Det blir nog ett hem av det här snart ändå

Långsamt har jag börjat installera mig, för annat kan man väl knappast säga att det gått när jag hunnit bo här i en månad och det fortfarande står flyttkartonger i båda rummen? Det känns dock litet mer beboligt för var ny pryl som införskaffas. Veckans tillskott blev en badkudde från Hemtex (dagliga skumbad har blivit ett måste; jag som alltid hatat badkar vill inte längre vara utan), ljus och kruka från Lagerhaus. Faktum är att bara jag får hem de förvaringsfack jag beställt, och kan förflytta klädhögarna från golvet till den redan överfulla garderoben, så är jag färdig. Då lovar jag att fotografera mitt anspråkslösa lilla skyffe (vilket jag dumt nog lät bli att göra förra gången, det är sådant som är roligt att ha för framtiden).

Nya (ande)tag

Jag har bestämt mig för att börja göra saker för mig själv - för att jag själv vill det - och inte låta mig dödas långsamt av dåliga val som omgivningen får mig att ta. Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för Cecilia. Wish me luck!

A Silent Love Story - Behind the ScenesDen inte fullt så dramatiska blooperversionen med fastnande peruk och gagging.

A Silent Love Story (or How I became Heartsick)

Eftersom stumfilmsinspelning är bättre fredagssyssla än krogbesök. Denna blev faktiskt rätt lyckad i mina ögon, men lämna gärna en kommentar med er kritik. Det vore intressant att höra.

 

Första gången i björkarnas stadMin impulsiva ådra gjorde sig påmind när jag fick ett spontaninfall, åkte till tågstationen och förflyttade mig 30 mil söderut under lördagskvällen, till min värds stora förvåning då jag ringde. På tåget träffade jag en fransk musiker/pianist som rest runt i varje europeiskt land med en hopfällbar cykel under sommaren. Jag trodde att han skulle vara förutsägbar och tycka om Zarah Leander (vilket han gjorde) och tipsade därför om henne, samt skrev ner ett par matnyttiga fraser på svenska. Väl i Umeå (som jag faktiskt aldrig tidigare besökt; jag lär vara den enda luleåbon som inte gjort detta) stötte jag ihop med en tjej som flyttat ner från Boden för att studera, och skulle med samma buss som jag. Vi talade om hur vi skulle inreda våra bussar om vi var chaufförer och bestämde oss för att lägga till varann på Facebook, så jag kan följa hennes utveckling.

När jag var framme vid halv tio förfestades det någon timme. Därefter gick jag, H och M på Pipes där en lismande loser som köpt lägenhet "i stan" (läs: Gällivare) raggade på M, och en speedad lärarstudent inte kunde sluta prata med mig om de mest ointressanta saker. På söndagen åt jag (som gått upp tillräckligt för att inte kunna slutföra de påbörjade filmprojekten, eftersom min kropp är nära tio kilo tyngre än i mitten av juni) en underbar falafelpizza innan jag tog bussen hem med sönderhostade lungor, och i morgon bitti vankas ännu en tripp till björkarnas stad, denna gång något mer planerad.

Note to self: Kom ihåg allergitabletterna!
RSS 2.0