För de sju sorters kakorna?

227027-37

Ni råkar möjligtvis inte ha £40.80 över i plånboken? Jag skulle nämligen behöva en ny bricka till mina kafferep och fann dessa från franska Ibride, upphittade på Made in Design, mer än passande för ändamålet! Skulle ekonomin tryta har de ändå näpnare budgetalternativ för "bara" £27.88 styck!

227027-38

Framtidsskräckslagen

Ett dygn har gått sedan min befogade oro var som störst. 01:00 har jag, förvånansvärt snabbt efter att väl ha kommit igång, trilskats färdigt med de två svenskuppgifterna (jag hoppas att jag i morgon inte kommer på att jag hade ytterligare en bortglömd sådan), men inspirationen vad gäller manuset har fortfarande inte slagit ut. Hur ogärna jag än önskar tre månaders sysslolöshet, ett kliv närmare si och så många år på komvux och en framtidsångest kraftigare än någonsin, vill jag komma ifrån detta. Jag tror att det bästa för mig nu är att bli vuxen, hur skrämmande det än känns att ta första steget, fullt medveten om de år av nederlag och svårigheter som komma skall. Det vore förvisso onaturligt om det inte kändes på det viset, just för att jag aldrig har varit på väg dit förrän nu, men jag är inte ensam om saken. Jag kan omöjligt hålla mig kvar i denna sits bara för att slippa växa upp, för det kommer jag att göra, och ju äldre jag blir utan att ha gjort några framsteg, desto mer genant blir hela min existens. Vad gäller skolan kan jag inte göra mer än att närvara de sista tre veckorna, stämma upp ett möte med studievägledaren och hoppas på att kunna lägga in så många a-kurser som möjligt till hösten (jag vill känna stressen över att ha något att göra för en gångs skull och inte den än mer tärande stressen över att inte få göra något alls). Det tolv veckor långa glappet väntar, och fastän jag till skillnad från resterande individer är utled på allt vad detta heter, bör jag försöka göra det bästa av det för att släppa greppet om ångesten som ändå kommer att kvarstå, om så kilometerlånga promenader, kedjerökning på folktomma uteserveringar och enstaka fyllor är det "bästa" som kan ske i ens liv. Kanske flygliftar jag ner till huvudstaden över en helg (jag har uppriktigt saknat Stockholm), bara för att pröva vingarna och få se någonting annat än denna hamnstad i vad jag numera enbart ser som ruiner. För det, och måhända för den shopping som av någon orsak lyckas få sitt finger med i varenda spel.

Hets och stora skälvan

Man kan onekligen påstå att jag är lagd åt det mer... praktiska hållet, då jag går och köper tre par av samma klänning när dessa reas ut för 99:- styck från att ha kostat 200:- mer, bara för att ha i framtiden. Man lär av sina misstag, och det är hädanefter så jag kommer att göra med samtliga favoriter då de fortfarande finns i lager, för att våga använda dem så ofta som önskas utan att behöva oroas över att de skall nötas ut och bli ett med historien.


Jag låter bli att sova, alltid på grund av ogillandet av uppvaknandet. I stället sitter jag uppe och laddar hem smaklösheter med Onyx, Masta Ace och Xzibit. Det spatserade nyss förbi en hop tjusande rådjur utanför fönstret. Givetvis tillåter min 4000-kronorskamera (en ruttet motsträvig Canon EOS 300D) mig inte att ta bilder på dessa rara hjortdjur då det passar mig utan gör som den själv vill. Nog för att det varken var första eller sista gången jag ser dem här, de har sitt favorittillhåll i närheten, och nog för att jag inte heller är speciellt sugen på att agera nattugglande amatörfotograf. Jag ville bara få chans att klaga över den manick jag trodde var en bra investering, men som visade sig vara ganska kass, och det trots att jag lusläst manualen i ett halvårs tid nu.

Jag har tre saker att slutföra och påbörja idag efter att ha vaknat från den sömn jag måste få ta mig tid till i förmiddag: Argumentationstexten, var jag kom fram till att ämnet dödshjälp skulle vara relativt enkelt då det är något jag har många åsikter om, kortfattad berättelse om valfri grekisk gudom (valde förstås Hera, då hon är den jag har störst kunskap om) + slutscen till den tradiga, fåordiga pjäs vi inte ens hunnit öva till, som jag inte ser fram emot att redovisa om mindre än tre veckor (att spela manliga karaktärer är dessutom något jag har problem att göra). Ingen av texterna skall vara längre än ett A4. Ändå känns det så svårt att få fram ett enda ord, att skapa en god inledning. Jag har ingen erfarenhet av det här. Litet yoghurtöverdraget naturgodis skulle öka arbetslusten, men olyckligt nog även stussen. Det blir till att sitta uppe till gryningen med lepigenen som räddning.

227027-36Utöver det måste jag fortskrida min klagan ytterligare genom att uttrycka mitt ogillande av grillad mat. Skulle under eftermiddagen försöka mig på att vara nyttig och äta gourmetbullar med lök och svamp, men fick inte ned en bit av de kolosande klumparna. Ett mer överskattat tillredningssätt får man leta efter, ty det finns ingen grillolja i världen som kan hjälpa en undan den förskräckliga smak som eldkost besitter. Att folk fortsätter envisas med flottiga grillfester är utom mitt förstånd, men det känns som att merparten uppskattar dessa just för att de förknippas med varma sommarkvällar, kall öl och ledighet, för någon lyx i sig är det ju rakt inte att skjuta iväg en deciliter tändvätska och sticka en pinne över brasan. Det är sådant valborgsmässoafton är till för.

I've got 501 problems but a bitch ain't one #2

Fortsättning på det dåligt numrerade formuläret.

351. Din absoluta drömbil: Cadillac, svart, 1940-tal.
352. Den obehagligaste känslan som finns är: Panikångest och panik över huvud taget. Inget kan vara mer stressande eller tära mer på ens psyke än det. Den kroniska känslan av övergivenhet, fullständig tomhet och åsidosatthet är inte heller att leka med.
353. Du är absolut inte...: Positivt lagd.
354. Men däremot är du väldigt...: Dramatisk.
355. Och du hatar när folk...: Förlöjligar, medvetet agerar störande.
356. Har du tvångstankar? Jag har insett det nu.
357. Om ja; Min ensak.
358. Hur ofta åker du buss? En till två gånger i veckan.
359. Anser du dig själv vara hurtig? Nej.
360. Hur beter du dig när du känner dig...

sur: Lättretad, vresig.
glad: Sprallig, kavat.
pigg: Energisk, ambitiös.
ledsen: Tystlåten, gråtandes.
förbannad: Högljudd, utåtagerande.
trött: Reserverad, oengagerad.

361. Kan du konsten att göra ingenting? Alltför väl, men jag lider av det.
362. Att tänka på ingenting? Nej.
363. Nämn två saker du tycker är pinsamma att handla: Karameller, gurka (!).
364. Händer det att du undviker att köpa dessa saker bara för det? Ja, faktiskt.
365. Hur långt upp/ner i åldern kan du som max gå för ett ragg? Jag raggar inte, men föredrar jämnåriga.
366. Om du skulle vara tvungen att bjuda hem kungen på middag, vad hade du lagat för mat då? Fyllda paprikor (med arsenik).
367. Nämn två filmer du aldrig kan se för många gånger: Jag tror inte det är bra att nöta filmer alltför mycket. Jag söker hellre nya upplevelser.
368. Och en bok du har läst mer än två gånger: Ingen.
369. Biter du på naglarna? Nej.
370. Tycker du om julen? Nej.
371. Hur firar du jul (om du inte gör det, varför inte)? Har ingen att fira med.
372. Hur firar du nyår? Firar inte nyår.
373. Brukar du ge några nyårslöften? Nej.
374. Om ja; hur många gånger har det inträffat att du har hållit dem? -
375. Du ser ut lite som: Babben Larsson.
227027-33376. Men du är också väldigt lik det här djuret: Gris, sjöko.
377. Du skulle aldrig få för dig att:
378. Skriver du dagbok? Nej, tyvärr.
379. Hur många par skor äger du? Fler än fem, färre än tio.
380. Handväskor? Alldeles för få.
381. Din relation till din dator är väldigt: Otillfredsställande.
382. Och din relation till din TV är extremt: Otillfredsställande.
383. Din favoritraggningsfras: Raggar inte. Som sagt.
384. Vad skulle du göra om du vann 400 miljoner? Köpa ett värdigt liv.
385. Om du hittar en enkrona på gatan, plockar du upp den? Absolut. 
386. Beskriv din livsfilosofi med fyra ord: Denna har gått förlorad.
387. Tror du på ödet? Ja
388. Klarar du av att förlåta otrohet och svek? Nej!
389. Använder du vanliga eller uppladdningsbara batterier? Uppladdningsbara. Vanliga hade ruinerat mig.
390. Hur många kusiner har du? Fyra.
391. Har du någonsin fått någon att gråta öppet utan att få dåligt samvete? Ja.
392. Får du ofta dåligt samvete? Ja.
393. Är du diffus? Dessvärre.

