Är Stylesearch rätt ställe att länka till skönhetskliniker?Stylesearch är en ypperlig sida om man är intresserad av att höra flickor och unga kvinnor berätta om sina hissar och dissar vad gäller mascarainköp, misslyckade hemmablekningar och hudvårdsprodukter. Det är ett faktum att merparten av medlemmarna är ungdomar, varav de flesta lider av komplex i olika grader - många mer eller mindre skriker efter hjälp i sin strävan på det perfekta utseendet. Inlägget ovan är ett finfint exempel på detta. (Tryck här om du har svårt att läsa vad som står.)

Flickan ovan räknar upp fel på fel i hennes utseende, och menar att en operation är enda utvägen, och inläggen i stil med dessa flödar på forumet. Att Stylesearch trots sin målgrupp (kanske menar de att målgruppen äldre? - det förändrar dock inte faktumet att det inte är en äldre majoritet som dominerar diskussionsforumen, eller att många som spenderar sin tid sökandes i skönhetsforum är sårbara vad gäller sitt yttre, oavsett om de är 18 eller 28) accepterar en specialistklinik för kosmetiska, terapeutiska och estetiska behandlingar under sina partnerannonser är vansinne.

Kanske överreagerar jag som viger ett inlägg åt detta - det är inte direkt så att de uppmuntrat någon att lägga sig under kniven, och jag vänder mig inte emot förbättring av sitt utseende oavsett metod (jag kommer med största sannolikhet själv att genomgå det i framtiden bara ekonomin tillåter). Dock vänder jag mig strängt emot att göra reklam för kliniker som har som mål att förbättra människors utseenden - i synnerhet på en sida som riktar sig till ungdomar och unga vuxna. Att ta bort missprydande fläckar med laser är inte detsamma som att köpa sig en ny underlagskräm man tvättar bort innan läggdags. Båda verkar harmlöst, men skillnad är det.

Att genomgå en stor eller liten behandling skall vara ett personligt beslut; det är inte meningen att förslaget skall slängas rätt upp i ansiktet på någon som kanske skulle behöva en hand på axeln framför en tandblekning. Det är nämligen ofta så den onda cirkeln börjar i vårt civiliserade och åh så ytliga samhälle: Många bäckar små bildar en stor å. Att se vad något så litet tillfälligt kan göra för ens självkänsla får en att vilja genomgå allt fler behandlingar, som i värsta fall kan sluta i ett beroende, och beroenden bottnar alltid i samma källa - oavsett om det handlar om små eller stora skönhetsingrepp, socker eller kokain, sex eller nikotin. Det handlar om Kicken (och jag menar inte den Carola syndat grovt med).

Kommentarer
Postat av: jessica

Bra kommenterat kunde ej gjort det bättre jag tycker att det är fel för övrigt så debiterar stylesearhs vid all otillåten reklam läs användarevillkoren där:)

2011-02-02 @ 07:25:15
URL: http://www.fjortisblogg.se/JESSICA

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0