Matlagning för dummies: Haggans Broccoligratäng
Smaken är som baken; bred. Älskar du som jag broccoli kommer denna gratäng dock vara en hit!
Gratängen räcker till 4 portioner och måtten är ungefärliga. I vanlig ordning handlar det om att höfta sig fram. Carro menar att det är typiskt jordtecken att mäta upp allt, medan våghalsiga lufttecken gör en Jamie Oliver och kastar i vad som passar. Det kan nog stämma; jag gör aldrig en drink utan centilitermått trots att jag är utbildad bartender och borde veta bättre. Måttet är den måtfulles älskare.
- Fräs en hackad rödlök och skivade champinjoner. Tillsätt 1 dl tomatkross och 1½ msk grönsaksfond.
- Tillsätt cirka 150 g sojafärs. (ICAs är billig och mycket god. 300 gram för dryga tjugolappen.)
- Släng i ca 500 g broccoli och värm med övriga ingridienser i stekpannan. Det blir trångt såvida du inte har en stor panna, men tar fram smakerna bättre än att lägga allt i formen med en gång. Peppra ordentligt.
- Sådär! Nu skall du hälla över allt i en större ugnsfast form. Akta så inte hälften trillar ner på golvet bara.
- Häll över matlagningsgrädde. Jag använder Oatlys sjuprocentiga "En lite lättare i mat".
- Strö över riven ost, så mycket som passar dig.
- Skjuts in i ugnen på 200 grader celsius i ca 25-30 minuter. Du ser när osten börjar bli tjusigt gyllene.
Jag gillade den skarpt och tänker laga till en mindre gratäng idag med ingredienserna som finns kvar. Det är dumt att slänga.
Kommentarer
Postat av: Sara
Vad gott det lät och såg ut :)
Postat av: Nocturnia
Det måste jag testa. Låter riktigt gott ^^
Postat av: flaming moe
jag testade det här igår - eftersom jag är något kulinariskt handikappad så blev det mer köttfärsröra än gratäng men riktigt gott var det! mer recept tack, så kanske till och med jag kan lära mig att laga mat ordentligt :D
Postat av: didi di
Kommer absolut prova detta recept. Jag har precis börjat lära mig mer vegetarisk matlagning, fyndigt med matlagning för dummies..
Mvh
Linda F
Trackback