Gå hem och lägg er, ungjävlar

Vaknade två efter att ha gått och lagt mig åtta, så det blev ingen städning i lägenheten som tänkt. I stället åkte jag in till stan vid fyra och kom varken hem med diskställ, necessär eller kökslampa, men med desto mer skoskav och en konservburk böngroddar. Så här på ålderns höst överväger jag att prioritera komfort framför stil och investera i ett par platta tygskor, trots att det inte finns mycket fulare än dvärgbenta valrossar i kjol och klackfritt. En dvärgbent valross i högklackat som inte kan gå längre sträckor p.g.a. söndermosade trampdynor är å andra sidan ingen höjdare heller. Dagens i-landsproblem för egen del. Kanske kan man rentav göra som folk och variera sig? Att jag inte ens tänkte på det! Jag vill ju trots allt inte sluta upp som Lill-Babs.

Till helgen är det dags och det skall bli skönt att komma bort från Örnäset - trots att jag älskar området gillar jag inte minnena som skapats här eller tanken på att bo kvar här med 200 meters avstånd till barndomshemmet. Jag påbörjar något nytt och lämnar åtminstone delar av det gamla livet bakom mig. Min situation kommer att förändras i viss mån (komvux är en annan sak än gymnasiet/ingen skola alls, att bo med en kamrat en annan än att vara inneboende hos sina föräldrar man grälat med dagligen sedan sex års ålder) och jag tror att jag behöver det. Jag är inte sprudlande lycklig över att flytta så långt från centrum till en trea som kunde ha varit bra mycket fräschare, men glad över att komma till ett nytt ställe var man inte behöver vara rädd för att stöta på grannar eller gamla skolkamrater (som då får bekräftat att man blir fulare för varje år) vid varje promenad i de snart investerade skorna. I stället blir det hängande tonårsslödder, men jag är ju vuxen nu - inte sexton och livrädd att gå förbi COOP om lördagkvällarna. De är inte jämnåriga, de tillhör inte ens min generation. Således behöver jag inte vara rädd för dem. Tänk litet logiskt nu, C. Om du provade att göra det någon gång emellanåt skulle "Lilla handboken till en frökens känsloliv" inte vara nödvändig att skriva, och jag hoppas att jag slipper nu när fantasin är som torrast.

Och på tal om torr fantasi, är det det minsta man kan säga att de tonåringar som under en timme (ja, en timme - vad försöker de bevisa?) hade offentligt förspel mitt på gågatan utanför Strand Galleria har. Byxorna lär däremot ha varit desto blötare. - Trots förbipasserande truckar och turister hade de inte vett/respekt att slita sig från varandra i sann exhibitionistisk anda. M och jag satt på en bänk ett tiotal meter bort och kunde i vår tur inte slita oss från den, då vi äcklade spekulerade över deras motiv samt ville se hur det skulle sluta: "Vems käke hamnar ur led först?" S och C kom gående efter ett bra tags sittande och stannade även de upp för att ta del av denna styggelse. Tråkigt nog började sittsåren närma sig och jag tror karln i sällskapet gjorde det med (deras, inte mitt), så det slutade med att vi gick innan de kom. Kanske var det bäst för alla; åsynen av dem var mer än mina allergiröda ögon klarade av.

Igår var jag på Storheden och gjorde ännu ett misslyckat försök till att hitta ett diskställ och en pedalhink. Säg mig, var sjutton finns de? Det enda jag kom hem med var ett rivjärn, tre plastbunkar, en antirynkkräm från Lumene och en fulsöt ljusblå bricka att servera mina cupcakes på (inte för finfrämmande förstås, då är det kristall som gäller) eller om jag vill överraska min sambo med kaffe och kaka på sängen i sann hemmafruanda. Väldigt kitschig, men man måste älska den för vad den är.


Nu skall jag gå och ställa fram hink och skurmedel, så att jag snabbt kan roffa åt mig det i morgon bitti då det blivande hemmet skall rengöras på förmiddagen. Egentligen borde vi även medtaga vit färg till den vedervärdiga skåpdekorationen och fönsterblecken, men det får bli en annan dag. God natt.

Det finns talanger och det finns talanger

Köket, 06:00. Far sitter vid bordet och äter frukost innan jobbet. Jag svassar runt i min morgonrock.

Jag, skrålande/strålande: Men det gör detsamma för han är min soldat, någonstans i Sverige! - Vad skulle Du göra om jag sjöng för dig varje morgon?
Far, road: Du kan ta en ny slagdänga från nån gammal stenkaka varje dag.
Jag: Nu ska vi opp, opp, opp, opp på den gryende kärlekens topp, topp, topp!
Far, mäkta imponerad, skakandes på huvudet: Det är så bra! Du får till och med med reporna på skivorna.

Jag brister efter ännu en natts sömnlöshet ut i ett tio minuter långt gällt gapskratt efter förolämpningen. Far är inte sen med att stämma in och sätta müslin i halsen. Det finns talanger och det finns talanger, och jag antar att jag spelar i en helt annan liga än dem.

Haggan byter riktning (och sängkläder)

Trots att jag har så få kategorier i bloggen är det bara en som kommer till användning, vilket blir litet pinsamt då man går in på de övriga eftersom jag är en impulsköpare som ständigt ångrar mig, vilket betyder att jag i tio av tio fall inte vill ha det jag önskade mig en månad tidigare. Jag handlar betydligt mer (och snyggare) än vad jag utger mig för att göra i den materiella kategorin, men har inget behov av att göra ett nytt inlägg var gång jag dagit kortet i onödan, så för att röra om i grytan och hålla den kokande ett tag till kan jag för omväxlings skull visa det senaste tillskottet till jungfrukammaren!
Jag kom förra veckan till min förskräckelse nämligen på att jag efter att ha sovit med blott ett täcke och en prydnadskudde i 3,5 år på en sliten soffa (som för exakt sex dagar sedan släppte två fjädrar som om det var meningen att jag skall bort från den) inte äger något så självklart som egna sängkläder! Jag skyndade mig att ta hem tre identiska påslakanset (40 kronor styck), som likt väl utspädd O'boy smälter samman med mina blekbruna väggar.

Fastän avtalet inte har skrivits på än är det mindre än en vecka kvar till flytt. Därför kan jag redan nu tala om för mina kära läsare att den närmaste tiden i princip bara kommer att handla om förberedandet av det som skall bli mitt hem för ett år framöver, vilket kanske är förståeligt då detta är min första flytt någonsin. Jag har bott i samma hus i 20 år och aldrig vidrört en flyttkartong. Jag har inte ens varit på familjesemester utöver den där natten i Junsele för 13 år sedan och en annan i Vasa, Finland då jag satt instängd i garderoben och grät, rasande över att vårt rum var det enda som saknade guldsiffror på sin dörr och hade numret skrivet med blyerts (givetvis var det något personligt mot oss), så det här med nya platser ö.h.t. är outforskad mark.

