Viktredovisning 8/1-09

Torsdagar kommer jag att redovisa veckans viktförändring. Detta för att få en överskådlig bild av hur det går samt motivera mig själv, ty har jag yttrat att jag gått ner är det en alldeles för stor förnedring att erkänna att man givit upp veckan därpå, det är samma princip som att "med hjärtat tror man, med munnen (eller i detta fall tangenterna) bekänner man". Och nej, jag planerar inte att omvandla detta till någon viktblogg.

Viktminskning denna vecka: 1 kg
Viktminskning sedan start (1/1-09): 1 kg

Utvärdering: Eftersom jag inte rört på påkarna en enda gång utan legat halvt om halvt utslagen är jag nöjd över att ha gått ner enbart genom att äta mindre (speciellt då jag åt sådant jag inte borde andra dagen). Då jag inte förbrukat någon energi har det inte varit svårt. Jag vet att det blir värre när vårterminen drar igång, när stressen är över en 24/7, man måste arbeta som en galning och på det tvingas avsätta tid för motion och matplanering. Mitt mål är att försöka se den tiden som avkopplande och inte som något som skall fungera som ytterligare en stressfaktor. Spelar det någon roll ifall jag tar en timmes promenad i stället för att tillbringa en extra "jag skall snart börja plugga"-timme framför datorn? Nej.
Samtidigt tänker jag att; ett kilo, det är ju ingenting. Ett kilo skräp (se ovan) kan jag med lätthet sätta i mig under en dag. Skall det verkligen behöva ta en till två veckor att tappa det för att slippa mer lös hud som stör (visst hade jag kunnat öka tempot, men eftersom jag försöker ändra livsstil snarare än att hårdbanta och då jag inte tränar styrka är jag livrädd för att få mer än vad jag redan har)? Tja, nu är det så och då är det så, som valfri upprörd såpoperakaraktär hade sagt.

Kommentarer
Postat av: Lina

Grattis!

1 kg på en vecka är svinbra! Det är inte sunt att gå ner för mycket på för kort tid... kroppen måste ju få hänga med precis som hjärnan. :)



Jag tycker att du har varit kalasduktig!

2009-01-08 @ 09:33:48
URL: http://linasliv.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Lina: Tack, tack! Och jo, visst är det så. Det finns inget hälsosamt i att gå ner 2,5 kilo i veckan, och även om man gör det är det mest vatten som försvinner. Egentligen skall man inte haka upp sig alltför mycket på kilon eftersom det är måtten som är det viktigaste enligt flera läkare.

2009-01-08 @ 09:40:21
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Lina van der Putten

Oj ett kg är riktigt bra på en vecka! :)

2009-01-08 @ 11:30:43
URL: http://lvdp.blogg.se/
Postat av: Angelique

Congratz ändå! :) Bra gjort.

2009-01-08 @ 14:24:24
URL: http://kinkykitten.blogg.se/
Postat av: Anna

Jättebra resultat ju!

2009-01-08 @ 15:44:49
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Marlene

Jag har redovisningar på fredagar (känns jättekonstigt att inte väga sig varannan eller varje dag, som jag vanligtvis gör när jag hetsar om att gå ner i vikt). Hoppas det gått lika bra för mig som det har gjort för dig, ett kilo i veckan hoppas jag gå ner men det vetikatten om jag gör.

2009-01-08 @ 16:50:32
Postat av: Cecilia

Lina, Angelique & Anna: Tack.



Marlene: Det går säkert bra. Väger du dig bara en gång i veckan numera? Jag väger mig nästan varje morgon. Det är bra att hålla reda på vad man gjort för fel dagen innan. Då vet man vad man bör ändra på till det är dags för redovisningen, så slipper man otrevliga överraskningar.

2009-01-08 @ 17:06:32
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Josefine

Fint! Jag tror verkligen att du kommer klara detta, nu när du bestämt dig.

2009-01-08 @ 18:15:24
URL: http://matchesyoureyes.blogspot.com
Postat av: Heidi

Grymt! Duktigt.



Jag har inte börjat än. Däremot slutade jag röka igår. Än så länge går det bra

2009-01-08 @ 20:36:59
Postat av: Emma Amelie

1 kg i veckan är superbra ju!

jag gick ned mina första 5 kg med hjälp av lite hederlig stress, men sen gick jag ned typ 1 kg i veckan ett par veckor och sen typ max 0,5.

de senaste 2-3 kg jag gått ned har tagit flera månader. men ja, jag är helt nöjd bara det inte går uppåt. jag ser stillastående som en vinst också!

2009-01-08 @ 21:00:57
URL: http://emmaliine.blogspot.com
Postat av: Fanny

Om du promenerar en timme så blir de dessutom mer fokuserad på arbetet. Motion är fina grejer, sänker sötsuget, förbränner och gör en Mer kvicktänkt.

2009-01-09 @ 01:02:29
URL: http://intefanny.wordpress.com/
Postat av: Cecilia

Josefine: Jag hoppas jag klarar det, i alla fall. Tanken på att leva så här i sju månader till är något av en dödande faktor, men det är det förvisso att behöva leva lika fet som jag gjort i resten av mitt liv. Jag vill ju gärna få arbeten med.