394. Vem städar mest hemma hos dig? Ingen.
395. Dricker du mjölk? Sällan.
396. I så fall, vilken sort? Norrmejerier.
397. PS eller PSP: Ingetdera.
398. PC eller Mac: PC.
399. Hiphop eller kängpunk? Hiphop. Mina öron har blivit allergiska mot punkmusik (ironiskt nog, med tanke på den otvättade lilla punkunge jag en gång var).
400. Black metal eller synthpop? Synth. 
401. Nämn två saker du är bra på: Hålla tider, att vänta.
402. Två saker du är mindre bra på: Ge svar på tal (jag är den efterkloka typen som tvingas springa tillbaka till någon två dagar efter ett gräl och säga vad jag tycker), leva sunt.
403. Vilken kändis skulle du helst se ut som om du fick välja? Kate Winslet.
404. Varför då (har han/hon några spec. ansiktsdrag som du gillar t.ex.)? Hon besitter min definition av perfektion.
405. Vem är viktigast för dig i hela världen? -
406. Vad är det vackraste som finns?
407. Och vad är det fulaste? Det mesta.
408. Är du en spara eller slösa? En slösande spara.
409. Ser du dig själv som teknisk? Ja. Det är därför jag börjar gnälla högt så fort jag ser en sladd.
410. Påhittig? Nja.
411. Hur tidigt går du upp en vardagsmorgon? Går oftast och lägger mig då.
412. Och hur dags brukar du komma hem igen? Komma hem?
413. Helger då, när vaknar du då? Sover sällan om helgerna.
414. Vilket b-språk läste du i skolan? Inget.
415. Vad brukar du äta till frukost? Inget, alternativt tvingar jag i mig havregrynsgröt.
416. Är glaset halvfullt eller halvtomt? Halvtomt.
417. Vad finns det under din säng? Ett hagelgevär.
418. Det vackraste ordet som finns: Vet ej.
419. Storstad eller liten ort? Mellanstor stad.
420. Salt eller sött? Sött.
421. Ute eller hemmakväll? Utekväll. Hemma finns inget intressant att hämta.
422. Brukar du bädda sängen? Nej.
423. Vad har du i ditt fönster? En katt.
424. Vilken person vet mest om dig? Jag själv, förstås.
425. Har du bra minne? Ja, dåligt närminne och vad gäller inlärning dock.
426. Vad behöver du mest just nu? Göra färdigt svenskan, läsa på om franska revolutionen, skriva slutscenen till pjäsen.
427. Märkeskläder eller second hand? Ingetdera. Jag köper gärna begagnade kläder från svunnen tid, men second hand-butiker besöker jag aldrig.
428. Hur många Sara känner du? Ingen alls.
429. Vart har du ont? Lillfingret, höger ben som jag givetvis skulle gå in i en byråkant med.
430. Tre saker du använder dagligen: Läppstift, tandborste, dator.
431. Bästa årstiden: Höst.
432. Är du seriös? Ja.
433. Vad har du på dig för kläder just nu? Hemmakläder; mjukbyxor och kofta.
434. Nagellack är: Tjusigt.
435. Mår du bra idag? Nej.
436. Om nej, varför inte? Jag är deprimerad.
437. I en stor folksamling blir du...: Osäker.
438. Har du spytt i en bar någon gång? Nej, så nedrigt.
439. Hur ofta borstar du tänderna? Två gånger om dagen, oftast. Dock tenderar jag att slarva bort nätterna då jag sitter vaken.
440. Vad använder du för tandkräm? Detta har redan frågats. Ha bättre koll, tack.
441. Skulle du kunna tänka dig att göra en plastikoperation? Med nöje, darling!
442. Om ja; vad skulle du då operera? Näsa, ögonlock, mun, haka, armar, lår, mage, bröst.
443. Har du blivit sövd någon gång? Nej.
444. Bada i sjö eller hav? Ingetdera.
445. Har du kaffe i kokosbollarna? Jag har aldrig bakat kokosbollar. Chokladbollar däremot och ja, jag hade kaffe i dem.
446. Hur ofta önskar du att du var någon annan? Aldrig, men jag önskar att jag var annorlunda från hur jag är idag.
447. Favoritrestaurang: Ingen.
448. Favoritcafé: Inget.
449. Favoritklubb: Sak samma.
450. Favoritaffär: Varierar.
451. Har du vunnit pengar någon gång? Ja.
452. Om ja; hur mycket vann du? 20 kronor?
453. Har du prestationsångest? Ja.
454. Beslutsångest? Ja.
455. Hur reagerar du om någon säger nåt riktigt elakt till dig? Jag blir mållös, gråter ögonen ur mig och får komplex över vad elakheten riktades mot för resten av mitt liv. Ja, jag är dålig på att hantera onda människor och suger åt mig likt en svamp av varje negativ kommentar, och faller allt djupare ner i det ickeexisterande självförtroendets träsk.
456. Har du någonsin spridit ett felaktigt rykte om någon? Nej. Jag skämtar bara och då aldrig utan att involvera mig själv på något vis. Skulle aldrig gå in för att sabotera någons rykte såvida det inte rör sig om en ovän.
457. Hur gamla är dina föräldrar? 46/53.
450. Har du ätit grodlår någon gång? Nej.
451. Om ja; var det gott? -
452. Din favoritmüsli: Äter inte müsli/flingor, möjligtvis någon hasselnöt direkt ur paketet.
453. Är du lättretad? Ja, och det redigt!
454. Har du några utmärkande ansiktsdrag? Kort näsa, hängande ögonlock, olika stora ögon, asymmetrisk mun med fyllig underläpp och ojämn, ickeexisterande överläpp, vidgade porer, bred mustach, ärrat ögonbryn och utskjutande, dubbla hakor. Ja, mitt ansikte är ganska säreget.
455. Hur ofta klipper du tånaglarna? Då det behövs.
456. Hur ofta tvättar du håret? 2 ggr/vecka.
457. Kan du några japanska ord? Arigato, yakuza, konnichiwa, plus en del ord som snappades upp under alla timmar med Silver Fang i VHS:en som barn.
458. Finska? Jag och en f.d. barndomsvän skrev en perverterad slagdänga en gång som jag nu glömt. Lika bra, ty den var hemsk.
459. Använder du något fildelningsprogram? Javisst.
460. Om ja; vilket? DC++.
461. Äger du någon krukväxt? Ja.
462. Om ja; hur ofta vattnar du den? Den är snart död, stackaren.
463. Hur många miljoner hade du velat ha på ditt konto just idag, om du fick välja? Ett hundra. 
464. Kan du någonting om vodou? Ja.
465. Tycker du att Sveriges valsystem är bra? Nej.
467. Rättsystem? Nej.
468. Tycker du om fisk? Nej.
469. Kräftor? Nej.
470. the Sims 1 eller 2: Ingetdera längre. Tidigare gällde Sims 2.
471. Har du varit med om något övernaturligt någon gång? Ja.
472. Om ja, vad? Småpotatis.227027-35
473. Den bästa Disneyfilmen: 30-talets kortfilmer tilltalar mig mer än långfilmerna. Minns att jag tyckte om "Skeleton Dance" från '29 och den duger idag med.
474. Det bästa barnprogrammet: Diverse östeuropeiska lågbudgetfilmer med hög sensmoral. Det finns mycket bra, dock. Jag älskar gamla barnprogram!
475. Finaste tjejnamnet enligt dig: Med risk för att verka självisk tycker jag både om Cécilia och Viola.
476. Finaste killnamnet enligt dig: Här ligger bara en massa ålderdomliga gangsternamn som slutar på "y" och "o", förstår ni.
477. Bläck eller blyerts? Bläck.
478. Hur gammal var du när du lärde dig cykla? Tre.
479. Den absolut sämsta musikgenren är: Punk (däremot är hardcore helt OK), glamrock, indierock, den genre Gwen Stefanis soloprojekt nu än tillhör - någon slags ultramoderniserad tuggummipop?
480. Hur mycket vägde du när du föddes? Fyra kilo. 
481. Dödsstraff är: Denna fråga har tagits upp. Skaffa litet minne, människa.
482. 4 saker du har i ditt kylskåp: Gurka, potatis, juice, svamp.
483. 4 saker du inte har i ditt kylskåp: Skinka, korv, leverpastej, choklad (tyvärr).
484. 1 sak du borde ha i ditt kylskåp, men inte har: Vindruvor.
485. Hur länge pratar du i din mobil om dagarna, mer eller mindre än en kvart? Inte alls.
486. Hur mycket pengar ger du till välgörenhet varje år? Inte mycket. Några hundra, bara.
487. Hur mycket pengar köper du kläder för varje månad? Det varierar.
488. Smink/skönhetsprodukter då? Köper detta så sällan.
489. När var du senast på bio? Fyra år i år. Tiden går (och Fan han slår, som modern brukade säga).
490. Vilken film såg du då? -
491. Vad var det senaste du köpte på internet? Klänning i för liten storlek att sälja vidare.
492. Tycker du om spenat? Helt OK. Stuvad, helst.
493. Din teori om strumpförsvinnanden vid tvätt lyder: Mina strumpor är var de ska; på golvet.
494. Vad heter din granne? Ja, det är då rakt inget elegant.
495. Lever dina morföräldrar? Ja, men inte länge till!
496. Om ja; vad heter de? -
497. När plockade du svamp senast? Har aldrig plockat svamp.
498. Hur tänker du om dig själv, tycker du om dig själv? Jag önskar att jag var talangfull, kreativ och vacker, och nej, jag tycker inte om mig själv över huvud taget, även om jag ibland förundras över min humor.
499. Hur många cigaretter har du uppskattningsvis rökt i ditt liv? Inte speciellt många för att ha rökt första gången vid 14 års ålder. Jag har aldrig känt något nikotinsug utan röker endast då jag själv önskar.
500. Vad har du haft för olika hårfärger? Askblond, platinablond. Variation!
501. Hur mycket är klockan nu när du är klar 20:40. Jag har dock gjort annat. Nåväl, litet grann.

I've got 501 problems but a bitch ain't one #1

Numreringen på dessa frågor är som ni ser åt skogen, men så är det ju inte mitt formulär heller. 501 frågor sägs det vara, och jag litar på det. Jag må vara perfektionist men att numrera om flera hundra frågor ligger inte i mitt intresse. Nu börjar vi.

1. Vad exakt är klockan nu? 14:30.
2. Okey, let's go. Vad heter du? Cécilia (Lola).
3. Ålder? 19.
4. Trivs du med den? Trivs man med en ålder? Det är väl snarare en situation man trivs/vantrivs med.
5. Beskriv dig själv med ett ord: Envis.
6. Och med tre: Principfast, negativ, flärdfull.
7. Hur lång är du? 162,5, 163 eller 164 centimeter beroende på vem som frågar och hur lång denne är själv. Ju längre desto längre blir jag.
8. Och vad väger du? För mycket för att kunna stå för detta offentligt. 120? 150? Någonstans därikring.
9. Din bästa egenskap: Jag är en god människokännare med helt OK anpassningsförmåga och kan handskas mer och mindre bra med människor oavsett vilka de är. Det har jag väl att tacka teaterintresset för.
10. Din sämsta egenskap: Min överdrivna uppspelthet/oförmåga att veta när något är nog, som går både mig själv och omgivningen på nerverna.
11. Din konstigaste egenskap: Det finns nog en del.
12. Dina tre största intressen/hobbys: Film, skrivande, antikviteter (i synnerhet införskaffandet av dessa). 
13. Har du några husdjur? En katt.
14. I så fall, vad heter de? D.D.
15. Vart bor du någonstans? Luleå.
16. Vart är du född? Luleå.
17. Och uppväxt? Luleå.
18. Är du nöjd med din uppväxt? Nej (får man över huvud taget säga sådant utan att framstå som bortskämd?). Jag önskar att den innehållit mindre rädsla, slagsmål samt någon form av uppmuntran och kärlek.
19. Har du några syskon? Ja.
20. I så fall, trivs du med dem? Ja. Vi delar många underliga erfarenheter och har alltid något att tala om.
21. Hur gamla är de? 23.
22. Och vad heter de? Sandra (Sany).
23. Ditt stjärntecken: Stenbock.
24. Brukar du läsa horoskop? Talar vi nu om veckohoroskop? I sådana fall; Nej.
25. Tror du på dem? Talar vi nu om veckohoroskop? I sådana fall; Nej
26. Om ja; varför? -
27. Om nej; varför inte? Jag anser inte att det finns någon anledning till detta.
28. Din hårfärg: Askblond, något ljusare i topparna efter en tre år gammal blondering.
29. Är det färgat eller naturligt? Naturligt.
30. Om färgat; vilken är din naturliga hårfärg? -
31. Vad har du för ögonfärg? Gröngrå/Blågrå.
33. Hade du velat ha en annan ögonfärg om du fick bestämma själv? Enbart gröna.
33. Tre saker du stör dig på: Dumhet, användande av sarkasm i syfte att förminska någon, avsaknad av självkännedom.
34. Tre saker du tycker är viktiga: Berömmelse, utveckling, frihet under ansvar.
35. Tre saker du tycker om: Teater, väldoft, smycken/accessoarer.
36: Tre saker du ogillar: Gin, blond utväxt på svartfärgat hår, brunkräm.
37. Har du några fobier? Ja.
38. Om ja; har du försökt bli av med dem på något sätt? Nej/Ja.
39. Vad använder du för tandkräm? Colgate för närvarande. Märke är dock irrelevant för mig så länge krämen är rekommenderad av svenska tandläkarförbundet.
40. Schampo? Fructis. Jag tycker inte om det alls, men så reades de ut på Dollarstore.
41. Sminkar du dig dagligen? Jag sminkar mig de dagar jag går ut.
42. Om ja; hur mycket? "Osminkade" dagar; Underlag, mascara. Sminkade dagar; Underlag, rouge, eyeliner/ögonskugga, mascara, läppstift, läppenna, eventuellt ögonbrynspenna.
43. Vilket var ditt drömyrke när du var liten? Obducent, dödgrävare, begravningsentreprenör, skådespelerska.
44. Är det fortfarande det? Ett av dem, ja.
45. Om ja; varför? Det tillhör mitt intresse. Inte dödgrävandet, just.
46. Om nej; varför inte? Vad är ditt drömyrke nu? -
47. Vad har du för skostorlek? 41.
48. Har du breda, smala eller "normala" fötter? Breda. Lilla anka.
49. Din absoluta favoritmaträtt: Har ingen. 
50. Favorittandkräm: Jag har för mig att Colgate Herbal White föll mig i smaken. 
36. Favoritdrink: Allt som tilltalar mina smaklökar.
37. Favoritdryck: Vatten.
38: Favoritdjur: Klövdjur, kattdjur, fåglar.
39: Favoritland (av de du besökt): Grekland.
40. Favoritfilm: Hollywoodproduktioner, 1930-1950.
41. Och var vill du helst se den; på bio eller hemma? Hemma. Biograferna är inte vad de brukade.
42. Favoritklädesplagg: Klänning.
43. Favoritband/artist: Har ingen.
44. Och din favoritlåt med dem/den? -
45. Favoritparfym: Alien (Thierry Mugler), Cat deluxe (Naomi Cambell), no. 5 (Chanel).
46. Favoritfärg(er): Dova.
47. Använder du pyamas? Nej.
48. Nattlinne? Ibland. Sover oftast i vanligt, långt linne.
49. Senast köpta skiva: Köper inte min musik.
50. Senast lästa bok: Ordspråksboken? Det var evigheter sedan jag tog mig igenom en hel bok.
51. Favoritförfattare: Har ingen, men jag tycker faktiskt om både Dorothy Parker och Franz Kafka.
52. Om du inte läser böcker, varför gör du inte det? Koncentrationssvårigheter.
53. Tycker du om när det regnar? Det är vackert, men nej, jag håller mig inne sådana dagar.
54. Snöar? Nej.
55. Brukar du besöka några festivaler under sommaren? Nej. Jag tycker inte om konsertbesök.
56. Om ja; vilka? -
57. Bästa festivalen någonsin? -
58. Varför just den? -
59. Är du nöjd med ditt utseende? Nej, nej.
60. Din kropp? Absolut inte.
61. Ditt liv i största allmänhet? Nej.
62. Ditt största problem just nu: Den uteblivna läxläsningen är helgens problem, ja.
63. Din allra bästa vän: Min syster, antagligen, även om hon inte alltid är att lita på, tyvärr. Och min fästmö, då.
64. Vad är det som gör honom/henne till en så bra vän? Trivsamhetsfaktorn.
65. Bor du i lägenhet, villa eller radhus? Villa.
66. Trivs du med det? Nej.
67. Vart hade du bott om du fick välja helt själv, alltså stad, land, allting? Stockholm.
68. Varför då? Det är där arbetena finns.
69. Vad är meningen med ditt liv just nu? Att finna meningen.
70. Din civilstatus: Ensamstående.
71. Och sexuella läggning: Komplex och måhända något provokativ. Jag talar ogärna om detta med okända just därför.
72. Dricker du kaffe? Nej.
73. Om ja, har du socker i kaffet? -
74. Mjölk? -
75. Dricker du te? Nej.
76. Om ja, har du socker i teet? -
77. Mjölk? Mycket sällan.
79. Spelar du något instrument och i så fall vilket? -
80. Om ja, hur länge har du spelat? -
81. Spelar du i något band? Nej, men jag är huvudmedlem i ett rapcrew.
82. Om du skulle vara tvungen att välja någonting ur listan nedan att sitta fast i livet ut, vad hade du valt då?

