Guide för blivande Bloggerskor


Att vara Bloggerska idag är så mycket mer än att bara sporadiskt uppdatera sin onlinedagbok: Det är en hel livsstil! En Bloggerskas stil betyder världen för henne varpå hon är lätt att känna igen och det därför är mitt nya fritidsintresse att gissa mig fram till vilka förbipasserande som äger en blogg, men skulle du inte våga gå fram och fråga dessa hur de så unga lyckats i livet behöver du inte känna dig förlorad: I egenskap av Luleås bokstavligen största bloggerska utan stort B har jag valt att göra en guide för blivande Bloggerskor var jag delar med mig av de hemliga knepen som gör att just Du kan uppnå ditt mål inom loppet av en månad!

Först och främst: Glöm helt att hitta den omtalade nischen tio i topp-bloggerskorna talar om. Sådana är överskattade. Huvudsaken är att dina outfitbilder håller måttet. Och hur gör de då det, frågar du dig. Som Bloggerska finns det några extra viktiga punkter att tänka på för att lyckas i 2008 års bloggsverige.
  • Leggings. Det finns inte en Bloggerska som inte har en hel uppsjö av leggings i sin överfyllda garderob. Som Bloggerska är det mycket viktigt att anse detta vara det mest praktiska sedan mobiltelefonen, så kom för guds skull ihåg att omnämna var du köpt dina basleggings trots att de går att hitta i varenda butik.
  • Vita tygskor. Ballerinor fungerar, men att matcha sina basleggings med vita tygskor är det absolut bästa vardagsalternativet. Fräscht, somrigt, litet lagom sportigt och perfekt för de som aldrig kommer lära sig gå i de klackar de infogar bilder av och kallar sina drömskor (som de tack vare annonser egentligen har råd med, men skulle bryta benen av efter tio minuter).
  • Bambooörhängen är något som hänger från var Bloggerskas öra just nu, men till skillnad från merparten av Bloggerskans attribut är de faktiskt fina och finns att köpa billigt hos Cocoo.se.
  • Storskjortan/tunikan/den bärande oversizeöverdelen som gör kjol och byxor överflödiga. Midjebälte kan vara chict och ett plus för dig som väger litet mer än dina bloggsystrar och vill markera figuren, men är inget krav.
  • Skinnjackan håller år efter år. Det enda som förändras är modellen, men skulle du ha en förra säsongens är det inget fel i det. Svart eller brun spelar ingen roll, även om en svart ändå är att föredra då det går med allt oavsett vilken färg som gäller för kommande årstid.
  • Solglasögon. Ingen Bloggerska är så obrydd att hon låter sig fångas kisandes på bild. Glasögonen är trendiga, skyddar från sol och obehagliga beundrare, för även om en Bloggerska tycker om att synas och tar varje tillfälle som ges att omtalas, ger hon gärna intrycket av att det ibland går överstyr: Man vill ändå kunna sitta på uteserveringar och komma på nytt bloggmaterial med sin latte i fred.
  • Den slarviga, oengagerade bloggtofsen som vi förut endast hade då vi lade oss om kvällarna för att håret skulle ha mer volym och vara enklare att kamma ut om morgonen är tillbaka, nu på dagtid bara med något fler hårnålar.
Då mina vänner, har vi raskt gått igenom en stereotyp Bloggerskas outfit, men sedan då? Man är väl ändå mer än det man har på sig? Självklart är man det! Som Bloggerska måste man ha mycket att säga, eller åtminstone några rader att skriva under bilderna. Så hur visar man att man är mer än en trendslav vars motto är "stil är något man har, mode är något man köper" och indirekt menar att man själv inte har någon stil alls?
  • En stor väska visar att du är en aktiv människa med mycket att göra: Att ett kollegieblock skall få plats en bra måttstock. Om inte är du körd, då ett skrivblock är ett måste för varje aktiv Bloggerska då hennes stora dröm är att bli "journalist" (läs: modereporter - förutsatt att hon inte mäter över 173; då vill hon hellre bli modell). Likt en rappare skall hon kunna dra fram pappret så fort en idé kommer flygande genom hennes tofsprydda huvud: Det gäller att skriva ned den medan man fortfarande minns, och ju mer man har att stå i desto svårare blir allt att komma ihåg. Skulle du råka glömma blocket hemma eller ligga sjuk duger det att leta rätt på litet celibritetskvaller i någon annans blogg och publicera den dagen, men låt det bli en läxa till nästa gång!
  • En take away-mugg är ännu en sak som ger intryck av att ständigt vara på språng. Skulle du tillhöra den skara som faktiskt har litet att göra eller inte har såpass mycket pengar (än - tänk positivt, Bloggerska!) att du kan unna dig något dagligen rekommenderar jag att du köper hem ett lager take away-muggar från valfri kaffegrossist, brygger eget och tar med dig innan fönstershoppingrundan.
  • En digitalkamera är utöver datorn en Bloggerskas bästa vän. Det är med denna du skall dokumentera hela din vardag, visa dina tokiga upptåg och senaste inköp. Du kan välja en skrytig dyr systemkamera vars inställningar du inte har någon egentlig koll på, som ger utmärkta bilder så länge medföljande objektiv fungerar, eller en söt färggrann kompaktkamera vars utseende du kan skriva om när idétorkan verkar ha kommit för att stanna (självutlösaren och någonstans att ställa kameran när du poserar är dock det viktigaste; det är inte alltid man har någon som kan fota en). De flesta börjar med det sistnmända för att sedan uppgradera sig då annonspengarna har börjat komma in.
Och hur får man då så många besökare att man kan börja tänka på annonspengar? Enkelt! Ge bara sken av att vara populärare än du är. Även om du inte har mer än 20 besökare om dagen, tala som om du har 200. Har du 200 men är fortfarande inte nöjd, tala som om du har 2000. Bli inte skrytsam - det är inte det minsta intressant att se screenshots av någons ökade statistik - men avslöja aldrig att du har färre besökare än dina vänninor. Lögner är OK fram tills att du når toppen, så länge de är lika oskyldigt vita som tygskorna (som för övrigt säljs billigt på Åhléns just nu).

