EftermiddagsbabbelHaggan gör en Michael Jackson (nej, inte startar en egen talkshow med träffsäkert namn). Eftersom jag aldrig kände att min barndoms jular gav mig något och julen inte firats alls de senaste åren bestämde jag mig för att göra det "på riktigt" i år: Även om det blir en ensam jul behöver den inte vara dålig. Jag borde inte må dåligt över påklistrad gemenskap då jag ändå står utanför hela gemenskapen resten av året.

Igår köptes granen på Ica Maxi och idag stod den färdig, ett dygn och trettiosju tusen djungelvrål (ej godiset) senare. Jag blev trött i armarna av att fälla ut gren för gren och gav upp halvvägs. Jag önskar att jag kunde tänka "åh, så mysigt!", men det är inte jag. Den skall ju ändå ner om en månad. Jag plockar bort allt sådant vid årsskiftet eftersom poängen med juldekorationer är att räkna ner till julafton, inte att klä granen kvällen innan som jag vet är tradition för många. Jag tar fram allt omkring den första december och när juldagen är över är julen det med.

Jag velade över hur trädet skulle se ut, men bestämde mig tidigt för ett klassiskt pråligt tema med guld och rött, och så blev det (klippet gör såklart inte verkligheten rättvisa). Det är ju flera veckor sedan jag köpte pumlorna nu. Jag gillar som sagt den amerikanska stereotypen. Hade stereotypen bara varit vänsterinriktad i stället för republikaner hade jag dött för att få komma dit, vilket jag förmodligen också skulle ha fått göra med tanke på att det är 65 år sedan mitt liv hade varit komplett. Jag har satsat på framsidan eftersom baksidan ändå inte syns, och det är samma princip jag kör med vad gäller allt: Om ingen ser det spelar det ingen roll hur fruktansvärt det än ser ut. Det är därför jag inte visat några bilder härifrån än då det ser ut som andra världskriget förflyttat 65 år fram i tiden, så jag har åtminstone lyckats återskapa historien där i alla fall.

EnformighetsläranOm enformigheten var en lära, skulle jag vara den allsmäktiga modern. Det gäller ju att bunkra upp medan chansen finns. Topparna kostar 29:50 just nu (och jag tyckte att jag var fyndig då jag köpte en blå för 99 i stället för 129 tidigare).

08.11.29


Mina tofflor anlände i veckan i en rosaskiftande påse med guldfärgat Friis & Company-tryck. Det var kärlek vid första påsättningen, och nu vill jag aldrig dra mig ur dem. Jag har så lätt för att frysa och satt i eftermiddags i mina föräldrars säng och matade dottern med jackan på med håret rest över hela kroppen. Utom på huvudet då. Där lyckas jag aldrig få någon volym, hur jag än burit mig åt. Jag får helt enkelt leva med att jag är en glatthårig, platthårig svensk som måste använda en halv flaska spray för att inte en hårnål skall glida ur. I morgon är det jag som går och ansöker om namnbyte till Inga. Kanske får jag en porrfilmsroll i samma veva. Jag är ju vegetarian så intima möten med falukorvar ute på landsbygden blir det inget av, men kanske blir jag ett (bokstavligen) stort namn inom tramplingscenen.

Dock kan jag aldrig göra något bra utan att kompensera för det med något dåligt. I samma beställning som tofflorna köpte jag (inte lika stolt) en quiltad väska för 699 kronor från samma märke. En väska som jag nu skall lämna tillbaka då jag inte vet vad jag tänkte med och inser att jag inte kan lägga ned så mycket på en tygbit med handtag, förutsatt att det inte är mina drömmars hållbara väska och jag aldrig mer skulle använda någon annan (det var inte detta). Jag tror dessutom att jag hittat en sådan (utseendemässigt, hållbarheten vet jag inget om) för en hundralapp mindre, så att behålla denna är inte aktuellt.

För många tankar som stjäl tid från "för mycket att göra" kan förklara varför jag inte skrivit något, samt varför jag tycker att tre dygns bloggtorka är mycket, men det torraste här är varken min blogg eller humor, utan blomman jag fick av hyresvärden. Jag visste att bakom gardinen i fönstret med neddragna persienner 24/7 stod den, men kom aldrig för mig att vattna den. Inte blir det bättre av att jag hela tiden trott att blommorna i köksfönstret varit av plast och struntat i att vattna dem därför! Anledningen till att de såg så himla fräscha ut var dock inte materialet, utan att värden faktiskt varit där och vattnat dem en gång i veckan samt låtit dem ha tillgång till dagsljus. Nu skäms jag över att ha dödat hennes växter. Jag ville bli florist när jag var yngre efter att ha varit på praktik i en blomsterbutik (dock försvann jag efter 2,5 veckor då jag inte ens kunde binda eller snitta en bukett - det var f.ö. min längsta praktik, min kortaste varade en hel dag på den lokala konst- och rambutiken, eller om det var på Mat & Prat) hade säkert varit en sådan som pysslat om dem ifall jag mått bättre, men tycker inte att vardagliga världsligheter är viktiga nu. Ingenting är viktigt när man ändå inte kan se en mening med något.

I tisdags var det psykologiprov. Jag struntade i det p.g.a. sömnbristen (ironiskt nog var det även prov på kapitlet om dröm och sömn, även om det tydligen endast kom upp frågor gällande det biologiska perspektivet) och hatade mig själv. Jag skulle skriva NK-prov idag (en månad för sent) och hade sagt åt läraren att göra i ordning ett prov, men tjugo minuter innan det är dags att släpa den stora till aulan avlägsnar jag mig då jag 1) håller på att somna 2) har ont i magen 3) ändå skulle bli underkänd och behöva göra om det nästa vecka (tillsammans med psykologiprovet jag inte gjorde - nu har jag två försenade prov och ett omprov som ligger och väntar, samt första delprovet i matematik, men har bara två tillfällen på mig), och precis som när man skolkade i högstadiet känner jag av de snabba ångestfyllda hjärtslagen då jag går från byggnaden...

Jag gör det som är fel trots att jag vet om att det är fel. Har ni någonsin drömt att ni har dödat någon? Då vet ni också paniken som uppstår, hur kroppen naturligt ställer in sig på flykt men inte vet var den skall ta vägen eftersom vi lever i ett civiliserat samhälle med lagar som håller naturen tillbaka. Instinktivt vet du att "nu är det kört!". Det är väl ungefär så mitt liv har sett ut. Jag vet hur det känns att döda, men framför allt hur det känns att döda tid: Jag skulle ställa om klockan genom att lägga mig innan tre, men här sitter jag i vanlig ordning när klockan närmar sig sex och har ännu inte gäspat en enda gång då jag låg tre timmar på kvällskvisten.

Om 30 dagar är jag 21. 20 har varit den sämsta åldern hittills, och i vanlig ordning när det kommer till mig blir det bara värre. Jag är dock kluven till om jag är tacksam över eller kluven till att fylla sent då jag kan anpassa min siffra beroende på vem jag är med: Med yngre personer är jag gladeligen min rätta ålder till och med dagen det slår över, men är jag med någon äldre uppger jag litet besvärat i stället ålder baserat på födelseår. Jag är nog mest kluven då det bidrar till enormt mycket ångest (och sedan mer ångest över att jag får ångest, förstås) då jag inte vill vara gammal bland de unga, eller ung bland de gamla. What's a girl to do? Citera R Kelly och hävda att "age is nothing but a number" och sedan leva ut mina fantasier med välstekta lammbiffar som en tvättäkta MILK (Mother I'd Like To Kick)? Nja, en annan gång kanske.

Tävling: Vinn ett litet skönhetskit lagom till jul


Julen närmar sig och jag tänkte att det skulle vara roligt att få dela ut en liten julklapp till någon av mina läsare.

Paketet innehåller det otroligt populära läppbalsamet Carmex Lip Balm Tube som är oumbärligt för fnasiga vinterläppar samt Isadora Power Mascara i färgen Intense Black, ett sockervaddsdoftande parfymprov à 1,8 ml av Aquolinas Pink Sugar och The Body Shops Lip Gloss Dot - Gloss Brilliance som ger ett frostat skimmer samtidigt som det återfuktar. Du kan använda det ensamt eller ovanpå ditt läppstift. Värdet rör sig om drygt 200 kronor.

Allt du behöver göra för att delta är att skriva om tävlingen i din blogg (använd dig av bilden ovan), länka till detta inlägg och lämna en kommentar med länk så att jag vet vilka som deltar.

(Har du ingen blogg men vill delta ändå: Bli medlem på GratisBio här och och samla ihop 100 poäng genom annonser. Glöm inte att skriva ditt alias när detta är gjort.)

Tävlingen avslutas onsdagen den 10 december 01:01:01. Lycka till allesammans!

Tävlingen är avslutad. Vinnare presenteras här efter helgen då jag har tid för allt skolarbete.
Tack till alla som medverkat!


Vinnare av tävlingen blev Elina. Stort grattis!
Du bör ha ett litet paket i brevlådan inom kort.

För fet för att finnas

Jag har inte orkat göra något under helgen efter att jag upptäckt att någon ur sällskapet vi mötte på Cleo under Halloween kallat mig för smällfet. Detta finner jag dokumenterat i white trash-brudens, som kom fram till oss eftersom hon tyckte vi var lika, blogg (ni kan stereotypen så väl; burdus och högljudd på ett otrevligt sätt, blonderad med mouchepiercing, blev på smällen i tonåren och kallar sig vänster i samma mening som hon omnämner mörkhyade som svartskallar, samt tror att jag faktiskt är moderat i min så uppenbara utklädnad). I samma inlägg kan man även hitta två osmickrande bilder av mig då jag pressades att medverka. Tydligen ville hon dokumentera att det finns andra kvinnor med korta näsor och grisögon. "Slående likhet" my (too fat) ass. Jag känner mig förnedrad.

Först och främst anser jag att det är högst respektlöst att skriva ut sådant, precis som om man var ett fenomen snarare än en person, speciellt efter att personen i fråga så korkat uppgett adressen i tron om att jag skulle vara för dragen för att minnas det/dem. Jag hade druckit tre drinkar och levde mig enbart in i min roll eftersom jag ville från dem så fort som möjligt: Jag var inte ens berusad utan bara uttråkad av deras fantastiskt ointressanta personligheter (det var inte för inte jag "bara skulle gå ut och röka" men aldrig kom tillbaka). Sedan förstår jag inte varför jag tar åt mig av något 25-åriga ofräscha karlar som går på hockeymatcher häver ur sig (bara det att de är 25, eller till och med något år över det, och har ett ordförråd och en mentalitet som en 15-åring och talar så om kvinnor är skrämmande), men det gör jag eftersom de representerar allmänheten, och jag har suttit sömnlös tre nätter p.g.a. det, hatande mig själv med en stor klump i magen. Ingenting har blivit gjort. Inte en uppgift har påbörjats, inte en tallrik har diskats, inte en soppåse har slängts.

Det resulterade i att jag igår var helt slutkörd och för trött för att gå på naturkunskapen som jag ligger efter något så enormt i trots att jag hann vakna till precis i tid för att gå. I stället sov jag i sexton timmar, och kan inte lägga mig nu eftersom det väntar två prov och en redovisning idag. Jag har inte läst genom de fyra kapitlena det är prov på och jag har inte skrivit ned några stödord till redovisningen. Dessutom måste jag hålla mig vaken så att jag kan ställa om den här olyckliga "dygnsrytmen". Men jag mår illa och vill över huvud taget inte gå ut, när det första intrycket jag ger allmänheten är "smällfet". Folks ytlighet gör mig inte arg längre, bara så otroligt deprimerad när jag vet att det är så andra ser en; inte som en tänkande och kännande individ utan som en fettklump man kan äcklas och göra narr av utan att tro att det sätter spår. Jag gjorde med andra ord helt rätt i att stå kvar och frysa utanför Max i stället för att gå in och värma mig i senhöstnatten i väntan på att få åka hem. Fettklumpar på Max utgör ingen vacker syn, även om de inte ens planerat att beställa något.

