Haggan goes rödvinsromantiker


Flertalet studier har kunnat se ett samband mellan vinpimplande och långa liv. Jag har därför bestämt mig för att börja dricka ett glas om dagen - allt för hälsan, förstås. (Den välbehövliga rofylldheten blir bara ett plus i kanten och lön för den enorma möda det är att få ner det.) Jag är en drinkmänniska rakt igenom och kan inte ens ta en klunk utan att det redan förvridna ansiktet förvrids ytterligare till ett russin, men vad gör man inte i ett desperat försök till att förlänga livet med ett par år? Hjärtat behöver sitt och kanske litet rött är just vad som fattas i min torra vardag.

Så nu får ni vinkännare ge er till känna och rekommendera ett "lättdrucket nybörjarvin" som går att hitta i Bolagets "Upp till 69 kronor"-hyllor. I morgon börjar jakten på det påstådda livselixiret och jag är tacksam för  tips. Kanske evigt tacksam till och med, om det visar sig fungera så bra som det påstås. Nu: En värktablett (OK, två).

Kommentarer
Postat av: Tuss

Jag dricker knappt rödvin så jag har ingen koll whatsoever. Men! Har lyckas dricka rött Ecologica en gång och det var okej, så det kan jag kanske rekommendera ändå.

En annan okej sort är Viña Maipo Carmenère som jag fick av en kompis. Jag drack, blev full och gjorde succé. Kostar 59 så jag har tydligen billig smak. Prova!

2010-02-21 @ 18:32:57
URL: http://omkring.wordpress.com
Postat av: Cecilia

Tuss: Tack för tipsen (jag förstår varför du ej dricker rödvin, haha). Att göra succé är ju aldrig fel, om än den görs ensam hemma i badkaret. ;)

2010-02-21 @ 20:27:16
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: pernilla

Även jag kan rekommendera Ecologica. Närmare bestämt den här sorten: http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=6512Jag brukade en gång i tiden avsky rödvin, men blev genom provsmakandet av detta vin en aning förförd (av vinet alltså. inga snuskigheter) och övervunnen på den mörka sidan.Något som jag brukar gå efter när jag letar efter rödvin är att det ska vara ganska sött. För mig är torrt rödvin egentligen mest en sur upplevelse som framkallar det där russinansiktet.Sött rödvin for the win. Hoppas du hittar något som faller dig i smaken. :)

2010-02-21 @ 20:57:34
Postat av: Cecilia

Pernilla: "Bärig doft med inslag av blåbär, vanilj och lakritsrot" låter som något jag kan tänka mig, men det är verkligen en riktig djungel för den oinvigde där ute! Har förstått att torra viner är något att hålla sig borta från, då är jag hellre utan och dör ett par år tidigare. Det närmaste jag kommit vin jag gillat (i.e. kunnat dricka utan större problem) är Åkessons mousserande med smak av smultron och godis. Smakade även ett okänt körsbärsvin en gång som var fruktansvärt sött, och helt OK. ;)

2010-02-21 @ 21:07:53
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: jennifer

ska vi följa varandra på bloglovin?:)

2010-02-21 @ 22:50:19
URL: http://inteklokihuvudet.blogg.se/
Postat av: sofia

är ingen vindrickare, men det mesta går ner så att säga. när det är dags för vininköp brukar jag gå efter antingen den flaska som är snyggast, eller på de där små symbolerna som systembolaget märker vinerna med.

har ändå en favorit: two oceans - cabarnet sauvignon och sen kan jag inte komma på om det är merlot eller inte på slutet. äsch då.

2010-02-22 @ 00:05:30
URL: http://hurtin4certain.blogspot.com
Postat av: catcall

SV: nja, kanske överdriver. Det verkar trots allt mycket mysigare att ta ett glas om dagen, det borde jag också börja med.

2010-02-22 @ 01:52:13
URL: http://catcall.blogg.se/
Postat av: Alv

Leva och... Premicio (något i den stilen) är två i mitt tycke lättdruckna viner. Chill out-viner är klassiska rödtjut med bra pris och bra smak.

2010-02-22 @ 19:17:29
URL: http://lavalv.blogspot.com
Postat av: Emmas Form

Satsa på viner med druvan Cabernet sauvignon.. Undvik Shiraz-viner :P De är sträva tycker jag. Merlot blandat med cabarnet sauvignon funkar också ypperligt då merlot är lite mjukare i smaken!Tre jag gillar (Cabernet Sauvignon): Chill Out Sunset, Lindemans bin 45, Casillero del DiabloSamt: JP Chenet Merlot-Cabernet (flaskan är som böjd)Men smaken är ju bekant som baken :) En del gillar toksött, en del gillar mer fyllighet. Bara att prova!

2010-02-26 @ 22:41:27
URL: http://emmasform.blogg.se/
Postat av: Emmas Form

Glömde en som nästan alla brukar gilla!!

Roodeberg. Flaskan ser ut som nedan:http://dev.ecs.sugarshaker.com/gfx/wines2/roodeberg..jpg

2010-02-26 @ 22:45:04
URL: http://emmasform.blogg.se/

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0