Havre har mitt hjärta
Normalt går man ner i vikt då man är sjuk. Man har all chans i världen att skärpa till sig efter de där kilona man råkade skaffa under helgen som gjort att kjolens foder spruckit, men jag har aldrig varit normal och sjukbakar havrebollar två kvällar i rad och äter utan vetskap om dess egentliga smak för den luftiga, mjuka konsistensens skull. Havrebollar är för chokladbollar vad cupcakes är för muffins.
6 dl havregryn
5 msk O'boy
1/2 dl kokos
1/2 msk vaniljsocker
1 ¾ dl strösocker
200 g margarin
¾ dl mjölkMät upp alla torra ingredienser i matberedarskålen med kniven i. Kör 30 sekunder. Tillsätt margarin och mjölk.
Kör tills allt blandats till en smet. Ställ kallt 30-60 min. Forma smeten till bollar, rulla i kokos.
(Lika bra om inte bäst fungerar det för kokos- och chokladälskare att halvera receptet på samtliga ingredienser utom just kokos och O'boy. Det blir nog så mycket smet ändå. Det fungerar även att använda vanlig mixer för den som inte orkar dra fram en hel matberedare, men häll inte ned mjölk och margarin i den, utan de torra ingredienserna i en skål och rör där till en smet för hand.)
GUD VAD GOTT :9
Skulle man låta bli att mixa kokosen och spara den till mjölken och margarinet för att sedan rulla bollarna i smält choklad vet vi ju vilken underbar godbit vi har framför oss.
Mums säger jag bara! :)