Lycka till och glöm inte att länka till mig som tack då du nått ditt mål!

Kommentarer
Postat av: Carola L

Underbart !

2008-06-01 @ 21:11:01
URL: http://mammamuh.blogg,se
Postat av: Linnea

Hahaha jag kan inte sluta skratta, du skriver helt underbart!

2008-06-01 @ 21:18:36
Postat av: Maria

hihi mkt roligt :D och helt sant dessutom :D

2008-06-01 @ 21:49:23
URL: http://mijamaria.blogg.se/
Postat av: Jenny

Excellent!

2008-06-01 @ 22:43:52
Postat av: vifsla

haha! Mitt i prick OCH jag kvalar in på några (flera) av punkterna.

2008-06-01 @ 23:48:08
URL: http://vifsla.blogspot.com
Postat av: Cec

Vifsla: Då har ni med andra ord inte långt kvar till toppen. :D

2008-06-01 @ 23:55:16
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Nettan

Well, jag äger en systemkamera och jag äger leggings så snart jävlar ;)

2008-06-02 @ 11:10:13
URL: http://kinkykitten.blogg.se/
Postat av: leopardia

men take away-kaffe trodde jag var för oss luffare som inte kunde sitta på de glammiga caféerna...

;)

2008-06-02 @ 17:42:10
URL: http://leopardia.webblogg.se/
Postat av: Anna

Tänkte rätta dig och tala om att storknuten faktiskt är en stor del av en bloggerskas frisyr, men så såg jag att till och med den har du kommit ihåg.

2008-06-02 @ 22:24:38
URL: http://beleaguer.blogg.se/
Postat av: Isabella

AHAHAHAHAHAHA fyfan vilken skön lista.

2008-06-02 @ 22:41:26
URL: http://ohsostylish.blogg.se/
Postat av: elin

usch vad man känner sig prickad!



hahahaha, men underbart!

2008-06-03 @ 10:24:08
URL: http://elinmauno.blogg.se/
Postat av: Emma

haha! Måste genast börja beta av så jag också kan vra en i gänget

2008-06-03 @ 14:14:23
URL: http://twentysomething.webblogg.se/
Postat av: Gustav

Huvudet på spiken!

2008-06-03 @ 15:45:18
Postat av: Lisa

Klockrent! Jag visste inte ens vad blogg var förren jag flyttade till Eskilstuna och skaffade mig lite yngre väninnor. Du har nailat allt! Jag klarar inte av den ruffsiga knuten, oversized parkas, quiltade väskan, hajpade HM-plagg, rayban brillor eller systrarna Olsen längre. Jag är rätt trött på sailor-modet också men hoppas inte att jag ger upp prickigt i första taget. Jag äger för övrigt leggings, digitalkamera och HM's hajpade skinnpaj. Jag älskar dessutom 7elevens caffelatte som för övrigt inte finns här. Men titta jag är ju påväg mot toppen!

2008-06-03 @ 21:04:05
URL: http://rockabillystar.blogg.se/
Postat av: Emilia

Underbart, exakt så är det fan.

2008-06-05 @ 15:53:29
Postat av: Jackie

Underbart och spot on.

2008-06-06 @ 15:47:33
Postat av: ylva

leggins. usch.

2008-06-07 @ 15:41:50
URL: http://ylvaochainas.blogspot.com
Postat av: The royal

Haha det där var riktigt pricksäkert!

Tack för dina råd ska ta till mig.. Errhm ;)

2008-06-09 @ 13:16:00
URL: http://royalwithcheese.blogg.se/
Postat av: emma

haha, det härligaste jag läst på länge <3

din blogg är grym ju :D

2008-06-25 @ 13:36:33
URL: http://pancakepirate.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Tack så mycket för alla kommentarer!

2008-06-25 @ 14:18:47
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Wysteriia

hahaha så klockrent ;D

2008-09-29 @ 20:16:52
URL: http://Wysteriiasblogg.se

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0