Rullator
Datorstol
Rullstol
Vanlig stol
Rullskridskor
Eller en hawaiiskjorta med matchande shorts?

Svar: Rullskridskor, även om datorstol ligger närmast sanningen.
227027-30
83. Fulaste frisyren du kan komma på just nu: Långt, stripigt hår (se; mitt eget), pottfrisyr (om det nu är någon som fortfarande har detta).
84. Och snyggaste: Rullat.
85. Vad hade du velat skulle hända just precis nu, om du får välja precis vad du vill? En kärleksförklaring kommer lastad!
86. Varför då? Jag behöver det.
87. Vad sysslar du med? (alltså om du pluggar, jobbar eller vad du nu gör) Har en lektion om dagen måndag-torsdag, jobbar halvhjärtat som personlig assistent om helgerna, agerar chokladsmetsprovare resten av tiden. (Vadå, syns det inte?)
88. Trivs du med det? Nej.
89. Om du jobbar; vill du jobba med det livet ut? Det vore det värsta som skulle kunna hända.
90. Är det ett intressant arbete enligt dig? Nej.
91. Varför valde du just det arbetet? Jag har möjligheten att ha  det, och behöver pengarna för framtiden.
92. Om du pluggar; är det jobbigt? Ja. Dock ser jag fram emot att få läsa mer i höst.
93. Hur lång tid brukar det ta för dig att göra dig i ordning på morgonen? Jag tar gärna tid på mig, men klarar mig lika gärna på 10 minuter. Givetvis beroende på var jag skall.
94. Hur ofta duschar du? Dagligen.
95. Håller du på med någon sport? Nej.
96. Är det skoj? -
97. Hur många gånger brukar du äta om dagen, i genomsnitt (med mellanmål inräknade)? Äter inte regelbundet.
98. Är du vegetarian/vegan? Ja.
99. Varför/Varför inte? Jag anser att det är det enda rätta.
100. Är du medlem på helgon.net? Ja.
101. Vad heter du där? Heartsick.
102. Varför valde du just det namnet? Jag är Heartsick.
103. Vad är det värsta som kan hända just precis nu? Eldsvåda. 
104. Varför då? Mardröm.
105. Vad gör du när ingen ser dig? Tja, vad gör jag? Det är ingen som ser mig nu, och jag svarar på dett.a
106. Har du någon matta i det rummet du sitter i nu? Nej.
107. Vilken färg har den? -
108. Hur ofta dammsuger du? Jag vågar inte ens nämna hur sällan detta blir.
109. Är du ordningsam? Inte nu längre.
110. Vad brukar du ha på dig en vanlig vardag? Ge ett exempel på hur din outfit skulle kunna se ut: Vid mina bättre vardagar använder jag klänning/kjol och högklackat.
111. Hur skulle du beskriva din klädstil? Jag vet att jag har god smak, men skulle inte direkt beskriva min stil som tjusig då jag sparar mina bästa kläder till de tillfällen som aldrig kommer. Till vardags använder jag samma gamla trasor som alltid.
112. Ser man på dina kläder vad du lyssnar på för musik? Här lägger vi in ett rossligt, gällt asgarv, följt av ett bestämt "nej". Det är få som över huvud taget tror mig då jag talar om min musiksmak och att jag snarare driver med genren genom att nämna den.
113. Tycker du att det är viktigt hur man ser ut och klär sig? För egen del; ja. Jag dömer dock ingen efter klädval då jag vet hur tungt det kan vara.
114. Vad använder du vanligtvis för skor? Skoletter.
115. Åker du skidor? Nej.
116. Snowboard? Nej.
117. Vad är det mest förvånande du någonsin fått reda på om någon annan? Vet ej.
118. Av vem fick du reda på det? -
119. Vad hade du för betyg när du slutade nian? Två G, resten IG.
120. Var du nöjd med dem? Ja, hemskt nöjd.
121. Fick du några pengar av dina föräldrar för dina betyg? Nej.
122. Om ja; hur mycket? -
123. Kroppsdel du är nöjdast med: Jag vantrivs med samtliga delar av min kropp. Mina ögonfransar däremot är långa, och efter en träff med ögonfransböjaren är de helt OK.
124. Kroppsdel du har mest nytta av: Mina armar.
125. Kroppsdel du gärna skulle ändra på: Samtliga. Säg benen, då, för att inte låta så tråkig.
126. Varför vill du ändra på den? Ingen gillar stubbar, annat än myror och trötta fågelskådare.
127. Vilken är din största hemlighet? -
128. Okej, jag fattar att du inte vill avslöja den. Men vad handlar den om? Ämnet liksom: Religion, relationer.
129. Vad har du för dator? Dell.
130. Är det din egen eller delar du den med någon? Min.
131. Vad har du för mobiltelefon? Nokia 3510.
132. Fungerar den bra eller hade du hellre velat ha en annan? Nejdå, jag kan inte ens ta hem ringsignaler.
132. Bästa konserten någonsin: -
133. Varför just den? -
134. När brukar du stiga upp på vardagarna? Varierande, då min dygnsrytm inte är att tala om.
135. Och helgerna? Någon gång mellan 00:00-23:00.
136. Brukar du försöka hålla en jämn dygnsrytm? Jag försöker -
137. Brukar du lyckas? - men det vill sig inte.
140. Äter du sömntabletter? Receptfria, bara.
141. Några andra tabletter? Ja.
142. Har du någon kronisk sjukdom? Ja.
143. Om ja; vilken då och när fick du den? Borderline (även om det nu inte räknas som "sjukdom"), depression.
144. Bästa datorspelet: Inget.
145. PS: Inget.
146. Varför just dem? -
147. Har du någon hemsida? Nej, inte nu längre, men jag har haft.
148. Har du haft den länge? -
149. Hur många språk kan du? vilka? Svenska, engelska (men kan omöjligt tala det, språk är sådant man måste underhålla till skillnad från cykling och jag har inte pratat engelska sedan högstadiet).
150. Vad är viktigt för att en person ska ge dig ett bra första intryck? Artighet, lyhördhet. Och ja, jag förväntar mig att bli niad.
151. Tror du att du brukar ge folk ett bra första intryck? Ja, men det går snabbt över då jag sätter igång den uppspelthet jag inte förstår var den kommer ifrån.
152. Har du funderat över det någon gång innan? Ja.
153. Är du blyg? Nej.
154. Om ja; hur blyg? -
155. Är du rädd för att prata inför folk? Då det kommer till redovisningar skakar jag i hela kroppen, är nära både till uppkastning och tårar. Spontant däremot, har jag inga problem med det.
156. Gillar du att stå i centrum? Alltid.
157. Om ja; varför? Jag är en teaterapa av högsta grad som inte tål att hamna i skymundan.
158. Är du bra på att sjunga? Folk brukar be mig hålla tyst då jag sätter igång med mina psalmer och skillingtryck. Det säger väl en del.
159. Äger du någon stickad tröja och i så fall hur många? Två.
160. Vad är det för färg på gardinerna i ditt vardagsrum? Har inget vardagsrum.
161. Du skulle tjäna mycket på att vara lite mer... : Samlad.
162. Och du skulle tjäna ännu mer på att vara lite mindre... : Högljudd.
163. Använder du balsam och i så fall vilket? Ja/Olika.
164. Vad är det mest olagliga du någonsin gjort? Sådant talar man inte om. Eller?
165. Fick du något straff för det? Nej.
167. Tre saker du snott någonstans ifrån: Det har blivit en del ställen, men nej, jag stjäl inte på några villkor från privatpersoner, så oroa er inte. Jag har mina principer (se fråga 6).
168. Tre saker du ogillar att göra: Grubbla, gråta, gasta.
169. Tre saker du gillar att göra: Skratta, shoppa, strosa.
170. En sak du gjorde för länge sen och fortfarande har ångest för är när du... : Skar mig själv första gången, när jag så uppenbart hade kunnat låta bli, bara genom att gå och sätta mig framför datorn igen.
171. Varför gjorde du det? Jag tänkte mig inte för.
172. Hur skulle din drömpartner vara? Personen i fråga är politiskt medveten, någorlunda andligt intresserad och kreativt lagd, besitter ett djup och intellekt men kan samtidigt vara härligt utflippad när andan faller på.
173. Och hur skulle han/hon se ut? Damer; Stil går framför utseende, kvinnor är vackra som de är. Vad gäller herrar föredras vältränade sådana med snygg näsa och fylliga läppar.
174. Sexigaste kroppsdel hos det motsatta könet: Det existerar ingen kroppsdel som är sexig i sig. Däremot kan armar vara sexiga.
175. Tycker du det är onödigt eller viktigt med märkeskläder? Nej.
176. Varför då? Statussymboler intresserar mig inte. Jag är väl ingen tupp heller.
177. Vilken är den sämsta film du någonsin sett? "Hannah med H" är en av dem. Modern svensk film är överlag hemsk.
178. En plats du tycker om att vara på är... : Museer, teaterhus, svala hotellrum, religiösa byggnader, fyndmarknader, krogar, .
179. Bara för att där är det så himla... :  Tillfredsställande/Avkopplande.
180. En plats du inte tycker om att vara på är... : Bostaden.
181. Bara för att där är det så jäkla... : Ångestframkallande, ledsamt och ensamt.
182. Tre fula ord som du borde använda mindre: Fitta, kuk, arsle. Jag är ganska rå, ja.
183. Tre saker du borde göra oftare: Upptäcka, träna, studera.
184. Charmigaste dialekten: Irrelevant. Charmen sitter hos människan, inte talet.
185. Och värsta: Skånska. Varför jag anser detta och ogillar då folk imiterar denna i mitt sällskap torde vara uppenbart.
186. Vilken egenskap är den värsta en människa kan ha enligt dig?
187. Vilket parti tänker du rösta på i nästa val? Jag taktikröstade på Socialdemokraterna, och taktikröstar på Vänsterpartiet i näsa val.
188. Varför då? Som sagt; av taktiska skäl. Att rösta blankt är att ge en röst åt Alliansen.
189. Är du insatt i politik? Ja.
190. Om nej; varför inte? -
191. Tycker du det är viktigt att du kan vara med och påverka samhället? Ja.
192. Någonting som ofta bör göras men som du ofta bävar inför att göra: Läsa.
193. Hur många soffor finns det där du bor? Två.
194. Vilken färg har den som du tycker bäst om? Jag tycker inte om någon av dem.
195. Ditt favoritsätt att tillaga potatis på (chips, stekta, kokta, pommes frites osv.): Bakad potatis.
196. Tycker du att det är äckligt med spenat? Nej.
197. Tänker du ofta på vad du äter? Ja, med ångest.
198. Varför då? Det påverkar mig negativt.
199. Egentligen så borde du nog faktiskt äta lite mindre... : Socker, fett, kolhydrater.
200. Och lite mer... : Proteiner, vitaminer.
227027-31201. Vilken sorts juice är din favorit? Färskpressad grapefrukt-/apelsinjuice.
202. Vad anser du om dödsstraff? Patetiskt. Jag anser inte att en utomstående domstol skall avgöra huruvida någon förtjänar att leva eller ej, lika litet som jag anser att denna skall avgöra hur länge någon bör sitta inspärrad utan att se till omständigheterna kring handlingen.
203. Rasism? Förhatligt.
204: Barnarbete? Slaveri.
205. Mobbning? Förhatligt.
206. Om du fick göra en stor förändring i världen, vad skulle du ändra på då? Kraftigt ökat djurskydd världen över.
207. Varför just det? Det är en såpass viktig del och något jag brinner för.
208. Röker du? Ibland.
209. Om ja; varför slutar du inte? Jag blossar som sagt inte regelbundet varför jag inte heller känner något behov av att sluta.
210. Tycker du att det är viktigt att stå för vad man tycker? Ja.
211. Brukar du göra det? Ja.
212. Om nej; varför inte? -
213. En pinsam sak som hänt dig denna veckan: Det pinsamma är kanske inte att den telefon jag lånat av min mor ringde med värsta tänkbara signal (Falsksjungande kvinna ~25: "Helen, det ringer! Det är telefon till dig. Ska du inte svara? Vem kan det vara...?") under lektionstid, utan att jag faktiskt skämdes ögonen ur mig.
214. Känns det som om du gör bort dig ofta? Ja.
215. Favoritsmak på nudlar: Äter inte nudlar.
216. Om du inte äter nudlar, varför gör du inte det? Pasta är egentligen ingenting jag uppskattar.
217. Efter hur många trappsteg orkar du helt enkelt inte längre? Ett? OK, fem.
218. Är du i god form? Nej.
219. Om inte; varför tränar du inte upp dig? Jag jobbar på det emellanåt, men är dessvärre hemskt lat.
220. Har du några piercings? Nej.
221. Om ja; var någonstans? -
222. Tatuering? Nej.
223. Om ja; hur ser den ut? -
223. Gjorde det ont att göra den? -
224. Tycker du att det är äckligt med blod? Nej.
225. Någonting du inte skulle vilja ha krypandes i håret just nu: Jag vill helst inte ha något krypandes i håret.
226. Vilken är din favoritklädaffär? Har ingen.
227. Hur mycket pengar lägger du ut på kläder varje månad? Köper inte kläder varje månad.
228. Har du någon mp3spelare? Ja.
229. Om ja; vilken? Zap.
230. Var den dyr? 400 kronor.

