Debatt: Kvinnor och humor, del 2


Clarion premierar jämställdhet genom att sporta ett jämställt standup-comedyarrangemang var grundaren försöker få en jämnare könsfördelning. Att detta faktiskt lyckas uppröra folk är något som upprör mig. "Politiskt korrekt", "humorbefriat" och "problemet är att tjejer sällan är speciellt roliga" är några av kommentarerna, samtliga tagna från Allt om Stockholms hemsida. Nej avsändare Sven, problemet är inte att tjejer "sällan är roliga", problemet är att man inte vill släppa fram kvinnliga komiker på samma sätt som manliga - en person som stått på scenen femtio gånger borde vara bättre än en som fått möjlighet att stå där fem, men man kan inte jämföra dessa på en humorskala och uppriktigt tro att det är en rimlig sak att göra. Och politisk korrekthet - något som stämmer väl överens med åsikterna hos det (för tillfället) ledande kulturskiktet i frågor som rör politik och samhälle - det finns de som anser att all kamp om rättvisa som förs är politisk korrekt, och menar att världen skulle se bättre ut om man bara lät saker och ting vara. Saken med det är att ifall människorna de föraktar idag tänkt detsamma för 100 år sedan skulle de varken ha allmän rösträtt (något jag verkligen hoppas att de inte motsätter sig, jag vet dock att ett fåtal gör detta då de helt uppriktigt önskar en fasciststat) eller deras mödrar jobb, ty historien kommer alltid att spela en betydande roll. Det fungerar inte att blunda för sådant som varit med TV-spelskonsolen i ena handen och en öl i den andra och utmåla alla som vill se en förändring som PK när så inte ens är fallet.

En kvinnlig, helt och hållet politiskt inkorrekt komiker är Sarah Silverman, en judinna med grova, på snudd rasistiska skämt om svarta såväl som homosexuella. Hon går in för att provocera till 100% och lyckas. Är hon uppskattad av den skara jag tidigare nämnde då? Man skulle kunna tro att de hyllar henne, men icke, för den är hon inte rolig utan enbart alldeles för brutal - och dessutom... är hon ju ful.

Kommentarer
Postat av: Susie Kate Mela

svar: Den där videon gjorde så jag brast i tårar

2008-04-03 @ 10:43:47
URL: http://candykate.blogg.se
Postat av: Ida

Jaa tänka sig =) Nu är våren här =D

2008-04-03 @ 12:02:02
URL: http://iddaas.blogg.se
Postat av: bobbypin

väl talat! men sarah blir ju även anklagad för att vara rasist av samma (killar) - det tycks som att det går bra att välja och varka bland de "politiskt korrekta" åsikter som man så bestämt värjt sig emot.

2008-04-03 @ 12:55:17
URL: http://www.bobbypin.blogg.se
Postat av: Candy

Mycket bra inlägg. En sak jag brukar tänka på när det gäller dig, är att du kan fatta dig kort, men ändå få det du vill ha sagt inklämt på få rader. Och å andra sidan blir du heller inte tråkig när inläggen är längre. Det är en bra egenskap när man skriver. =)

Fast Sarah Silverman har jag inte mycket över för, inte riktigt min typ av humor!

2008-04-08 @ 12:02:34
Postat av: nonsensakuten

Vänta nu här. Sarah Silverman ful?
Möjligtvis hajar jag inte ironin. Silverman är ju det snyggaste som finns nästan. Efter Nigella. Och min sambo då så klart..

2008-04-09 @ 23:03:48
URL: http://nonsensakuten.blogg.se
Postat av: C

Candy: Tack så mycket. Vad glad jag blir. Sarah Silverman har jag inte mycket till övers för heller. Har försökt att gilla henne, men som ni säger; det är inte riktigt min stil.

2008-04-12 @ 11:05:49
URL: http://heartsick.blogg.se

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0