Uppdatering 03:00: Jag glömde att tala om att jag var till Haparanda och IKEA för snart två veckor sedan. (Den som ser den kedjan som prisvärd vet inte hur man armbågar sig fram i den bättre begagnade världen.) Jag led under hela besöket, uppskattade resan i en stekhet bil mest (för att jag älskar att tala om komiska individer med högst originella smeknamn jag själv kommit upp med) och argumenterade nog mot diverse köp med "det finns billigare på Dollarstore" närmare 100 gånger (utan överdrift). Vi kom dock undan med en del nödvändigheter (hur nödvändig en 99-kronorspläd i miniformat nu är?) till ett skapligt pris. För 700 riksdaler fick vi den mesta av köksutrustningen vi behöver (det som återstår är diskställ och mikro), en dålig men duglig ursäkt till kristallkrona för vardagsrummet, ett chokladdoftande potpurri (jag gillade detta bäst och har inte kunnat sluta tänka på hur ljuvligt det skall lukta hemma hos oss då stanken från oanvända rör försvunnit), en ynklig liten dörrmatta som skall förhindra att smuts kommer in på den 100 år gamla gigantiska orientaliska hallmattan, samt ett antal saker utöver det jag inte lade på närminnet. Därmed förblir mitt så omsorgsfullt hopsatta kollage intakt (oförändrat och orört), men det kan jag leva med.

If this is living, I'd rather be dead

Jag förstår inte varför jag blir ledsen. Jag förstår inte varför jag tar åt mig, för det finns absolut ingenting att ta åt sig av, men ju gladare de är desto ledsnare blir jag. Jag avundas deras glädje och känner mig misslyckad som inte får känna likadant, som inte får ta del av den. Som ännu en kväll sitter själv hemma med samma känslor som alltid, som aldrig har någonstans att ta vägen, någon att prata med eller något att göra. Det är så lätt att säga "hitta på något då" åt någon, men det märks så tydligt att de själv aldrig varit i den sitsen då det faktiskt inte finns något att "hitta på", för med det menas givetvis något intressantare än rent dödande av tid. Att stirra in i väggen är ett sätt att ta kol på den, att skriva korta ångestladdade inlägg som spär på en negativ bild ett annat. Jag vet mycket väl att det varken enligt din eller min definition innebär att man med det "hittat på något". Jag skall ta min sista cigarett, röka den så långsamt jag kan (jag röker snabbare än någon jag träffat) medan jag lyssnar på en låt så pinsam att inte ens jag tänker nämna vilken, därefter gå och borsta tänderna för att undvika att viga även denna natt åt fett och socker (tills jag spyr - om vi vill citera Kent, men det vill vi ju förstås inte). Tidsdödande? Ja. Påhitt? Nej. Det har börjat mörkna ute vilket betyder att hösten med stormsteg närmar sig med allt vad det innebär och i natt vill jag bara dö, slippa tomheten och en framtid jag inte vill vistas i, så ta ni er käckhet och tryck upp någonstans var solen aldrig skiner (såvida ni inte tillhör den skara som hakat på utomhussextrenden i gröngräset vilket ger stackars betande Petronella men för livet, men allt för den tillfälliga fysiska njutningens skull, visst?).

Eftersom jag inte har något bättre för mig:

10 favoriter
Dialekt:
Eftersom dialekterna i norr skiljer sig avsevärt existerar inte norrbottniska (inte heller norrländska - jag blir så less då folk tror att människor utspridda på 60% av landets yta talar samma dialekt - här räcker det med att åka tio mil för att inte förstå vad någon vill ha sagt) men låt oss säga de norrbottniska dialekterna med undantag för de finskbrytande.
Mat: Potatisgratäng. Variationsmöjligheterna är oändliga!
Låt: Ulla Billquist - Min Soldat.
Tecknad figur: Akakaboto. Aggressiv, ogillad och går aldrig idé... Jag kan verkligen relatera till björnstackarn.
Sport: Diverse kampsporter, basket. Inte att utöva, dock. Då är jag mer för hederlig gammaldans och rapbattles.
Komiker: Ingen särskild. Jag har väldigt bred humor.
Veckodag: Hade det inte varit för att de aldrig visar något sevärt på TV om fredagar hade jag svarat det.
Glassmak: Chokladglass med mandelkrokant, chokladbitar och annat spännande man kan hitta däri. Ju mer klet desto bättre.
Soloartist: "What?!" Lil Jon, såklart. Jag får något barnsligt glatt i blicken var gång jag hör hans strippklubsinspirerade slingor. Som man kan göra en snyftande telning glad med en polkastång och Sylvia Fine med pudding kan man göra mig glad med LJ.
 
9 för tillfället
Humör:  Stressad.
Tanke: "Jag luktar svett."
Kläder: Slappt och fult.
Bakgrund: På datorn? Ingen. Jag inbillar mig att den går snabbare då.
Känsla: Ensam.
Tid: 01:00. Men så hoppar jag fram och tillbaka, sparar formulären i utkast och återgår till dem en annan dag.
Bästa sak: Kristallskålen på fot som tillhört min kära gammelfarmor.
Irritationsobjekt: Att jag sitter fast med skolan ännu ett år och inte har någon som helst självdisciplin.


8 första
Bästa vän: Utöver min syster; Anton om somrarna, Natalie resten av året.
Husdjur: Nalle, Norrbottenspets.
Kyss: 14 år och svår. Den sög (bokstavligen).
Piercing: Näsan.
Förälskelse: Jag gick i lekis och var förälskad i ett nuvarande nazistdrägg som förmodligen gick fordons eller el på gymnasiet.
CD skiva: Babylon Zoo - The Boy With the X-Ray Eyes. Jag hade bättre musiksmak då än nu. Ni minns väl Spaceman? Jag hade heta drömmar om Jas Mann men var livrädd för den mixade rösten och höll alltid fötterna högt ovanför golvet då refrängen kom.
Bil: Är det inte en fördel med körkort för det?
Ord: "Mamma", som resten av världens befolkning. Jag kunde dock tala rent när jag var två, vilket är mer än vad man kan säga om gaphalsen till grannunge.


7 senaste
Telefonsamtal:

"Ja, det är Kenneth."
"Oj, då har jag ringt fel."
"Jaså, är du säker?"
"Eh, ja..."
"Jag är ensamstående. Har du fortfarande ringt fel?"
"Ja, då har jag ringt väldigt fel. Hejdå."
(Tillägg: Kenneth är tydligen min fars chef. Jag vet inte om jag vill veta vad han ville ha sagt.)
Mat: Nudlar.
Dryck: Vatten.
Biltur: Åkte en runda kring Porsön i kväll.
Tv-program: 2½ män. Varför? Jag vet inte.
Spelad låt: Anne Shelton - Lay Down Your Arms.
Köpta klädesplagg: Svart blus.


6 har du någonsin
Dejtat någon av dina bästa vänner:
Har aldrig dejtat över huvud taget.
Brutit mot lagen: Ja.
Blivit arresterad: Blev tagen för snatteri i nian. Utöver det; nej.
Badat naken: Nej. Jag har nog inte badat sedan jag var tio.
Varit med på TV: Ja. Motvilligt.
Varit med i tidningen: Ja. Motvilligt.


5 nej tack;
Skolämne:
Matte, engelska.
Mat: Jag får kväljningar av tanken på att tugga i mig något tillrett av någon som haft samma funktioner som en själv, som även de känt glädje och smärta. Att människor ser djur som lägre stående är bara en större anledning till att visa samvete och ansvar, ty ser vi att intelligens är avgörande i frågan kan vi lika gärna ta död på utvecklingsstörda då grisar har lika hög IQ som hundar, som i sin tur sägs ha lika hög IQ som en treåring vilket är vad många sjuka har. Och nej, det blir inte "för många djur" av att fler äter vegetariskt då dessa föds upp enkom för slakt. Minskar efterfrågan minskar även produktionen. Logiskt.
Musik: Metal, grunge.
Dryck: Öl. Hur det kan vara sådan hysteri över denna dryck förstår jag inte.
Djur: Jag känner obehag inför samtliga med fler än sex ben och färre än två.