231. Ser du dig själv som (ja/nej-svar):

Impulsiv? Ja.
Snäll? Ja, trot' om ni vill.
Egoistisk? Ja, men egocentrerad i första hand.
Snygg? Nej, jag är det fulaste jag vet.
Charmig? Jag är ganska charmig emellanåt, men det är nog bara jag som anser detta.
Utåtriktad? Inte direkt, men jag har inga problem med att vara detta.
Rolig? Jag tycker det, min syster tycker det. Det var väl alla.
Annorlunda? Jag känner att jag är för annorlunda för att på något sätt lyckas passa in, och det är inte positivt.
Ytlig? Nej.
Töntig? Jag är en extremtönt. Inte i bemärkelsen "nörd" à grå mus i en high school-rulle (snarare tvärtom), men jag har hemskt mycket larvigheter för mig.
Djup? Ja.
Intelligent? Jag är snarare insiktsfull än smart, men så finns det ju olika sorters intelligens.
Omtänksam? Mja. Inte fullt så omtänksam som man bör vara för att uppskattas.
Självsäker? Emellanåt, men mitt självförtroende ligger däremot på botten.
Förvirrad? Enormt.

232. Är det jobbigt att svara på såhär många frågor? Nej, jag uppskattar ju då att vara i centrum.
233. Hur gammal var du när du var full första gången? 14.
234. Vad hade du druckit då? Stulet, hembryggt vin.
235. Dricker du alkohol överhuvudtaget? Ja, men inte speciellt ofta.
236. Om ja; öl eller vin? Helst ingetdera, men jag säger vin ändå.
237. Om nej; saft eller sockerdricka? Fun Light. Ogillar både saft och läsk.
238. Någonting du gjorde förra veckan som du ångrar: Att jag bara låter tiden gå, och inte vet vad jag skall göra åt det.
239. Någonting du gjorde förra veckan som du är stolt över: Ingenting.
240. Någonting du funderade över mycket förra veckan: Sommaren jag inte ser fram emot.
241. Någonting du funderar över mycket idag: Studierna, som alltid.
242. Stockholm eller Göteborg? Stockholm.
243. Varför då? Det är en vacker stad.
244. Du hade gärna haft lite fluffigare... : Hår.
245. Och lite mindre... : Övervikt.
245. Och lite mer fantasifulla... : Idéer.
246. Anledningen till varför du svarar på alla de här frågorna är att du: Tidsfördriv.
247. Om du bara fick klä dig i tre olika färger kombinerat livet ut, vilka tre färger hade du då valt? Svart, brun, marinblå.
248. Vad skulle du säga till Göran Persson om han skulle kliva in genom ditt fönster just nu? "Hur lyckades ni?!"
249. Varför då? Fönstret är minimalt och dessutom låst.
250. Du tycker att Göran Persson är... : Bättre än Reinfeldt.
251. Har du rest utanför Europa någon gång och i så fall vart? Nej.
252. Var det en trevlig resa? -
253. Om ja; varför? -
254. Om nej; varför inte? -
255. Det här anser du om droger: Bör dekriminaliseras. Drogmissbrukare har det nog så svårt och behöver verkligen inte ses som kriminella med.
256. Är du en sån som har mycket åsikter om saker och ting? Ja.
257. Har du någon du kan berätta precis allting för? Nej.
258. Hur känns det? Tråkigt.
259. Håller du mycket saker inom dig? Ja.
260. Tycker du att det är bra eller dåligt att göra det? Dåligt.
261. Det bästa med julen är: Ingenting.
262. Det värsta med julen är: Den påtagliga ensamheten och påklistrade gemenskapen.
263. Du har aldrig någonsin... :
264. Men däremot har du gjort det här väldigt många gånger:
265. Har du lätt för att lära dig? Det har blivit svårare med åren.
266. Vad gör du om 10 år? Arbetar, förhoppningsvis är jag mer tillfreds med livet än idag.
267. Är du likgiltig? Beror på vad det gäller. Jag kan vara både hemskt likgiltig och känslosam.
268. Ärlig? Mycket, men jag har inga problem med att krydda en historia. Det ser jag snarare som skådespel, dock.
269. Tycker du att det är viktigt att man är ärlig? Mot sin omgivning, ja.
270. Är det okej med vita lögner? Om detta är nödvändigt för ens framtid och inte skadar en privatperson, så ja.
271. Är du vidskeplig? Nej.
272. Ditt motto är: "Skjut bara upp till morgondagen det du kan tänka ha ogjort när du dör", "Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt".
273. Gillar du stark mat? Ja.
274. Salt mat? Hu! Jag kan inte med saltad mat. Hoppar alltid över detta i recepten.
275. Gillar du godis? Ja.
276. Om ja; vilket är ditt favoritgodis? Tja...chokladcrisp med kola?
277. Om nej; varför inte? -
278. Din favoritglass är: Dyr sådan.
279. Bara för att den är så: Trevlig?
280. Ser du på sport? Nej.
281. Har du någonsin åkt luftballong? Nej.
282. Hoppat bungyjump? Nej.
283. Fallskärm? Nej.
284. Vill du göra något av ovanstående tre och i så fall vad? Luftballong vore väl spännande, men med min tyngd skulle den väl sjunka ganska snart.
285. En person du gärna skulle fika med just nu är: Jag tycker inte riktigt om att fika.
286. Hämta närmsta bok, slå upp sidan 15 och citera första meningen: "Jag har ofta frågor, Herre". (Haha!)
287. Hur pigg är du vanligtvis på söndagar? Piggy är aldrig pigg, skall ni veta.
288. Är du konstnärlig? Nej.
289. Rakar du benen? Ja.
290. Om ja; hur ofta? När jag känner att detta behövs och skall bära nylonstrumpor. Dock är min ansiktsbehåring ett kraftigare problem mina bens.
291. Vad har du för relation till din väckarklocka? Denna står oanvänd.
292. Dina föräldrar? Dålig.
293. Har du flyttat hemifrån än? Nej.
294. Om inte; när tänker du göra det? Då jag lyckats få en lägenhet och råd till denna.
295. Hur ofta bakar du? Numera gör jag inte det särskilt ofta.
296. Vad brukar det oftast bli? Chokladkaka, men även småkakor som jämtkakor och drömmar.
297. Du kände dig jättesnäll igår när du...: Jag kände mig inte jättesnäll igår.
298. Och det kändes förjävligt en gång när du råkade...: Somna.
299. Gillar du bananer? Mogna bananer.
300. Plommon? Ja.
301. Har du någon trädgård? Nej.
302. Om ja, är du bra på att sköta om den? -
303. Kan du dansa? Nej.
304. Om du får välja - thaimat, hamburgare eller pizza? Thai thai.
305. Vad är det för väder hos dig nu? Sol.
306. Tycker du att det är bra eller dåligt? Jag är likgiltig.
307. Har du någonsin sett alla Sagan om Ringen-filmerna på raken? Nej.
308. Två bra saker man kan använda en hink till: Skurvatten, rekvisita, papperskorg.
309. Snyggaste skådespelaren: Kate Winslet, av nuvarande levande, då.
310. Svarta eller gröna oliver? Äter inte oliver, men olivträd är vackra.
311. Vad använder du för tvål? Pumptvål från Oriflame med Aloe Vera och Lotus. Fantastiskt god!
312. Parfym? Noix de Coco, ju.
313. Gillar du ärtsoppa? Det är OK.
227027-32314. Vad är det mest underliga din mamma någonsin sagt till dig? "Bara du inte blir medlem i någon sekt nu, du vet ju hur mycket du går in för saker när du väl börjat"! (Jehova, bereden väg för haggan!)
315. Och det värsta: "En jävla slampa är vad du är"! (Sagt åt madonnan personifierad, liksom.)
316. Hur ofta går du ut på krogen? Inte alls ofta. Varannan månad, max.
317. Är det mer eller mindre än vad det borde vara enligt dig? Mindre. Jag tycker om att svira.
318. Nämn tre saker du skulle vilja ha råd med men som helt enkelt är för dyra: Tre? Tre tusen menar ni?
319. Om fick välja en av dessa saker gratis, vilken hade du då valt? Soffa/divan, barglob, grammofonen.
320. Vad har du för dold talang? Jag är en god medlare. Till och med jag chockeras av det.
321. Har du långa naglar? Nej. Långa naglar är passé.
322. Vad var det senaste du åt? En Läkerol med salmiaksmak.
323. När var det? Alldeles nu.
324. Vad var det senaste du köpte? Minns inte alls.
325. Ditt nästa mål i livet är: Göra färdigt skolan, söka arbete, ta hand om mig själv.
326. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja då? Vet ej.
327. Vem fick du senast SMS ifrån? -
328. Och mail? Resedagboken.
329. Brev? Haléns, Yves Rocher, Nordea, Kommunal.
330. En puss? Här fås inga pussar.
331. Din senaste sjukhusvistelse:
332. Vilket är ditt lyckotal? Har inget, men föredrar siffran 8.
333. Snuttefilt eller gosedjur? Gosedjur.
334. Katt eller hund? Katt, men jag tycker om små rufsiga hundar med snälla ögon med.
335. Favoritpålägg: Tartex, men jag köper inte pålägg. Jag är för snål för sådan vardagslyx.
336. Skulle du äta upp en hel daggmask för 1000 spänn? Ja.
337. Skulle du döda en hundvalp för 20 000? Nej.
338. Är du kär i någon just nu? Nej.
339. Om ja, vem då? -
340. Ditt måntecken: Väduren.
341. Varför svarar du på alla de här frågorna? Denna fråga har redan ställts.
341. Fras/ord du använder (för) ofta: "Elegánt". Gud, vad jag stör mig på det. 
342. Vilken inriktning gick du på gymnasiet? IV ES, d.v.s. individuella programmet kombinerat med estetiska.
343. Vad gör du om 15 år? Börjar närma mig medelåldern.
344. 25? Då är jag faktiskt död, tragiskt nog.
345. Lever du i nuet? Nej, i det förgångna.
346. Tycker du att det är viktigt att göra det? Det är en fördel.
347. Har du glasögon/linser (något synfel med andra ord)? Nej, men jag har olika stora ögon.
348. Vilken person i hela världen skulle du vilja träffa just precis nu? Ingen varken ni eller jag känner. 
349. Samlar du på något? Nej.
350. Om ja; vad? Problem?

