Hologram

 image60

Make Up Stores "Hologram" är inte det glitter jag i första hand införskaffar, men desto festligare, och får man det till halva butikspriset är det ändå inte mycket att tala om. Allt är guld (värt) som glimmar, såvida vi inte talar om paddgift och svettiga, inoljade kroppar i sommarhettan. Dem står jag helst över, eller i alla fall en bra bit i från. Nästa köp blir "Gold", som faller mig mer i smaken. Jag kan ärligt säga att det är värt de ordinarie 95 kronorna.

För var gång jag iakttar talangfyllda individer blir jag allt mer påmind om min egen uselhet, och det är rakt inte något som får mig att känna mig mer motiverad. Å andra sidan, skulle ytterligare isolering ta kål på mig. Jag har min cynism, min omognad (ibland känner man av den mer än normalt; idag, exempelvis) och mitt hängande fläsk. Jag måste komma över avundsjukan och inse att alla faktiskt inte är begåvade. Jag vet att jag precis som min syster är utomordentlig på både manusskrivning och regi bara jag lägger den sidan till, och att om vi slår våra blonda huvuden ihop kan skapa underverk. Det är inte mycket att komma med just eftersom vi aldrig får möjlighet att göra det, men vetskapen om att det skulle gå finns. Nu får jag dock helt enkelt bita i det sura äpplet och hoppas på att det inte är maskätet, alternativt riva det för att vara på den säkra sidan, ty detta är livet och det är dags att bryta sig loss.

Vi börjar med att betala av hälften av skulderna till den a-kassa jag alldeles snart kommer att uteslutas från, för att 02:00, då jag är alldeles för sårad/stressad/frusen att kunna/vilja/orka somna in (tanken var att jag skulle "stiga upp" om tre timmar), dela med mig av mitt godare kladdkaksrecept:

"Smält 100 gram smör och häll i en redig plastskål från Rusta, rör om ni äter ägg ned två sådana följt av tre deciliter socker. Vispa därefter i 1,5 deciliter mjöl av det billigaste vete och avrunda med 0,9 deciliter kakao.

Grädda i ugn inställd på 175 grader celsius, i cirkum 20 minuter. Servera kakan med fördel dagen efter till en fetlagd portion glass (eller vispad grädde lätt smaksatt med vanillinsocker), men finnes inte detta till hands kan ni lika gärna nöja er med smeten, som då faktiskt smakar bättre i gommen än det färdiga resultatet."


Kommentarer

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0