10 december - Sockerbagaren tar semester

Nobeldagen - är det någon som bryr sig om den längre, har ett hum om vilka de nominerade är och vad de har gjort (Mona Sahlin gör rätt i att umgås med Bruce Springsteen framför att mingla med kungligheter, den som säger annat är löjlig)? Mer angeläget känns att det är exakt två veckor kvar till julafton och jag därför har beslutat mig för att äta "nyttigt" den tid som är kvar eftersom det annars rent tvångsmässigt kommer att innebära överätning deluxe, trots att inget ätbart är såpass oaptitligt som så här års. Med nyttigt menar jag ingen pasta/potatis, inget ogrovt bröd, inget godis eller nattliga bak. Utan det kan vågen åtminstone inte visa mer. Det skulle vara om jag faller på något annat, men två veckor är ingen tid. Tvärtom känns det just nu skönt att få leva på frukt och keso + quorn igen ett tag, för det är inte så att jag njuter av dåliga vanor eller något av det jag tuggar i mig. Dags för denna sockerbagare att ta ut en väl behövd semester och låta telningarna hitta ett annat skyltfönster att slicka sig om munnarna utanför. Här finns inga julgranssaker, hästar, grisar och pepparkakor att hämta.

Redovisningen under dagens lektion gick för övrigt uselt. Tala om att göra bort sig själv och vanhedra det man har kärt, men det är vad jag gör bäst. Jag är inte ovan vid stamning och trytande ordförråd. Jag har upptäckt att jag har anlag för det. Min syster anmärkte på det för ett bra tag sedan och det ligger faktiskt något i det, men till skillnad från stammares problematik grundar sig mina stakningar i nervositet och inte tvärtom.

Uppdatering 23:00: Nyvaken efter att ha missat det lilla sebara som visas på TV i dag. Willys hade helt slut på vegetariska helfabrikat i eftermiddags och deras frukter är inte att tänka på. Får ägna morgondagen åt matvaruhandel och skrapa ihop till en hel korg, något som får en att känna sig vuxnare än normalt. Med tanke på att jag slutade upp som 19,5 senast jag gjorde vuxenpoängtestet (har genomgått en lyckad föryngringsprocess sladdret till trots - tidigare blev jag 29) är det bäst så.

227027-286

Kommentarer
Postat av: Moa (taptaptap)

Hej. Tack för att du läste min blogg, även om jag dock får grav prestationsångest över att läsa din. Du skriver väldigt fint. kram (och god jul för tusan)

2007-12-11 @ 11:15:01
URL: http://www.moasomijag.blogg.se

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0