Skrynkelfritt 1945

227027-24227027-23227027-20227027-22227027-21227027-19227027-26227027-25

(Och så gråter vi barn, för det är bara reklam. Det finns ingen värld som den här.)

Foolish games

Jag har fått större smärtor i hjärtat, men att sätta fingret på dess anledning vore enbart idiotiskt. Det är mina egna tankar som skapar löjeväckande fantasibilder och på så sätt lyckas jag såra mig själv såpass att jag varken orkar äta, sova eller träna. Jag trodde att saker skulle lätta den dag jag kunde säga mig vara över X, vilket det gjorde de första dagarna, men den tomhet jag hela tiden trott berott på detta återstår. Givetvis är det ledsamt, men mer ledsamt är det att jag sörjt en person i tre års tid och låtit tankarna kring detta stjäla min energi när så många andra faktorer uppenbarligen spelat in. Det handlar alltså inte om att gå vidare efter någon som omöjligt kan ersättas bara genom att sätta någon annans huvud på dennes handlingar, utan att gå vidare med det något som är ens ensamma känsloliv. Jag vet inte hur, bara att det måste göras. (SMS)

These foolish games are tearing me apart. Your thoughtless words are breaking my heart. You're breaking my heart.

I slöhetens esse

1. Namn:
"Die nameless, bitch!"
2. Pepp just nu:
Jag är inte pepp på någonting över huvud taget. Allt är nedsvärtat.
3. Happening på gång:
Ett misslyckat PMN.
4. Jag älskar:
Det känns inte som att jag inte kan älska.
5. Jag hatar:
Nariga läppar, mänsklighetens ignorans.
6. Snyggast just nu:
Jag vet inte vem som är snyggast just nu. Antagligen den med spexigast outfit?
7. Snygging denna veckan som inte är din pojk/flickvän:
Jag har inte den blekaste aning.
8.Om jag kunde skulle jag:
Resa, reducera hålögdheten/keratosis pilaris/tonsillerna/ärren, operera näsa och mun, förbättra hyn, skala av sisådär 30 kilo, avklara studierna en gång för alla, lämna staden och börja om på nytt med nya mål, återfå skrivarlusten, köpa lyckan, träffa rätt.
9. Het person jag vill känna bättre:
Ja, du lille. Jag är inte den som önskar lära känna någon på grund av fördelaktigt utseende.
10. Katter är:
Självständiga, intelligenta, filosofiskt lagda, listiga.
11. Snällast denna vecka:
Jag är så tråkig som alltid ignorerar dessa frågor, så jag får väl överraska och säga min svensklärare på IV som orkar med mig.
12. Person som gör mig engagerad:
Samma personer jag stör mig på. 
13. Någon jag stör mig på:
Samma personer som engagerar mig.
14. Jag får ont i magen när: 
I pressade situationer var paniken och stressen accelererar.
15. Jag är rädd för:
Att bli bortgjord/förnedrad i offentliga sammanhang, framtidsutsikten, borgerligheten, döden.
16. Främling jag vill lära känna bättre:
Det vore ohyfsat att namnge någon.
17. Bekant jag vill pussa på:
Jag... pussar inte på bekanta.
18. Jag pratade senast med:
S.
19. Jag läser jämt folks internetdagböcker:
Jämt? Jag gör annat med, faktiskt. Ibland.
20. Just nu är jag:
Uppriven, gråtfärdig, huvudvärksdrabbad (tabletter! tabletter!).
21. Just nu är jag inte:
Avslappnad.
22. Dömer du folk efter utseendet?
Jag klandrar ingen, men visst bedömer jag deras stil. Det är dock inte någonting som avgör huruvida jag bestämmer mig för att se på denna. 
23. Är du kär?
Nejdå.
24. Blir lätt "för stunden-förälskad" i okända på t ex tåg?
Nej. Jag har alldeles för höga krav för det, d.v.s. kravet om en människa som respekterar och accepterar mig.
25. När jag ser en snygging:
Iakttar, dock utan att egentligen bry mig. Jag inspireras möjligtvis av vackra kvinnor.
26. Jag diggar mest:
Rött läppstift, mörka solglasögon, Stimorol Fusion, hiphop, jazz.
27. Om jag var döende skulle jag:
Dö gråtandes.
28. Jag har en hemlig passion för:
Passionen har börjat avta liksom ytligheterna.
29. Jag blir kåt när:
Jungfrur och martyrer låter sig inte upphetsas.
30. Hälsning till någon babe:
Ingen babe läser mina ord, men om ni gör; vänligen stig fram, så att jag kan skänka er eder hälsning.
31. Är du snäll?
Jag är snäll, om än något avmätt. Dock har jag goda tendenser att bli en riktigt överjävlig subba, men då gäller det att ni själva gjort er förtjänt av det.
32. Är du fåfäng?
Jag var det tidigare, idag har jag insett att det inte finns mycket att göra.
33. Är du blyg?
Nej, inte numera. Jag har dock varit extremt skygg. Nu är jag alldeles för vidöppen.
34. Är du piercad? 
Nej.
35. Är du bestämd?
Ja/Nej.
36. Intressen:
Film, antikviteter, skrivande, religion, inredning, astrologi, shopping.
37. Favoritdricka: 
All vätska är kommen ur vatten, men om vi nu talar om färdiga drycker, är jag en dam med förkärlek för välblandade drinkar.
38. Vad gör du just nu?
Det torde säga sig själv, men om det mot förmodan inte skulle göra det; jag besvarar ännu en hop frågeställningar.
39. Senaste person du kramade: 
Under teaterspel.
40. Senaste person du ringde:
Tandläkaren.
41. Senaste person som ringde dig:
S.
42. Hur många speglar finns i det rum du är i?
En.
42. Saknar du någon nu?
Ja.
43. Vad köpte du senast?
Pepitarutig omlottklänning, som jag dock skall lämna tillbaka om köpa om med 25% rabatt då kvalitén var hemsk, I morgon: En rosa keps att bära i sommar. Smaklös, men charmig.
44. När var du i en affär senast?
Förra veckan.
45. Vad har du för framtidsplaner?
Jag fortsätter att traggla med skolan.
46. Vad drack du senast?
Vatten.
47. Har du stadigt sällskap?
Nej.
48. Vill du ha barn?
Nej.
49. Längtar du till din nästa födelsedag?
Jag fasar.
50. Har du rakat dina ben någon gång?
Många gånger.
51.Är du sugen på något nu?
Nej.
52. Hur många hål har du i öronen?
Två relativt stora. Ingen håltagning finns inblandad, dock.
53. Född?
Dessvärre, får man väl säga.
54. Var bor du?
I det glödande helvete vi kallar jorden.
55. Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag?
Ingen.
56. Hur vill du ha ditt kaffe?
Slut, tack.
57. Använder du hudkräm?
Ja.
58. Byter du kanal under reklampauser, går du därifrån eller sitter du kvar vid tv:n?
Vänder mig om och somnar.
59. Vad jobbar du med?
Personlig assistent.
60. Vad läste du för språk i skolan?
Inget.
61. Har du någon gång gjort något olagligt som resulterade i att brandkåren fick rycka ut?
Nej, men en dag glömmer jag att släcka rökelsen och brinner inne.
62. Äger du en diskmaskin eller diskar du för hand?
Både och.
63. Är du miljövänlig?
Inte såpass som jag borde vara.
64. Källsorterar du?
Jag försöker.
65. Attraheras du av män med skägg?
Nej. Kvinnor med skägg har däremot sin charm.
67. Brukar du torka håret med hårtork, handduk eller inte alls efter en dusch?
Handduk.
68. Var brukar du handla dina kläder?
Varierandes beroende på säsongen och det mode som är till salu i de olika butikerna.
69. Tycker du att du är snygg?
Jag kan utan överdrift säga att jag är den fulaste jag vet.
70. Micro-pop eller poppa själv?
Micropop, även om jag nu inte äter popcorn över huvud taget i en tid var människor är så taktlösa att de tar med en kartong in på teaterföreställningar.
71. Fredrik Lindström, Henrik Schyffert eller Kristian Luuk?
Jag förstår inte frågan, eller rättare sagt har jag ingen åsikt i den. Jag tycker dock om språkprogram.
72. Vad ska man göra i en dusch?
Tvaga bort smutsen, tvätta sitt gyllene hår.
73. Är du bra på att laga mat?
Nej.
74. Har du några fobier?
Social.
75. Har du några tvångstankar?
Nej.
76. Tycker du att du har fin dialekt?
Nej, jag har dock ingen bred sådan. Talar relativt "rent" med inslag av luleåmål och diverse norrbottniska uttryck.
77. Hångel? 
Nej.
78. Hur märks det på dig att du är öppensinnad?
Det är jag inte, även om jag försöker för min egen överlevnads skull.
79. Hur märker man av din charm?
Det är jag inte, även om jag försöker för min egen överlevnads skull.
80. Var du med i barnens trafikklubb när du var liten?
Nej, men kyrkans barntimme. Dock har jag en vinylskiva med Televinkens vackra sånger, även om jag nu köpte den i åttonde klass under min punkaktiga Televinkenfascination.
81. Vilken har varit den bästa julkalendern genom tiderna?
Jag tyckte om Trolltider, Pelle Svanslös och Jul i Kapernaum då det begav sig. Idag gillar jag inte julkalendrar.
82. Brukar du baka?
Ibland. Jag tycker åtminstone det är en hemskt rolig syssla.
88. Röstade du i det senaste valet?
Det sämsta man kan göra är att slänga bort sin röst.
89. Är du nöjd med ditt liv som det är nu? 
Nädå.
90. Är du mytoman?
Nej. Jag ljuger dock då det passar sammanhanget, men mest för att krydda en annars ganska ointressant story. Jag tenderar att överdriva emellanåt.
91. När hånglade du senast? 
X år sedan. Jag minns inte ens hur man gör, men oj, vad bra jag är på att göra det!
92. När åt du senast?
I går kväll.
93. Vilken låt lyssnade du senast på?
Take the A-Train.
94. Har du sovit i din egen säng inatt?
Nej.
95. Har någon annan sovit i din säng inatt?
Nej.
96. Vad tycker du är fint?
Päls (fuskpäls), 30- och tidigt 40-tal, smycken.
97. Vad tycker du är äckligt?
Luktrapar, mat, graviditet, offentliga förspel.
98. Vem fick du senast sms från?
-
99. Har du pengar på mobilen?
Nej, inga batterier heller.

Jag hatar söndagar

Referat av morgonens bravader. Det känns enbart genant att ens nämna (och i synnerhet att citera sig själv i ett sådant tillstånd), som att jag återigen är femton år gammal och aldrig sett världen utanför dessa grå väggar med min mor som enda problem. Så är det ju inte, men precis som förut, sitter jag kallsvettig med de tyngsta låtarna jag har på denna maskin för att slippa höra hennes klampande fötter och höga mumlande från våningen ovan. Grälet liknar precis de som var som vanligast då, och aldrig önskar jag att jag hade någon att fly till, att uppskattas och få höra tröstande ord av så mycket som i dessa stunder. Någon som kan ta mig från denna verklighet till en annan, och ge mig hopp om en framtid var saker och ting kan sluta upp bättre än så här.