4 saker
Du gjorde igår kväll: Rensade i mitt obebodda flickrum. Det är ett flerdagarsprojekt.
Du kan höra just nu: Mitt tuggummi.
Du inte kan leva utan: Dagdrömmeriet.
Du gör när du har tråkigt: Filar fötterna?


3 personer

Du kan berätta allt för: Ingen.
Du tycker om: Ett fåtal.
Du inte gillar: Ett flertal.


2 val

Coca Cola eller Fanta: CC.
Hund eller katt: Katt. Hundar är för krävande och ohygieniska, men jag tycker om att träffas och gosa med dem och ja, jag önskar att min katt var lika kramvänlig som slumpmässigt utvald jycke och fungerade att promenera med i parker.


1 önskan
Att få uppleva lycka.

Jag förstår att du inte vill ha mig

Varje sommar tänker jag att pågående omöjligt kan sluta lika händelselös som föregående, men jag upphör aldrig att förvånas över min naivitet. Det är en vecka kvar till augusti månad och jag har inte gjort någonting vilket slår fjolårets sommar då jag inte heller gjorde någonting men åtminstone tog mig an några krogbesök. Jag har med undantag för ett fåtal timmar i år inte ens lämnat huset; jag har inte ens varit på mataffären utan har låtit mina föräldrar köpa hem de varor jag behövt åt mig eftersom jag inte klarat av att visa mig med mitt fula anlete och min feta förslappade hydda. Tidigare somrar har jag gått ner i vikt till följd av en litet aktivare livsstil - då har jag ju haft all tid att motionera och planera middagar. Denna har jag gått upp fyra kilo (eller åtta sedan april, om man hellre vill det): Jag vankar av och an om nätterna, fram och tillbaka mot köket, och gör allt för att intala mig själv att inte ställa mig och röra ihop en kaksmet, vilket det ändå slutar med varpå jag äcklas av mig själv. När normalt folk umgås med vänner sitter jag som inte har några hemma och hets-/tröstäter. Och jag skäms. Igår natt gjorde jag detsamma och det slutade med att jag gjorde en halv muffinssmet vilket räckte till två gigantiska formar. Därefter spydde jag och tog laxativ för första gången på år (välkommen kommande nedsatta tarmfunktion!), fast besluten om att i morgon var dagen jag skulle börja äta normalt. Så blev det inte, för även idag (igår) åt jag mer än jag borde ha gjort. Varför räcker min vilja inte till?

Jag läser om vinterdepressioner, men för egen del blir allt sämre om sommaren. Det är då ens status ställs på prov och man får bekräftat hur obetydlig man är för världen. Som om det inte skulle vara nog kan jag inte heller vistas på stan eftersom vädret kräver färre plagg än vad jag tänker släppa ifrån mig. Å andra sidan, vad gör det när jag ändå inte har några ärenden? Varför skall jag ta bussen in för att ensam gå en runda genom de varma butikerna, skynda mig så snabbt som de korta benen bär ett par skavsårsframkallande klackar förbi ett fullsatt Roasters hela Luleå envisas att trängas på fastän det finns bänkar här och var utplacerade i hela centrum, utan att handla eftersom jag ändå inte är i behov av något - sedan bege mig lika snabbt hem och fortsätta hata mitt liv framför datorn, var det enda jag gör är att uppdatera min egen blogg folk slutat läsa eftersom de har åh så mycket härliga upplevelser att uppleva under lovet/semestern? Det säger ganska mycket om vilken sorglig figur man är och att man inte fick den bästa lotten i livet dragen. Jag förstår att man inte vill ha med mig att göra, för även om jag inte är en sorglig person egentligen är det sådan jag framställs som när några alternativ inte ges. Jag antar att det genomsyrar en, även när man till synes mår vad andra tror är bra.

Höstklädd under 700:-Grå ullshorts, 249 kronor
Puderrosa topp med den bästa ärmlängden: trekvarts, 149 kronor
Brun väska i läderimitation, 65 kronor (ord. pris 286 kronor)
Svarta skor med hela 12,5 cm ståtlig kilklack, 207 kronor (ord. pris 648 kronor)
Scarf, 13 kronor (ord. pris 129 kronor)

Ett par svarta strumpbyxor under de med all sannolikhet för trånga byxorna, ett hälgrepp till skorna och jag är litet mer redo att möta höstens bekymmer!

I natt låg jag med en 13-åring

Det sägs ju att drömmar utgör bearbetningar av vad vi varit med om den senaste tiden, och jag finner det oerhört fascinerande: Drömmar kan skapa vansinnigt härliga, skrämmande och inspirerande kombinationer - jag vet inte hur många upplägg till amatörkortfilmer jag fått via dem! - men vad har man egentligen varit med om då man ligger tillsammans med en 13-åring med pottfrilla à Nick Carter på ett risigt vandrarhem inrett i mörkt ruttet trä från golv till tak, och vid påståendet att jag "väl inte är äldre än 14" inte får fram annat än ett "eh...nä" till svar? Är det dags att oroa sig, och framför allt; vad skulle Freud säga?

Jag har tittat i mina papper från komvux och tydligen kommer psykologi och samhällskunskap att läsas på plats och inte på egen hand. Jag känner att det blir väldigt jobbigt att åka dit för så korta besök, men å andra sidan är jag van vid det från gymnasiet då jag knappt läste någonting alls (vilket jag är mäkta besviken att de inte uppmuntrade mig att göra, utan i stället sade åt mig att "ta det lugnt" när jag ville lägga till kurser - som om jag kunde ha tagit det lugnare än vad jag gjorde), och jag vet att det är bra för mig att komma ut så mycket som möjligt så att jag inte går och isolerar mig igen, vilket är den ultimata motivations- och utseendedödaren: Man ger upp allt man tror på och orkar inte bry sig om någonting när man inte får känna att man har en plats någonstans.
Jag har dock ingenting emot att få läsa ovanstående ämnen, inte heller rättskunskapen eller svenska B känner jag nämnvärd ångest inför (än). Däremot råder inga tvivel om att matematiken, engelskan och till viss del naturkunskapen (vars bok jag redan fått tag på för 90:- inkl. frakt) kommer att lyckas förstöra mitt ändå inte överdrivet goda hösthumör. Jag har inte skrivit/talat engelska eller gjort en simpel uppställning på åratal och det enda som skiljer mig från en dyskalkylektiker är att jag råkar kunna klockan och vet att 20% inte är mycket till rea. Siffror får mig att gå upp i taket och hyperventilera av frustration, vilket är ganska ironiskt då alla/de få jag någonsin intresserat mig för varit mattegenier. Vad säger Freud om det? Kanske får jag veta mer om det på psykologin!

Klockan är 17:10 och jag har inte lyft ett finger idag heller, utom då jag åt de där dubbla havrekakorna med choklad som folk åker iväg och köper när de får oväntat besök och inte har något att bjuda på, och som jag inte ens tycker om. Jag känner nästan att det skall bli skönt att få en vardag att återgå till, trots stressen. Som jag sagt tidigare har jag hellre ångest över att ha mycket att göra än över att göra ingenting, för trots min lata sida har jag en rutinälskande varelse i mig som behöver regelbunden sysselsättning.

(För övrigt vill jag tacka Elin så mycket som lät mig stå med på hennes lista över de fem bästa bloggarna: Tack så mycket!)

