Uppdatering från Umeå

Då Umeå blivit något av mitt andra hem (glömmer man halva packningen och tänker "äsch, jag skall ju ändå dit snart igen" får man kalla det för det) är det väl inte mer än rätt att jag lägger ut de bilder som tas där, även om jag är otroligt seg på att ladda upp saker nu för tiden. Hah, det märks att det bara går utför för min blogg. Känner mig less på historien. Vill helst börja om på nytt, men det har jag alldeles för mycket separationsångest för. Får försöka ha överseende med det som varit i stället, men är det så att någon saknar att stalka mig i min vardag är det inga problem alls att lägga till mig på Facebook var jag är betydligt mer aktiv än här. (Spelar du Farmville är du extra välkommen; är fast och tackar inte nej till neighbours.)

'
Förfest med H's jacka och Dior-glans på ankläpparna.


Jag imiterar en flitig videobloggare på ett högst internt sätt. Som ni kan se är min bakdel oerhört bred, till skillnad från dennes vokabulär.


Favoritdrinken för närvarande.


Jag och M på Pipes, måttligt roade.

Brown eyed pearl


Efter att ha provat (och dessvärre också förbrukat, då jag inte äger något linsskydd) linserna jag fick i vintras vill jag inget hellre än ha bruna ögon. Det känns betydligt mer exotiskt än tråkigt grönmelerade, och jag tycker också det klär mig bättre. När jag söker på Tradera hittar jag dock inga linser alls. Tidigare fanns ju en uppsjö av dem.

Uppdatering: Tydligen är det inte längre tillåtet att sälja linser på Tradera då människor skrivit till dem och beklagat sig över att de drabbats av ögoninfektion. Så kinkigt amerikanskt av dem. Vet man med sig att ens ögon är känsligare än gemene mans är kanske inte Freshlooks färgade prio ett att stoppa in i ögat. Troligast är väl att de har slarvat med hygienen.

Bilder från lägenheten

Del 1: Toaletten. Övriga rum kommer då jag orkat städa. Det slår inte Björkskatan, men jag gillar det.Antagningsprov och Imovane

 

Antagningsprov till Skådespelarprogrammet 26/10. Jag fann min 100 sekunder korta monolog nästan omedelbart i den bok jag greppade på väg ut från biblioteket enbart för att slippa gå hem tomhänt. Jean Cocteaus 'Den sköne likgiltige', skriven 1940 för Édith Piaf, handlar om en kvinna som försöker hantera sin kärlek till en man som ställer sig kallsinnig till de känslor han är föremål för. Skrämmande träffsäker och aktuell känsla. Det kommer inte ens att kännas som ett agerande; det kommer att komma direkt ur hjärtat. Texten sitter redan då mycket av den redan har sagts. För mig spelar det ingen roll om jag går vidare (till skolan menar jag, med hjärtat kämpar jag dagligen för att slita mig loss och gå vidare); jag ser det som en spännande erfarenhet och att ens genomgå ett första antagningsprov kommer vara det modigaste jag gjort i mitt liv. Det kan bara göra mig starkare.

Och styrka är något jag behöver så mycket jag bara kan få just nu. Skolan går utför, ja hela mitt leverne gör. Jag sover inte om nätterna, somnar först vid fem-sex då jag skall upp två-tre timmar senare. Givetvis kommer jag mig inte upp vilket betyder att jag snart kommer att skrivas ut från kurserna. Som om att vara utan studiemedel denna termin inte är nog. Idag missade jag lektionen med; nu berodde det dock inte på försovning utan läkarbesök. Efter veckor av uppskjutning bokade jag en tid och fick träffa en läkare som skrev ut Imovane åt mig. Jag hoppas att det kommer bli enklare vid insomningen nu, att det inte skall krävas tio Simpsonsavsnitt per natt för att jag skall försvinna. Situationen som den ser ut nu är ohållbar; jag måste se en förändring. Annars vet jag inte hur länge till jag står ut.

Uppdatering: När jag googlar pjäsen ser jag att kvinnan omskrivs som C i filmatiseringen från 1957.  Vad är oddsen?
RSS 2.0