(Överröstandes dammsugaren:)

- Det är ingen jävel som städar i det här huset. Jag får göra allt själv medan vissa andra inte får fingrarna ur arslet! Det ser ut som en jävla svinstia! De där lata jävlarna... gör för fan ingenting. Här får man fan göra allt själv!
- Alltså, vad är ditt problem? Du har för fan utvecklat OCD sedan du skaffade den assistent du inte ens behöver. Du tror på fullt allvar att det behöver skuras tre gånger i veckan! Vad gör hon här när du anser att du måste ställa dig själv och städa halv åtta en söndag?
- Ja, inte fan är hon här för att städa upp efter era arslen!
- Nej, men för att spela Chicago med dig åtta timmar om dagen? Vad tror du egentligen man har personlig assistens för? Att få hjälp med sådant man inte orkar med själv eller att använda som en enda kontakt till yttre världen? Du pratar som om du inte gör annat än städar, men du gör inte ett piss varken då hon är här eller när du är ensam. Du har det betydligt mer förspänt än de flesta i din situation. Det finns så många andra som behöver hjälpen bättre än du. Människor som inte ens kan gå eller tvätta sig själv. Du vill bara ha någon här "i fall" du skulle falla. (Alla kan falla. Du fäller mig dagligen.)

[...]

- Men om du och farsan tror att ni är så jävla kompletta kan ni flytta till en etta och bo i er egen skit. Ni kan ta med gitarren och träningscyklen och ha det så jävla mysigt i er svinstia!
- Varför skulle vi göra det?
- Ja, ni gör ju ändå inte ett jävla skit här hemma. Ni slänger bara en jävla massa saker omkring er hela jävla tiden som jag får plocka rätt på!
- Vad slänger farsan omkring sig? Han arbetar 40 timmar i veckan. Hur kan du ens förvänta dig att han ska ställa sig och storstäda när han kommer hem?
- En jävla massa saker. En jävla massa kläder i sängkammaren.
- Jaha, och det skulle inte du göra? De hänger över en stol! Det är för fan bara dina saker som ligger här.
- Och din jävla låda som står där... och alla grejer du har i trappen. Jag får för fan inte göra annat än att plocka.
- Ja, därför att jag ska ha den i morgon! Eftersom de ligger kvar där är det ganska uppenbart att du inte gör det ändå, så varför klagar du över något du inte ens gör? Du är för fan sjuk.
- Detsamma.
- Är jag sjuk?
- Ja.
- På vad sätt är jag sjuk?
- Många.
- Nämn ett.
- Ja, (censur) till exempel. Blir man så jävla fäst vid en person att man inte kan leva utan den har man fan problem.
- Det där är inte sant, och det hör verkligen inte hit! Det gör mig knappast sjuk. På vad sätt är jag sjuk?
- Ja, har man legat på psyket så är man sjuk i huvudet. Det säger väl sig själv. Varför ligger man annars inne?
- OK...? Jag var där två veckor när jag var 15 - på grund av dig!
- Jag?! Jag har för fan inte gjort ett skit. Vad fan har jag gjort dig, va?
- Vad du sitter och säger just nu är ett ganska utomordentligt exempel. Hur du alltid drar upp mitt psyke och kallar mig sjuk i huvudet fastän jag inte ens är det. Du är för fan inte normal!
- Som om du skulle vara det. Det är bara att kolla på dina jävla armar. Ingen normal jävel gör så där!

Jag går fram till käringen. Käringen börjar sparka mot mig med sina muskellösa stubbar till ben.
- Du rör mig fan inte!
Jag tar ett löst tag grepp om käringens arm, ruskar inte ens om den trots att hon inte förtjänar annat än en slö kniv genom struphuvudet, just för att jag vet hur hon överreagerar.
- Du skall ge fan i att säga så där om mig. Fattar du det? Du ska bara hålla igen din efterblivna käft!
Jag behöver knappt peta i henne innan det ordentliga helvetet brakar lös. Hon vrålar för allt vad livet är värt.
- Stick härifrån! Du har ingenstans att bo! Ut härifrån! Ut! Dra!
- Du tror att du kan ("Ut!") säga vad ("Stick härifrån!") fan du ("Stick!") än behagar ("Ut!") och komma undan ("Ut!") med det, men du ("Ut!") skall ha jävligt ("Ut!") klart för dig ("Dra!") att jag ("Ut!") inte tänker ("Ut!") ta vilken ("Ut!") jävla skit ("Ut!") som helst från ("Dra!") ett patetiskt ("Ut!") jävla ("Ut!") as ("Ut!") som ("Stick!") du.
- Stick härifrån! Flytta för fan!
- Jaha, och var har du tänkt att jag skall bo?
- Det skiter väl jag i bara du sticker. I en jävla lägenhet, rum. Du kanske ska börja jobba för det...
- Jobba för vad?
- För att få en lägenhet i stället bara för att sitta på arslet. Du går ju inte ens och kollar på dem!
- Kollar på dem?! Det är så uppenbart att du inte vet ett dyft vad du snackar om. Du flyttade ihop med en karl när du var 16 och tror att det bara är att be om en lägenhet! Jag står i kö! - Och varför skall jag flytta för detta? Det är du som behandlar mig illa och så fort någon säger ifrån blir du hysterisk. Du kan inte ens erkänna dina egna brister utan börjar genast gapa om hur du tror andra påstår sig vara "kompletta". Är det det enda ord du kan?
- Nej. Jag kan en massa jävla ord. De tror att de är så "bra"!

[...]

- Du kommer inte ens ihåg vad du har sagt eller gjort, utan bara vad andra gjort mot dig, så att du skall kunna agera martyr och få människor att tycka synd om dig. Men det är inte synd om dig. Du är en fullkomlig idiot!
- Jaha, och vem har sagt det? Det är ingen annan som jag pratat med än du som tycker det.
- Vilka andra tycker inte det? Din assistent? Din morsa? Många åsikter där.
- Det är en jävla massa. Grannarna, Eva, Vickan...
- Ja, för de är här dygnet runt och ser hur fan du egentligen är? De hör ingenting annat än de lögner du sprider kring dig för att framställa dig själv som offret i sammanhanget!
- Står det i några papper att jag är idiot kanske?! Har en läkare bekräftat det va?
- Och det står inte i mina papper att jag är sjuk i huvudet, så var fan får du det ifrån?
- Ja, det är bara att du läser din journal. Det står att du är ostabil! Sverige är ett papper...land! Det står vad man är!
- Ja, och nu råkar det vara så att det inte står vilken slampa du är, fru tio aborter innan 18 fyllda, men det är du ju. Så varför står inte det med? Sverige är ett papperland.
- Jag är fan ingen slampa. Du är en jävla slampa!
- Ha! Är jag en slampa? Hur i helvete skulle jag kunna vara det? Jag knullar inte ens?
- Nej, men du har säkert gjort det.
- ... Nej, jag har aldrig knullat. Jag har bara tvingats.
- Jaha, och vad fan anmälde du det inte för då?
- Det hör knappast hit. Det enda som hör hit är vilket as du är, hur du går in för att trakassera mig och trycka på mina ömma punkter, och det är att gå jävligt långt under bältet!
- Och vad fan gör du då? Du har trackat mig varje dag i flera jävla år nu! Kallar mig för en jävla fitta.
- Jag har aldrig trakasserat dig. Det är du som trycker ned mig och jag ger svar på tal. Hur kan du säga att jag är den som gör det? Du är för fan 46 år gammal, men beter dig som en treåring! Nej, de är smartare än du.
- Ja, och du har för fan inte ens vuxit upp. Du går för fan inte ens i skolan. Börja göra något av ditt jävla liv i stället.
- Och det kommer ju verkligen från rätt person i fråga! - Du håller ständigt på att anmärka på att jag "är sjuk", för sådant som hände när jag var 15 och hur jag alltid mått, men själv kan du inte ens ta en enda sanning utan att bli hysterisk och be mig flytta härifrån!

[...]

- Det vore knappast OK om jag gick in på samma områden som du gör.
- Jaa-haa, och vad skulle det vara?
- Ditt döda barn, till exempel. Det som du tog livet av genom att avla fram trots att du visste att du var sjuk!
- Jag visste fan inte att jag var sjuk när jag skaffade er!
- Nej, men när du skaffade henne visste du det mycket väl. Ändå valde ni att knulla till henne trots riskerna.
- Jaha? Och vem ska jag skylla på att jag blev sjuk för då? Min farfars farmor? Kanske skulle de inte skaffat barn heller?!
- Man visste inte ens vad det var, men det gjorde du, och du riskerade ditt barns liv av egoistiska skäl, och du fick vad du förtjänade, för ja, det är ditt fel att hon är död, och hade hon levt idag hade hon antagligen önskat att du var det, precis som dina andra ungar som du bryr dig mindre om någon du inte ens sett ögonen på.
- Det vet du fan ingenting om! Du känner henne inte!
- Nej, och det gör inte du heller.
- Ja, fan då mer än du. Jag har känt henne sparka!
- För det säger ju så mycket om någons person, eller hur?
- Du ska bara hålla käften din jävel! Du ska ge fan i att snacka om något du inte vet ett skit om! Hör du det?! Du vet inte ett skit!
- Exakt. Och ändå tror du att du kan säga vad som helst till andra. - Tror du jag tycker det är roligt när du dagligen anmärker på att jag skulle vara mentalt störd?! Tror du att det är roligt när ens jävla morsa kallar en för ett jävla psykfall, behandlar en som och vill få en att känna sig som ett?! Tror du att jag uppskattar det?
- Ja, när man inte ens sätter dit den som våldtar en kan man ju fan inte vara annat!

De flesta jag omnämnt min mor för har ryggat tillbaka med uppspärrade ögon, men själv har jag ju aldrig upplevt någonting annat, varför jag nöjer mig med höjda bryn och fortsatta djupa suckar. Det känns så bisarrt att detta faktiskt är vad ens liv har kantats av, vecka efter månad efter år, och att jag fortfarande står ut. Ett hem vore kanske nyttigt, men då vet jag, att när jag väl lämnat detta, kommer inte någon som helst hjälp att finnas till hands. Jag kommer att vara helt ensam, men kanske är det bäst med tanke på vad jag (inte) här har. Dock finns inte mycket att göra än att vänta på att hamna först i kön till en billig enrummare. Det är allt jag kan göra vad gäller bostadssituationen just nu, och gud vet hur länge detta dröjer.

Are these boots made for walking?

Nog är det väl ändå för trevligt med fötter så breda att de största skor är för trånga, hälar så höga att man kliver ur vilka pumps som än provas och lika fula att slingback blir alldeles tokigt, för att inte tala om tår så vanställda att peeptoe är otänkbart, men trots svårigheterna vid inhandeln av dessa är de antagligen något av det mest spännande i outfitväg.

Nu är jag inte den som studerar andras skodon; jag lägger inte ens märke till dem förutsatt att det inte är något extremt (i positiv eller negativ bemärkelse). Jag är inte heller den som till vardags tenderar att matcha dessa. Tvärtom, så använder jag samma slitna mormorskängor värda knappt 20 kronor månad efter månad, men köper nya klackar gör jag, och ser dem snarare som statushöjare i skohyllan än faktiskt andvändbara ting, men när värmen nu närmar sig och det finns anledning till att lämna ytterkappan hemma och klä upp sig kan vi väl komma överens om att det enda positiva sommaren medför måste vara den variation som ökar kring användningen av fotprydnader. Jag har många par som behöver gås in.

Gjorde under gårdagen en beställning hos Yves Rocher. Inga mirakelprodukter som dessutom kommer i något stillösa omslag, men de är helt klart värt sina fantastiskt låga priser. Här skall spridas mild cocosdoft med inslag av kakao och vanilj. Till skillnad från med Dessert Beauty's utbud kommer jag tack och lov att dofta naturligt snarare än kemiskt tillverkad karamellblandning. Köpte även delar ur deras serie mot ojämnheter och vidgade porer. Jag har inga större förväntningar, men så är det inte heller några stora summor det rör sig om. Samtliga produkter nedan gick på ynkliga 300 kronor, och då får jag dessutom en ful väska utan extra kostnad att placera mina produkter i. Tummen upp, säger jag!