Att olyckor aldrig kommer ensamma vet vi redan, men det känns ändå värt att påpeka hur typiskt det är att man aldrig får hänge sig åt en, det skall alltid komma mer och bygga på den hopplösa stämningen som inte får en att vilja göra annat än just hoppa. Jag kommer inte att få träffa min syster till jul eftersom C menade att det skulle bli orättvist ifall bara S' familj fick komma, och nu när det inte längre går att boka några flygresor har hennes egen bestämt sig för att åka ner(!). På detta kommer mitt enda umgänge med största sannolikhet att flytta till staden innehållande den som förstört flera år av mitt liv och fortfarande påverkar mitt psyke än idag. "Vilken jävla stad i landet som helst utom den" är min enda tanke om det, och jag är förkrossad. Det finns verkligen  ingen anledning för mig, fettklumpen utan vänner och utbildning, att fortsätta, och jag överväger att börja skada mig igen. När jag ändå inte lyckas gå vidare med något annat, varför inte lika gärna ta upp det så jag får litet känsla och kan fokusera på hur jag skall undvika att låta blodet droppa på det hyrda parkettgolvet? Kökskungen har finfina allknivar, och det är ändå ingen som skall se min kropp. Tur är väl det, för då hade de kvävts i sina egna spyor. Vidrigare kvinna har aldrig skådats.

Nu ringer det. Det är min far som skall "väcka" mig så att jag inte försover mig till provet som jag inte förstår varför jag gör.

08:00: Det fattades bara att man började blöda näsblod fem minuter innan man åker för att göra nationellt prov, då. Jag känner på mig att det här kommer bli en härlig dag!

Rabatt hos Accessora


Just nu ger Accessora 50 kronor rabatt för att fira sin nya butik, vilket förstås är bättre än inget eftersom jag tänkt beställa från dem ett tag nu, och bor man 100 mil från huvudstaden och inte kan gå på invigningen är det det som gäller (ange NYBUTIK i kassan). Det finns så mycket fint man skulle vilja ha (helst hela butiken). Både Simply Organics produkter och Cake Beauty's hårpuder är sådant jag velat prova länge, men det handlar ju om att prioritera. Har köpt Lee Staffords torrschampo för oljiga hårrötter och ett par andra nödvändigheter för att man skall våga sig ut genom dörren. (Gör man inte det spelar det ju ingen roll hur många doftljus man har pyntat med inomhus.)

Ett samtal om vikten av att stå på sig (innan någon annan gör det)

Idag har jag och vackra Cecilia Frode namnsdag vilket inte en människa firar såvida man inte anser födelsedagar hedniska (tänk så hade jag nämnt det i min redovisning i svenskan, då hade jag fått in något väldigt spännande!), och i natt pratade jag med min syster i telefonen i timmar. Det är länge sedan vi pratade så länge (eftersom jag inte haft fast telefoni sedan juli, och i juli var hon redan här uppe och jobbade dagarna långa - vi har alltså inte kunnat talat några längre stunder sedan maj). Klockan fyra insåg vi att det var dags att lägga på, men ingen tvättid 07:00 hindrade mig från att sova till 14:09. Jag ger i morgon ett nytt försök, annars får jag gå med använda trosor (och sälja dyrt efter en vecka på valfri sexsida?).

Vi har alltid något att säga, och hann både tala om hur våra röster låter lika eftertänksamma (vilket är ett stort plus då vi låter intresserade fast vi inte kunde bry oss mindre) och att man ibland inte hör någon skillnad och hur tråkigt det var att våra föräldrar blivit så härdade att de inte längre reagerar då vi spelar dem spratt. Vi talade om hur tragiskt det är med fjortonåringar på bussen som tror att de är tillräckligt gamla för att påbörja könsbyten (det könsorgan de önskar byta ut har inte ens vuxit klart - hur vet en fjortonårig "mtf" att han inte bara är bög?) och hur allmänheten gullar med bögpar, samt att de som finner dem "såå söta" även bode finna det gulligt då två svettiga björnar töjer ut varandras ringmuskler så att de kommer få svårare att hålla tätt på äldre dar. Nej, det spelar ingen roll hur varsamt det än görs. Ett anus som penetreras flitigt går opåverkat i fantasin men inte enligt biologins lagar (det är precis som med alkohol - du kanske önskar att du kunde dricka dygnet runt utan att spy eller drabbas av baksmälla, men det händer inte). Vi skrockade och sa att alla som hörde oss skulle ta oss för homofober (trots att S är homosexuell själv) för man får inte vara kritisk idag. Var och en skall sköta sitt. Med den inställningen får man inte ha åsikter om något annat än det som rör en själv, men inget - hur liberal man än anser sig vara - rör bara en själv. Bara att någon tror det utgör ett problem för andra.

Vi hann även gråta på var sin sida av landet av saknaden efter mormor då ingen av oss hunnit sörja henne än. Vi hade en dålig relation, men det var med henne vi växte upp. Det var till mormor och morfar, som bodde ett hus bort, vi gick till varje dag som barn (det var dit vi sprang när det blev för stökigt hemma). Det var hennes egensydda klänningar vi klädde oss i och hon har alltid haft en stor roll i våra liv, vare sig det varit positiva eller negativa upplevelser. Tyvärr var det mest negativa efter det att vi fyllt tio, men minnena finns kvar, både i huvudet och på de VHS-kassetter av oss som små, som hon höll av så kärt att hon låste in dem i ett bankfack ifall huset skulle börja brinna, och så att vi har kvar efter hon gått bort. Nu har hon gjort det och det är dags att kopiera över dem på DVD.

I tre månader har vi bara kunnat besöka mormor genom att åka till kyrkogården. Jag har fortfarande inte förstått det.
Mormor är ett lik. När jag ser
filmklippet från begravningen och tårarna rinner kan jag få in det ett tag, men sedan återgår det till att kännas som en dröm. Det kändes fel att filma under en begravning, men det hade känts lika fel att låta det falla i glömska eftersom även mormor hade ett behov av att få föreviga saker. Steinvall skall ha tack för en vacker begravning.


Jag gråter när jag skriver detta och kommer ihåg när Sandra flyttade hösten 2006 och mormor sade "tänk när vi får stå här och säga hejdå till dig". Jag var då väldigt tom inombords över att bli lämnad och uttalandet gjorde mig upprörd eftersom "alla vet att jag aldrig kommer komma någon jävla stans". Nej, hon kommer aldrig att få se mig komma någonstans nu. Hon kommer aldrig få se mig lyckas och det gör mig så ledsen eftersom hon verkligen trodde att jag skulle bli skådespelare eller komiker. När någon som trott på en dör dör också den lilla tro man själv hade. Hon hade så många vänner med lyckade barnbarn, men kunde själv aldrig säga något med stolthet om sina, och nu är det för sent. Det känns viktigare än någonsin att hålla fast vid det gamla, och att sälja den där boken hon och morfar gav mig i julklapp för tre år sedan, är otänkbart idag. I stället får den ligga kvar i garderoben och samla damm. Jag fick ta över deras bröllopsbestick från 1960, och det är det enda jag bryr mig om att diska med en gång. Den dagen de säljer huset och en ny familj flyttar in och gör det till sitt, trots att vi kan det utan och innan, vet vi inte vad vi gör, och den dagen närmar sig då morfar blir allt svagare, trots att han bara är nyss fyllda 70.Sisters are doing it for themselves (och med det menar jag att vi är någorlunda kapabla till att äta själva - här lärde vi oss till exempel att äta mangosorbet med sked förra julen).


Senare pratade vi om dålig stil och falska vänskaper. Varken jag eller min syster har haft många vänner genom åren. Det är intressant (ofta är det så att det ena syskonet blir litet mer populärt än det andra, eller att båda är tämligen normala), och jag tror absolut på ett samband med att ingen av oss någonsin har kunnat köpas eller låtit oss utnyttjas. Vi var båda "töntar" i grundskolan, men hellre än att hamna i töntfacket och sälla oss till folk vi ogillade bara för att slippa vara ensamma, stod vi ensamma. Vi har alltid stått på oss, värnat om rättvisa och respekt och vägrat torka upp andras skit, vilket då resulterade i att vi inte bara var utstötta utan även blev utstötta av de redan utstötta. Vi är båda övertygade om att vår höga moral kommer från våra hundratals timmar framför Silver Fang, för hemifrån kommer den ju verkligen inte.

I gymnasiet var till exempel båda äldst i klasserna vilket resulterade i att man blev ombedd att köpa ut antalet gånger. Fast det går emot mina principer var att köpa ett paket cig extra åt någon man pratade ofta med och gillade när man ändå skulle ha ett själv givetvis inga problem, men att köpa ut åt folk som inte har med en att göra? Som kommit fram till en eller sms:at och frågat om man kan göra dem "en liten tjänst", utan att aldrig annars höra av sig? Två ord: "Fan heller!" Med små tjänster följer små gentjänster. Det trodde jag tillhörde det normala folkvettet. Varför skulle man bli någons lilla langare ifall man efteråt inte ens blir erbjuden att följa med på den där festen som man sett till att de har kunnat delta i? Om personerna i fråga inte anser att man är tillräckligt intressant för att höras av någon annan gång än då det är dags för dem att supa till är det inte ens personlighet de är intresserade av och är de inte intresserade av mig och mitt liv, behöver de inte heller min hjälp.

Det kan vara väldigt tungt att inte ha någon, men jag tror att man får något tillbaka i slutändan. Om inte annat behåller man sin stolthet och kan med rak rygg säga att man aldrig slickade någons arsle för att få vara en del i gemenskapen. Det är aldrig ditt fel att andra är idioter med dålig smak, som väljer umgänge med dåliga människor framför dig. "Vad är stolthet?" kanske du frågar och anser att förlorad självaktning är underskattat. "Vad är ett liv på knä med tungan i ett skitigt arsle?" är mitt svar.

Kastmärken, rosa ögonskugga & playboydrömmarJag hade tagit fel på datum vad gällde NP i engelska och fick lov att gå på matten i stället och låna bok av läraren. Fem tal hann jag göra och jag tittade i facit innan jag ens försökte mig på fyra av dem. Läraren frågade om jag kanske inte skulle byta till gymnasiestarten, men det spelar ingen roll för mig - jag skulle vara lika vilse där. Dessutom vill jag göra bort detta, även fast jag kommer behöva fortsätta nästa termin (då är det i alla fall två kapitel mindre till våren). Gör jag bara proven i NK och Psykologi och godkäns precis på dem, kan jag lägga dem bakom mig och läsa datorkurser för nybörjare i vår.

Efteråt var det dags för den muntliga redovisningen i svenskas nationella prov, som jag suttit uppe med hela natten varför jag nu gäspar så att tårarna flödar och smetar ut ögonskuggan jag fick lagd idag. Jag kan inte påstå att jag gillade den (läppstiftet som lades var en hemsk metallicrosa färg som hade gillats av ABBA, och så fort jag tackat för mig tog jag fram en näsduk och drog bort det), eller att rosa skulle vara en färg för någon redan ser ut som en gris bara för att man är platinablond, men det var gratis och framför allt en utmaning för mig att ta mig ut utan foundation.

Det kändes dock väldigt typiskt att jag veckan till ära gått runt med ett gigantiskt sår från en finne jag inte låtit bli att klämma. Det är rött, flagnat på sidorna och placerat precis mitt i pannan. När jag jämförde det med en bindi för min far i hopp om att vinna litet sympati och för en gångs skull vara den som går in för att få höra ett "nej, men så illa är det väl inte!" vände han sig bort från trafiken för att storstirra på min panna och höll med innan han brast ut i skratt och i det närmaste höll på att köra av vägen. I morse var det jag som redovisade om kristendom med ett kastmärke i pannan ("är det sekulariserat så är det").

