Ditthoroskop.nu förutspår fynd

Ditthoroskop.nu's dagshoroskop (med födelsetid; att ge ett ens något sånär korrekt utan är omöjligt - därför tog jag för ett par veckor sedan, efter en outhärdligt lång väntan, saken i egna händer och såg till att Stockholms stadsarkiv kontaktades för att få reda på N's födelsetid, och ja, det känns definitivt som att jag känner honom bättre nu) slår sällan fel. Inte heller igår blev jag besviken. Precis som nämnt kunde jag, ifall jag planerat att köpa något en tid, under dygnet finna detta till ett bra pris (även om det kunde ta ett tag innan jag hittade det). Vid tiotiden på kvällen gjorde jag upptäckten att Bed Heads Split End Mender finns att tillgå för 119 kronor (pris i fysisk butik är mer än det dubbla). Glädjen var stor då min flaska just nu upplever sina absolut sista pumpningar efter flitig användning, men jag valde i stället att lägga en beställning i Redkens tecken. Har inte testat något ur Extreme-serien tidigare då kalufsen aldrig varit riktigt så illa däran som idag, så det skall bli intressant att se resultatet. Nu väntar jag med spänning på fynden som bör dyka upp nästa vecka, och skjuter upp frisörbesöket jag är i så stort behov av ytterligare.Redken Extreme stärker, återuppbygger och skyddar kemiskt behandlade hår.


Anti-Snap är en leave in-produkt och proteinbehandling som stärker de porösa och skadade delarna av håret, sluter fjällskiktet samt reducerar friktion från hårborstning och värmeverktyg. Håret förhindras från att brytas eller dela sig och blir blankt och medgörligt.

Thickening Lotion är en stylingprodukt som med fördel används vid föning. Den ger fyllighet och stöd till varje hårstrå. Tunna, fina hårtyper känns märkbart fylligare och håret får en fantastisk glans. Glansighet är dock inget jag suktar efter då det bara ser flottigt och stripigt ut på tunna hår, men man tager vad som finns.

Köpte även ett nytt schampo från Schwarzkopf till N. Har gjort det förut, och det kan nog tyckas att jag skämmer bort honom, men i grunden är det en helt egoistisk handling med baktanke (man är väl Stenbock), eftersom jag (hur misstänkt likt det än låter, så är jag ingen maktlysten domina) ser honom som en del av mig och "inte tänker vara med någon som använder Barnängen i huvudet". Då kan man lika gärna gnugga skalpen med vanlig tvål, vilket helt enkelt inte går för sig om man skall ingå i min vardag.

Fyndandet slutade dock inte vid de spröda hårtopparna, utan sträcker sig ända ner till handlederna. Jag finner den sena 60-talssuccén Norell som jag fick höra existerade i julas och varit nyfiken på sedan dess. Jag vore en dåre om jag skulle låta bli att köpa den (eller så är jag en dåre som köper en s.k. stinker jag aldrig känt doften av bara för att den innehar samma namn som ens partner, men det är onekligen fyndigt - i dubbel bemärkelse - och få förunnat att kunna göra). Nu kan jag låta mig sprutas på av Norell varje dag. Det känns tryggt.

Matlagning for dummies: Ugnsgratinerad färsfylld paprika/aubergine


"If you want to eat something, eat a bell pepper. Crave something sweet? Eat a bell pepper. Want a beer? Bell pepper!"
- Nutritionisten som "went from fat to all that" i säsong 19 av Simpsons.

Detta är en sådan rätt som ser betydligt äckligare ut än den är. Du kommer aldrig att få en ugnstillredd grönsak med ost att se läcker ut. Så är det bara. Förlita er i stället på betyget 4 av 5 överblivna paprikor i kylen som måste användas innan de förstörs.

Paprika eller aubergine (eller aborigin, som jag av ren vana säger trots att jag vet hur inkorrekt det är) är helt enkelt en smaksak; därför står båda med. Jag använde aubergine första gången, men hade paprika hemma senast och föredrar det (allra helst grön).

Följande mängd mättar två till fyra munnar, beroende på grönsakernas respektive munnarnas storlek:
 • 2 stora paprikor/auberginer
 • 1 paket quorn- eller sojafärs (à 300 g)
 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 riven morot
 • 2 dl tomatsås (se busenkelt recept nedan)
 • 1 burk kidneybönor
 • 1 dl riven ost
 • Olivolja (jag har endast raspolja hemma, det fungerar lika bra)
 • Salt och peppar
Busenkel tomatsås (orkar man göra en mer avancerad sås är det fritt fram; jag är en lat kvinna och skjuter upp detta experiment)
 • 300 g paserade tomater
 • 1 smulad grönsaksbuljongtärning
 • 1 krm cayennepeppar
 • 1 dl crème fraiche
Blanda samtliga ingredienser och koka upp. Salta vid behov.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela dina grönsaker på mitten gröp ur dem. Ringla över litet olja (eller var grisiga som jag och smeta ut det över hela grönsakerna så att skalet inte blir för torrt i ugnen), salta och peppra halvorna. Grädda i ugn ca 20 minuter.

H
acka löken och pressa vitlöken medan du väntar. Fräs upp det i litet olja tillsammans med färsen och morötterna. Häll i tomatsåsen och låt puttra på svag värme i ett par minuter. Häll sedan i bönorna och låt puttra ytterligare 10 minuter. Salta och peppra.

Lägg färsröran på grönsakshalvorna och toppa med den rivna osten. Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera med grönsaker om så önskas (det är jag dock också för lat för). Smaklig måltid!

Bootcut blues


"Jag förstår inte varför det är utsvängda ben på alla bootcuts..."

Norell delar med sig av sin besvikelse över jeansutbudet (samt sin kunskap gällande det) under jakten på nya pantalonger. Bootcut "innebär att fållen längst ner på benen är litet vidare, detta för att byxbenet ska lägga sig utanpå skon, eller - som framgår av namnet - att byxan ska bäras utanpå ett par boots."
RSS 2.0