Det här går inte bra

Jag åt ingenting torsdag eller fredag, så i lördags var och "handlade", vilket alltid är ett helvete då jag inte kan tilllaga något vettigt. Jag känner mig handikappad och förstår inte hur man får ihop de diverse ingridienserna i konserverna till en ätbar middag, så en 200 grams mjölkchoklad om dagen blev helgens näringsintag. Och idag har jag druckit en vidrig smoothie gjord på jordgubbar (skulle ha hållit mig till hallon). Jag har knäckebröd och cottage cheese hemma som jag skulle kunna ta, men samtidigt som magen kurrar gör tanken på det mig illamående och trött (kanske är det därför jag låter allt gå och inte orkar studera, trots att jag bara har en ynklig månad på mig ifall jag vill behålla mina CSN-pengar). Dessutom vet jag att när jag väl börjar äta, så kommer jag bara att vilja ha mer!

I kväll är det kranmöte på något café i stan, men jag har varken tid eller ork att gå. Precis som jag varken har lust eller ork att träna. Mitt huvud är på bristningsgränsen och jag blir gråtfärdig av att tänka på att jag suttit vaken hela dagen, men inte lyft så mycket som en lillfingernagel. Jag hade lika gärna kunnat ligga kvar och varit utvilad nu, gått ut med soporna eller läst kapitlen i samhällskunskapen som jag har omprov i på fredag. Eller, för all del, skriva om det där Lissabonfördraget som jag inte kom någon vart med i helgen heller!

Att jag utöver detta skall ha gjort ett temaarbete(!), två nyhetsuppgifter samt läsa 100 poäng programhantering innan juni (samtidigt som spanskan och datorkunskapen) är i sig något som totalförlamar. Det här går inte bra.

Kommentarer
Postat av: EmmaAmelie

Du måste verkligen sätta igång och äta!

Det spelar ju ingen roll om du går ned i vikt om resten av livet måste stå på stand by för det.

Köp hem ett paket yoghurt + müsli eller ngt + frukt. Funkar i alla lägen.

Eller typ köp hem lite halloumi och stek till en sallad (eller mozarella, och ät den som den är!).Det är en destruktiv spiral det där, och det kommer vara lika jobbigt att börja äta när du än gör det, suget efter massvis med mat är oundvikligt då man svälter långa perioder.

Kroppen lär suga åt sig allt den kan ett par dagar, men sen stannar det och så är det bara att hålla fast vid bra vanor ett tag och så vänder det igen.

Det är svårt men det är värt det.

Du fixar det.

2009-05-04 @ 19:05:01
URL: http://emmaliine.blogspot.com
Postat av: Josefine

Du får börja hänga runt på nyttiga matbloggar och sånt. Kanske inte det roligaste men det bästa för din kropp i alla fall. En chokladkaka om dagen blir man ju varken speciellt mätt eller pigg på.Lär dig några enkla basrecept så kan du äta dem ofta.

2009-05-04 @ 19:14:40
URL: http://matchesyoureyes.blogspot.com
Postat av: anna

kom till mig så ska jag laga mat åt dig :)

2009-05-07 @ 14:11:06
URL: http://wargaflicka.se

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0