227027-17


Klockan är 05:10 och det är dags för Ellen DeGeneres Show. Något positivt skall väl ändå komma ur denna insomnia.

The Animal Kingdom

227027-16Kalkonhaka. Sådan har man nu tack vare ens tursamma gener utvecklat. Det charmigaste med mig torde ändå vara att jag har hela djurriket inkluderat i mig; jag har både gamnacke, gristryne, fiskmun, valspäck, hundöron, aphänder, präriehundsben, mullvadsögon och hyenaskratt.

När vi ändå är inne i djurriket kan jag även rekommendera The Animal Kingdom från 1932, som till råga på hade premiär den 28 december samma år - filmens födelsedag!

Jag borde studera, precis som jag lovat mig själv, men i stället för att göra litet åt gången, är jag en sådan som hellre avlägger en hel dag till en viss syssla. Det är fel av mig eftersom det mattar ut mig fullständigt, men att påbörja någonting 23:00, skulle inte ge mig mycket. Det är inga svåra uppgifter jag har, så det är inte det att tankeverksamheten kommer att gå för fullt, det är bara det att jag är så ofantligt less på allt vad skola heter. Jag har slagits med den i så många år nu, och gråtit så många tårar över att jag banat en sådan krokig väg för mig själv. Jag måste muntra upp mig själv just nu, på något vis, för jag orkar inte gråta ännu en natt. Quiz? OK. Ett par stycken.

Första...

Ålder: 20 (i december, jag räknar alltså i år, inte dagar). Skjut mig, snälla skjut mig.

Har du horat på gatan: Enbart i forskningssyfte.

Har du hånglat med en kändis: Den enda "kändisen" som varit inblandad i mina relationer har varit jag själv, så nej. Dessutom, så är hångel inte min kopp te. Jag föredrar svala filmkyssar som behåller läppstiftet var det hör hemma - på läpparna.

Söndagssysselsättning: Som jag klagade över ovan...

Vad har du ätit idag: Bröd.

227027-16Vilka hårfärger har du haft: Föddes mörkbrun, men därefter har jag alltid varit och kommer alltid att vara ett ljushuvud. "The blonde bombshell from the hood" är helt enkelt mitt trademark.

Hur gammal var/kommer du vara när du flyttar hemifrån: Det dröjer ännu något år.

Vad var det senaste du sa: "Runka den ordentligt... men skaka då! (Paus) Ni har gjort detta förr ser jag." då jag bad min far om hjälp att vända en kakform.

Vem vet mest om dig: Jag önskar att jag kunde säga min syster, men det är mycket hon inte känner till. Jag kan inte påstå att någon vet speciellt mycket om mig. Tragiskt nog, får man väl påstå.

Vad gör du när du inte kan sova: Jag tittar på TV:n.

Ångrar du något: Ja, i synnerhet sådant jag aldrig gjorde.

Vad ska du göra i helgen: Helgen är förbi. Jag hoppas att jag kan umgås med Moa nästkommande helg och hitta på något. Kanske dricka vin i Norra Hamn?

Blir du ofta kär: Nej.

Vem är fulast: Jag, och jag menar det verkligen. 

Vem hoppas du ska dö: Ingen nämnd, ingen glömd.

Vad är det finaste du vet: Djur, natur, exotiska miljöer.

Beroende av: Bekräftelse, besattheter.

Senaste låt du hörde: "Candyman" med Christina Aguilera. Jag vet att jag är konservativ, men gillar inte riktigt det att hon blandar decennier hej vilt som om hon inte kunde skilja dem åt. Jag som samplar The Andrew Sisters och Twin Peaks i våldsam rap bör förvisso kanske inte säga så mycket om den saken.

Snyggast idag: Den kaka min far så hjälpsamt runkade loss.

Brukar du komma i tid: Jag är alltid minst +5 minuter tidig.

Vad hade du i din mun senast: En sked.

Kan du laga mat: No, no, no. I truly need a master cock. (Ursäkta den dåliga engelskan, främmande språk är inte min starka sida.)

Vad tycker du om fötter: Praktiska om man skall promenera, slåss eller fly.

När och varför grät du senast: I natt.

Var det pinsamt att svara på det: Nejdå, bara jobbigt att tänka på.

DEN SISTA SOM DU...
Saknade: Saknar inte någon, utan något.
Drack med: Ensam.
SMSade: Har ingen att sms:a vilket är lika bra. Inget såpass kort meddelande är värt 1,50. Möjligtvis om man förlorat fötterna under flykt.
Kramade: Kylskåpsdörren.
Längtade efter: Något; lycka.
Beundrade: Samtliga människor med talang.
Drack kaffe med: Dricker inte kaffe. Nöjer mig med att brygga det.
Var lugn med: Min spinnande dotter.
Tappade: Jag har faktiskt aldrig tappat någon. Har ni? 
Behandlade fel: Ett flertal vars namn knappast är känt eller ens relevant. Kanske minns jag dem inte ens.
Kränkte: Jag kränker inte andra såvida de inte verkligen gjort sig förtjänt av detta.
Bråkade illa med: Min syster.
Grät över: Även detta namn är fullkomligt irrelevant.
Älskade: Den senaste jag älskade? Jag brukar inte älska någon ibland, det är en bestående känsla.
Hatade: Se fråga "Vem hoppas du ska dö?".
Drömde om: Även detta namn är fullkomligt irrelevant.
Önskade all olycka: Se fråga "Vem hoppas du ska dö?".
Önskade all lycka: Mig själv. Det må låta egocentriskt, men jag behöver det.

Vad heter du?
Cécilia H. V. Söderbergh. (Lägg det på minnet ty ni kommer få höra det igen.)

Vilket är ditt bästa köp?
Jag har gjort ett par sådana. Jag tycker mycket om min a-linjeformade kappa leopardkappa (som inte är min stil, men fortfarande hemskt söt), min svarta snedskurna klänning samt mina 40-talsinspirerade skoletter, som kostade 200, 111 respektive 280 kronor.

Vad är din sämsta egenskap?
Jag lider av enorm prestationsångest, har svårt att vidbehålla fokus, är sjukligt rastlös och ärligt talat ganska gapig av mig.

Har du tvångstankar?
Inte direkt, men jag känner en hel del tvång inom mig.

Vad tycker du om din tandläkare?
Har ingen.

Vad skulle du aldrig sätta på dig?
Bikini (orsak är väl uppenbart), halterneck (just för att jag ser för jävlig ut i detta), helvit klädsel (blir tomatröd och får därför lämna vita glamourösa fodral åt de med jämnare hy) eller byxor i annan färg än svart. Helst använder jag inte byxor alls utöver mjukisbyxor då jag känner mig tillräckligt säker för det. Det händer väl sisådär två gånger om året, då jag går till COOP för att köpa tuggummi.

Är du mobbad?
Mobbad ute, mobbad inne, mobbad av solen, mobbad i sinnet.

Är du trendmedveten?
Nej, men stilmedveten.

Brukar du ragga på krogen?
Absolut inte.

Tycker du om att bli bjuden på drinkar?
Oja. Inte för att det har skett.

Har du gjort något olagligt?
Ja.

Brukar folk vara oförskämda mot dig på krogen?
Pratar inte med människor på krogen, så antagligen inte (bortsett från vakterna, som alltid är lika otrevliga och käftsmällsförtjänande, då).

Vad tycker du är kul?
Att avnjuta en god drink, agera medpassagerare i snabba fordon (vilken lirare!), införskaffa än fler accessoarer och antika fynd, rollspel (nej, inte lajv, rollspel), samt känna små korta stunder av den glädje man aldrig någonsin lyckas uppnå i verkligheten.

Vad uppskattar du?
Att bli uppskattad och lyssnad på.

Tycker du att du är tjock?
Ja, men så är jag faktiskt det också och har med undantag för tre år alltid varit.

Hur känner du dig just nu?
Ledsen.

Andra...

1: bästa årstiden?:
Höst.
2: har du sett en levande elefant, om ja. När?:
Nej.
3: Radio rix eller p3?:
P2.
4: hejar du på Sverige när de spelar fotboll?:
Aldrig någonsin. Jag ogillar detta land starkt och hejar alltid på det andra laget oavsett vilket.
5: Är sport för töntar?: 
En sådan förlegad tanke. Jag avundas de som utövar någon, att titta på däremot, är inte något jag önskar göra.
6: Har du gråtit de senaste fem veckorna?:
Ja.
7: Tycker du om att vara full?:
Ja.
8: Vad händer i sommar?:
Denna fråga har redan varit uppe i min blogg. Jag tror alla vet att inget kommer ske.
9: När tror du att du känner riktig lycka nästa gång?:
Jag hoppas att jag kommer få uppleva det någon gång, men här tar jag hårt i närmaste trä.
10: Är gävle jobbigt?:
Jag tycker om Gävle. Åtminstone de sex gånger jag passerat med tåg.
11: Har du testat andra berusningsmedel än alkhol och maruijana?:
Ja.
12: Mäsk eller folköl?
Ingetdera.
13: Gillar du svenska kyrkan?:
Det kan jag inte påstå, men det betyder inte att jag ogillar den. Jag älskar och besöker gärna religiösa byggnader, men anser också att var och en skall få utöva sin tro på så sätt, i vilka församlingar de än önskar och ta till sig vad som känns rätt för dem, precis som jag önskar få leva ut min tro privat utan att behöva ifrågasättas för det. Jag tror på acceptans och motsätter mig därför missionsarbete (som enbart gör mig sårad) starkt.
14: Är du fräsch just nu?
Nej, men i morgon hoppas jag på att vara det.
15: Gillar du att prata i telefon?:
Nej. Jag har alltid haft telefonskräck. 
16: Är du rastlös?:
Ja.
17: Vad är det bästa med Sverige?:
Jag kan tyvärr inte komma på någonting.
18: Fördelar och nackdelar med USA?:
Fördelarna: Mångfalden, miljön och kulturen.
Nackdel: Den utbredda högerpolitiken samt den grava informationsbrist som råder för underklassen, som hör ihop med det förstnämnda.
19: Gillar du badhus?:
Nej.
20: Fredrik och Filip, är de roliga eller töntar?:
F&F = Extremtöntar, vilket är vad som gör dem småroliga. Jag skrattar för övrigt mer åt/med töntar än smart humor, just för att den är mer hysterisk och oseriös. Det kan behövas för att lätta upp stämningen, och jag älskar att känna mig härligt opretentiös.
21: Borde porr förbjudas?:
Jag tror inte på förbud, men jag finner det smaklöst. Jag ställer mig emot det och anser att människors liberala inställning till detta måste förändras då vi matas med sex från ensiffrig ålder. Detta är enbart tragiskt; precis som om barnen inte skulle lära känna till detta område förr eller senare ändå.
22: Gillar du att vara med på kort?:
Nej. Jag låter ingen annan än jag själv fotografer mig.
23: Drömmer du om att bli känd?:
Berömmelse är vägen till min glädje i livet.
24: Skulle du ha sex i Big Brother-huset?:
Tja, jag är varken intresserad av dokusåpor eller sex, så mitt svar blir ganska tveklöst nej.
25: Vem blir Sveriges nästa statsminister?:
Det måste bli Sahlin. Alliansen klarar omöjligt tre år till.
26: Kan man se på någon om den är homosexuell?:
Det är relativt lätt att tyda, ja. Antar att jag utvecklat en gaydar med åren.
27: Vad vill du göra med ditt liv?:
Ägna mig åt det jag brinner för.
28: Är tandläkarbesök obehagligt?:
Nej, tvärtom, men allt för dyrt. Hade besöken varit billiga hade jag nog sprungit där för jämnan.
29: Har du körkort?: 
Nej.
30: Var Sovjet bra?:
Nej.
31: Minns du när Palme blev mördad?:
Nej.
32: Badade du i somras?:
Nej.
33: Litar du på telefonmarknaden?:
Nej.
34: Hur kul är internet, 1-10?:
Internet är inte kul för fem öre, men dessvärre ett dödande tidsfördriv/fördärv.
35: Borde vem som helst få skaffa hund?:
Nej.
36: Har du gått på vasaskolan?:
Nej, men jag har promenerat förbi den ett par gånger.
37: Isåfall. Bar du ofta randigt?:
- Humor?
38: Har du råkat ut för någon allvarlig olycka?:
- Det kommer nog skall ni se.
39: Gillar du kyckling?:
- Nej, men kycklingar.
40: Vem är Sveriges bästa idrottsman/kvinna?:
- Vad?