Mitt liv i ett nötskal

Loneliness is an emotional state in which a person or animal experiences a powerful feeling of emptiness and isolation. Loneliness is more than the feeling of wanting company or wanting to do something with another person. Loneliness is a feeling of being cut off, disconnected and alienated from other people. The lonely person may find it difficult or even impossible to have any form of meaningful human contact. Lonely people often experience a subjective sense of inner emptiness or hollowness, with feelings of separation or isolation from the world.


Nu är en tid då jag har mycket att säga, och det är då man har det absolut ingenting kommer ur en. Känslorna är för många och det gör alldeles för ont för att man skall kunna överföra dem i ord, och även om man skulle kunna skulle det bli på ett sätt så att man får skämmas. Att skriva att man "mår dåligt" eller "har en tung period" räcker inte. "Mer än förkrossad" ligger närmare korrekt sinnesstämning, men sådant som involverar andra än en själv bör inte talas om, här eller någon annanstans. Ifall jag varit en normal människa hade jag gjort det och inte sett något fel i det, men nu är jag ju inte normal. Ifall jag varit det skulle jag haft vänner på samma villkor som andra, men det är många år sedan jag insåg att det inte kommer att ske. Jag hade inga när jag var tio, stod ensam igen när jag var 15 och jag har inga nu när jag är 20. Det är endast naivt att tro att det handlar om att jag inte träffat rätt människor (speciellt med tanke på att "alla andra" verkar vara rätt för varandra - om jag nu är den enda som "inte träffat rätt" är det väl ganska uppenbart att det är mig det är fel på) och att jag kommer ha skaffat några när jag är 25. Vem som helst vet väl att det blir svårare för varje år som går, och att merparten bekantskaper kommer just genom ens egna. Om man inte har några från början, hur sjutton skall man då få tag på nya? När jag var yngre grät jag över att alltid stå utanför, men med tiden lärde jag mig acceptera det eftersom det var så det var - Cecilia kan aldrig bli mer än någons bekant - men nu har känslan av hur viktigt det är att få känna tillhörighet kommit tillbaka, för att jag helt enkelt inte orkar låtsas som att jag skulle ha några vänner där ute de få gånger jag kallpratar för att slippa erkänna hur saker ligger till. För visst är det så att ofrivillig ensamhet är tabubelagt. Ingen vill vara kompis med den som inga kompisar har, och ingen vet vad de skall svara när en vuxen människa öppet säger: "Jag har inga kompisar", som om det vore något fruktansvärt och beklagligt. Jag har hög social kompetens, jag kan uppföra mig (bland främlingar) och vill inte att folk skall se på mig med medlidande, lika litet som jag vill att de skall döma mig för att jag råkar tillhöra den minoritet som aldrig får till det och lyckas utveckla vänskaper eftersom ingen vill ha med mig att göra, som om jag skulle lida av en utvecklingsskada av något slag. Dessvärre är det precis vad folk tycks göra då de får reda på sanningen, och även fast det säger mer om dem och vilka ideal de tror på än om mig, är det oundvikligt att inte lida av det. - Det positiva med att enbart ha bekanta och inga riktiga vänner är att noll krav ställs, eftersom man aldrig hör av varandra till vardags. Det negativa är att man inte heller kan ställa några själv, och att man aldrig har någon att gå till då "mer än förkrossad" ligger närmast korrekt sinnesstämning.

Annars då?

Min kameras display, som tidigare fungerat så felfritt en kompaktkamera under 1500 kan, har slutat fungera två dagar efter att jag slängt garantin i städningen eftersom den ändå går ut i vinter. Vad är oddsen? Nu står jag än en gång utan kamera, när jag för en gångs skull behöver en.


Jag har 1250 gymnasiepoäng att läsa upp på två terminer. Jag kommer omöjligt att hinna, men måste om jag någon gång vill komma vidare med mitt liv och fortsätta på folkhögskola, för jag tänker inte sitta när jag är 26 och veta att jag inte kommit någonstans i min utveckling på ett decennium. Jag vill bli färdig med detta och inleda nya ångestfyllda projekt en gång för alla. Så till er som stönar över att ni har två, tre eller varför inte fem kurser att ta igen kan jag bara säga... nej, jag tänker inte ens säga det. - I augusti börjar jag att läsa sju stycken, har ännu fler kvar efter det, och jag kommer med all säkerhet att överväga självmord dagligen i min jungfrukammare ute på Hertsön. Jag kommer att gråta, skrika och slita i mitt slitna hår. Detta kommer att bli det värsta skolåret i mitt liv, men vad skulle jag annars göra? Det finns inga alternativ för en. Jag har precis kikat efter kurslitteratur, och bankkontot gråter tillsammans med mig.

Jag får fler och fler rynkor i pannan, trots att jag går ut mindre vilket gör att jag använder mindre smink (det är alltså inte det som är problemet utan helt enkelt dåliga gener). Det är nu det börjar arta sig, och ju fler mjukgörande produkter jag har, desto synligare blir de. Jag behöver något åtstramande och det fort, men trots evigt googlande, förfrågande och shoppande hittar jag ingenting som förbättrar situationen. Jag har lagt ner tusentals kronor på att testa olika serier för mitt ansikte, men det enda det resulterar i är allt sämre hy.

Med andra ord är allt toppen! Hur är det själv?

Inga goda grannar

En sak är säker: Det blir inget presenterande för goda grannar och kaffelånande emellan i den nya bostaden. Efter en snabb titt på Eniro i kombination med Birthday står det klart att flertalet inneboende består av 17-åriga mansvalpar, resten är i +30-årsåldern (den enda som över huvud taget har åldern närmare död än födelse är den finskbrytande karln i gräsliga fritidskläder och en stirrande son mitt emot). Det här fick mig att vilja bryta ihop och att kunna tänka mig vilken annan lägenhet med delfiner på kaklet som helst. Det finns en gräns för hur mycket manligt sällskap jag klarar av utan att känna mig malplacerad och illa till mods, och att ha beslutat mig för att dela hem med en karl vilket kommer hämma mig pinsamt mycket i min vardag (dessutom tvinga mig att bära underlag 24/7 då jag inte klarar att visa mig utan det - så mycket för att försöka förbättra hyn) är nog så mycket för mig.

Jag som önskat äldre grannar att kunna hälsa på i trapphuset och få en trevlig sämja med, kanske någon som rentav skulle vara intresserad av att komma över och dricka det kaffe som lånats av dem och skåda vår interiör, inte ett gäng finniga 90-talister jag vet att jag kommer dra mig från att gå ut på grund av, som kommer tortera en med usel musik och ljudet av knullande barn. Hade jag velat åt dem hade jag bara kunnat betala 500 kronor per kurs att läsa och stanna kvar ett till år på gymnasiet - det hade kostat mig mindre än en månadshyra. Jag försöker tänka positivt; de tillhör inte generationen som ringer störningsjouren, men vad gör det när jag ändå inte kommer våga ge ifrån mig ett ljud eller ens har anledning att göra när jag kommer sitta med skolböcker åtta helvetiska timmar om dagen? Är det någon som kommer bli störd(are) så är det jag. Tre ord gånger tre: Jag vill inte! Jag vill inte! Jag vill inte!

