Det här är inte jag

Mina hörlurar har lyssnat på sista versen. Måste köpa nya i morgon så att jag kan lyssna på musik (jag kan inte lyssna i högtalare, finner ingen njutning i det; ljudet måste ligga nära örat och vara så påträngande som möjligt) vilket jag inte gjort på flera dagar. Utöver det är det sluthandlat. Jag är trött på konsumtion och bloggar, magasin och TV-program som inte gör annat än att uppmuntra detta. Nej, det finns ingenting i denna världsrymd som är så tillfredsställande som att shoppa och känna sig rik, men det existerar inte heller en aldrig sinande källa av pengar. När man fortfarande bodde hemma och hade litet utgifter kunde man unna sig sådant man ville ha. Man kunde beställa en kartong med kläder då och då. Det fungerar inte när man får känna vad ett liv med ansvar innebär, och man kan inte köpa en ny tröja man kommer iklä sig två gånger, eller tio prydnadskuddar bara för att Indiska har superrea. Speciellt när man är för fet för att kunna trivas i sina kläder finns ingen anledning till att köpa nytt. En skönhet klär i allt, ett odjur inte i något. Jag har flera plagg som väntar på mig när jag gått ner både 5, 10 och 15 kilo. Med tanke på att 95% av garderoben består av svart spelar det ju ingen roll ifall man återanvänder eller köper nytt. Omgivningen ser ändå ingen skillnad. Faktum är att omgivningen inte ser något alls eftersom de aldrig träffar en utan ytterkläder. Det är inte så att jag tar hem gäster, bjuds på fester eller deltar i olika aktiviteter.

En journalist mailade mig eftersom hon ville ha med mig i ett reportage för en lokaltidning. Syftet var att visa upp några av sina outfits och berätta om dem. Jag tackade med stor tveksamhet ja eftersom jag tänkte att det kunde vara nyttigt för mig att öva mig på att stå framför kameran då det är min största fobi och det i slutändan ändå är dit jag vill, men har nu dragit mig ur eftersom jag inte äger några outfits jag kan stå för. Att visa upp "favoriterna" är med andra ord omöjligt. Precis allt jag klär mig i är sådant jag har för att de plagg jag egentligen vill bära inte finns i min storlek. Hon får gärna återkomma om ett halvår då jag hunnit gå ner xx kilo, men inte nu. Jag har absolut ingenting att säga och har litet mer stolthet i den svårt överviktiga kroppen, än att jag viker ut mig i en bilaga och låter Norrbotten tro att jag är en tjockis som är stolt över sin dåliga smak. Jag skäms över att gå utanför dörren, hatar att behöva använda bomullskjolar i stretch när man egentligen vill ha en tjusig kjol i stumt material med hög midja. Det här är inte jag. Jag vill kunna leva som den dam jag är. Jag har kommit ifrån mitt sanna jag och jag kan inte med det. Vad hände med eleganta C som lade håret om kvällarna, såg ut som en gangster's moll i kritstrecksrandigt och huvudprydnader? Som inte gick ut utan sitt läppstift? Hon försvann med livet. Att man över huvud taget orkade klä sig var ett tecken på att något i ens liv kändes värt att klä sig för. Det gör det inte idag. Det är tomt.

Kommentarer
Postat av: Fanny

Även jag märker att jag klär mig fulare i deppiga perioder. Det blir man i sin tur mer deppig av. Kläder påverkar jävligt mycket av ens humör, vilket är ganska märkligt. Det borde inte vara så.

2009-01-23 @ 00:53:42
URL: http://intefanny.wordpress.com/
Postat av: Anna

Här har du en till som inte känner igen sig själv. jag brukade vara kreativ med kläder och var alltid välsminkad. Numera ser jag ut som en riktig slashas, och samma kläder används om och om igen i väntan på att riktiga jag ska komma tillbaka. har ävne jag kläder i mindre storlekar som bara väntar på att få användas igen.

2009-01-23 @ 11:24:34
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Heidi

Jag vet precis hur du känner. Jag känner, som du nog redan vet, exakt samma sak med mina kläder. Det är inte JAG. Jag vill inte ha samma jävla bomullskjolar från Indiska dag ut och dag in. Men jag måste.

2009-01-24 @ 02:06:11
Postat av: Cecilia

Fanny: Fast känner man sig ful och bedrövlig är det inte så konstigt att man mår sämre än ifall man skulle vara nöjd med hur man såg ut. Tragiskt är det dock likväl.



Anna och Heidi: Det är förjävligt. Ser fram emot den dag man kan klä sig i det man önskar, eller åtminstone i något som ser bättre ut än det man får tvingas ha idag. Att man aldrig kommer komma i en 38/40 har jag insett, men om bara en stum kjol i strl 44 satt fint hade man fortfarande kunnat välja och vraka. En liten 44 är ju absoluta maxstorleken för att man skall kunna klä sig oberoende av sin storlek.

2009-01-24 @ 12:18:44
URL: http://heartsick.blogg.se/

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0