Keep on dreaming

Att man inte skall handla kläder under planerad viktförändring är väl knappast någon nyhet, men trots det kan jag inte dra mig från att lägga plagg efter plagg i varukorgen, både de som kommer att vara för stora och de jag inte kommer att komma i förrän om sisådär ett år. Jag vet med mig att över 60% av det jag köper inte kommer att tas fram ur garderoben, eller ens ur sin påse för att hängas upp i den, då jag så sällan vistas ute, men när känslan av att hålla ett fabriksdoftande plagg i sina armar, är så överväldigande, kan man knappast klandra begäret. Och skulle kläderna inte sitta lika bra på en själv som på de långbenta modellerna, kan man alltid sälja dem vidare till bättre behövande, och på så sätt få igen sina slantar till någonting nytt! 

Nu har jag, i alla fall, beslutat att hålla mig till den visdom jag inledde med, och ägnar fram till och med nått delmål mig åt att sukta efter fräsiga accessoarer och fantisera vilt om dessa, deltagandes i diverse sommarsammanhang endast de bästa får erfara.

227027-13

Mången formulär

1. Vad är du sugen på just nu?
En riktigt stor portion lyxig glass och en grann, isfylld drink på sidan om, samt någon att dela denna upplevelse med.

2. Vad ska du göra i sommar?
Antagligen ingenting som jag inte gör den resterande tiden av året, men jag hoppas på tillräckligt många utgångar för att hinna visa upp de plagg jag skaffat inför årstiden. Annars kan man tycka att det skett många onödiga inköp, vilket det förvisso redan har.

3. Vad ska du göra imorgon?
Studera. Jag har lovat mig själv att inte bryta mitt löfte än en gång.

4. Största fördomen folk har om dig?
Att jag skulle vara; 1) arrogant 2) gladlynt och positiv 3) dum 4) obeläst och lat. Det sistnämnda kommer då från de elever jag emellanåt konvenserar med, som anser att avhoppad skolgång är synonymt med dessa egenskaper. Positiviteten är uppkommen ur det faktum att jag emellanåt tenderar att vara överdrivet energisk, men varför det dras paralleller mellan detta vet jag inte. "Dumheten" är egentligen bara en oroväckande tankspriddhet. (Tänka sig vad svårt det skall vara att lära känna någon!)

5. Beskriv din far med 3 ord:
Spelberoende, helgalkoholist, duschonanist.

6. Vad heter dina syskon?
Sandra/Sany.

7. Är du lik dina syskon?
Vissa säger det, men knappast överdrivet mycket. Vi var betydligt mer lika innan jag odlade kalkonhaka och hon blev bohem.

8. På vilket ställe betalade du senast inträde?
På Färjan för tre veckor sedan. Där kan vi tala om bortkastade pengar (lokalen lämnades efter en timme).

9. Vilken/vilka böcker läser du just nu?
Jag läser i princip aldrig böcker. Koncentrationssvårigheter har sina följder.

10. Tycker du att åldern har nån betydelse?
Med åren kommer erfarenheter och genom dessa utveckling och mognad.

11. Vad heter din katt?
Daisy Margaretha.

12. Vad tänder du på?
Vältränade armar, vapen, rap, fyndighet/humor, inre lugn kombinerat med temperament (ingen gillar sinnesslöa), (äkta) mörkt och/eller lockigt hår, fylliga läppar, självsäkerhet, politisk medvetenhet, andlighet, avhållsamhet, elegans och kreativitet. Givetvis kombinerat. Jag är inte den som är lättimponerad.

13. Vad ska man göra för att du ska bli intresserad?
Som sagt; en kombination av ovanstående vore något. Kavla upp ärmarna, dra en revolver, dra en opromiskuös aggressiv rap och tro att det är bra, samtidigt som ni vickar litet tjusigt på händerna.

14. Har du varit hos en psykolog?
Många gånger.

15. Om ja, varför?
Därför att jag fortfarande hoppades på att det skulle vara till min nytta. Det var det inte.

16. När bör man läggas in på mentalsjukhus?
När man anser att "Lustgården" är ett faktiskt bra program, att TV6 är en ball kanal och använder sig av kvällspressarna som "tillförlitliga källor", anser jag är en ganska bra måttstock.

17. Vad tycker du om?
Shopping, att fylla min tillvaro med materiella ting jag egentligen inte behöver.

18. Vad använder du för uttryck?
"Oy!"

19. Vad har du för färg på naglarna?
Ofärgade.

20. Ditt hår då?
Askblont.

21. Vad har du i din handväska idag?
Idag skiljer sig inte mycket från annars, då allt ligger kvar och väntar på mig. Cigarettpaket, tändare, plånbok, busskort, läppstift, mp3-spelare, kompaktkamera.

22. Vad ser du fram emot?
Ingenting.

23. Säger du kåt eller upphetsad?
Kåt. Upphetsad är ett ickesexuellt tillstånd (och bör inte förknippas med något annat än hänfördhet).

24. Favorittidning?
Jag läser så sällan tidningar, men Illustrerad Vetenskap brukar vara spännande (så länge det inte involverar allt för mycket teknik jag ändå inte förstår mig på). Annars tycker jag om de äldre årgångarna av Husmodern och Filmjournalen.

25. Vad ska du göra nu?
Fortsätta på ett andra frågeformulär. Vad trodde ni?

Fortsättning på ett andra frågeformulär:

Höger- eller vänsterhänt:
Vänsterhänt.

Humör just nu:
Hemskt less, sårad och besviken (i synnerhet på mig själv över det att jag låter andra göra mig besviken).

Favoritgodis:
Jag älskar Exotic Snacks dragerade godis: Cocostoppar, mjölkchokladdragérade bananchips (ja, ni läste rätt - banan!), müslitoppar och Cornflakes chokladmix. Jag skulle utan tvekan kunna äta två kilo utan stopp, men det är sällan man har råd med mer än två hekto.

Är det nåt du absolut inte äter:
Mycket, men eftersom jag är vegetarian får jag väl inflika att jag inte äter kött heller.

Kläder just nu:
Svart långt linne, underkläder och mössa i samma färg + marinblå filt. Stylish!

Musik just nu:
07 - Duke Ellington - Take The A-Train

Höstplaner:
Jag kommer att lägga till något ämne till mitt schema, vilket känns otroligt skönt att äntligen få göra.

Saft eller alkohol:
Alkohol. Dricker inte saft, bortsett från Fun Light's Wild Berries (yum!).

Hur många kuddar sover du med:
I morse vaknade jag utan någon kudde alls. Vanligtvis somnar jag med två soffkuddar.

Favoritväder:
Jag föredrar mulna dagar.

Spelar du nåt instrument:
(Här hörs ett uppgivet stön) Nej. Jag är deprimerande omusikalisk vilket har gjort mig bitter och ointresserad av allt som kallas musik. När jag var liten började jag att spela trummor, men slutade precis då det började gå framåt, och idag kan jag inte ens "Ulla-Bella".

Morgon- eller nattmänniska:
Nattmänniska.

Sparare eller slösare:
Sparare med grava slösartendenser.

Kommer du ihåg din första kärlek:
Nej. (Eftersom det slutade som det gjorde var det uppenbarligen inte kärlek det handlade om.)

Tror du på mirakel:
Nej. Det vi ser som mirakel är egentligen bara ödets väg.

Hur många barn vill du ha när du blir stor:
Se; http://www.vhemt.org.

Bio eller promenad:
Promenad.

Stjärntecken:
Stenbocken.

Rädd för insekter:
Nej, men jag kan inte påstå att jag tycker om dem.

Största svaghet:
Jag ältar.

Det här är jag bra på:
Att älta?

Chips, morötter eller godis:
Godis.

Pizza eller hamburgare:
Pizza (i lagoma mängder), men helst ingetdera.

Skriver du dagbok:
Ytterst sällan.

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig:
Piercing ser bra ut på de som besitter rätt utseende, men är inte alls min grej då jag föredrar stilrenhet. Jag har länge haft planer på att tatuera mig, men vet inte hur typsnittet på det planerade motivet skall se ut, eller hur det skall lägga sig.

Stökigt eller välstädat:
Välstädat. Inte här, dock.

Är du rädd för blod:
Vilken ironi det hade varit om jag varit det. Jag drömde till och med om en framtid som obducent som barn, näst efter dödgrävare. Jag var en morbid flicka.

Saltar du på maten:
Inte ens då det ingår i receptet. Jag tycker inte om salt. (Svartpeppar, däremot!)

Gillar du att sjunga:
Nej, ve och fasa (men jag rappar lågmält i min ensamhet).

Anser du att du är stark:
Åh, Gud, nej. Jag är pinsamt hjälplös rent fysiskt, även om jag nu försöker framställa det som att jag faktiskt inte har några problem alls med att bära den där kassen.

Brukar du sola:
Nej. Jag kan inte med stark sol och hetta. Jag blir på dåligt humör och min hud, ja, den är rynkig nog som den är.

Vad gör du om du får hicka:
Hickar?

Kaffe, te eller inget:
Ingetdera, tack ändå.

Har du en besatthet:
Jag lever för mina besattheter. Jag skulle dock aldrig avslöja detta för en ny bekantskap eftersom man ofta blir sedd som något skrämmande då.

Färg du hatar:
Överlag; orange + turkos. Då talar jag i synnerhet för vad gäller kläder och inredning. Jag tycker om ljusblå hav och orange grapefrukt.

Så får du motion:
Träningscyklen är min vän.

Om du var en blomma:
Ros. Användbar, grann och mytomspunnen med vassa törnen.

Det dyraste du äger:
Min digitala systemkamera som jag låter ligga utan linsskydd i det fria.

Första frågan du ställer till ny bekantskap:
"Vad vill ni?" Så taktfull är jag.

Samlar på:

Hattar, nederlag.

Underskattad grönsak:

Gurka.

Lyx är:

Oberoende, en för mig förutsättning för den sanna lyckan.

Du gör med 100 upphittade kronor:

Gömmer noga för att sedan glömma var.

När är man vuxen:
När man tvingas ta fullt ansvar över sitt eget liv. 

Ditt livs aha-upplevelse:
Varför nöja sig med ett livs aha-upplevelse när Astro hos Astrid ger en flera nya vid varje besök?

Stop staring!

Daddyos är med tanke på priserna bokstavligen en guldgruva; fullspäckad med dyrgripar! 800 kronor för en replika, vad sägs om det? Kanske är det bara jag som lider av krass verklighetsuppfattning, men någon fyndhörna är det ju inte riktigt. Förstås beror det på vad man prioriterar; för ett märkesplagg är detta småpotatis. Hur som haver, talar vi om minst sagt underbara kreationer. Snålvattnet fortsätter att rinna. 

Butiken inriktar sig i första hand på 50-talets mode, men här finns också flera 30-/40-talsdräkter man omöjligt kan motstå. Låtom er förföras!

 

Tidigare i våras upptäckte jag en (såklart - redigt med tull skall det vara!) amerikansk sida som sålde begagnade huvudbonader billigt (samtliga på bilderna nedan har dock redan blivit överlämnade till en idag mycket lycklig individ), och än en gång började det att forsa längs mungiporna. Jag skulle utan tvekan gå ut i enbart morgonrock, bara jag fick bära en av dessa (inte för att jag inte har blivit sedd i de mest underliga utstyrslar förut), för det är så sant som det är sagt, att hatten gör människan.

227027-12227027-11227027-10227027-9227027-8227027-7

Heartsick lovar nya tag

227027-6

En ny blogg är skapad, denna gång med syfte att enbart fungera som ett rent tidsfördriv för egen del. Jag kommer ogenerat att blanda diverse fantasilösa frågeformulär och citat med önskelistor och tillbakablickar från den goda tiden vi alla önskar att vi tillhörde, och tro mig, sådana finns det en hel hop av hos en förbittrad nostalgiker. Tack för mig. Fridens liljor vare med er! Er högst tillgivna Cecilia Hedvig Viola, eller om ni så vill; endast Lola.
RSS 2.0