Nu tänker jag gå och slå sönder mig själv. Det blir första gången på ett tag men det är det värt, för jag vill inte göra detta längre. Jag tänkte åka till Rusta och handla dyra stylingprodukter till lågt pris idag, men det känns helt poänglöst att göra nu.
Uppdatering 23:40: Det kanske märks att jag är en villaunge, som vantrivs vansinnigt i lägenhet och inte är van vid att leva ovanpå och under sina grannar, eller att behöva tänka på ljudnivån och rädas att passera dem för att slänga soporna, utan att ha dem på en gårds och och ett stakets avstånd. Jag hade kunnat behöva en mjukstart, men det är väl bara att uthärda och bita ihop de minimala getliknande tänderna. Förhoppningsvis är de inte hemma de timmar jag läser, sover då jag inte kan och låter som mest de timmar jag är så trött att jag somnar om så solen lyser rakt in i ögonen på mig, TV:n står på maximal volym och en mås tagit sig in genom fönstret och skiter i mitt ansikte samtidigt som någon dansar jitterbugg en meter ifrån det.

Även en blind myra kan dra sitt strå

Förmiddag: Hämtade soffan och bröt nästan båda armar i försöket att vara till någon hjälp för att få den ut ur affären och upp på släpet (jag må vara bra på att få in slag, men lyft är inte min starka sida och med tanke på blickarna jag fick kan jag bara föreställa mig hur det såg ut), hämtade id-kortet (det var samma kvinna som fotograferade mig i receptionen, som tydligen minns mig och sade att det "ju var du som var så läcker" - jag mumlade något ohörbart och skyndade mig ut. S tyckte att det såg ut som ett mugshot från 40-talet, och det är väl åtminstone snäppet bättre än det pass jag dragits med från 2003, även om ögonen inte vindade lika mycket på den tiden), tog emot ännu ett inkassobrev. Utöver det gjorde jag inte mycket mer.

Eftermiddag: Efter att ha missat bussen till Storheden med tjugo sekunder (eller rättare sagt; efter att bussen varit tjugo sekunder för tidig - gissa om jag blev ilsk) kom jag och M till slut iväg med bil, någon gång efter 16-snåret. Vistelsen inleddes med ett besök på Myrorna utan några större förväntningar då man sällan hittar något hos dem numera och inga fler inköp gjordes därefter för dagen, men uppriktigt sagt, efter dessa bokstavliga guldfynd till vardagsrummet skulle något annat ha varit för mycket begärt.


Guldfärgad solfjäder, 77 cm hög, 45 kronor. Underbart motiv med blommor och de vackraste av fåglar att hänga på väggen. Tyvärr gick den sönder efter alltför många beundrarblickar, varför jag inte vill riskera den helt genom att veckla ut den ännu en gång. Förmodad summa var 150 kronor. Hädanefter skall jag bara handla ej prissatta saker från samma biträde.


Lampa, 60 cm hög, 50 kronor. Observera att bilden absolut inte gör objektet rättvisa - i synnerhet inte då den är tagen ur fågelperspektiv. Vi var övertygade om att denna tungviktare (att bära den från bussen till dörren var inget annat än smärta) skulle gå för minst 300 kronor, men då damen i kassan tyckts ha varit litet bakom flötet med tanke på att en hälften så stor lampskärm kostade tio kronor mer kom det som en chockerande överraskning jag kunde inte låta bli att ge ifrån mig lustfyllda stön av (tänk en nedtonad, påklädd Herbal Essences-reklam utan schampo i huvudet). Ingen på ICA Maxi:s café tycktes hålla med om dess skönhet och ville inte dela glädjen, men å andra sidan, när fick de smak för annat än de varmkorvar och mjukglassar de glupskt slafsade i sig mellan barnvagnsskjuten? Däremot tyckte en åldring med käpp på bussen om den, och frågade ifall jag varit på antikrunda.


Kruka, 20 cm hög, gratis(!). Kommer att göra sig utomordentligt bra på fönsterblecket med valfri konstväxt i.

Klicka på "Tilldelning" för att göra en avtalsbeställning


Så var lägenheten bestämd. Efter att inte ha haft någon chans på våra drömlägen på Edeforsgatan 82/Storgatan 52 och gått igenom sex olika "läggor" i samma kvarter som denna, var nummer 22 (det är visst något med nummer två) den enda bostadsdugliga (den senast inspekterade hade racerbilar på väggarna, och även om jag gillar saker som går snabbare än jag; nej tack). Trots köket med sina blå tapeter med bård (hade det inte varit för den hade jag utan problem kunnat leva med dem eftersom man med litet fantasi kan föreställa sig färgen och mönstret i ett 40-talshem - kanske vänjer man sig, när man inrett ett i övrigt hemtrevligt kök och inser att det inte är så hemskt ändå?) och håligheter i golvet som döljs med bord är den inte fy skam, även om första intrycket inte var det bästa då man redan ställt in sig på hur hemsk nästa skulle vara efter de tidigare besvikelserna (se bild). Efter tio minuter inuti den ser man den ur ett annat ljus.

I augusti vankas med andra ord flytt om ingenting oväntat inträffar (vilket det aldrig annars gör, utom då det handlar om besvikelser). Jag är förvånad över att jag tagit ett såpass spontant beslut som jag gjort då vi inte talat seriöst om det förrän midsommar. Att vara samboende är ingenting jag tänkt på eller ens velat. Tvärtom. Jag är så gräsligt mån om mitt privatliv och har alltid menat att om jag så gifter mig med pompa och ståt skall jag förbli särbo för att kunna vidbehålla en viss distans, men med tanke på osäkerheten inför hur saker fungerar i verkligheten är det måhända en skön - och framför allt ekonomisk - start att bo ett tag och få blodad tand med någon annan.

Men allt eftersom tiden drar ihop sig ökar motståndet i tankarna, och mellan upphetsningen över hur spännande det skall bli att inhandla ditt och datt, hur fantastiskt det kommer vara att ha en egen balkong att sitta på om kvällarna innan snön börjar falla kommer en annan del av mig fram - kanske den insjuknade delen som inte hör hemma hos mig egentligen, eller bara den realistiska - och den låter något i stil med vad som följer:

Så meningslöst att betala gigantiska summor för inredning följt av tusentals kronor varje månad för en lägenhet ingen ändå kommer för att besöka en i. Så meningslöst att göra adressändring för tio ynkliga månader när jag ändå inte får annat än räkningar i brevlådan. Så meningslöst att besluta sig för att bli sambo när kompromisser är det värsta jag vet: Fastän jag säger att något är OK med mig skall gudarna veta att det inte alls är OK när jag tror mig dö inombords över småsaker. Jag vill bara ge sken av att vara öppnare än jag egentligen är eftersom jag vet att det är en dålig egenskap i andras ögon.
Jag avskyr att ta med mig människor in i min vardag. Jag kan inte ens gå på toaletten då det vankas besök - hur skall jag kunna hålla mig i närmare ett år? Jag kommer att känna mig som en gäst i mitt eget hem. En högst obekväm (och nödig) gäst som tar emot andra gäster jag inte känner. Och det finns ingenting som är så ensamt som att vara ensam fast man befinner sig mitt bland andra.
Jag mår illa av tanken på att behöva erkänna mina ovanor för någon annan, hur äckligt besatt jag är av saker och kanske värst av allt; att tvingas vänja mig vid att behöva visa mig totalt osminkad i dagsljus. En bild rivs ned och en annan byggs upp och det är anledning nog för mig att vilja dra mig ur innan min sambo gör det. Tids nog kommer han att tröttna, inse vilket fatalt misstag han gjort. Han kommer att börja distansera sig från och pika mig tills jag känner mig riktigt sårad och utstött och inte klarar av mer. Jag flyttar, men är vid denna tidpunkt inte längre välkommen tillbaka till föräldrahemmet och står i stället bostadslös. - Men jag kan ju inte sitta fast här resten av mitt liv? Jag varken kan eller vill göra det. Jag vet ärligt talat inte om jag vill göra någonting när allt jag gör känns fel och livet ändå inte tycks vilja veta av mig.

