Viktredovisning 15/1-09

Viktminskning denna vecka: 1,3 kg (rättare sagt viktminskning detta dygn)
Viktminskning sedan start (1/1-09): 2,3 kg

Utvärdering: Jag var förkrossad då jag för två dagar sedan inte gått ner så mycket som ett hekto trots att jag varken ätit dåligt eller suttit still (OK, jag har inte rört mig mer än till och från bussen x gånger och då jag klev av två stationer tidigare igår, det är dock en bit). Jag kunde bara hoppas innerligt att det berodde på att jag inväntar mens och i vanlig ordning svullnat upp mer än normalt, men eftersom den kommer närhelst den behagar och ibland inte alls (precis som katten) vet man aldrig säkert. När jag ställde mig på vågen i morse hade jag förvisso gått ner litet under natten, men eftersom jag inte vill hålla mig borta från den vägde jag mig igen på kvällen. Det senaste resultatet gjorde mig litet lugnare.

Då jag bara drack Nutrilett vid 08:00 och nästa gång vid 18-tiden (inte för att jag är på svältstigen utan för att jag slutade 16:20) i och med att jag inte vågar tugga i onödan p.g.a. gårdagens lilla men ack så förödande olycka beror det givetvis på det, men varje avskalat hekto är bra, även om jag vet för väl att jag går upp det nästa gång jag för in något ätbart i munnen. Jag är inte den petiga typen (hade jag varit det hade jag tagit tag i mig själv) så i stället är jag tacksam i det tysta över att en kalorifattig dag kan ta bort 0,5 kg så lätt och tänker inte gå in mer på det. Nu är jag däremot hungrig så det förslår. Bäst att lägga sig så att man kommer över det.


1,3 kilo motsvarar en uppladdningsbar luftpump för luftmadrasser och flytleksaker.
Då jag aldrig haft mycket till övers för saker som pumpar känns det skönt att ha fått den ur världen.

Kommentarer
Postat av: EmmaAmelie

Bra gjort!

Om du nu hade stått still de här veckan, så ska du inte deppa, utan istället se det som ngt positivt, dvs att du inte gått upp!

Iofs är det mer motiverande där i början då kilona trillar av, men ja, det kommer alltid perioder då det helt enkelt bara står still hur bra man än sköter sig. Tror kroppen balanserar sig lite ibland (+ att det gula/bruna fettet måste bli vitt fett..eller ngt skumt..som kan brännas bort).



Jag har ju alltid haft det ännu svårare att hålla vikten än att gå ned, så jag ser det alltid som ngt bra bara det inte går uppåt!



Funderar på att starta min viktblogg igen (vet inte om du läst den? finns under min profil iaf på blogspot) till projektet på hälsopedagogiken. Hah.

Typ byta mer till träningsblogg eller så då + gå ned kanske 5 kg då på köpet gärna.

2009-01-16 @ 01:29:39
URL: http://emmaliine.blogspot.com
Postat av: Anna

så kan det gå när man minst anar det :D Gratulerar!



Kör du bara nutrilett nu eller råkade det bara vara tillfälligt just igår?

2009-01-16 @ 11:47:05
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Jenny

Duktigt!



När jag var med i Viktväktarna för drygt 5 år sedan var jag med om samma sak, dvs att inte ha gått ned ett enda hekto den första veckan. När jag kom tillbaka för vägning andra gången hos VV stod jag kvar på exakt samma vikt, vilket inte var så roligt eftersom ätandet faktiskt hade förändrats. Men sedan tog det dock mer fart...

2009-01-16 @ 12:14:27
Postat av: Jackie

Grattis! Mycket duktigt gjort! Jag tror definitivt du kommer klara det här och nå ditt mål. Kan jag så kan definitivt du. Jag måste skaffa mig en våg så jag håller koll på hur mycket jag går ned. Jag har ätit LCHF i en vecka och det känns... fantastiskt, annorlunda och jag känner mig lättare. Jag kom dessutom i en kjol som var ganska ordentligt för liten förra veckan, det kanske jag nämnde :D



"1,3 kilo motsvarar en uppladdningsbar luftpump för luftmadrasser och flytleksaker.Då jag aldrig haft mycket till övers för saker som pumpar känns det skönt att ha fått den ur världen." Hahahaha!



2009-01-16 @ 16:46:49
URL: http://ultraflesh.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Emma Amelie: True, true. Hellre stå kvar än att eskalera. Det handlar ju om en himla massa fetter som ligger där och gottar sig i andras elände.