Hade detta varit en modeblogg hade jag väl lagt ut ett antal bilder, men det är det inte och mina gener gav mig inte förutsättningen för att ta lyckade sådana. I stället får ni ett videoklipp. Förut fick jag alltid höra att jag såg ut som Olinda på kortison, så varför inte dra det hela till sin spets när man ändå är halvvägs? Jag har all potential i världen till att se ut som en bimbo, och nästa livsmål blir att festa med landets glamourmodeller. Allt som behövdes var litet rosa. Kan man tänka sig!

Nån gång då och då älskar jag verkligen mig självHaha, är jag drottning över de tragiska eller vad? Jag beslöt mig för att ta en titt på vad jag skrivit i min blogg för ett år sedan eftersom jag så stolt (nja) hävdade att jag kommer ihåg allt, och nog gör mitt undermedvetna det alltid. Senast igår tänkte jag på att spela in en tredje del av Hedvigs myshörna, som var ett radioprogram jag påbörjade julen 2006.

Ni som inte hört den, lyssna på/ladda ner klippen på länkarna som finns här, ty det är verkligen helt underbart om man som jag har billig humor. Vem, vem sitter och gör sådant?! Jag skrattar mer åt det än åt själva innehållet. Jag borde bli radiopratare, och jag lär ju göra det långt mycket bättre än Gert Fylking (som jag f.ö. inte hade en aning om var kristdemokrat - jag är visst litet efter i nyhetssvängen, antagligen för att jag hellre gör egen radio än lyssnar). Seså, ge mig ett jobb, Sveriges Radio!

Det finns förstås annat som gör mig älskvärd. T.ex. är jag väldigt generös som skickar ett paket vars porto kostar mer än innehållet till min syster som fyller halvvägs 50 idag (ge henne en fin present och kommentera hennes blogg så att hon vill uppdatera den oftare - hon är smart, skriver om det svåra på ett underhållande sätt och förtjänar fler läsare). Tillsammans är vi oslagbara, precis som inslaget med radiomediet Olinda som vi gjorde där i slutet av december. Troligtvis internt, men otroligt roligt. Här låter jag inte bara som en efterbliven butchflata blandat med Skurt utan även som Anki Anka."Jag vill ha en annan dikt! En som ä på mäjje!"

08.11.20

I morgon bitti är det först hör- och läsförståelsedelen i engelskans nationella prov, följt av den muntliga redovisningen i svenskan. Behöver jag ens tillägga att jag varken gjort eller påbörjat den trots att jag varit vaken och haft det gnagandes i bakhuvudet precis hela dagen? Jag skall (i stora drag) tala om huruvida Sverige är ett sekulariserat land eller inte (det var det enda ur häftet som intresserade mig på något sätt) och att religionen genomsyrar vår kultur, men har inget upplägg och i stället för att skriva om det (då jag i bakhuvudet känner att "det kommer ändå gå fort när jag väl sätter igång", vilket är fel, fel, fel, även fast jag fått två stycken pm skickade till mig som båda sög och som får mig att tänka att om de ens kan få G- kan jag får G vad jag än skrapar ihop) sitter jag och lyssnar på kristen rap och fascineras över hur äckligt det känns och ser ut när tinningarna rör sig fram och tillbaka vid tuggummituggande (borde det inte vara utmärkt hjärngymnastik?).

Nu har jag tagit en cigarett fast jag röker allt mer sällan då jag bara mår illa efteråt (jajemän, nu med) och från balkongen sett har tio hushåll som kan titta på, och skall härmed försöka komma igång genom att ta en mening i taget. Pashion delar ut gratis sminkningar i morgon varför jag tänker redovisa osminkad, och då är det en fördel om jag kan väga upp mitt fläckiga, flottiga, inte minst poriga nylle med en intressant analys. Jag får ta att vara utan sömn i natt med och vända på dygnet nästa vecka då jag måste komma ikapp i övriga ämnen, samt besöka studievägledaren för att välja ännu fler till våren. Min högsta önskan är att få detta gjort (det är ett helt år kvar, men å andra sidan går ett år för snabbt i min värld - för ett år sedan närmade det sig jullov och jag kan nog på dagen säga vad jag gjorde bara man ger mig ett datum) och sedan kunna såsa runt med inkomst från deltidsarbetet. Det vill säga tills jag 1) hittar något jag hellre vill göra 2) kommer in på en teaterutbildning på valfri folkhögskola och tvingas lämna staden med människorna man antingen hatar eller ändå inte känner. Inte för att det kommer ge mig något annat än skulder från studielånet, utan för att man tydligen måste göra något av livet för att inte bli sedd som en slacker. Jag är ingen slacker. Jag vill göra något, men vet inte vad eftersom meningslösheten alltid är lika stor oavsett. Hade jag bara vetat vad fan jag vill ha ut av studierna hade jag inte mått lika dåligt av att behöva jaga 1300 poäng, men nu är den enda känslan likgiltighet eftersom jag skulle ha mer nytta av ett utseende än ett slutbetyg.

Vad var det nu jag skulle göra? Just ja, svenska. Det jag tänkt "sätta igång med" sedan tolv i förmiddags. Det hade varit förlåtligt om jag varit upptagen med träning, jobb eller familj, men det är jag inte. Det enda som upptar min tid är att stirra. Jag är en skam för mig själv.

Aldrig mer kalla fötter

Inte ens när jag inte gör något som uppehåller mig kan jag slappna av och hänge mig åt sömnen eftersom jag vill få ut så mycket som möjligt av tiden innan det är dags att hetsplugga inför fredagen. I stället sitter jag och fryser och kan inte klura ut varför det är så kallt. Jag sover fullt påklädd i frottémorgonrock och dubbla filtar, men fötterna är fortfarande som isbitar (nåja, det är ju två rätt stadiga båtar, så isblock är väl en bättre benämning). Jag verkar aldrig kunna få upp hettan där nere (misstolka ej), för det sista/första jag gör när jag somnar/vaknar är att dra in fötterna under morgonrocken i tron om att Frosty the Snowman legat i fotändan. Har druckit tillräckligt varmt för att det skall bränna i halsen och trodde mig leta förgäves efter ett par tofflor att addera till min sovmundering, när jag kommer på att Chique.se finns och får se att de säljer Friis & Company-tofflor, följt av detta:Eftersom jag är en sådan som tar allt personligt (ni vet, en sådan man bara älskar att avsky), var detta inget undantag. Jag har ju hur länge som helst suktat efter en Friis & Company-väska, så det är väl klart som korvspad att tofflorna är ämnade för mig då de endast finns kvar i ett exemplar som råkar vara i min storlek. Nu är de alltså slutsålda och jag är ägare av ett par mysiga märkestofflor med en dekorativ rosett på sidan. Detta är min fem veckor för tidiga födelsedagspresent till mig själv. Grattis, Cec!

Aldrig känner man sig så åtråvärd som i Helgons forum

Ämne: Fula kvinnor
Fråga: Vad är det mest avtändande man kan hitta hos en kvinna?

Tjockisar.
Hahaha :D Håller med, har lite svårt för tjocka också.
Jag måste faktiskt säga ärr och fetma.
Vårtor i ansiktet, fetma, skägg, mustasch.
Fetma, som andra har sagt.
Kraftigt byggda
Väldigt smala eller väldigt feta, usch.
dallrigt överdrivet fett,
För feta
Övervikt (magen hänger ut över jeansen när hon sitter ner)
Dubbelhakor.
Snackar vi fysiska egenskaper så är nog fetma och ett leende som till 90% består av tandkött det värsta.
för tjock
Över- och undervikt i för stora skalor
Fetma
Fetma
Fetma
Kraftig övervikt
2. Fetma
Feta tjejer är äckligt
uppenbara ätstörningar  (särskilt om de är mulliga)
Fetma
Bilringar, slappa bröst, bristningar
Kraftiga kvinnor är väldigt avtändande
fethet
både över- och undervikt är rejält avtändande
fetma, lathet och moral
breda höfter
Övervikt
överdriven fetma
kroppsfett
tjocka/runda kvinnor.
korta ben.
stora rövar.
celluliter
typ när armarna är så tjocka att fettet hindrar dem från att ligga rakt längs med kroppen
Vad är det egentligen med feta tjejer och dålig självdiciplin. Och vad är det med feta tjejer och katter? ALLA feta tjejer har fan katter som husdjur.
feta kvinnor
fetma
fetma
grav övervikt
Fetma rent generellt, breda höfter och stora rumpor mer specifikt.
för fet
lår som sitter ihop, hängig mage och dubbelhaka
Helt ärligt så är fetma rent generellt oacceptabelt för mig. Varför? gillar inte runda former, att det hänger. Estetiskt fail helt enkelt.


Jag förblir oälskad såvida jag inte åker till USA och blir undergiven en misshandlande feeder.

Am I wrong, or did it just get fatter in here?

Ända sedan lekskolan har jag äcklats av min kropp. Jag skulle aldrig visa den för någon om det så gjorde mig totalt ekonomiskt oberoende för all framtid. Det spelar ingen roll vad jag gör av den - den är hemsk och kommer alltid vara. Brösten har pekat neråt ända sedan de först kom och det dröjer inte många år innan jag faktiskt kan slänga dem över axeln, knyta en rosett och ha som halsduk. Gäddhängen med överarmarnas röda knottror kan jag snurra flera varv och använda i stället för bolero. Jag har så mycket bristningar att man kan tro att jag fött fem, sju eller tolv ungar och så mycket celluliter att man kan missta min undre halva för en nittiokilosapelsin. Jag finner inte ord för hur orättvist jag tycker att det är, att jag skulle få alla vidrigheter samlade på ett stort köttstycke.

Jag avskyr att behöva synas, dömas och förstöra andras aptit. Jag skakar av att behöva gå till kafeterian för att köpa kaffe eftersom jag är livrädd för att någon skall tro att jag går för att köpa något jag inte borde. Varje gång jag passerar en grupp barn eller tonårskillar stänger jag av helt för att slippa höra ifall någon eventuellt skulle säga något om min kropp. Jag står inte ut med att se mig själv i spegeln fullt påpälsad och än mindre halvnaken. Synen är så ofattbart grotesk och jag är lika nära att kräkas över mig själv varje gång, får en gråtattack och går och skållar mig i duschen, som om det skulle hjälpa på något sätt (det sägs ju att kallvatten är det bästa för en - inte ens det kan jag göra rätt). Den enda glädjen jag har i livet är att få äta vilket knappast bidrar till en förbättrad uppsyn, och fast jag alldeles nyss har duschat måste jag gå tillbaka, för att sitta här och känna fläsk kladdas fast mot samma fläsk blir för jobbigt.

I morgon har jag håltimme 11-12:50. Om jag trotsar min rädsla för att visa mig offentligt och tar en långpromenad under tiden kan jag åtminstone känna att jag gjort något. Även om formen aldrig kommer förändras kan jag dölja den bättre med normala kläder om jag minskar i vikt, men det gör jag aldrig eftersom jag aldrig kan hålla mig borta från överätandet. Enda sättet att göra det är att titta på avskräckande exempel och gråta när man vet att det är dit man är på väg, eller ännu värre, att inse man redan är där men inte uppfattat det som så illa eftersom man alltid är mer eller mindre hemmablind.

