din smärta och sorg tillsammans med blommorna och gå iväg.

Ett kort inlägg i hatets tecken

I morgon åker S hem. Två veckor har redan gått sedan vi åt finmiddag värde 170 kronor, nästan lika lång tid har gått sedan min morbror lurade i oss en kålrätt innehållandes skinkspad utan att säga något (som jag hatar den mannen, det är inte svårt att gissa vem som kommer att finmala ned ett antal nötter i nästa måltid denna allergiker bjuds på). Det har sina nackdelar, men jag bryr mig inte nämnvärt då jag verkar vara en av få som menar vad jag säger då jag säger något. Ogillande i min värld, oavsett om det är riktat mot en familjemedlem, är ett ogillande och sådant går inte över på en natt. Det skulle aldrig förmå mig att älska någon villkorslöst då utspätt blod inte är mycket tjockare än vatten, bara för ett meningslöst släktskaps skull. För närvarande skulle jag inte fälla en tår vem som än dog i min närhet. Jag känner helt enkelt inte så mycket för någon av dem. Jag sörjer endast sådana som givit mig något och fått mig att växa, inte de som hånar och försöker hålla mig tillbaka. Ja, ett dödsfall är nog just vad jag behöver just nu, så vill någon av er vara så vänlig att halka och slå i huvudet nästa gång ni skall tar er från dörr till dörr?

På tal om ogillande fick jag härom dagen ett sinnessjukt mail av en okänd man på Helgon, som utifrån min ickeexisterande presentation trodde sig kunna analysera mig. Det var det mest skrattretande och fördomsfulla man kunde inleda ett nytt år med, och jag känner redan nu på mig att 2008 kommer att gå i hatets tecken. Jag stod från tolvslaget med taggarna utåt, och kanske ligger det något i att det som sker då är sådant som kommer att prägla en på något vis. Jag hoppas att jag lyckas förändra det och försätta mig i en bättre sinnesstämning så snart som möjligt. Det kan mycket väl vara så att jag tillbringat för mycket tid hemma. Inget ställe är så outhärdligt att vara på som där.

Utöver detta har jag inte mycket att säga (det skulle vara att jag förlorat 2000 kronor på Cyberphoto och mitt kameraköp då denna skickats tillbaka till dem eftersom jag fick hem påminnelsen för sent för att kunna hämta ut eländet). Jag är inte i skick för att skriva - allt går emot mig just nu. Det enda som rör sig inom mig är ilska och fantasier opassande för En prålsjuk haggas tillflyktsort. Jag orkar inte ens ändra tillbaka layouten till något mindre holidayaktigt varför de få som av någon anledning hamnar här också kommer att få mötas av en polkagrisstång ett tag till.

So sick

Jag är sjuk, sjuk, sjuk. Halsont, nackvärk, förkylning, nästäppa, förmodligen även feber. Så lämpligt att insjukna precis när skolan skall till att börja (hade mycket hellre legat halvdöd under julen, som ändå blev en större besvikelse än jag kunde ana) och jag egentligen borde planera vad jag vill ha sagt i mitt möte med studievägledaren jag måste träffa (men allt jag har ork till utöver att sova och drömma de mest sentimentala drömmar är att sitta och titta på galna amerikaner på Google Video). Får jag inte läsa upp engelska och matte nu i vår/sommar, antingen på komvux eller IV, kommer jag att behöva stanna tre år på folkhögskolans allmäna linje, när jag annars kan göra bort det på ett. Tja, jag antar att det är precis det jag skall säga? Jag vill gå vidare med mitt liv och ju förr detta kan göras bort, desto bättre.
RSS 2.0