Det enda positiva är att jag äntligen slipper min familj som jag velat undkomma i åratal men med tiden accepterat för att jag inte orkar gräla mer. Jag slipper höra den verkliga haggans skrik, hur deras sängkammardörr låses och sängen börjar knarra om nätterna. Jag kan omöjligt hetsäta då jag hatar att tugga och svälja inför andra och kan inte på minst tio kilo köpa hem saker såsom socker och godis. Nattliga bak är med andra ord otänkbart varför viktökningen slutar här. Det kostar dessutom inte mer att dela på en stor trerumslägenhet än att bo själv i en normal enrummare, vilket ger en två rum och kök till priset av ett. Det positiva överväger i längden det negativa med hästlängder, men jag kan ändå inte undgå kalla fötter man skulle göra bäst i att amputera. Hata mitt liv kommer jag att göra oavsett var jag befinner mig - det kommer bara att kosta ett antal tusenlappar mer varje månad att göra nu.

Är detta en glädjens eller sorgens dag? Måste det vara någotdera? Jag vet bara att det är en dag som måste komma, och att det måste skaffas en dammsugare ganska snart.

Det här blir ett blogginlägg!

Igår var jag hos frisören (jag har en hatkärlek till frisörsalonger eftersom jag älskar dem och önskar att jag själv kunde arbeta på en, men får ångest av att det är alldeles för sent påtänkt nu - under sitt tjugoförsta levnadsår är samtliga redan färdigutbildade och har i de flesta fall hunnit jobba något år). Jag var övertygad om att jag skulle få kapa halva håret, men tydligen är jag bara inbilsk då det inte alls var speciellt slitet enligt frisören, som inte tog mer än några få centimeter (kanske t.o.m. för få). I stället tyckte hon att jag hade en bra och rolig kvalitet på håret: "Det är som bomull." - Och det känns allt för väl när jag står där med tången och snyftar som en liten flicka som inte kan få sina prinsesslockar. Hon erbjöd sig generöst att ta fram mina naturliga, men eftersom det är som det är med det var de bortblåsta när jag stod hemma i hallen 420 kronor fattigare, och allt som återstod var en lukt av väldoftande stylingprodukter från Kerastasé.

Innan jag åkte tillbaka till stan för att gå på marknad med M (var det enda som över huvud taget finns är stånd som konkurrerar om att sälja Foppatofflor billigast - att folk faktiskt köper dem och använder till vardags är utom mitt förstånd) var jag och hämtade mitt paket från Ellos, men jag gillade inte alls vad jag såg så allt skickades tillbaka. Det var inte värt sina 600 kronor på långa vägar.
Jag fick även antagningsbeskedet från komvux, och stressen stiger för varje gång jag ser pappret. Jag vet inte hur jag skall klara av att läsa flera timmar om dagen, varje dag, i tio månader. Jag vill inte göra det - allt i min kropp säger emot - men det är något jag måste om jag någonsin vill ha ett jobb som annat än skoputsare, eller komma in på en intressant folkhögskola och få den plats inom betydelsernas värld jag förtjänar. Jag önskar att även jag hade tagit studenten nu och bekymmerslöst kunde ägna ett år åt ströjobb/ingenting som så många pratar om att göra, utan att det skulle ha negativ inverkan på min framtid. För det är bara att inse att det inte alls är länge kvar till antirynkkrämerna. Faktum är att jag skulle behöva dem redan nu.

Inne på Lindex ringde S och frågade om jag ville följa med henne och äta sushi innan jobbet. Det gjorde jag inte, men sällskapade motvilligt, och efter någon timmes vandring fram och tillbaka längs Storgatan gick jag och M till Kupan för att se om vi kunde göra några fynd till vår framtida lägenhet. Tänka sig, att det gjorde vi! Bland möblerna stod en rejäl tresitssoffa i mossgrön sammetsimitation och väntade, med så bekväma armstöd att kudde ej behövs (varför kallas det egentligen armstöd, när enda gångerna man använder dem är då man ligger ner och lutar huvudet mot dem, alternativt halvligger och lutar halva sin lekamen?), och dynor identiska på bägge sidor varför man enkelt kan vända dem vid eventuellt spill.


Min första köpta vuxenmöbel.
Grönt är en favorit som passar till allt, och speciellt till vårt eleganta tema med den än ej införskaffade kristallkronan. Pris: 400 kronor. 200 var för en soffa är banne mig inte illa pinkat när man tänkt att det inköpet kommer bli dyrast av allt p.g.a. ens goda smak.
(Rymlig väska, Wedins fyndlåda, någonstans kring 200 kronor. Blivande sambo, Piteå, gratis efter tillräckligt mycket tjat.)


Beviset på att slutet är nära!
Förutom ångesten över att vuxenlivet nu är alldeles för nära och att jag omöjligt kan fortsätta vara ett barn var känslan över att tejpa fast denna lapp minst sagt exalterad. Såpass att jag tappade förmågan att tala ordentligt. Och som ni kan jämföra i föregående inlägg; min handstil har inte ändrats ett dugg sedan nio års ålder. Genant? Måttligt.


Firandet.
Soffköpet eller bara det att ingenting ätits under dagen firades med Waldorf, vars "starka" schezuansås var en ren och skär besvikelse. Näsan rann inte, jag hatar ananas i mat och det var inte ens mättande. Två tummar ner, varav den ena tummen berodde på att vi satt utomhus.

Här avrundades dagen och jag åkte hem och kastade mat åt igelkotten för andra kvällen i rad, som tycks ha funnit ett hem i vår brudspirea, vilket blir komplicerat då det officiellt är min katts tillhåll. Litet senare mailade M att han fått tag på den klassiska helkroppsspegeln med guldram som varit åh så eftertraktad så länge! 600 kronor, nypris 1195.I denna skall det givetvis tas spexiga och kanske misslyckat sexiga outfitbilder att lägga upp i bloggen. Till skillnad från modebloggarna svettas vi dock inte abnormt mycket från allt shoppande och behöver därför inte iklä oss allt nytt exakt varje dag, varför uppdateringar kan dröja. Ha överseende med det, gott folk.

Storstädning på kvällskvisten

Idag vaknade jag så sent som klockan tre och har sedan dess inte lyft många fingrar, utom då jag skar upp litet mat åt den igelkott som spatserade i busken utanför. Daisy såg detta och blev minst sagt upprörd, varpå hon rusade in till sin egen matskål och satte igång en högljudd klagovisa. Min unge är sin adoptivmoder (d.v.s. mig) upp i dagen - hungrig och sjukligt svartsjuk.
Nu är jag i full gång med att städa datarummet/förrådet men distraheras av min egen storhet (inte bokstavligen, för en gångs skull) och förmåga att skriva gripande noveller redan i lågstadiet:Fick även syn ett brev till mig själv(!) skrivet av mitt 13-åriga ungdomsjag. Jag önskar att jag hade tagit mig tid att skriva litet mer än så. Det sorgliga är att det inte känns fullt så avlägset att läsa som jag trodde det skulle göra.