08.11.18

Jag skulle aldrig ha skaffat fast telefon. Nu är de efter mig som hungriga vildhundar (precis som de är efter Akakabooto på den dvd-skiva som gått förlorad). Eftersom proceduren upprepar sig räcker det med att läsa gårdagens inlägg för att förstå vad jag låg ner och gjorde då en kvinna ringer från öppenvården i Luleå, säger att hon blivit utvald att vara min kontaktperson och vill stämma möte med mig någon eftermiddag. Varför glömmer jag att fråga och får heller inget veta, men antagligen handlar det bara om en uppföljning var de skall kunna konstatera att tiden inte läker några sår. Alls.

Egentligen
borde jag kanske vara tacksam eftersom det finns de som måste köa i år för att få träffa någon inom psykvården och jag blir uppringd så här på morgonsidan trots att jag ignorerat deras kontaktförsök tidigare och inte vill ha något med dem att göra, så det jag egentligen borde göra är att ta tillfället i akt i hopp om att en dag börja må bättre, och ta upp alla problem som tyngt mig de senaste åren och krydda bekännelserna med blöta ögon för en fortsatt kontakt och eventuell medicinering, men hur fläker man ut sig och skapar ut bästa möjliga resultat för sig själv på en timme? Ni som pysslar med one night stands och inte finner landstingets kondomkampanj osmaklig kanske kan besvara frågan, ty jag vet verkligen inte.

Så skall man sitta på bussen om timme. Det var ju tur att något drog upp mig idag i alla fall. Mindre tur är att allt arbete jag planerade för gårdagen/natten skjutits upp till ikväll. Jag måste helt enkelt säga att jag glömt papprena hemma (var jag i min tur glömt all text att skriva på dem - med andra ord blir det ingen lögn utan bara en förenklad version av en svår situation).

Det här går aldrig väl, nu fryser jag ihjäl


Kavaj med 3/4-ärm, 139.50:-
Vid kjol med hög midja, 299:-
Brett midjebälte, 129:-
Mönsterstickad halsduk, 98:-
Mönsterstickade vantar, 59.50:-

En outfit som förhoppningsvis passar mina nya skor. Den stora frågan som jag aldrig tycks lista ut är hur man bär en vid kjol utan att blotta baken inför hela staden, vilket jag har gjort tillräckligt många gånger genom åren för att inte tycka det är roligt längre. Något säger mig att det är svårt när man bor i Sveriges eget Windy City, men jag har ju sett andra göra det. Vad har ni för knep? Är att gå omkring och hålla fast kjoltyget eller hänga femkilostyngder längst ner helt enkelt det som måste göras? I sådana fall tror jag att jag är litet väl lat för ett utställt liv. Jag tycker jag ställer ut nog mycket här ibland.

A wake up call to remember

Nu vet jag vad som hände med resten av isberget efter att det träffat Titanic. Det landade rätt ner i min quornpåse. Ett tips till Coop Björkskatan är att skaffa litet ordning på sina varor och frosta av diskarna emellanåt, så kunderna slipper ta med sig halva Atlanten hem. Nu är det storhandel som gäller för mig, för jag kan inte köpa mat för dagen och tänka att det inte ruinerar en till slut. På torsdag gör jag en lista och på fredag kommer en vagn att väljas i stället för en korg och sedlar att brännas. Detta problem hade jag inte haft om jag orkat hålla mig till pulver, men det gör jag inte, för jag har ju likt alla tjockisar dålig karaktär, så visst stämmer fördomarna. Vi luktar illa med, just nu Barnängen.

Biblioteket hade inte min bok (jag hade alltså åkt ut till Bergnäset för att få en lärobok för årskurs fyra placerad i min hand) varför min plan om att läsa samma på två språk gick i stöpet. Jag ryckte åt mig Black Water av Joyce Carol Oats eftersom jag hade bråttom och det var den tunnaste roman jag kunde hitta (läs: som inte verkade dödligt dålig). På matten klarade jag av att göra sex tal och känslan när man sitter där och inte ens kan lösa de uppgifter 92:or och 93:or jobbar på nu är densamma som när man gick i skolan som liten och en fröken eller magister blev så arg på en att man kände hur nära gråten låg till hands. När läraren sedan frågade om jag skulle fortsätta efter jul eftersom jag inte skulle hinna färdigt i år kändes det ännu värre. Även om jag så går på alla deras timmar kommer jag inte klara det då jag måste ha hjälp vid exakt varje tal, men om jag börjar gå dit varje gång jag kan behöver jag åtminstone inte låta ämnet ta upp någon stor plats nästa termin. Det ser dock mycket mörkt ut då andra redan gjort första delprovet och jag inte ens har gjort första kapitlet. Kanske kan jag jobba såpass att jag kan göra nationella provet i början av nästa termin? Nej, antagligen inte, men jag måste ju se till att jag blir färdig någon gång med tanke på att jag måste läsa betydligt fler poäng till våren än vad jag nu har gjort (och sedan fortsätter det nästa höst med - vilken otrolig motivation man känner när man inte ens har den minsta aning om vad man vill göra efteråt!).

Jag somnade inte förrän halv fem i morse vilket likt Titanics undergång är en katastrof då man skall upp sex (och nu är klockan snart tolv och självklart är jag nyvaken och har inte hunnit göra något i svenskan trots redovisning om tolv timmar - hade jag tagit tag i det när jag kommit hem hade jag kunnat få en hel natts god sömn nu, men nejdå). I vanlig ordning låg jag kvar och i vanlig ordning ringde min far gång på gång då han är god nog att försöka få liv i mig när jag ber honom eftersom jag har tider att passa. Samtidigt har min mor försökt ringa två gånger, och eftersom mitt morgonhumör och min relation till henne ligger på samma nivå blir min ton naturligt aggressiv när dessa möts. Fjärde gången jag lyckats somna om och jag hör en förhatlig telefonsignal i fjärran blir jag rosenrasande, stampar upp och kastar mig på luren med ett aggressivt, i det närmast vrålande: "VA?!" varpå jag hör en okänd kvinnoröst presentera sig från Läkemedelsverket. Hon undrar om jag fortfarande äter Lamictal. Jag är för trött för att skämmas men vet hur genant jag annars skulle tycka att situationen var, och som en tapper skådespelare bestämmer jag mig för att acceptera det lilla missödet och spela vidare - man får ju Lamictal av en anledning och hon vet ju ändå inte vem jag är: "Eh, vad låter det som?! Jag har inte tagit dem på två år". "Ja, då tar jag bort dig från listan" blir hennes svar. "Tack, gör det! Hejdå!" (klick) Ja, inte lät det som att jag tagit mitt stämningsstabiliserande, i alla fall...

Plötsligt kom resesuget över en

Sådär, nu var brevet skrivet och det var ingen större ansträngning som krävdes eftersom jag endast  satsar på att bli godkänd (samt att engelska är betydligt enklare som ämne än svenska där de aldrig nöjer sig med ens insatser). Däremot skapade det ett enormt sug efter att få resa och uppleva en ny miljö. Dessvärre har jag ingen resekamrat, men om någon vill avsätta ett par röda dagar och åka någonstans under påsken 2009, hör av er vet jag! Jag vill främst fönstershoppa och uppleva kultur i en större stad och är således inte intresserad av svettiga män i shorts.

Drömresmålet tidigare var Prag, och det är det fortfarande. Jag vill besöka de judiska kvarteren, dockmuseet, tortyrmuseet och Kostnice (skelettkyrkan), äta smažený sýr (panerad hårdost med tartarsås och potatis), gå över Karlsbron och kanske på en teaterföreställning eller konsert. Påsk är stort i Prag och vid denna tid kan man köpa handmålade påskägg överallt i staden. Visst låter det trevligt? Det skall då vara för jävligt att man inte har någon att uppleva det med, för själv vill man ju inte åka. Prag är även den fjärde billigaste shoppingstaden i Europa. Jag blir så deprimerad över att bara känna solstrålar med stranddrömmar och inte kunna besöka den att jag går och lägger mig trots att klockan blivit kvart i fyra och jag strax skall upp. När jag loggar in nästa gång vill jag se att någon svarat på mitt erbjudande. Jag har nämligen inget emot att göra Europa med främlingar från internet (så länge vi kommer överens om vad som är intressant/roligt, förstås).   

08.11.17

Jag vet att dessa listor är tråkiga att läsa (och lika tråkiga är de att göra), men nu måste jag försöka få ordning på mig själv och enda sättet för mig att få det verkar vara genom att sätta press på mig själv, och press sätter jag genom att publicera sådana här offentligt eftersom jag då känner att jag måste leva upp till dem eftersom det annars känns som att jag går runt och ljuger, och vi vet ju hur mycket kväkare ogillar lögnhalsar (att allt sedan inte blir som tänkt är ju en annan visa).

- Stiga upp
- Matematik och engelska (Kom ihåg: Hitta en fåtölj tillräckligt bred för dig och läs psykologi + naturkunskap, för hemma blir det inget det av och det vet du)
- Åka till biblioteket på Bergnäset enkom för att låna en bok, och har någon hunnit låna den kommer jag flippa ut totalt
- Göra och äta middag, vilket betyder att jag på väg hem måste svänga förbi en affär och köpa något som kan bilda en
- Skriva ett pm och en redovisning om slangspråk inför tisdagen (visst skulle jag ha tänkt på det tidigare?)
- Läsa genom kapitlet om renässansen till svenskan
- Vips, så var även den dagen slut och det är för sent för att diska eller duscha, och jag har inte haft tid att leta reda på min pinkod till Nordea. Visst har vi haft det mysigt! Dags att skriva en ny lista som kommer att se ut på samma sätt. Har jag tur orkar jag gå ut med soporna efteråt.

För att klara av detta borde jag ha avslutat föregående dygn för över en timme sedan, men jag har ju inte ens börjat med tidigare omnämnt brev, så det är bara att ordna med ett sådant innan jag kan tacka för idag.

En lista på kvällskvista'

1. Var hittade du den här listan?
Googlade efter roliga listor men utan resultat och nöjde mig med denna.

2. Var är dina föräldrar födda?
I samma stad i samma län som jag.

3. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Trådlöst nätverk. Installerar sällan något då det enda jag gör är att glida runt bland bloggar och lyssna på musik/titta på film.

4. Vilken är din favoritrestaurang?
Äter ju knappt på restaurang, men det trånga lilla stället man hellre tar med sig maten från än äter på i Karlstad har godaste och största falafelrullen jag ätit. Fast då är det ju inte ens restaurangen jag gillar (den är vidrig). Så typiskt.

5. När badade du i en pool senast?
Gick i fyran har jag för mig. Därefter har jag inte näckat omkring i omklädningsrum.
6. Har du varit med i någon skolpjäs?
Ja, och det var lika upprivande och dödligt tråkigt varje gång. Man kan ju tänka att jag borde ha fått total avsmak för teater, men jag är en fighter (ha-ha).

7. Hur många barn vill du ha?
Inga alls. Tar mig hellre an andras ungar och gör folk av dem, ty det lär behövas.

8. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Heavy metal, dansband, psychobilly, trubadurrock.

9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Röstar taktiskt på (V) eftersom det så kallade "röda blocket" inte har en chans mot Reinfeldt och alliansen ifall (V) hamnar under fyraprocentsspärren (vilket de riskerar att göra då de bara blir sämre och sämre). Jag varken tror på eller uppskattar partipolitik (tvärtom) men ger inte mycket för blankröstning. Hört talas om The lesser of two evils-principen?

10. Vad har du för TV-kanaler?
SVT, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, MTV. Det verkar vara grundutbudet här.
11. Har du åkt moped någon gång?
Ja, det är så roligt så. Råkade välta en i ett dike i Niemisel med.

12. Har du busringt någon gång?
Nej, faktiskt inte.

13. Har du fått felparkeringsböter?
Nej, jag har inget körkort.

14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Nej, det verkar tråkigt och tidskrävande.
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Grekland, och det lär dröja många år innan jag får lov att åka utomlands igen.

