Äntligen, Kate!


Efter att ha varit den enda i historien med fem oscarsnomineringar innan 32, fick Kate Winslet efter den sjätte sin efterlängtade statyett för bästa kvinnliga huvudroll i dramat The Reader. Tidigare i år tilldelades hon två Golden Globes (och gav ett rörande, minst sagt oförberett tal) varav en för den roll i The Reader som från början var given åt Nicole Kidman. (Det är första gången jag kan säga att jag är glad över att någon gick och blev gravid.)

Journalisten Ron Rosenbaum menar däremot att detta är den sämsta filmen om förintelsen som någonsin gjorts då den sympatiserar för mycket med Winslets karaktär. Den har även sågats på andra håll. Dålig eller ej; det är ingen tvekan om att Kate är en av vår tids bästa skådespelerskor! Den här gången fick hon vad hon förtjänade, och som hängiven beundrare sedan elva år kan jag bara säga: Äntligen!


The Reader är Stephen Daldrys (Timmarna) filmatisering av romanen med samma namn av Bernard Schlink. När den 15-årige pojken Michael Berg en dag insjuknar på väg till skolan räddas han av den äldre kvinnan Hanna. De förälskar sig och inleder en passionerad affär fram till den dag Hanna plötsligt försvinner. Åtta år senare är Michael en ung juridikstuderande som iakttar pågående krigsförbrytarrättegångar mot nazisterna och återser sin forna älskarinna, under mycket annorlunda omständigheter. Hanna står anklagad för ett fruktansvärt brott. Michael inser gradvis att hans ungdoms kärlek döljer en hemlighet, som hon anser vara mer skamlig än mord.

Kommentarer
Postat av: Mia

Tack för resumén av filmen, först nu inser jag vilken bok den är baserad på...! Jag läste boken för några år sedan och fick kämpa för att ta mig igenom den. Det var onekligen en av de sämre böcker jag läst. Så det ska bli riktigt kul att se den som film! Jag gillar både Kate Winslet och Stephen Daldry så det finns en chans att filmen är tusen gånger bättre än boken (för en gångs skull).Och det var verkligen hög tid att Kate fick en oscar! Jag menar, Little children, Eternal sunshine of the spotless mind, The life of David Gale och så vidare...

2009-02-23 @ 13:58:24
URL: http://cyndamoore.wordpress.com/
Postat av: Erika

Hon är värkligen duktig! Gillar henne starkt.

Sv: ja, jag känner igen mig där.. :P

2009-02-23 @ 21:41:24
URL: http://enerikaz.blogg.se/
Postat av: Anna

Som sagt, äntligen! Det är hon verkligen värd. Hon är en lysande skådespelerska och verkar vara en väldigt jordnära och ödmjuk person. Hon är en av mina favoriter också.

Såg filmen igår, den var jättebra och skådespelarna gjorde ett bra jobb. Förstår inte alls varför den blivit så sågad...

2009-02-24 @ 10:38:29
URL: http://luella.blogg.se/
Postat av: Fatma

Kate's tal var gulligt ^^

2009-02-24 @ 13:43:03
URL: http://fatmas.blogg.se/
Postat av: Lollo

vad roligt för henne!

2009-02-25 @ 20:32:35
URL: http://confessionsbyme.blogg.se/
Postat av: Leia

Tycker verkligen att Kate var värd en oscar. :D

2009-02-25 @ 23:20:23
URL: http://onlyforever.blogg.se/
Postat av: queenpeach

haller med dig helt, Antligen! ha en bra torsdag, sjalv sitter jag pa jobbet i bangkok och ar nagot varm..

2009-02-26 @ 05:06:16
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Tjelsi

Oh, det var hon värd, hon är en fantastisk skådespelerska! ^_^

2009-02-26 @ 13:45:02
URL: http://tjelsi.com
Postat av: Anonym

haha ja visst va det kul, skrattade halva dagen på jobbet igår:p

2009-02-26 @ 19:44:28
URL: http://KarinOlofsson.se
Postat av: Elin

Jag saknar dina uppdateringar! Go, go, go.

2009-02-27 @ 21:55:46
URL: http://elinmauno.blogg.se/

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0