Horisonten i öster

Astrodienst kan ni enklare än någonsin ta reda på er sol/måne-kombination, samt den i mitt tycke betydligt intressantare ascendenten. Därefter kan jag rekommendera er att besöka Astrologi på svenska som kopierat en utförlig text angående denna. Jag väljer att tala för mig själv och min skrämmande påtagliga lejonascendent, vilket förklarar en hel del av mitt motsägelsefulla beteende.

Det här är en människa som man lägger märke till. Inte så att hon är gapig eller buller-och-bångig, för det är hon inte. Tvärtom är hon ganska självbehärskad, har något fast och stadigt över sig, men det finns ändå en air av "se på mig!". Hon verkar stolt och självsäker. Somliga kan uppfatta henne som högfärdig, och visst är hon lite fåfäng, ibland på gränsen till effektsökeri. Men är hon högfärdig, så är hon det i alla fall i en trevlig (och många gånger underhållande) anda. Det känns att hon samtidigt vill andra väl.


Mot dem hon tycker om är hon alldeles som en sol, varm och översvallande. Mot dem hon inte tycker om sätter hon upp en min av vänligt men bestämt avvisande. Hon är inte den som hoppar och stampar, för hon har en stark känsla för att man ska uppföra sig värdigt och nobelt, men hon kan både titta strängt och tala strängt. Det intryck hon ger är att hon inte låter någon köra med sig. Hon har en ton av avgjord viljestyrka, och har behov av att åtminstone vara sin egen härskarinna. Gärna också andras. Hon är naturligt dominerande. Dock kan hon ha svårt att underordna sig andra också i situationer där det egentligen vore ganska lämpligt med en smula ödmjukhet.

Hon markerar sin integritet och man känner respekt inför den. Henne brakar man inte på oinbjuden. Men många gånger kan hon faktiskt vara väldigt inbjudande. Det finns något öppet och ärligt och generöst över henne, och hennes leende verkar vara några grader varmare än andra människors. Hon är oerhört tilldragande när hon sätter den sidan till, och blir ofta ett naturligt "centrum" utan att hon behöver göra så mycket för det.

Hon vill gärna demonstrera sina varma känslor för andra och kommer med små (eller stora) ömhetsbetygelser i både tid och otid. Andra kan uppleva henne antingen som en värmande härd eller som en besvärande hetta, beroende på deras egen läggning. Men hon har alldeles uppenbart hjärta. Lika uppenbart är att hon har en kropp (och åh så mycket av den med!). Den är stark frodig och utstrålar något mycket fysiskt påtagligt. Hon klär sig snyggt och det finns hela tiden tyngd och pondus i hennes väsen, vilket har en på något sätt imponerande effekt.

Att imponera är hennes förtjusning. Ibland också hennes akilleshäl - för när hon någon gång inte lyckas göra det stora intryck hon vill göra kan hon bli ganska stött. Hon har lätt för att skämmas, och kan vara snarstucken. Positiv är dock hennes självkänsla och självuppskattning (så länge det inte blir självöverskattning). Hon sticker inte under stol med sig själv, utan är uttrycksfull och går fram med säkerhet. Huruvida denna säkerhet sedan bottnar i hennes inre måste man studera solen och månen för att avgöra, men visst är ändå att den är en tillgång för henne i många sammanhang. Hon verkar alltid veta vad hon gör, och skulle hon vara osäker så syns det i alla fall sällan på henne.


Hon har en storsint och godmodig attityd, samt en självklar utåtriktning och självklar medvetenhet om sig själv och sin betydelse. På något sätt upplever hon sig stå på en scen med allas blickar vända mot sig. Detta trivs hon för det allra mesta med och njuter av. Men ibland kan det också inge henne en känsla av att vara obehagligt uppmärksammad, för hon tror lätt att andra lägger märke till henne även i situationer där hon helst inte skulle vilja att de gjorde det. För det mesta vill hon dock. Vissa Lejonascendenter kräver ständig uppmärksamhet från omgivningen. Men i gengäld är de alltid givmilda med sig själva.


Kommentarer

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0