Lördagskväll

Det känns bra att få saker gjorda. Det är därför jag aldrig mår speciellt bra. Naturkunskapen ligger och gnager som vanligt eftersom jag aldrig orkar göra de där labbrapporterna som kräver grus, krukskärvor, fjädrar och gud vet allt. Samtidigt vet jag att jag måste göra dem så att jag slipper känna så här hela terminen. Jag måste börja ta tag i saker och sluta skjuta upp dem till världens ände, i stället för att bara säga att jag skall göra det. Mycket snack och litet verkstad-människor är de värsta. Jag vill inte vara en sådan.

Har åtminstone diskat bort i köket vilket sannerligen behövdes (att motivet på en mugg börjat blottna upp efter x tid placerad i diskhon säger väl en del, och det är inte för att jag är en lortgris i behov av besök från Rent Hus, utan för att jag har så svårt att se någon mening i att göra något alls eftersom den inre friden, som är viktigast, ändå inte infinner sig).

Nu försöker jag brygga kaffe utan mått till de blåbär och den kanelpudrade banan som värms i ugnen med riven kokos och äts med litet Oatly vaniljsås. Det är såsen som gör susen, som fjortisarna brukade säga. För övervikten alltså. Eftersom dagens liksom gårdagens (liksom morgondagens?) rätt var en ytterst kalorifattig soppa gör det dock inte mycket - för annat än sockersuget som triggas igång rejält, men eftersom jag inte äger något att baka med och hellre ligger och vrider mig i plågor än handlar godis och bryter mitt offentliggjorda löfte om viktnedgång, kan jag ändå inte få i mig något gott. Jag får helt enkelt se det som en god men destruktiv helgbelöning efter att ha hållit mig på det torra i två veckor, och ta en extra promenad i morgon. Jag tog ju faktiskt en Lepigen nyss.

Så, ett halvt Family Guy-avsnitt, två Simpsons-episoder och sedan Körslaget. Inte för att jag tycker om den sortens program (tvärtom), utan för att jag tycker att Hanna Hedlund är så vacker. Eftersom jag lär ligga kvar på soffan kommer jag säkert också att slötitta på den romantiska komedi som går efteråt. Ibland är saker utan hjärna de bästa. Hellre ingen hjärna alls än en felprogrammerad.

(P.S. Kaffet misslyckades jag helt med. Hellre inget kaffe alls än kolsvart.)

Kommentarer
Postat av: sixesandsevens

Det där lepigen... är det nåt du vet funkar? finns det i vanliga hälsokostaffärer..?

2009-01-17 @ 19:42:15
URL: http://tramsigt.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Sixesandsevens: Visst fungerar det om man får tag på äkta vara (vilket man sällan gör, folk gillar att göra sig rika på andras desperation), men det är inte på långa vägar lika effektivt som det förbjudna efedrinet. Jag vet inte alls vilka butiker som är pålitliga och kan inte uttala mig om det. Om de jag tagit/tar fungerar vet jag inte eftersom jag aldrig brukat dem under en längre period utan sväljer en innan en måltid som inte är speciellt bra i förebyggande syfte.

2009-01-17 @ 19:56:11
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Jackie

Jag unnade mig en burk cola light (inte pga sötsug, utan mer för att jag är ensam och det är lördag) idag, dock inte utan ångest. Det innehåller ingen näring och inga kolhydrater men det kan ändå höja insulinet och göra en sötsugen, har jag hört. Sen har jag hört att det får vissas viktnedgång att påverkas negativ vilket spädde på ångesten, men det kanske är de vars aptit triggas av sötningsmedlet. Din efterrätt lät god, synd bara att jag inte får äta något som ingår i den, möjligtvis blåbär. Mycket ska man behöva genomlida, men vad gör man inte?



Jag tycker du är extremt duktig som inte ger vika för sötsuget.