Jag älskar att hitta gamla dokument man trodde var bortslängda för många år sedan. Ibland lönar det sig att vara en spara, även om ettårsprincipen jag försöker att gå efter i mitt städande har sina fördelar: Har man inte använt något på ett år - släng/skänk bort det! Det beror förvisso kanske också på vad man talar om. Noppriga gamla H&M-linnen införskaffade för 49 kronor och krympta i tvätten, som inte ens duger att dammtorka byrån man städar med, tillhör definitivt den kategorin.

Nej, dags att fortsätta stöket! I morgon är en ny dag, som inleds om mindre än tio minuter, och jag vill gärna ha hunnit fylla ytterligare en kasse innan dess. Förstår ni söderifrån förresten över huvud taget vad som menas med uttalet kasche om ni hör någon säga det? Jag har frågat ett par stycken tidigare om de inte kunnat hämta en kasche, vilket de trots sammanhanget inte förstod vad det var (men å andra sidan har de inte vetat mycket om något här i världen heller). Motsvarigheten påsche om "påse" finns tyvärr inte, men jag hade inte velat gå miste om att se kärleken sättas på prov när man uppmanar någon att gå och hämta en sportbil och det PRONTO!

Gays don't know how to party

Fredagens förfest hos N&N som flyttat tillbaka upp var trevlig (fastän resan dit var hetsig). Lägenheten var fantastiskt fin vilket fick mig att tänka att ett hem i början av Hertsön kanske inte vore så dumt ändå, och grillad halloumi, potatissallad, rom, alltför starka drinkar och fint sällskap gjorde sitt. Vi pratade om tandvården och konstaterade att ingen av oss har sett eller vill gå och se Sex and the City-filmen, sjöng Euskefeurat och "Happy Birthday" för taxichauffören som tagit taxikort samma dag. Jag beklagade mig över/inför två sextonåringar med falskleg på väg mot Grace (och är glad att jag kan säga att jag som minderårig aldrig ens försökte ta mig in på krogen då jag har respekt för äldre och människors behov av frizoner; i detta fall en önskan om att slippa festa med de som har närmare till 10 än 25 - jag har för jistanes inte ens gått in på en 20 plus-klubb vid 19). Make Out därefter var i vanlig ordning dåligt, det sämsta hittills till och med (enda anledningen till att vi någonsin går dit är för att S prompt vill höra det senaste skvallret, vilket hon ändå aldrig får göra då hon blivit för gammal och passé för att känna till vilka som nyligen kommit ut ur garderoben och in i den tack vare lånat id-kort). DJ:n var under all kritik, det var garderobstvång, feta medelålders män med svetten rinnandes längs hela ansiktet trängde sig före i toalettkön, småpojkar hånglade med ståndet sprängandes mot byxan, vuxna karlar med polerade flintar knäppte upp skjortknapparna (det roligaste var att S råkade hälla sin öl rätt ner i vad som skulle föreställa en hårig urringning, fastän jag spelade ursäktande och gav honom hopknycklade toalettpappersbitar ur min väska). Dessutom lyckades jag dra på mig en förkylning då jag omöjligt kunde andas genom näsan när jag vaknade idag. Det enda positiva var att jag fick den farliga Long Island Ice Tea till priset av en vanlig fyra och dricka den omtalade Rosa Pantern av en okänd Dick (passande namn). Hemma vid halv tre upprepades de traditionella, högst jobbiga men oundvikliga efter fest-rutinerna.

Nattens mest äcklande, som stärker faktumet att HBTQ-kulturen är värd sitt smutsiga rykte och mer därtill:

Stereotyp bisexuell 40-åring/självutnämnd representant (maler på om sin styvdotters sugmärken och sexvanor): - jag älskar för fan att knulla tjejer. Jag knullar gärna en tjej med dildo alltså...
C: Too much information.
Stereotyp bisexuell 40-åring/självutnämnd representant: Amen vadå, vad fan gör du här då? Det är ju en gayklubb det här!
C: Jag undrar också vad jag gör här.1) Kajsajunttis och Söderbergare har umgåtts i flera generationer. 2) A, som inte tyckte hon blev tillräckligt gangsta på bilden, med Sandra a.k.a. mingeldrottningen Sofie Fahrman för en kväll. 3+4) Sofie Fahrman får en tomatfläck från märkesjeansen bortgnuggade av den tiggande invandrarkvinnan, inser sedan att hon glömde hälsa på sina läsare. 5) B fick sin makeup lagd, en härligt turkos mix matchande glaset. 6) Sofie Fahrman stötte ihop med en minst sagt rusig hagga i damrummet. 7) Sofie Fahrman vill busa till det med tossiga miner eftersom hon hört att sådant går hem hos läsarna i bloggen och haggan hakar på. 8) Värdinnan, som inrett en fasligt tjusig lägenhet, tar sig för pannan. 9) En lekfull ungkatt vid namn Alice. 10) Mat, dryck, hembakat och tilltugg.

Eftersom jag är snål med kameran blev det inga fler fotografier än så, men när jag likväl är igång med bilduppladdning; en aldrig tidigare visad goding från i påskas som jag lägger upp för att sakta bli kvitt min "avsaknad av självdistans". Se det som självterapi, ty det är just vad det är.


Nej, det är inte vagnen som är liten. Det är jag som lagt på mig litet bara.

Fem år har gått

Om någon skulle fråga mig vem jag var för fem år sedan och vad jag gjorde hade jag inte velat svara. Den som lärt känna mig nyligen skulle antagligen inte känna igen mig, trots att mina åsikter står fast och läppstiftet är detsamma, bara något noggrannare lagt.
Senare delen av 2003 var en förändringens tid och jag hade helst av allt raderat året helt ur min historia (ändå minns jag att det var den 22 september man lade om busstrafiken i Luleå). Jag var femton (på väg mot sexton) år med stadigt fläsk vilket saknade bristningar, hade en dåligt hemmasydd svart väska i långhårig fuskpäls, vristband och tight knutna fjortonhålskängor. Jag lyssnade huvudsakligen på industriell musik och goth som senare skulle övergå i en fräsig 80-talsperiod och old school-hiphop. Jag skrev dikter, hade ett massivt antal dagboksbevakare på Lunarstorm och drömde om att bli författare. Jag började och slutade mitt första år på IV i den ljusblå byggnaden i gymnasiebyn som nu är riven och fungerar som parkeringsplats. Jag skrev raptexter och cheers, skapade hysteriskt roliga alter egon, gick ur ett fasansfullt skrattretande förhållande och blev förälskad på nytt och på riktigt. Jag skar mig fortfarande regelbundet, började gå upp i vikt och fick bristningar, men viktigast av allt under detta år: Jag fick en katt!

Idag är det fem år sedan du, Daisy (Margaretha), föddes (samma datum som Frälsningsarmén bildades 1865 - grattis på er med!) och det har varit en glädje att få se dig växa ikapp dina öron. Ditt namn kunde inte vara mer 2003 då det är taget ur min dåvarande favoritfilm Girl Interrupted, och får alltid fungera som ett minne av det förgångna. När jag glömmer vem jag är och hur jag bör hantera saker i stället för att göra det destruktivt, påminner du mig. Du har hjälpt mig mer än Vårdcentralen, PBU, Sunderby sjukhus, Ätstörningsenheten eller Psykosenheten någonsin gjort (jösses, de gjorde ju verkligen ingenting). Jag älskar dig så mycket, trots att allt man säger dig går in genom ena örat och ut genom det andra (om det alls går in från början, vill säga) så vi säger inte mycket men tänker desto mer. Vår relation är inte alltid den bästa, men vi har en förståelse för varandra. Du kom som en utsänd ängel vid precis rätt tidpunkt och räddade mig från att gå under, och det är med stor sorg jag kommer att missa här den dagen om tre år då det är dags att ge dig ditt första mål seniorfoder.

