Havre har mitt hjärta

image348

Normalt går man ner i vikt då man är sjuk. Man har all chans i världen att skärpa till sig efter de där kilona man råkade skaffa under helgen som gjort att kjolens foder spruckit, men jag har aldrig varit normal och sjukbakar havrebollar två kvällar i rad och äter utan vetskap om dess egentliga smak för den luftiga, mjuka konsistensens skull. Havrebollar är för chokladbollar vad cupcakes är för muffins.

6 dl havregryn

5 msk O'boy

1/2 dl kokos

1/2 msk vaniljsocker

1 ¾ dl strösocker

200 g margarin

¾ dl mjölk

Mät upp alla torra ingredienser i matberedarskålen med kniven i. Kör 30 sekunder. Tillsätt margarin och mjölk.
Kör tills allt blandats till en smet. Ställ kallt 30-60 min. Forma smeten till bollar, rulla i kokos.

(Lika bra om inte bäst fungerar det för kokos- och chokladälskare att halvera receptet på samtliga ingredienser utom just kokos och O'boy. Det blir nog så mycket smet ändå. Det fungerar även att använda vanlig mixer för den som inte orkar dra fram en hel matberedare, men häll inte ned mjölk och margarin i den, utan de torra ingredienserna i en skål och rör där till en smet för hand.)


Kommentarer
Postat av: deserie [skithädisk] som en sårad hjort

GUD VAD GOTT :9

2008-03-01 @ 00:38:38
Postat av: Cec

Skulle man låta bli att mixa kokosen och spara den till mjölken och margarinet för att sedan rulla bollarna i smält choklad vet vi ju vilken underbar godbit vi har framför oss.

2008-03-01 @ 00:51:44
URL: http://heartsick.blogg.se
Postat av: The City

Mums säger jag bara! :)

2008-03-01 @ 23:24:20
URL: http://thecity.blogg.se

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0