Låter alldeles utmärkt med bloggen, som sagt. Perfekt projekt! Vi har ju båda redan igång något, så nu väntar jag bara på att det där högsta betyget skall glida in på en dinkelmacka.



Anna: Tack. Nej, det gör jag inte. Har bara kvar sex påsar (i.e. två dagar) som måste användas upp, lika bra att göra det då man är alldeles slut och för trött för att laga mat (samt är rädd för att tugga, blev soppa idag).



Jenny: Det kan vara svårt i början. Vissa har ju som känt väldigt lätt för att tappa och andra tar mer tid på sig. Huvudsaken är att man når fram någon gång, i alla fall. Hoppas att du gjorde det.



Jackie: Grattis själv! Vad skönt att det går bra för dig. En och en halv vecka är ju ändå ingen tid alls - härligt att känna förändring så snabbt. Och inte minst att slippa hungra, då. Nu har jag ju som sagt kört igång med en egen variant av GI, så att gå över till LCHF nu skulle väl bara riskera i en drastisk ökning, men det låter lockande för jag älskar fet och såsig mat. Jag menar, det går ju att byta ut köttet. Däremot är det ju inget fett i quornprodukterna, så ja, jag får nog köra vidare på det här. Blir nog svårt att vara utan bönor och dylikt med, det har jag ju i nästan alla sallader/grytor. Sedan gillar jag att kunna äta en frukt ibland med, typ en övermogen banan till mellanmål. Hur äter du när du lunchar på skolan? (Eller pluggar du hemma?)



Den där jävla luftpumpen låg och pumpade järnet inuti mig alltså. Ingen skön känsla tycker jag, och inte så konstigt att man sväller.

2009-01-16 @ 19:05:27
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Malin

Grattis! :D

När vågen står still ska man bara blunda och hoppas på bättre lycka nästa gång ;)

Själv väger jag mig bara en gång i månaden eftersom jag har slutat äta godis och så har jag börjat simma igen. Simmningen bygger ju upp muskler så det skulle inte vara roligt att se uppgången nu i början :)

2009-01-16 @ 19:16:35
URL: http://www.infektia.net
Postat av: Cecilia

Malin: Nej, det är ju för hemskt att muskler skall behöva väga något med. Dock är det smartare att gå på måtten. Minskar man i midjan och klädstorlekar gör det ju inget om vågen ökar. Det är minst sagt vågfixerat så att väga dig sällan gör du ju klokt i. Och tack!

2009-01-16 @ 19:19:52
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Jackie

Jag åt ganska mycket kolhydrater förut, mest i form av ris, bulgur och fullkornspasta. I och med att jag är sockerberoende och sockerkänslig (jag går i princip upp i vikt bara jag tittar på någon som har druckit coca cola) så har det aldrig funkat för mig att äta fettsnålt men kolhydratrikt. Kolhydraterna ger ju en snabb blodsockerhöjning och så fort det sjunkit igen så går jag och blir desperat efter godis. LCHF-kosten är så jävla schysst just för att man håller en jämn blodsockernivå och blir mätt på väldigt små portioner.



Jag har ofta lektioner morgon till lunchtid så jag brukar äta lunch hemma. Jag dricker bara svart (jag kör strikt LCHF med minimalt kolhydratintag så jag "får inte" dricka mjölk) kaffe i skolan. Caféterian har absolut ingenting som jag kan äta för närvarande. Min kompis äter också LCHF och hon är vegetarian och det funkar utmärkt för hennes del. Quorn är dock inte ultimat när man äter denna kost då det innehåller en del kolhydrater.



Jag trappade inte ned sakta på kolhydraterna innan jag började med LCHF, jag åt fan några nävar chips dagen innan jag bestämde mig till och med.



Jag tror absolut att du kan fortsätta med din diet. Jag är imponerad av att du pallar dricka Naturdiet för jag fixar inte det, jag blir alldeles för trött, hungrig och orkeslös av det. Jag vet ju inte vad du har för preferenser eller vilka animaliska produkter du äter så den diet du kör nu kanske passar dig bättre, den är ju uppenbarligen effektiv också.



Om du ändå skulle vara sugen på att överväga eller i alla fall veta mer om LCHF så är den här sidan full av information och recept. Där finns även många vegetariska recept.



http://kolhydrater.ifokus.se/

2009-01-16 @ 19:57:07
URL: http://ultraflesh.blogg.se/
Postat av: Fanny

Se till att inte äta för lite, så att det vänder om och blir hetsätning igen, bara.

2009-01-18 @ 12:52:53
URL: http://intefanny.wordpress.com/

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0