16. Har du en egen trädgård?
Nej, men en stor balkong att odla på om jag skulle vilja. Det vill jag inte eftersom blommorna ändå dör till vintern. 

17. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Läser inte serier. Vad gäller TV vet ni nog själva svaret.
18. Kan du alla orden i nationalsången?
Om det är den med fyra innehållsfattiga verser, så ja.

19. Badkar eller duschkabin?
Dusch. Det enda negativa är att man aldrig får tillfälle att köpa väldoftande badbomber i olika färger.

20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Har inte sett någon bra film den senaste månaden.

21. Favoritpizza?
Min pizza måste innehålla mycket champinjoner, stark krydda och någon sorts dressing. Resten är utfyllnad.

22. Chips eller popcorn?
Hemma i soffan är båda hemska. Biopopcorn med smör eller varma chips om något.

23. Vilken färg på läppstift använder du?
Sommarrött enligt Isadora. Visst blir jag röd om sommaren, men inte riktigt så självlysande.

24. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Nej, har någon det? Köper folk ens jordnötter med skal på?

25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nej. Jag antar dock att luciaröstningarna i skolan räknas eftersom det inte är något annat än en skönhetstävling.

26. Apelsin- eller äppeljuice?
Äppeljuice. Jag vill helst ha annat än bara apelsin.

27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Åt ute med S i somras. Asiatisk buffé.

28. Favoritchoklad?
Tryffel, som den sugga jag är.

29. När röstade du senast?
2006.

30. När åt du en hemodlad tomat sist?
Äter inte tomater.

31. Har du vunnit en prispokal någon gång?
Nej, måste man inte sporta eller kaninhoppa för att få sådana? Däremot har jag en pimp cup, och de är ju något pokallika.

32. Är du bra på matlagning?
Nej, inte alls. Jag bränner allt och går och köper godis i stället.

33. Klarar du att tanka själv?
Nej, men eftersom jag varken har körkort eller bil är det väl ingenting jag behöver kunna?

34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
Nej, men jag har varit så nära, så nära och har köpt vissa av sakerna på Tradera. Inget fungerade, skall tilläggas.

35. Pepsi eller Coca Cola?
Känner ingen skillnad och jag tycker ändå inte om läsk.

36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
Nej, men så har jag ju inte haft mycket till jobb att tala om heller.

37. Vad var det senaste du handlade?
Handlade i förrgår, bland annat Heinz soppa och bomullsbollar med nallebjörnar på paketet.

38. Har du kräkts offentligt?
Ja. Inte det fräschaste att göra av en dam, men vad är alternativet? Det är ingen urinblåsa vi talar om och det går inte att hålla sig många sekunder. Urinera offentligt kommer ni iaf aldrig se mig göra. Aldrig att jag drar ner strumpbyxorna publikt.

39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
Mångmiljardär. Den sanna kärleken har jag gett upp hoppet om.

40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Ja, det gör jag. Vårt undermedvetna vet mer än vad vi gör.

41. Har du ringt något betalnummer?
Ja, det är väl klart att man ringt in till Ordjakten någon enstaka gång innan man slapp betala telefonräkningen själv. När jag var yngre ringde jag till ZTV:s program Kompis med för att diskutera buffaloskor. Jag kom fram men blev aldrig uppringd.

42. Kan man vara vän med sitt ex?
Mina ex är inte ex, de är döda för mig.

43. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Har inte besökt någon på sjukhus i vuxen ålder.

44. Hade du mycket hår som liten bebis?
Hade mörkbruna korkskruvar till axlarna när jag föddes, sedan blev jag blond och svintolik. Har alltid haft långt hår dock.

45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Har inget. Så avancerad är inte min telefon.

46. Vad har du i din väska?

Näsdukar, anteckningsbok, pennor, hårnålar, hemnyckel, ett plåster (för säkerhets skull), läppglans/läppstift, puderdosa, busspengar, cigaretter, tändare/tändstickor, tuggummi/halstabletter, skolböcker. Man måste ha en rymlig väska.
47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Jag somnar alltid tittandes på tv-serier. Det har blivit ett heligt avslut på den sketna dagen, annars tar det betydligt längre för mig att dra iväg. Elräkningen drar dessvärre också iväg med den ovanan.

48. Vad är du tacksam för idag?
Att min tand inte gick sönder av det stenhårda tuggummit. Annars är jag väldigt otacksam av mig.

08.11.16

En säsong kommer visst ta 3 years, 44 weeks att ladda hem enligt BitTorrent, och det verkar stämma. Har haft datorn på i två dygn och är inte ens halvvägs. Skadeglädje är härligt, för inte tillhör jag heller de få som seedar (jag stänger ner programmet så fort jag fått mitt, bara för att vara på den säkra sidan), men tråkigare är det när andras drabbar en själv.

Idag dog nätverket under två, tre timmar. Jag fick panik och visste inte vad jag skulle ta mig till ensam i en lägenhet på ett område där allt i affären är så dyrt att man inte ens går dit i nödfall, med knappt några TV-kanaler och inget internet som kunde hjälpa mig med engelskan (jag måste googla varannan mening för att se ifall någon annan kan bekräfta att det går att skriva som jag gjort), men nu fungerar det igen och jag ångrar nästan att jag försökte göra något åt det eftersom det bara bidrar till att jag gör mindre av det jag borde.

Helgen har jag ägnat åt att sova vilket var det sista jag ville. När jag vaknat har det redan hunnit bli mörkt ute och att ens stiga upp är lönlöst eftersom jag är lika trött ändå. Jag känner mig isolerad och blir galen när jag vet att det inte finns något att äta eller möjlighet till att baka något. Om träning gjorde så att jag kunde äta en godisbit om dagen (en "godisbit" i min värld är en chokladkaka à 100 g, tro inte jag nöjer mig med en dumlekola) skulle jag göra det, men vad man än gör är inte tillräckligt, även om litet alltid är bättre än ingenting.

Nu vill jag gå och lägga mig igen, men måste först skriva ett påhittat brev till en påhittad vän i engelskan. Har varit uppe i timmar utan att ha gjort något och det gör en tröttare än att faktiskt vara produktiv, men eftersom jag inte vaknar när alarmet ringer utan i sömnen väljer att snooza nio minuter och fortsätter göra så timme efter timme efter timme utan att ens vara klar nog att störas av den högst irriterande signalen kan jag inte ta någon tupplur. Det är inte direkt så att jag har något kaffe heller att sörpla i mig, men även om jag haft det hade jag inte gjort det: Jag hatar det här av hela mitt hjärta och har ingen önskan om att förbereda mig inför en morgondag. Varför skulle jag?

Lindex sjunker i storlekar såväl som i mina ögon

Mina läsare som utan problem kommer i en storlek S drar måhända en suck, men i egenskap av fet med all den problematik det innebär att få förbli något sånär stylish trots 25 kilos övervikt, är en reflektion från ett ofryntligt fetto vad som följer.

Lindex var tidigare sedd som en typisk käringaffär mödrar och stillösa handlade från. Vinden har dock vänt: De har insett att de inte längre bara går hem hos äldre kvinnor och har börjat göra sitt utbud mer ungdomsvänligt. Härligt, inte sant? Nu finns ännu en butik att hitta kläder på, eller skall jag säga en mindre för egen del? 

Det är inte bara jag som upptäckt att deras framgångar inneburit att de blivit mindre i storlekarna. Jag kom i eftermiddags hem efter att ha köpt två koftor och en topp som jag lagt undan på Lindex. Jag har tidigare kunnat använda deras L utan problem och har inte ens behövt prova plaggen - jag har vetat att L fungerar för mig. Idag fick jag dock pressa i mig toppen som stramar ordentligt. Att ha ett linne under detta är inte att tänka på trots att den är urringad och det skulle behövas. Koftorna sitter inte heller bra trots lös modell. Dessutom går deras mest trendiga utbud numera bara upp till storlek M (40/42). De stumma plagg de kallar höstens hetaste trender och marknadsför inför jul- och nyårsfesterna sträcker sig inte heller över 42. Ta även den fulsöta stickade rentröjan som vid första anblicken ser ut att höra hemma i tjockisrutan eftersom ingen skulle ha köpt den ifall inte modebloggarna hypat den så förfärligt - M är största storlek.

Vad gäller butikens nederdelar går endast halv- och hellånga kjolar över 44. Av 32 kjolar finns sex i storlek 46. I dagsläget har H&M, som fått utstå mycket kritik för att inte ha ett tillräckligt varierat storleksutbud, större storlekar än Lindex och det säger en hel del om deras förvandling. Jag kan säga att "jag handlade på Lindex innan det blev coolt", men nu är jag plötsligt för fet. Lindex får gärna förbi en käringaffär för mig om det skall vara på det här viset.

Mina båda tummar riktas nedåt gentemot Lindex och min frågeställning till samma företag då jag verkligen är nyfiken är: Vadan detta? Är det antingen eller som gäller för er? Är det inte möjligt att tillfredsställa kunder i flera storlekar (och anser ni att en kvinna som drar 44 är för stor för att kunna ta del av modet på samma villkor som en 36:a?), eller vill ni helt enkelt tvätta bort stämpeln som en butik för alla kvinnor? Jag, och mina feta fränder med minsta klädintresse, är mycket tacksamma för svar.

Vintern är här, "fo' real!"

I torsdags vaknade jag under sen eftermiddag till en vitlagd värld och det var med ett högt klagostön jag hämtade kameran för att dokumentera eländet genom persiennen (jag har visst en alldeles utmärkt zoom). Jag var fly förbenad i min ensamhet där jag satt och åt fullkornsmakaroner med sojakorv, ärtor, majs och paprika framför datorn utan att göra det jag skulle, en känsla som jag fick äta upp idag då det i stället ösregnade och jag bäst kunde jämföras med en blöt gammal lapphund (som legat på latsidan de senaste åren) med blonderad hjässa i min pälsjacka. Jag trodde jag skulle förfrysa på väg till stan efter att ha gjort NP i Engelska A (det gick inte bra trots att temat var film med tanke på att ens ordförråd är högst begränsat) och väl framme såg det ut som en jätte hade ställt sig och pissat på mig. Tänkt var att jag skulle ut till Storheden och handla direkt, men jag fick i stället trängas bland ungar, äldre och fredagslediga och önska att jag kunde göra mig osynlig vilket blir svårt med min bastanta kroppshydda. (Vad är det med fredagar och folkmassor? Klockan var knappt slagen lunchtid.)

Köpte den andra gardinen till vardagsrummet som skall sys upp med en linjalslängd till helgen, för vem i himmel har 240 centimeter upp till fönstret? Inget normalt hushåll. När det är gjort och jag köpt förlängningssladd till lampan (det börjar bli ganska jobbigt att famla i mörker om nätterna om jag mot förmodan skulle vilja titta på TV, men jag hatar min soffa än så länge och kommer att göra tills historien gått ur den, vilket den kanske gör när allt fallit på plats) samt ett bord att ställa ljus och annat på tror jag det kan bli fint. Synd att bara jag kommer se det, som sagt. Om S kommer upp efter jul får hon dock sova här, så kan vi äta flottigt och titta på dåliga rysare, vilket förmodligen är den bästa sysselsättningen som existerar näst efter obegränsade shoppingmöjligheter. Tro mig, hade ämnesomsättningen varit bättre hade jag inte gjort annat. (Vänta, vänta... är det inte vad jag gör idag med? Nå, jag hade gjort det och njutit i stället för att göra det och lida samtidigt då.)

Väl på Storheden, efter att ha skakat av min jacka och beklagat mig i tystnad, köpte jag en lila fleecepläd för 29 kronor samt en stavmixer från Rusta och billiga varor från mitt käraste Överskottsbolag. 137 kronor visade kvittot. Köpte även två burkar Cola Light som jag svepte i kväll vilket var sådär och kom på att det är bra mycket billigare att köpa en tvålitersflaska med en gång, men då skulle jag bara bli så arg över att behöva hälla ut hälften då den blivit avslagen. Jag kan vara ganska lättretlig. (Som om det skulle vara någon nyhet.)