Heidi: Det är ju jättebra det med.



Emma Amelie: Önskar att jag också kunde gå ner genom stress. Du har ju en snygg figur, så det är tur att du inte går ner lika fort nu. Ju mer man har att ta av desto fortare brukar det ju gå - 5 kilo syns knappt för egen del och sedan var det två feta i en dokumentär som rasade 10 kilo på en vecka då de sattes på diet. Man undrar hur sjutton det är möjligt, men väger man 250 kilo så är det visst det.



Fanny: Ja, det jobbiga är ju att hitta någonstans att gå där man slipper träffa på folk. Motionsslingor är ju rena självförnedringen, jag hatar tanken på att folk skall se och tänka; "höhö, där kommer ett fetto och tror att hon kan göra något av sig".

2009-01-09 @ 02:26:29
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Malin

Wow! Ett kilo på en vecka? Det är ju helt fantastiskt! Men mer ska man inte gå ner på en vecka!





Kämpa på! :D

2009-01-12 @ 21:09:33
URL: http://www.infektia.net
Postat av: Jackie

Jag har också tagit mig an projektet att gå ned i vikt och med den metod jag kör nu måste jag säga att det går över förväntan. Småätssuget har försvunnit... sockersuget också. Hoppas det håller i sig för det känns fantastiskt att slippa gå och vara sötsugen. Jag är gravt sockerberoende nämligen. Nu hoppar jag över alla "snabba kolhydrater" och undviker mjölprodukter, ris och potatis. Det kräver ju att man engagerar sig mycket i vad man äter men å andra sidan är jag inte det minsta hungrig mellan måltiderna.

2009-01-13 @ 22:19:49
Postat av: Cecilia

Jackie: Jag kör med liknande. Äter ingen pasta, potatis, ris, bröd. Mejeriprodukter använder jag dock mer än vanligt i form av lättyoghurt, cottage cheese och minifraiche, allt som är tillåtet inom GI då det är en lightvariant av det jag håller på. Ibland byter jag ut något mål mot en Nutrilett om jag inte har möjlighet att äta. Sötsuget har inte försvunnit än dock, men jag hoppas det blir bättre. När började du, hur mycket har du minskat och vad är (del)målet?

2009-01-14 @ 04:24:44
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Jackie

Jag har precis börjat med LCHF-kosten (low carb, high fat). Sötsuget är helt borta, jag har bara hållit på drygt en vecka (jag åt relativt nyttigt men inte helt kolhydratfattigt ett tag innan jag drog igång) med LCHF och inte vägt mig sen jag började men jag märker skillnad i spegeln redan (och fick på mig en kjol som var för liten för 1,5 vecka sedan) och att sötsuget är borta känns fantastiskt. LCHF kräver ju ganska mycket engagemang i vad man äter men i och med att man äter fett så behöver man inte gå runt hungrig. Jag har gått upp en del i vikt det senaste året vilket känns för jävligt då jag inte var särskilt smal innan jag gick upp i vikt. Jag satsar på att gå ned 15-20 kg till sommaren.

2009-01-14 @ 06:56:31
URL: http://ultraflesh.blogg.se/
Postat av: Jackie

Hah, jag insåg att jag upprepade mig något fantastiskt i mitt svar, jag skyller det på att jag sovit dåligt.

2009-01-14 @ 06:59:28
URL: http://ultraflesh.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Jackie: Coolt! Det som skiljer LCHF från GI är väl att LCHF struntar i alla kolhydrater medan GI tillåter en viss mängd? Hur har en normal matdag sett ut för dig? Är det svårt att vara vegetarian och äta så? Det mesta verkar ju handla om riktigt feta köttbitar. Synd att man inte kan blanda dieter hur som helst.

2009-01-14 @ 10:01:21
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Jackie

Precis. Det är lite knivigt att vara vegetarian och äta enligt LCHF-kosten, jag är inte vegetarian men jag äter helst vegetariskt normalt sett. Jag får dock förbise det nu under intensivstarten av LCHF.



LCHF-kosten är väldigt fettrik vilket också känns ovant och en aning olustigt i början då jag inte är förtjust i fet mat. Ägg och bacon är en vanlig LCHF-måltid, lax och ägg med majonäs likaså. Jag äter mycket ägg, både kokt och stekt och äggröra. De senaste dagarna har jag ätit två måltider i stil med de jag nämnde om dagen och det har av någon jävla anledning räckt för att hålla mig mätt trots att det inte rör sig om stora portioner. Nu kör jag väldigt hårt också för att sporra mig själv, sedan kan man långsamt och successivt börja äta mer kolhydrater men det vita brödet, pastan och riset lär jag nog inte röra på ett långt tag. Grönsaker får man givetvis äta, men kör man hårt på LCHF så bör man inte äta mer än 20 gram kolhydrater om dagen, det finns tabeller i vilka man kan läsa av hur mycket kolhydrater olika grönsaker innehåller per 100 gram.

2009-01-14 @ 14:22:48
URL: http://ultraflesh.blogg.se/

OBS! Reklam och spam raderas. Svar på givna kommentarer hänvisas till era egna inlägg och inte till mina, då kommentarfältet inte är något klotterplank! Övriga kommentarer uppskattas och glädjer mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0