2009-01-17 @ 22:57:48
URL: http://ultraflesh.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Jackie: Detsamma. Du står ju emot betydligt mer än vad jag gör. Jag dricker en del Cola Light nu när jag inte kan fortsätta hinka i mig Kiviks Lättdryck med svarta vinbär något mer (drack aldrig läsk tidigare). Även om sötningsmedlet inte är bra för en och sägs göra en ännu sugnare, så känner åtminstone inte jag att jag blir mer sötsugen. Snarare dämpar det det eftersom man får något sött som påminner om det goda i sig. (Fast å andra sidan är jag sugen jämt, så det är kanske varken till eller från.) Jag tycker inte du skall ha ångest. Klarade du av att dricka den utan problem så är det ju uppenbarligen inget. :)

2009-01-17 @ 23:12:40
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Jackie

Samma här, jag blir varken mer eller mindre sötsugen av Cola Light och inte hungrigare heller. Jag drack ganska mycket lightläsk förut, men nu har jag skurit ned drastiskt. Istället för att köpa en stor flaska så köpte jag en burk och jag tänkte hålla konsumtionen till högst en burk i veckan.



Fast mitt sötsug har ju mirakulöst nog botats av den här kosten så det innebär ingen kraftansträngning för mig att inte äta godis längre. Förut så föll det på att min disciplin inte var den bästa, nu är den kosten som gör att jag inte ens behöver använda mig av disciplin för att stå emot. Röksuget har försvunnit också, jag har inte tagit ett bloss sen nyårsafton.

2009-01-17 @ 23:19:27
URL: http://ultraflesh.blogg.se/
Postat av: Emma Amelie

nu kommenterar jag kommentarerna här, hah, ang cola light. det finns inte att man inte skulle kunna gå ned i vikt då man dricker cola light. vissa påstår sig få mer sötsug, men vad jag vet så har inga omfattande studier gjorts på detta.

med tanke på att forskningen ofta kommer via socker lobbyn (dvs de som vill att vi ska käka vanligt socker och ge dem pengar) så är den ju garanterat inte objektiv. ett tag sa man ju att man fick cancer av aspartam vilket sedan motbevisats.



sådana som min mor påstår att drycken i sig gör det omöjligt att gå ned i vikt men om man då tar en titt på en hel värld anorektiker som lever på light läsk så förstår man att så inte är fallet.

äter man däremot en hamburgare till varje lightläsk så kan man ju förstå vad som händer utan att vara allt för smart.



men ja, känner man att lightläsk sabbar ens bantning, får en att sakna socker (en del tycker det är lättare att inte påminnas om sockersmaken typ) så skippar man det.

det enda jag har emot lightläsk är att det är taskigt för emaljen på tänderna, jag kör på sugrör så det är ju bra det iaf, men skulle behöva dra ned på läsken ändå.

2009-01-17 @ 23:34:44
URL: http://emmaliine.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Jackie: Då är det ju ingen risk för dig vad gäller suget eftersom du redan övervunnit det med din diet, så drick med gott samvete! :)



Emma Amelie: Amen! Colaexperten har talat

2009-01-17 @ 23:50:28
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Fanny

Fint att du lycka hålla dig till dieten i alla fall. Grattis.



Ja, tv är fan skön avkoppling. Ser dock aldrig på det i alla fall.

2009-01-18 @ 12:49:48
URL: http://intefanny.wordpress.com/
Postat av: Malin

Pluggar du naturkunskap på distans? Isf vart? :)



Själv, vräkte jag i mig en biskvi igår när jag fikade med mamma. Men jag tänkte att så länge jag inte äter choklad varje dag som innan så är det inte kört ;).



Kämpa på! Du klarar det!

2009-01-18 @ 12:53:03
URL: http://www.infektia.net
Postat av: Cecilia

Fanny: Tack. TV visar aldrig något bra, men det är en skön omväxling från datorn, så att säga.



Malin: Nej, inte alls. Jag läser heltid på komvux.

Så länge man klarar sig att hålla sig till små mängder är det ju inga problem. Det är ju bara om man riskerar att falla in i ett sockerbegär det gör något. En bakelse då och då ändrar inget.

2009-01-18 @ 13:14:32
URL: http://heartsick.blogg.se/

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0