Mina första vinterskorJag vet att min syster jublar inombords då hon läser rubriken eftersom hon varit på mig i halva mitt liv om att köpa ett par  (eller överta hennes gamla, att de var två nummer för små gjorde inget). Jag kan faktiskt inte minnas om jag haft några sedan mellanstadiet. Jag har alltid varit den som gått och frusit i klackar, men i år tänker jag smart. Gick in på Din Sko och greppade tag i första bästa skodon som såg ut att kunna passa.

Korta och tjocka ben klär inte i skaft (korta och tjocka ben kan å andra sidan inte ha några höga heller), men det är knappast en rimlig ursäkt till att glida runt på isen i sommarskor, få snö på fötterna och förkyla sig? Som det ser ut nu trampar jag runt i tygskor som inte alls matchar kläderna av ren bekvämlighet, så varför inte trampa runt i de här varmfodrade av samma orsak? Så här års ser allt annat än vinterklädnad dumt ut, för vem vill förknippas med de 15-åriga mansoniterna (haha, hur länge sedan var det inte man använde den benämningen då?) på bussen utan jackor i minusgrader? De ser bättre ut i verkligheten (på bild är samtliga hemska - tänk Lappland och 70-tal), finns även i vitt och kostar 449 kronor. Skorna alltså, inte mansoniterna. De är betydligt billigare än så.

I close my eyes for a moment, I'm still there

Det är lätt att försöka, men ännu lättare att ge upp. Det är lätt att säga att man skall börja om, men ännu lättare att glömma. Det är lätt att säga att man skall glömma, men ännu lättare att misslyckas med det när saker kommer över en precis så hastigt som man önskar att man kommit över dem från första början. Man vill inte vara sist med någonting (möjligtvis sista hustru i ledet eftersom det är där arvet börjar spela roll).

Jag önskar självklart att jag en dag lyckas gå vidare och bränna min nedklottrade historiebok på bål (jag älskar att jag fram till och med tonåren trodde att man bryggde varm dryck på häxorna) då den blivit alldeles för tung att kånka runt på i väskan, men om jag inte gör det har åtminstone lärt mig leva med besvikelserna. Detta ger mig dock ingenting att tala om längre. Ångesten värker likväl (hur många utelämnande dagboksinlägg jag än skulle posta varför jag avböjer) och det kommer den att göra om jag så lever tills jag blir 90 svåra år.

"Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt" som modern som älskade att säga A men aldrig B sade, och lämnar fältet öppet för tomma spekulationer med ett sentimentalt, för en gångs skull vackert avslut (samt en knäpp på nosen till de som påstår att originalen alltid är bäst - jämför själva).

 

The lonesome Texas sun was setting slow
In the rear view mirror I watch it glow
I can still see the wind and her golden hair
I closed my eyes for a moment I'm still there

The bluest eyes in Texas are haunting me tonight
Like the stars that fill the midnight sky
Her memory fills my mind
Where did I go wrong,
Did I wait too long or can I make it right
The bluest eyes in Texas are haunting me to night

Another town another hotel room
Another dream that ended way too soon
Left me lonely Waiting for the dawn
Searching for the strength to carry on

For every heart you break you pay the price
I can't forget the tears in her blue eyes

Nej Gunde, allt är inte möjligt

Har rensat datorn från bilder och musik.  Det tog sin tid men nu är det gjort och foton av katten ligger på ett USB-minne. Varför skall jag ha saker skräpandes till ingen nytta när maskinen låter som om den håller på att få krupp stup i kvarten? Ut med det gamla och in med det nya, är Haggans paroll när hon är på det humöret, och speciellt efter att ofrivilligt ha behövt stöta på gamla djävlar från det förgångna (vissa sanslöst skrattretande) blir allt som tidigare varit ont, för det är det. Det finns inget där att hämta och gräva bland. Vad det nya skall vara har jag inte bestämt, men förhoppningsvis bilder av de saker de pengaslavar jag ännu inte funnit skall skicka till mig.

Var på biblioteket efter skolan och nu slår jag två flugor i en smäll (och hoppas att ingen inblandad läser detta - åh, ljuva paranoia!) genom att läsa samma bok i två ämnen parallellt med varandra. Visst måste jag läsa ut den både på svenska och engelska, men då behöver jag inte ha två olika romaner att fokusera mig på samtidigt. Fick sedan den väldigt jobbiga frågan om jag hade någon pojk- eller flickvän. Hade jag varit normal hade jag nöjt mig med ett enkelt "nej" och så hade det varit bra med det. I stället besvaras relationsrelaterade frågor med höjda ögonbryn, uppspärrade ögon och ett "ööh, ne-ej?", som om det vore en självklarhet även för främlingar. Det känns viktigt att poängtera att man är ensam av en uppenbar anledning och inte singel "för tillfället", och egentligen har jag sådan innerlig lust att tillägga "vadå, ser jag ut att få till det?" då sådant kommer på tal, men det låter inte bra att säga högt. Speciellt eftersom de inte känner mig och vet att jag sedan evigheter är den eviga singeln ingen kan få för sig att älska skulle de med största sannolikhet undra vad ens problem är. Tja, det är väl det som är problemet, att ingen någonsin kommer kära ner sig i en och att man aldrig kommer få sitt värde bekräftat, vilket i stället får en att tvivla på om man alls har något.

På väg hem tittade jag in genom bottenvåningarnas fönster och förundrades över hur vackert somliga har (i de flesta fall sådana som inte ens förtjänar sina höga inkomster - det är som det brukar, med andra ord). Stora bokhyllor i mörkt trä fyllda med kristallglas, takkronor i guld, exklusiva krukväxter och rundade valv som leder in till ett nyrenoverat kök. Jag blir ledsen och tänker på hur mycket jag önskar att jag kunde få vad de har, att det är där jag en dag vill se mig själv, men det är inte så det fungerar. Du måste ha riktigt bra kontakter eller universitetsutbildning för vad du än vill göra i Sverige - att du inte ens nödvändigtvis behöver kunna genomföra dina uppgifter i praktiken har vi många fina exempel på - och kommer du senare på att det inte alls var vad du ville har du då spillt tio år av ditt liv som inte ens har 30 år kvar till pension innan du hunnit utbilda dig på nytt. Ingenting går i en handvändning och det går inte att börja allra längst ner med vad som helst för att sedan "bara jobba sig uppåt". Ingenting är så "bara" här. Folk som kommer med sådana påståenden har extremt bristande verklighetsförankring. De lever antingen i en drömvärld eller tillhör det fåtal som haft lyckan att uppleva denna omänskliga tur. Nej, ingenting är omöjligt för alla, men för de absolut flesta är rentav det mesta det.

Jag skäms över att erkänna att mitt enda mål är att få arbeta med film då det är sådant folk förknippar med Hollywood, stora pengar och publicitet och tänker "jomenvisst, lycka till du!". Det känns som att de likställer det med att säga att man "vill bli chef/celibritet" när man blir stor (ett intetsägande mål som är rentav löjligt att nämna). Jag kan bara undra varför det är mer respektingivande att säga att man skall söka in på polishögskolan, när de flesta ändå inte kommer in? I en tid då rutan domineras av Höök och Beck är det sådant jag skrattar åt, då det är så uppenbart var folket fått polisdrömmarna från: Filmen! Eftersom produktionerna för dessa kriminalserier förmodligen sätter fler människor i arbete än polishögskolan gör är det ju ganska uppenbart att det faktiskt går att delvis få arbeta med det. - När YouTube kan göra elvaåriga glasögonormar dansande till Crazy Frog till internetkändisar över en natt, varför skulle då inte jag lyckas? Jag har inte kontakterna men viljan, även om den är djupt nedtryckt av uppgivenhet, scenskräck, ofördelaktigt utseende och dåligt självförtroende. Jag älskar underhållning, men det ger i slutändan mig mer att få vara den som underhåller än att sitta i publiken. Till skillnad från de som känner att det vore "en kul grej" eller drömmer om kändisskap känner jag inte alls att det skulle vara "kul" (tvärtom, men det är jag beredd att ta) utan att det är mitt kall i livet, och jag måste säga att jag värdesätter ett kall i livet högre än den nya trenden bland ungdomar med drömmen om att få bära batong, kväva mänskliga rättigheter och sätta langare och småbrottslingar bakom lås och bom.


Tolv timmar kvar till nationellt prov, men vad skall jag göra åt det nu? Jag läser igenom häftet och om vinden vill så blåser den åt mitt håll, annars inte. Jag har nationellt prov i engelskans skriftliga del på fredag med och det får gå som det går.

Hur orkar man fortsätta?

Jag skulle bara "vila" en timme men vaknade efter fyra timmar, fortfarande så trött att jag överväger att lägga mig igen. Jag skakar och gråter och gråter och skakar och varje cigarett jag röker för att jag inte har något annat att göra ger mig huvudvärk. Jag orkar inte göra någonting och undrar vad det skall bli av mig och varför jag över huvud taget försöker försöka. Mitt liv är meninglöst, verkligen utan några mål och jag orkar inte upprätthålla någon fasad av att saker skulle vara uthärdliga, för det är de inte. Jag vet att jag aldrig kommer att ta mig någon vart, att jag kommer fortsätta i samma bana medan tiden fortsätter gå. Folk växer upp, utvecklas och går vidare. De flyttar, utbildar sig och förbereder sig inför framtida yrken om de inte redan har ett. De har partners, vänner och bekanta och något som tillfredsställer dem. Jag har inte en vän i världen och ingenting som gör livet värt besväret. Det finns ingen att vända sig till och har aldrig gjort. Den som aldrig varit helt ensam kan inte föreställa sig hur det är, när man snällt har fått acceptera att det är så ens liv ser ut eftersom det inte finns något annat. När det kan gå månader utan att det finns en själ att nicka åt i förbifarten, när den man säger mest åt är busschauffören vid den obligatoriska slappa hälsningen, och när man drar sig från att somna eftersom man sedan tvingas dra sig från att stiga upp till en ny dag som är en exakt kopia av de föregående.

Jag frågar ofta varför det blev just jag, varför jag under hela mitt liv aldrig lyckats hitta någon som jag haft mycket gemensamt med trots att jag varit på lika många ställen (om inte fler) som andra, men jag får inget svar och måste förlita mig på att det en dag kommer visa sig varför och att jag då får upprättelse för alla dessa år som jag famlat i mörker, blodpölar och matrester. Jag hade förstått det om jag haft en sjukdom som gjorde att jag uppträdde litet udda (tänk bokstavsdiagnoser), men det har jag inte. Jag är trevlig mot de som förtjänar och kall mot de dryga, tämligen socialt kompetent och det finns (utöver fetman, men den är jag inte ensam om) inga drag som folk kan koppla till något underligt. Man märker inte av mina bittra och trista sidor innan man lärt känna mig och jag kan förstå att folk väljer att dra sig tillbaka då om det skulle vara ett problem att andra har problem, men så långt har det aldrig gått. Av det kan jag bara dra slutsatsen att jag är för ful för denna värld i kombination med en obehaglig utstrålning.