Mindre bra & litet bättre

#1
Mindre bra:
Jag har tappat bort min kortläsare till Nordea och kan inte betala mina räkningar, vilka har lagts på hög.
Litet bättre: Jag räknade småpengar i den skål jag hittade under letandet av kortläsaren och kom upp i 150 kronor. Perfekt att betala påminnelseavgifterna med när jag får tag på det jag söker!

#2
Mindre bra
: Den senaste blekningen gick hårt åt mina arma toppar.
Litet bättre: Jag har fått ändan ur vagnen och bokat frisörtid (det blir exakt fyra månader från det att jag klippte mig sist).

#3
Mindre bra: Det går dåligt (verkligen uruselt) med lägenhetssökandet. Mina tre år i bostadskö som jag är redo att kasta bort på åtta månader ger ingenting varför jag antar att det blir en direktbokning på något av bostadsområdena sex kilometer utanför centrum, vilket kapar önskan om gångavstånd till något annat än närmaste närköp, som får gälla hösten 08-sommaren 09.
Litet bättre: Jag har hoppet och jag har tron. Åtminstone intalar jag mig själv och hoppas att jag har tron. Hoppet kan man inte undgå, även om man i de flesta fall skulle vara bra bättre utan det när allt man får ta del av är besvikelser i olika stora mått.

#4
Mindre bra:
Jag kommer befinna mig på Luleås förhatliga HBTQ-klubb Make Out (bara namnet bådar ont och ont har det alltid varit) i kväll efter förfestande med syster (vilken relationen med kommer att förbli extremt krystad), svägerska och dessas vänner.
Litet bättre: Jag har bunkrat upp med Koskenkorva, Triple Sec och tranbär för att inte förgås bland antifeministiska bögar med nasala röstlägen juckandes till Alcazar iförda korvskinnstighta jeans, deras tillhörande straighta faghags (vilka är de enda kvinnor de respekterar) och polyamorösa flator (de vägrar bekänna sig som lesbiska - flata är den enda benämningen tillräckligt cool för dem) med häng och synliga herrboxer, piercing i antingen läpp eller ögonbryn och vaxinkletade miniatyrmowhawks. Något säger mig dessvärre att jag gör det ändå då jag oavsett hur mycket jag än fått i mig aldrig lyckas förlora omdömet. Till mitt stora förtret, med tanke på att det är mina pengar som går åt i flykten undan det sunda förnuftet.

Dags att gå och försöka göra något åt ansiktet (som fortfarande är flottigt efter morgondagens rengöring - "passar alla hudtyper" min röv!). Detta kommer dock att vara den risigaste utgången någonsin för egen del. Jag har tappat stinget och oy, det märks!

Ellos hösten 2008
Ellos höstsortiment som jag ägnat eftermiddagen åt att gå igenom på datorn då jag inte fått min katalog att bläddra i än var ingen besvikelse då jag inte haft några förhoppningar eftersom jag ändå skall sluta shoppa bort mina sorger, men litet tråkigt är det att inte finna något att hänga i granen i höst: Det är ju trots allt den årstid affärerna skall fyllas av skapliga dräkter (till skillnad från sommaren - finns något tråkigare än att handla då?), och man hoppas alltid på att få en liten skymt av det klassiska tidlösa modet.
Jag gladde mig dock åt den pennkjol och tjusiga blus som fanns och klickade hem dem eftersom jag vet att jag skulle ångra mig om de tar slut och jag låtit bli - precis som jag ångrar att jag köper saker så fort de finns i lager för att ha mitt på det torra, och sedan ser dem reas ut till vrakpriser några veckor senare men fortfarande blir liggandes kvar i månader och ibland över ett helt år.

"Välkommen i min jävla kyrka"

 
 Detta är humor. Jag älskar't.

Inget nytt jobb i sikte men nya skor på fötterna

Jag är en pålitlig dam som somnar i från mitt eget filmtips vilket är tråkigt då det dröjer innan jag kan titta på TV igen när man kastat omkring en hel drös med kablar på den gamla skolgården var mottagningen befinner sig, allt för att ge 90-talisterna nya fräscha lokaler (tänk så hade man gjort något sådant på vår tid - i stället fick vi förbli stans enda högstadium utan skåp, varför det nu skulle vara så viktigt; jag har aldrig haft ett, men så kanske det ligger en koppling mellan eget skåp och hög prestation?). Jag gjorde litet mer än att sova igår, dock. Jag sökte jobb och det mina fränder gick åt pipsvängen. Den ena butikens personalansvarig var minst sagt högfärdig och gjorde indirekt klart för mig med en gång att jag inte skulle få något jobb hos dem, och på det andra stället lyckades jag inte heller ge ett speciellt gott intryck. Det är svårt det här med första intryck och jag får med andra ord fortsätta i samma banor som förr. Hur som helst är komvux dock det viktigaste i höst och vår. Jag måste lägga all min energi på det och kan inte ägna mig åt jobbsökande samtidigt. Varför de inte hört av sig än vet jag inte då jag enligt studievägledaren skulle få information från dem i brevlådan "någon gång i juni". Det är om de inte redan kände till det juli nu.

I vilket fall kom jag hem med ett par nya skor som jag tidigare skrivit om, som nu var nedsatta till halva priset efter att ha kostat 700 kronor. Gissa om jag är nöjd då jag ändå inte kommer att traska i dem några längre sträckor då det är pumps och pumps alltid glappar i hälen för mig, fastän jag tar en mindre storlek. Det hade med andra ord varit galenskap att betala fullt pris.
Litet tidigare satt en ung sektmedlem i rutig skjorta och beige shorts på vårt staket och konverserade med min mor, som i vanlig ordning svor som en borstbindare. Vad hade jag inte gett för att inte komma hem för sent till det!

Gårdagens tjuvlyssning i butikskön:
- Känner du, det luktar varma bullar här!
- Ja, åh, ja. Gud så gott!
- Mm (ser sig omkring).... Det måste komma från fiket där ute (pekar ivrigt, som om de skulle skynda sig dit efter sin tur).

Nej, det var inga bullar. Det var min parfym (Pink Sugar, vilken det är så uppenbart att fröken Hiltons Can Can inspirerats av). Jag kunde inte låta bli att flina åt fruntimmernas samtal.

Haggan tipsar: Kvällens filmer

På SVT2 visas 22:25 Fritz Langs "Scarlet Street" med Edward G Robinson och Joan Bennett. En film noir-klassiker som gavs ut på det ståtligaste datumet av dem alla (28/12 - min egen och den rörliga bildens gemensamma födelsedag) 1945. "Kallhamrad thriller" kallade man den då den kom, idag drama med inslag av svart humor.

Ni lyckostar med min ögonsten i dumburken (TCM) kan göra ert bästa för att försöka njuta av "Jag vet vad du gjorde förra sommaren" (jag gjorde ingenting - vad gjorde ni?), men jag skulle rekommendera den film som börjar drygt 4,5 timmar senare på samma kanal. 01:45 närmare bestämt. Även här får ni ta del av herr Robinson, då i sällskap av radarparet Lauren Bacall och Humphrey Bogart i "Key Largo" från 1948. Ytterligare en sådan film var person med intresse för filmhistoria bör ha sett innan hon trillar av pinn. "Endast lämpad för vuxna"? Avgör själv.
RSS 2.0