08.11.10


Fyra timmars glapp mellan lektionerna, varav den första visade sig vara repetition från förra veckan varför jag gick efter 25 minuter. Så skönt det hade varit att få stanna i sängen till nu. Jag hade behövt det mer än vad jag behövde vara nära att trilla omkull på den stora när jag skulle kliva av bussen (hade jag burit högklackat hade jag gjort det med, tur att jag tänker praktiskt nu när jag gått och blivit äldre och fulare och därmed inte orkar lägga ner någon tid på utstyrsel utan tar det som ligger framme). Ute blåser det och allt som ens närmar sig att vara en frisyr kan man kyssa adjö. Så mycket för att styla håret och dölja utväxten med hårnålar i en kvart. Det är bara att pressa in huvudet i en peruk eller bli hiphopare på heltid och dölja allt i en ball keps. Båda alternativen skulle dock blåsa all världens väg de med, så det enda som återstår är väl en stram knut som framhäver det klotrunda ansiktet ännu mer.

Mitt största dilemma på det här stället är vid vilken hållplats jag skall kliva av. Jag har två att välja på, och jag tror inte det skiljer många meter mellan dem. Vid den sista måste jag dock passera en skolgård och vad kan ge mer ångest än det? Jag gick till CSN idag (äntligen!) och klarade inte av att passera små 92:or på väg från gymnasiet utan gjorde en Rickard Wolf och tog bakvägen.

Nu sitter jag hemma i väntan på engelskan var jag inte heller har något att göra eftersom det som finns är sådant jag måste ta igen, och det måste jag jobba med hemma. Dock måste jag få information gällande nationella provet och få höra litet till hur mycket jag ligger efter (det kan man aldrig få sagt till sig för många gånger). Sedan kan jag väl passa på att ändra adress innan jag åker hem och skriver den sista svenskuppgiften innan nationella provet i svenska b, som har det absolut värsta tänkbara temat: Intryck och avtryck. Intetsägande och fullständigt ointressant - jag avundas de som fick sagotema i våras. Det hade jag fått MVG på, nu är jag glad om jag lyckas få ett G- då lärarna är mer än krävande och det värsta jag vet att skriva om är miljökatastrofer, tradition och truliga ungdomar. Jag tänker bli underkänd på kvällens uppgift för att få göra om den efteråt. Huvudsaken är att jag skickar in den i natt så jag slipper skjuta upp nationella provet till nästa termin.

Det är två timmar kvar till bussen går och jag har tagit min drink (idag började jag om en sista gång - klarar jag det inte nu så ger jag upp, därför måste jag lyckas) så jag skall nu ta och suckande ögna igenom häftet med de vansinnigt tråkiga texterna.
16.50: Hur goda är inte kokta kikärter? Jag kan äta dem som dem är, i maträtter eller som hummus och det är ta mig tusan vad jag skall göra. Jag har alltid mått illa av och aldrig tyckt om chips och nu när det är slut med godis för ett tag är det mitt nya tilltugg när suget sätter in (vilket det gör ofta). En liten burk (vars innehåll jag slukar i en handvändning) ger ungefär 130 kcal och en Mums-mums bara 80 och i ärlighetens namn äter jag bra mycket hellre en och en halv Mums-mums, men så är det ju skillnad på kalorier och kalorier. Jag har svårt att tänka mig att man går upp i vikt av kikärtor så länge du inte lägger in dem i sockerlag, men frågar man valfri fanatiker låter det väl annorlunda. Nåväl, till veckan skall jag köpa upp ett lager eftersom det är väldigt bra att ha hemma. Konserver är min favoritmat eftersom färskvaror alltid får mögla innan jag ens kommer på tanken att använda dem, och då är det för sent. Jag vill ju inte att mitt för närvarande tomma kylskåp (med undantag för en halv flaska ketchup, tre bananer och lika många äpplen) skall sluta upp som mina föräldrars, som jag varje gång jag besöker dem får rensa ur. Där hittas alltid grön föda, i trist bemärkelse.

Irriterad hagga med choklad mellan tänderna


"Ni får säga det om ni vill, men sluta!"  - Haggan är logisk som vanligt.

Jag är fly förbannad när jag spelar in denna, märker inte att jag har choklad på tänderna förrän i mitten av klippet, fortsätter som ingenting och blir till slut så irriterad, dels på mitt utseende och dels på sådant som tynger mig inombords, att jag i stället flippar över fula fashionistauttryck, men fortsätter fortsätta som ingenting med skillnaden att det inte går lika bra denna gång; jag kan inte dölja att jag är på väg att koka över och beter mig som om jag sitter med något hårt uppkört, så fast jag inte tänkte lägga ut den sitter jag nu halvt skrattar halvt gråter åt eländet. Ena sekunden framstår jag som en lugn filbunke och andra som en trängd geting, och bägge stämningar stämmer. No wonder I'm single.

Nu har klockan blivit tjugofem över elva och min väntan har med andra ord pågått i nio timmar. Jag tror inte jag kan vänta mig att få höra någon ringklocka ljuda på dörren i kväll, så det är dags att hoppa ur kläderna och in i morgonrocken.

Kyrkshopping med haggan

El Orfanato som jag tittade på i natt var ofantligt tråkig, ingen film i min smak. Jag somnade ifrån andra delen och såg färdigt den i förmiddags bara för att kunna uttala mig och nu när jag kan det kan vi lämna det bakom oss. Idag har jag inte gjort mycket, utan har suttit och väntat i fem timmar på hyresvärden som skulle lämna nycklarna till tvättstugan och få betalt för soffan och fåtöljerna som mina föräldrar bestämde sig för att köpa (skönt nog, eftersom de försvann härifrån fort) och inte kunnat göra något annat, ty när jag väntar, då väntar jag och hela min dag går åt till det. Ännu en sak som gör det skönt att bo själv och inte tillsammans med någon: Det finns ingen att vänta på förgäves.

Tidigare var jag förbi en kort vända på kyrkans öppna hus. Det var en stressig, högljudd atmosfär (folk är uppenbarligen mer kyrkliga här än på Örnäset, och jag har givetvis mina teorier; här finns nästan bara insatslägenheter och det är över huvud taget ett fräschare område - bland svenskar står medelklassen för att ta upp flest kyrkbänkar medan arbetarna är ateister) och jag ville därifrån fort, men snappade åtminstone upp ett par saker som inte gjorde besöket onödigt:


Gräddko, rökelse (likadana som jag hade när jag var yngre, skall elda med dem för att känna mig litet mer hemma), ljussläckare. 5 kr/st.


Rättvisemärkta tvålar med gurka och honung, te med persika/grädde, havssalt med örter.


Litet manikyrset med nagelfil, nagelklippare och sax. 5 kr.


Eleganta örhängen. 10 kr/st.

Spärrade kort och stegrande kaloriintag

Det var en lättnadens suck jag drog när jag efter lektionen besökt Nordea, som tydligen gör i ordning korten en månad innan de går ut, och som i måndags hade skickat iväg mitt förnyade kort till min gamla adress. Vem som än kunnat få tag på det hade haft möjlighet att leva loppan med det ändå fram till sista november om jag inte gått dit, men nu är det spärrat och mitt eget klippt, och om en vecka får jag hem ett nytt med en ny kod. Jag som precis höll på att lära mig den gamla efter två år.

Idag har jag nog ätit mer än 50.000 kalorier. Jag är åtminstone övertygad om att det rör sig om närmare 10.000. Vad som ingick i dagens diet är jag för skamsen för att ens tala om, men jag har ont i magen från den och önskar att jag hade slutat efter halva påsen och ena tallriken. I stället för förändringar fortsätter det gå utför, och jag får knappt plats i sängen längre. Mitt ansikte bli bara rundare och rundare. Dessutom är jag dyr i drift: På två dygn har jag druckit två paket Bravo, det vill säga fyra liter juice värde 40 kronor. Nu är det bara att jag går och köper mig en tillbringare så jag kan börja blanda dubbelt så billig lättdryck igen. Jag är så trött på mitt beteende som inte bara gör mig fetare och fulare utan också illamående fysiskt såväl som psykiskt. Man mår inte bra av att överäta. Det är trevligt att få unna sig något någon gång och begränsar man det till en dag i veckan blir det dessutom något att se fram emot, men det jag sysslar med nu handlar om rent tvångsmässigt vräkande, och det kommer inget gott ur det. Känslan av att vara fullmatad är vidrig, och det värsta är att den håller i sig i många timmar efteråt. Viktökningen däremot, håller desto längre och är något man får lida för på sikt. Det är inte värt det. Jag måste sluta nu. Jag säger alltid att idag/i morgon är dagen, men nu måste jag hålla igen. Håller jag mig bara borta från affärer och alltid har tuggummi hemma kan jag inte göra så mycket annat eftersom jag inte vågar handla sådant  själv. Det värsta är att skolan får lida ännu mer på grund av mina sug, eftersom det är det enda jag kan fokusera mig på då de sätter in. Jag skulle kunna tugga upp mina egna fingrar till knogarna om de bara haft sirap på sig.

Fick ett sug att se dålig asiatisk skräck i kväll och laddade ner Battle Royale, men insåg att jag var för gammal för att kunna se niondeklassare springa runt och kriga utan att drabbas av åldersångest, så jag tog i stället hem El Orfanato. Skall lägga mig i sängen och titta på den nu med fötterna högt ovanför marken. Sedan måste jag försöka sova så att jag tar mig upp i morgon. Mellan nio och tre är det öppet hus i kyrkan, och jag hade väl tänkt försöka våga mig förbi där innan jag fortsätter med ofrivilligt donande. Om inte annat behöver jag den där promenaden på, vad blir det, 400 meter. God natt.

Det kan alltid bli värre

Jag har inte något mobilabonnemang till min lånade mobil, men däremot har jag förätit mig på Marabou Daim och insatt att det inte är så gott med ljus chokladkaka, samt ett hemnummer (förmodligen ett av världens enklaste). Kan det bli vuxnare än så? Nu är det bara att vänta på försäljare att ringa och störa mig i den ensamma vardagen.

Jag hatar mitt liv och vill som den postpubertala kvinna jag är dö oftare än du fantiserar om pumpande nakna kroppar, och jag tänker att två rum är alldeles för stort och dyrt och onödigt eftersom jag inte ens varit inne i det andra (än). Jag tänker att ett gigantiskt rum med liten kokvrå skulle passa mig ypperligt eftersom jag både äter vid datorbordet och tittar på film i sängen en och en halv meter bort, men nu handlar det om att ta saker för vad det är och försöka finna sig i dem:

Jag får inte ha rökelser i mitt hem och får inte på några som helst villkor röka i det eftersom ägaren har astma och jag gillar inte att stå på balkongen eftersom den vätter mot innergården och ett tiotal köksfönster, men jag har ett hem och det är en hörnlägenhet högst upp precis som jag önskade. Jag är inte ekonomiskt oberende och kan inte göra några stora utsvävningar, men jag har precis så att jag kan betala mat, busskort och räkningar. Jag har en urusel relation till mina föräldrar och hatar min mor men har en far som ställer upp med skjuts när jag har ärenden att göra. Jag har inga vänner och kan inte komma på något "men" där eftersom sociala behov existerar även bland eremiter. Jag är förtappad enligt Carola Häggkvist, men kommer enligt mig själv att ha en plats där uppe när slutet är kommet (frågan är om jag verkligen vill tillbringa evigheten med hennes skrål och ögontjäneri inför "the big G"). Jag är fet, men jag kan banta. Jag är ful, men kommer att ta mina besparingar och göra en operation eller upprepade besök hos hudterapeut när jag gått ner nog mycket i vikt för att anse att det skulle göra någon skillnad för min uppenbarelse. Jag kommer aldrig att träffa någon och lyckas i karriären, men fortsätter drömma.

Haggans fredag:

00.50: Borsta tänderna och urinera, dock inte samtidigt
00:55: Lyssna på en låt
01.00: Skriva på svenskuppgift
01.30: Titta på Simpsons och somna med datorn på (eftersom värden lovat att betala första elräkningen, givetvis utnyttjar jag detta och njuter av teknikens under till fullo då det ändå tas ut nära en tusenlapp mer än vad hyran egentligen kostar)
07.30: Skriva på svenskuppgift efter att ha slängt på mig omatchande trasor (vem klär upp sig för komvux?)
08.30: Gå med raska tjockissteg till bussen
08.41: Sitta på bussen och hoppas att ingen kontrollant kommer och tvingar mig att betala 600 kronor
09.00: Matematik A
10.00: Svenska B
11.30: Gå till GT och lämna igen en topp
12.00: Gå till CSN en gång för alla (efter tre månader - hur är det möjligt att skjuta upp något så viktigt så länge?)
12.30: Gå till Nordea och fråga hur jag skall gå till väga för att förnya mitt VISA-kort
13.00: Gå till Kupan och se om de har något jag saknar till hemmet
14.00: Åka till Örnäset, jobba och skriva en ny lista
16.00: Åka till Björx, komma ihåg att ta med en gitarr eftersom jag trots total tondövhet håller på med en egen cover
16.30: Skicka ut information till folk jag sålt saker till, betala sådant jag inte hunnit betala, posta det jag sålt men tyvärr inte hunnit med att posta p.g.a. skola, flytt och levnadsångest
17.00: Äta en middag som inte innehåller mer än 50.000 kcal (bara nästan)

Yep, allt kommer självklart att ske på exakt utsatt klockslag med. Egentligen har jag två prov som väntar på fredagens provtid, men jag får ta dem nästa samt nästnästa vecka i stället.

Uppdatering 02:30: Det här med exakta klockslag kan vi diskutera. En timme senare än planerat gjorde jag färdigt första uppgiften av tre. Hade jag varit den som hållit mig till schemat hade de varit färdiga för tre respektive sju veckor sedan. Jag har även tappat bort kvittot för toppen varför jag antingen får hitta det hos föräldrarna i morgon eller sälja på nätet. Jag är nämligen för tjock och måste komma igen och byta upp mig, precis som coolingarna på Comhem. Nu är jag dock för trött för att kunna somna (det finns ingen egentlig logik till övertrötthet, ändå är det något som drabbar så många) och överväger att gå och äta något i stället för att lägga mig ner. Ett par satsumas, kanske?

Uppdatering 07:05: Det här med exakta klockslag kan vi diskutera. En timme senare än planerat vaknade jag varför det inte blir någon matte idag heller. Det blir bara värre. Helvete!

Stressed out!

Nu är jag i stor, stor knipa. Varför jag har sovit elva timmar i sträck och vaknar halv tre(!) kan och vill jag inte besvara, men det har jag gjort trots att jag hann vara uppe och gå runt i lägenheten en gång (svarade t.o.m. i telefonen). Jag förberedde mig två gånger igår för att sätta igång med studierna, köpte till och med hem "pluggodis", men somnade till i två-tre timmar första gången och tittade på Simpsons andra. Nu är godiset slut och jag med eftersom jag inte får göra svenskans nationella prov den här terminen om allt inte är inne i morgon på lektionen klockan tio, och med allt menar jag tre mastiga skrivuppgifter som måste börjas på från grunden. Det är omöjligt, och att min lärare hatade och tvingade mig att göra om en skrivuppgift som hennes medhjälpare godkände och tyckte var jättebra är inget som motiverar. Jag kan göra en om jag verkligen försöker. Jag kan göra den färdigt och jag kan göra den dåligt, men inte tre stycken. "Vad skall jag göra?" frågar jag när det enda svaret som finns är "Du kommer inte att hinna allt, men sätt igång ändå och det nu!". För varje minut jag oroar mig, desto mer förstör jag för mig själv. Om jag levde i det exakta nuet och gjorde det jag tänkte på skulle allt ordna sig, men det är ju exakt vad jag inte gör.

Öppnade fönstret och hörde två macho kids på cirkus 10 cykla förbi, och av någon anledning jag inte kan eller vill besvara så fick det mig att tänka på X. Det är när jag är som mest stressad och uppriven det kommer igen, och det är alltid de mest oväntade sakerna som sparkar igång det, som om det skulle vara något jag behövde. Jag trodde det gått över, men sensmoralen i min historia blir endast att inget kan ersättas eftersom allt kommer tillbaka så länge man inte gjort upp med det. Bäst att stänga ute världen igen. Den börjar bli kall.

No matter what they say, I believe in you

 
Nutrilett, worth more than I can pay.

Det är tydligt att folk har åsikter i vad som räknas som fin kultur och ful kultur. Dramer är fina, opera och balett likaså. Fotokonst är fascinerande; det räcker med att dämpa mättnaden på en situationsbild för att folk skall häpnas. Köp en skamligt dyr systemkamera och bloggosfären kommer att höja dig till skyarna bara du vet hur inställningarna eller Photoshop fungerar. Film är tämligen fult så länge den inte är svartvit och mestadels stum. Mina desperata och naiva försök till att följa diet har mycket gemensamt med konstfilm; de är båda korta, verkar i tystnad och slutar aldrig lyckligt, så här får ni litet finkultur att gotta er i om morgonsidan, och vad kan bli mer korrekt än att slänga in en pånyttfödd Bob Dylan på ett hörn?

08.11.04Videoupdate från min första kväll i lägenheten. En tråkig sådan (precis som temalösa vloggar är), men oj vad fort den gick att ladda upp. Från en minut per MB till en halv minut för 40 MB. Det är en hastighet jag inte är van vid. Då gör det nästan ingenting att jag försummade ännu en kvälls skolarbete för att kämpa med routern utan resultat. Eller, egentligen gör det en hel del, men det lättar åtminstone ett tungt sinne en aning: Då blir de skolfria timmarna litet roligare att leva. Nu skall jag göra det jag nämner och sedan gå och lägga mig, ty i morgon 09:40 åker jag med 3:ans buss för första gången för att sätta mig och gråta i en mattebok. God natt.

08.11.02

Jag vaknade efter att ha sovit riktigt, riktigt skönt utan kudde på en tvåsitssoffa intill datorn och det första jag tänkte i all min separationsångest var att jag aldrig ville lämna det, och det gjorde jag inte heller eftersom jag vaknade för andra gången klockan två och fick bråttom att sätta igång med saker och ting. Det berodde antagligen på att jag fick somna till ett av mina favoritavsnitt och tack vare den svarta rullgardinen som stänger ute allt dagsljus - året om. Här inne kan man ha vilken tid man vill på dygnet. Däremot kan man inte stänga ute mina föräldrars knarrande säng från nedervåningen, något jag nu slipper oroa mig för för all framtid. När jag gick ner i köket halv nio på morgonen såg jag hur det hade lagt sig ett tunt snötäcke över gatan, staketen och gräsmattorna. Väldigt vackert, men knappast önskvärt. Nu är fem månader av vinter här.

Har skrivit ut en text att prata om i morgon på engelskan (valde DW Griffiths film Birth of a Nation från 1915) och gjort klart presentationen av mig själv. Då återstår bara att läsa en hel roman och göra en skriftlig redovisning av den (tips på lätta tunna sådana som även finns på svenska mottages tacksamt), göra en summary och en writing. Har lämnat in en bearbetning i svenskan, men där återstår fortfarande tre ogjorda stora uppgifter som jag inte lyckats med. Påbörjade den ena vid fyra och har hunnit med tre fantastiska meningar som skall klämmas in någonstans i texten (var har jag ingen aning om):

"Dramathrillern Crash (2004) utspelar sig under två dygn i Los Angeles, USA, och hinner under denna korta period ta upp flertalet fördomar som existerar bland människor oavsett etnicitet och kultur. Filmen innehåller en stor skara involverade karaktärer som alla brottas med sina fördomar på olika sätt. (...) Anslaget visar oss en seriekrock på en av Los Angeles motorvägar, men titeln Crash syftar i själva verket snarare på de kulturkrockar som uppstår än själva bilolyckan."

Detta ger mig säkert ett solklart MVG, tror ni inte? Nu har jag nyss värmt mat i ugnen för andra gången idag (härlig dygnsrytm, jag vet). I morgon finns jag inte längre kvar här och då är det enda jag har i mitt alldeles egna skåp (som jag måste stå på tå alternativt ha skorna på mig för att nå) för närvarande dietpulver att ta igen alla nattliga mål med, så fem strikta dagar med dem (sedan är de slut) och sedan fira med litet gott inhandlat på stadsdelens affär på fredag kväll. Jag både hatar och skrattar gott åt mig själv samtidigt när det första jag gjorde efter att ha gått in där var att diskret snegla mot godishyllorna för att se vad hektopriset för lösviksgodiset låg på. Jag höll på att trilla av pinn av skratt när jag kom ut på parkeringen: Jag är en vuxen kvinna vilket inkluderar att laga enkla middagar, inte en sockerstinn åttaåring med veckopeng. Hade jag varit det minsta sund i mitt tänk hade jag snarare bekymrat mig över kilopriset på grönt och potatis än att godiset kostar 6.90.

(P.S. Nu har jag lagt upp det tillklippta klippet med Blondincilla på krogen, så ta en titt på det.)

08.11.01

Har flyttat över TV:n, så det blev minsann ingen skräckkväll för mig (såklart att man visar alla dåliga rysare då jag sitter utan television - när annars?). Förvisso får jag utlopp för den delen genom att lyssna till min mors röst och veta att jag inte förmått mig att göra något idag heller fast jag skulle avsätta hela dagen åt det - fast jag var tvungen att göra det - och nu är det alldeles strax dags att gå och lägga sig igen, vilket betyder att det skjuts upp ännu ett dygn tills jag kan skjutsa iväg det slutgiltiga; datorn. I stället betalar jag hyra för tre extra dagar vilket är ungefär 400 kronor. Det hade varit billigare att bo på ett skabbigt motell, och jag hade nog hellre gjort det också.

Jag hatar mörkret som inte gör skillnad på natt och dag. Det gör mig trött och ledsen. Inte mörkret i sig utan tanken på att ingenting spelar någon roll: Dag eller natt är detsamma för mig, och med det i åtanke är ingenting värt något. Jag har mot min vilja börjat tänka på någon som vid det här laget skulle varit ute ur mitt liv sedan år tillbaka de senaste dagarna, och jag tänker trots att jag inte ens minns hur rösten lät vad som skulle hända om denne kom tillbaka, hur jag skulle reagera mot mitt sunda förnuft och inte vilja annat än att vrida tillbaka tiden helt och inte säga ett ord om vad som hänt sedan dess, glömma och förlåta, bara för att råda bot på den tomhet som fräter sönder mitt redan sjuka hjärta. Att jag har de tankarna bevisar att jag måste kunna lägga dem på något annat, men det finns ingenting. Det enda jag har framför mig är mina högar av läxor som inte kommer ta mig någonstans samt ett personkonto som nyss visade minus 20 kronor och jag har fortfarande inte fått tillbaka de pengar som människor är skyldiga mig.

"Att leva är det värsta jag vet" prydde tragiskt nog min presentation på Lunarstorm när jag var 12 fjuttiga, och tragiskt nog stämmer det än idag. Huvudet snurrar, jag har ont i magen, mår illa och måste spy - igen.

Blondincilla på krogenGårkvällen var rejält tråkig (har man någonsin roligt på krogen? inte jag i alla fall) och jag var hemma innan ett. Gjorde en videoblogg efteråt som jag dessvärre inte fick lägga ut, men kan i alla fall visa ett par klipp från Cillas kväll. Tur att den var gratis och innehöll en fri oläskande drink en främling som i fyllan och villan ansåg att jag var lik henne för fem år sedan (vilket jag förstås inte var) bjöd på. Jag kände mig dock inte speciellt utklädd; det enda som avslöjade mig var knappen och bärandet av pälsmössa nere på ett varmt dansgolv fyllt av uppumpade egon.


Borgerliga kramar, er vän och blivande minister Blondincilla
RSS 2.0